Gepensioneerde ambtenaren in Suriname steeds afhankelijker van hulppakketten

39

PARAMARIBO, 7 jun – De Bond Belangen Behartiging voor Gepensioneerden uit Overheidsdienst, BBGO, komt nauwelijks aan de uitvoering toe van haar jaarprogramma. De bond heeft letterlijk de handen vol aan het maandelijks uitdelen van voedingsmiddelen. Deze ‘voedselpakketten’ worden ver onder de marktprijs aangeboden. Er wordt gretig naar uitgekeken. De barre economische omstandigheden in het land knagen genadeloos aan het ambtenarenpensioen.

Het verdelen van de honderden pakketten is dus zowat van levensbelang. “We vinden het jammer dat de situatie in Suriname dusdanig is dat onze leden een beetje afhankelijk beginnen te worden van pakketten. We zouden het graag anders willen”, zegt BBGO-voorzitter Renate Wouden tegenover Dagblad Suriname. Het liefst wordt gestreefd naar een behoorlijk pensioen. Dan is het ook niet nodig de hand op te houden.

Voorlopig zal het wel moeten. “We zijn een vereniging, die probeert de behoeften van de leden te dekken, zeker met het oog op welzijn en welvaart. Als de leden er de behoefte aan hebben om pakketten te krijgen, moeten wij daaraan werken. Voor ons betekent dit extra werk, omdat wij ons jaarprogramma hebben. Daarin is geen pakkettenactie opgenomen, wat eigenlijk een bezwaring voor het jaarprogramma betekent”, aldus Wouden.


39 REACTIES

 1. Bedelaars geworden door het beleid van de regeringen Bouterse. Dit onrecht kent de oudere Surinamer ook uit de jaren 80 en 90 toen tijdens de dictatuur van Bouterse de geldontwaarding toesloeg. Toch heeft ook de groep ouderen massaal op Bouterse gestemd in 2010 en 2015 onder het mom van: Hij heeft van zijn fouten uit het verleden geleerd.
  Welnu, hij heeft niets geleerd. Het is een herhaling van de jaren 80 en 90 toen gepensioneerden door het destructieve beleid van Bouterse aan de bedelstaf waren geraakt. De verarming van het Surinaamse volk is doelbewust beleid om de mensen afhankelijk te maken van de zogenaamde NDP voedselpakketten en ze daarna als stemvee te gebruiken.


  Maak melding

 2. Geef het land terug aan Holland, onafhankelijkheid betekent feesten en beesten voor een bepaalde groep !!!
  Jullie gaan nog meer honger lijden, blijf je paarse leider(ij) volgen, hij is jullie rolmodel, die moordenaar, drugsbaron. Zij zoon zit nu een in 5 sterrenhotel te Amerika. Goed ga nog door voor 5 kaulo saka saka’s


  Maak melding

 3. @ Giro 555
  Dit wil de bevolking niet. Bouterse weet precies wat zij willen: zij willen geknecht worden.
  Dit schrijf ik niet, omdat ik anti- BOuterse ben of zo.
  Als je de houding van de Surinamer bekijkt kan je niet anders dan dze conclusie trekken.


  Maak melding

 4. Al met al is het een feit dat dit ook een vorm is van slavernij. Afhankelijk van wat de baas geeft na al het harde werken al die jaren. Mogen onze oudjes niet profiteren van een wel verdient pensioen. Onze oudjes moeten bedelen voor hun dagelijks brood om in hun levensbehoeften te voorzien. Straks worden er ook nog zeepslagen uitgedeeld wanneer ze hun geld gaan eisen. Deze regering loopt overal te bedelen. Wat doen zij met al onze gemeenschapsgelden? Wat houdt dit jaarprogramma in dat de oudjes hun geld niet kunnen krijgen? Als het goed is bestaat ook nog een automatische overmaking naar de oudjes hun bankrekening. Wat is er nu zo moeilijk. Met een druk op de knop van de computer worden de pensioenen zo overgemaakt. De oudjes willen hun geld waar zij recht op hebben. Voedselpakketten, en wordt gedaan alsof onze oudjes op voedselpakketten zitten te wachten. Waarmee zijn deze hersenloze ambtenaren mee bezig. Weg met de ambtenaren, zet capabele eerlijke mensen aan het werk om alle achterstanden weg te werken. Weg met Bouta en kornuiten. Stelletje oplichters. Dit is diefstal.


  Maak melding

 5. De Creoolse nationalism doet de knorrende maag minder knagen. De overlopers kunnen we handelen.

  Grond geven aan de gepensioneerden om te boeren voor voedsel, groenten en vruchten is er niet bij. Maar wel gesubsidieerde voedselpakketten. De leningen kunnen hoger worden want morgen vindt Elias olie. Als niet Dan is Su bankroet. Nog vijf? Nog vijf wat?


  Maak melding

 6. DE DUBBELE MORAAL VAN HET VOORMALIG MOEDERLAND

  Op 7 september 2006 werd Curacao opgeschrikt door een inval bij de First Curacao International Bank. Deze inval vond plaats op verzoek van justitie te Nederland, wegens onder meer de verdenking van witwassen.

  Pas 8 jaar later werd de zaak omtrent de verdenking van witwassen gesloten, dit door een schikking met het Nederlandse OM van zo’n 35 miljoen Euro. De zaak betreffende het witwassen kwam daarmee niet meer voor de rechter. Schuld met betrekking tot witwassen werd nooit vastgesteld.

  De First Curacao International Bank bestaat ondertussen niet meer.

  Op 10 augustus 2016 vond er een inval plaats in onder meer de woning van de heer Tromp, de toenmalig president van de Centrale Bank van Curacao. Alhoewel er sprake was van een inval door lokale opsporingsambtenaren, stond het team onder leiding van een Nederlandse officier van justitie. Ook hier ging het om een verdenking van -onder meer- witwassen. Tromp werd uiteindelijk door het OM gedagvaard voor belastingfraude, doch ook die verdenking redde het niet. Hij werd door de rechtbank vrijgesproken.

  Maar ondertussen is hij geen president meer van de Centrale Bank.

  Nu is dus Suriname aan de beurt. Een geldzending van 19 miljoen Euro van de Centrale Bank van Suriname wordt iets meer dan een maand geleden door justitie te Nederland in beslag genomen, omdat er mogelijk sprake zou zijn van witwassen.

  Zonder nadere motivering, kan ik die ‘verdenking’ niet begrijpen. De Zuid-Amerikaanse cocaine wordt immers in Europa afgezet en het daarmee vergaarde zwarte geld gaat dan normaliter juist de andere kant op.

  Nu overduidelijk is dat deze actie van het Nederlandse OM negatieve gevolgen voor de gehele Surinaamse economie en daarmee het allergrootste deel van de bevolking van Suriname zal krijgen (de eerste negatieve gevolgen zijn reeds zichtbaar), mag van het OM een hele heldere uitleg geëist worden voor deze vergaande beschuldiging.

  Waar een nog betere uitleg voor zal moeten komen, is waarom het geld überhaupt in beslag moest worden genomen. Een onderzoek kan immers gedaan worden zonder dat geld in beslag genomen wordt.

  En dan kom ik nu bij mijn prikkelende kop; de dubbele moraal.

  Opvallend is wat er binnen Nederland gebeurt met de bijdrage van crimineel geld binnen de Nederlandse economie. Volgens de laatste berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek is de bijdrage van illegale activiteiten binnen de Nederlandse economie bijna 5 miljard Euro (!!). Dat geld vindt zijn weg in de legale economie en het wordt dan opgeteld bij het bruto binnenlands product, om op basis daarvan te berekenen hoeveel geld Nederland aan de Europese Unie behoort af te dragen.

  Ik denk dat het thans echt aan Suriname is om nu voor één keer heel goed duidelijk te maken waar een grens getrokken dient te worden bij handelingen van het voormalige moederland, die de Surinaamse economie zo enorm beschadigen. Helaas heb ik ook daar nog te weinig van gezien.

  Gerald Roethof
  Advocaat te Amsterdam


  Maak melding

 7. Dankzij Nederland moeten families weer voedselpakketten opsturen naar hun familie. Nederlanders zijn hypocrieten. Op allerlei werken ze aan de afgrond van Suriname. Je dupeert de midden en armen in deze. Die mensen hebben nauwelijks te eten, omdat ze op Bouterse hebben gestemd? Gaat Nederland met ze afrekenen. Witmang na wang kaolo volk.
  Libi libi alata’s.


  Maak melding

 8. Zijn de gasten van het zeven even model,daarna de hele zitten zuipen op de centrale markt,eigenlijk moeten ze ook geen pensioen krijgen,een beetje landbouw doet wonderen,go wroko in j tuin,tijdens hun jonge levensjaren,was het zuipen en achter de vrouwen aanzitten,dan ju o pina ja,je bent toch geen kip


  Maak melding

 9. *Missie €19mio mislukt*
  _(Romeo Asondoe)_

  Denk logisch na… welke bedrijven doen nu nog zaken in Suriname en zeker met de overheid:
  – Yokohama
  – Kuldipsingh
  – Combe markt
  – Punai
  – Chotelal
  Deze bedrijven financieren de overheid met gelden waarvan de herkomst dubieus is en worden gefaciliteerd via de CBvS middels “schatpapierschulden” (denk aan de valutaveilingen).

  Een levensmiddelenbedrijf als Chotelal die 200mio srd aan de staat leent (ca. €50mio). Weet je hoe lang je daarvoor moet werken om het te verdienen?

  De grootste drugbazen regeren weer over Suriname, net als de periode 1995-2000 (Wijdenbosch/Bouterse).

  Alleen woedt er nu een interne drugsoorlog onder de drugsbazen, de koek wordt niet eerlijk verdeeld. Vele vangsten in binnen- en buitenland (15ton cocaïne) zijn het werk van lekken naar instanties omdat er onderling argwaan heerst.

  De €19mio is dus afkomstig van drugsbazen die het geld witwassen via de CBvS. Het geld was nimmer bedoeld als swap tussen China. Anders was het geld als cargo verstuurd en kon de Nederlandse douane het niet confisqueren. Met het geld zouden, via Nederlandse banken, importeurs (lees: witwasbedrijven) betaald worden.

  Minister Hoefdraad voelt de hete adem van bovengenoemde bedrijven en is als de doods voor een koersexplosie van de euro. Daarom is met de cambiohouders besloten om de koers naar beneden te drukken.

  SurinameTabloid@2018


  Maak melding

 10. Wie nu naar Suriname gaat,

  kan nog meeprofiteren van de honderden miljoenen euro’s die illegaal in omloop zijn.

  Feitelijk kan elk gezin 1 ton euro a contant gratis en voor niets krijgen.


  Maak melding

 11. Roethof,
  koop een enkele reis naar apentuin van herkomst en ga daar de paarse maffia-bende van DDB en GH ” verdedigen”…Lever dan gelijk de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DDB uit aan de Nederlandse justitie. Dan zal je zien hoe de moraal hier is en wat wij doen met mega-criminelen, die drugsgelden proberen wit te wassen.


  Maak melding

 12. Wat zijn het toch voor lulhannesen die roepen dat een Hindostaan geen president mag worden. Waar haalt men het lef vandaan!
  Wat een arrogantie maar bovenal oliedom.
  Iedere Surinamer, van welke ethnische afkomst dan ook, moet c.q heeft het rechtpresident te kunnen worden.
  Dat er verkeerde keuzes worden gemaakt, is dan jammer.
  Heel triest dat gepensioneerden afhankelijk zijn geworden van voedselpakketten.


  Maak melding

 13. In de eerste periode 2010-2015 heeft bouta de mensen “gepakt” door aov te verhogen….om zich zo “populair” te maken….!! Nu ze in de val zijn getrapt …..huilen ze!!


  Maak melding

 14. =De NDPérs moesten niets van die hindoestanen, maar zie wat er nu gebeurd.
  Steve Meye had ook geroepen dat de hindoestanen met de boot terug moeten naar hun land.
  Velen zullen nu met gebogen hoofd op straat lopen, omdat Bouterse nu hulp gaat vragen aan India, het land van de hindoestanen!!!

  Ik blijf het zeggen::zonder de hindoestanen en Chinezen is Suriname nergens als het om ontwikkeling gaat.

  Vele Surinamers denken en leven wat de dag met zich meebrengt, maar door denken op langer termijn en over hun toekomst is een groot probleem.
  Alle goede Surinamers niet nagesproken en ik ben trots op jullie.


  Maak melding

 15. Suriname een prachtig land dat verziekt wordt door de oude elite en alom aanwezige corruptie. Een elite ongeacht hun ras die in al deze jaren hun eigen kas hebben gespekt en geen moer geeft om de bevolking. Een land dat nooit meegegaan is met modernisering en marketing, toerisme en infrastructuur nooit heeft ontwikkeld. Presidenten die contracten hebben getekend die de toekomst van de Surinaamse jongeren en Suriname als land verzieken. Alle bedrijven in handen van het buitenland omdat ze gewoon niet ontwikkeld genoeg zijn om het zelf te kunnen. Goud, I am gold als een cadeautje weggegeven, de kostbare grondstof Bauxiet wordt rechtstreeks het land uit gevoerd. De bevolking ziet er geen cent van terug. De bevolking zelf maakt totaal geen gebruik van de mogelijkheden tot Agri-cultuur in een land waar alles te verbouwen valt. Het opknappen van hun eigen huis (likje verf) of verbouwen van de binnenstad, waar eventueel toeristen op zouden kunnen afkomen is ze teveel. Zelfs in veel Afrikaanse landen (Ghana, Nigeria) is deze ontwikkeling gaande. Ondertussen mensen die zichzelf met dure woorden alleen maar belangrijk vinden op de radio, maar puntje bij paaltje geen moer doen. Leraren, ambtenaren, verzorgenden krijgen hun salaris niet uitbetaald want er is niet genoeg geld. Ik kan als Surinaamse maar een ding hopen voor mijn land en dat is dat er in de toekomst een groep jongeren zal opstaan, die de toekomst van het land op een positieve manier zullen veranderen door de heersende aasgieren daar weg te halen. Al hun gepraat en daden zijn gebakken lucht.


  Maak melding

 16. De onafhankelijkheid van Suriname is de grootste tragedie van deze eeuw.
  Kijk wat de onafhankelijkheid met zich heeft meegebracht:
  een coup,een telefooncoup,dec moorden 1982,moiwana broeder oorlog,bouta amnestie”armoede..en aan wie hebben wij dit allemaal te danken?! Juist aan bouta de moordenaar!
  Het probleem van de surinamers is dat ze liever bouta hebben voor hun leven lang gewoon omdat ze zich niet schamen om voor altijd afhankelijk te zijn van een voedselpakket.Met een bouta als lijder hoef je niet te werken en je hoeft niet naar school te gaan,misdaad plegen is okay en criminelen worden beschermd zowel door de rechters als een criminele deel van de bevolking die toevallig ndpers zijn.
  Drugsmoney wordt in beslag genomen en het is. van boefdraad en schoonpa en raad eens wie tekst en uitleg moeten geven …juist Nederland want het is Nederland zijn schuld volgens de trouwe ndp volgelingen.Ze zijn als de dood bang voor een Santokhi als Leider.Want eerlijk die man gaat de voedselpakketten gedoe afschaffen en een ieder aan het werk zetten.De leerplicht zal volgen en criminelen zullen zwaar gestraft worden.Sommigen en in het bijzonder een bepaald deel van de bevolking wil dit liever niet en ik hoef niet te vertellen over welk deel ik het heb.


  Maak melding

 17. Gerald Roethof
  Advocaat te Amsterdam.
  Mooi stukje,maar wat wil u er mee zeggen , al het geld wat verdampt is waar is dat gebleven .
  Apoera project werde opgestart met de somma van 250.000.000 miljoen uit ontwikkelings geld sponsor Nederland,.
  DIT project werd stop gezet door bouta, waar is de overige 200.000.000miljoen gebleven.
  2.3 miljard zomaar verdampt, goud deals verkwanseld, jhet nationaleolie bedrijf,hoe word daar gegoogeld,carifesta een grote puinhoop en zo kunnen we wel even door .
  O ja bauxiet er zit een van de grootste onbetrouwbaarste figuur zit te onderhandelen ,
  Met suralco probeert hij hier ook weer een slaatje uit slaan,en probeer nu eens niet het kwartje de verkeerde kant op te laten vallen
  Meneer de advocaat de groeten van haco


  Maak melding

 18. Gerald Roethof
  Advocaat te Amsterdam
  Ik vergat nog de corruptie door de boven laag van de elite 10 tallen families die macht in handen hebben
  SARI tori


  Maak melding

 19. In 2010 en 2015 zweerden vele ndp gepensioneerden op de ndp, ondanks waarschuwingen van Vene. Anno 2018 zijn velen ndp oudjes overleden door gebrek aan goede zorg, medische hulp en financieel steun. Hun kinderen en kleinkinderen te Abra Broki en omgeving e ka dee nanga dee foe overleef. Soms eten ze slechts een maal per dag en de kinderen gaan ongewassen stinkend lopend naar school, zonder brood of met beschuit en suikerwater. Kijk wat de vervloekte ndp roverheid deze arme maar dwaze ndper’ s aandoet en toch zwijgen ze als het graf. Bij opa en oma komen ze niet meer voor om uien, rijst suiker en meel te lenen. A ting dat keba sinds 1980. Wee wee wee deze paars verworden paria’ s als ze weer oerdom voor de derde keer op de meest vervloekte politieke partij en haar misleiders in 2020 gaan stemmen, no mercy voor deze stommelingen wanneer ze verder worden verarmd en onderdrukt.


  Maak melding

 20. @ marro

  Weet je eigenlijk wat je zelf schrijft of klets je gewoon in de ruimte, wat heeft Nederland met de pensioenen van de oud ambtenaren van Su te maken ???? Dat jullie in Su zo dom zijn geweest
  om op DDB te stemmen heeft Nederland er niks mee te maken, en trouwens ze willen toch ook
  onafhankelijk zijn ? Ik zie Su als een volwassene van 40 jaar die niet, op zijn eigen benen kan staan.
  De meeste domme Surinamers geven Nederland de schuld dat ze daar pinaren, maar dat is hun eigen keuze geweest. ( té snekie bittie yu dan té ye si wan woron ye frédé, ma din Sranan man é go na k@ chépi Bikasi din don no k@ )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 21. @JZwartmans, misschien bedoelt marro dit ??

  Veel Surinamers krijgen te weinig AOW, net als andere migranten én Nederlanders. De FNV vraagt via een tournee aandacht voor het ’AOW-gat’.

  „We hadden met dit mooie weer ook lekker kunnen gaan barbecuen”, roept Iwan Leeuwin van de Coördinatiegroep AOW SurNeds. „Maar we zijn hier gekomen om spijkers met koppen te slaan.” Hij verwoordt onder luid applaus de grieven van de vele veelal oudere Surinamers die zich gistermiddag verzamelden in de Amsterdamse Koningskerk.

  Want veel Surinamers kunnen na hun 65ste geen aanspraak maken op een volledige AOW-uitkering. Zo zijn de regels: voor elk jaar dat mensen na hun vijftiende níet in Nederland hebben gewoond, gaat er twee procent van hun AOW af. Dat tikt aan. Bijvoorbeeld voor Roy Lioe-A-Joe (61), die in 1974 de oversteek naar Nederland maakte. Hij komt zestien jaar AOW-opbouw tekort. Dat betekent dat zijn AOW met een derde wordt verlaagd. „Via mijn werk heb ik het gat een beetje kunnen dichten, maar niet helemaal. Ik moet na mijn 65-ste mijn huis verkopen.”

  De FNV windt zich daar al geruime tijd over op en organiseert daarom een reeks van vijftig bijeenkomsten in samenwerking met lokale organisaties van minderheden. Ook voor Surinamers: Suriname maakte dan wel deel uit van Nederland tot 1975, maar op het gebied van sociale verzekeringen waren de stelsels al veel langer gescheiden. Daardoor zijn Surinamers pas na hun komst naar Nederland – vaak ver na 1975 – AOW-rechten gaan opbouwen. Maar het probleem speelt net zo goed voor Antillianen, voor Turkse en Marokkaanse gastarbeiders én voor Nederlanders die een tijdje in het buitenland hebben gewoond.

  „We hebben het over een onrecht dat alle bevolkingsgroepen aangaat”, aldus FNV-voorzitter Agnes Jongerius. „En dat onrecht neemt toe. Van de huidige AOW’ers wordt één op de zeven gekort. Voor de nieuwe AOW’ers is dat al één op de vier. En het gaat om kortingen van gemiddeld meer dan twintig procent, met schrijnende gevolgen.”Â

  Jongerius presenteerde gisteren een reeks voorstellen om het probleem op te lossen. Zoals opbouw van volledige AOW in veertig jaar tijd, in plaats van de huidige vijftig – een voorstel dat de Sociaal-Economische Raad in 2000 ook al deed. Verder bepleit de FNV ruimere mogelijkheden om belastingvrij te sparen voor een toekomstig AOW-tekort.

  Ook wil Jongerius af van ’betuttelende’ regeltjes. Zo kunnen ouderen met een AOW-tekort aankloppen voor aanvullende bijstand – maar vervolgens mogen ze maar dertien weken per jaar op vakantie. „Dat moet omhoog naar op zijn minst zes maanden, zodat ouderen heen en weer kunnen pendelen tussen Nederland en het land van herkomst. Iedereen met volledige AOW kan het hele jaar met vakantie of zelfs emigreren.”

  Alle ogen waren gericht op de Tweede-Kamerleden die naar de Koningskerk waren getogen. Want, zei Leeuwin (Coördinatiegroep AOW SurNeds), „de politiek is nu aan zet om er voor te zorgen dat deze oud-rijksgenoten de AOW krijgen die hen toekomt.”

  Kamerlid Hamer (PvdA) zei „een beetje geschrokken te zijn”: het probleem was nog nooit in zijn volle omvang tot haar doorgedrongen, en volgens haar geldt dat voor meer Haagse politici. Harde toezeggingen deden Hamer en haar collega-volksvertegenwoordigers niet, wel beloofden zij te werken aan een oplossing.


  Maak melding

 22. Tide ,tamara Maduro na oeng voorbeeld mang,
  Maduro na Bouta ing lerimang,
  Dem wakamang e-go-kisie moro gron
  Bouta na dem fesie mang nanga Maduro na
  a lerimang foe Bouta: geef ze brood en spelen
  en a verkiezing foe 2020 winie keba !!
  Daarna nieuwe grondwet, en Bouta, pres voor het leven !!!
  Srananmang na soso lesi mang’dem sabi meki soso pikien,
  Lanti sa sorgoe dem pikien


  Maak melding

 23. Allemaal gelul over AOW in Nederland !! Geen enkele SuriNed die AOV-premie in Suriname heeft betaalt en nu in Nederland woont , maakt zijn bek open om te protesteren dat Suriname aan hun geen AOV gelden uitbetaalt >!!! Dit is pas diefstal !!!


  Maak melding

 24. Mijnheer de advocaat Roethof,
  Beetje zieltjes winnen? Uw reactie slaat nergens op en zijn louter gebaseerd op aannames.
  Ook Curacao staat bekend om zijn corrupte regering en behoort nog steeds tot het Koninkrijk der Nederlanden
  en wordt als zodanig dan ook nog steeds op diverse manieren gesteund door de staat der Nederlanden op allerlei maar ook financieel gebied. Zie onder andere de hulp die Nederland wilde bieden na de storm. Men hoefde destijds alleen maar openheid van zaken te geven hoe de hulp gerealiseerd zou worden. Men weigerde!
  Dus zolang men weigerde géén geld. Later trok Curacao de keutel wijselijk in. Dit als voorbeeld.
  Volgens Uw redenatie kan of mag men dus géén onderzoek starten bij een “verdenking” Waarom niet en wanneer dan wel? Gegronde reden? Dat kunt U niet weten of die al dan niet aanwezig zijn. Het OM kan ieder moment een onderzoek starten als zij gegronde redenen heeft. Zij hoeft bij U geen verantwoording af te leggen. Laten we het onderzoek afwachten en wachten op een verklaring van het Nederlandse OM. Gebleken is in ieder geval de zowel de Surinaamse regering alsook de Surinaamse “minister van financiën” ondanks zijn reisje naar Nederland de zaak niet bevredigend heeft kunnen oplossen, sterker, waarschijnlijk zelf geen idee heeft hoe de vork in de steel zit.
  Nederland heeft het volste recht om deze zaak te onderzoeken en aan Financiën van Suriname zou ik zeggen zeggen: volgende keer beter je huiswerk doen of een ander land uitzoeken.

  Hier moet U waarschijnlijk toch eens een keer heel goed over na gaan denken:

  “Zonder nadere motivering, kan ik die ‘verdenking’ niet begrijpen. De Zuid-Amerikaanse cocaine wordt immers in Europa afgezet en het daarmee vergaarde zwarte geld gaat dan normaliter juist de andere kant op”.
  Verder graag niet direct het voormalig Moederland erbij halen. Dit werkt niet meer en veroorzaakt alleen maar meer onbegrip.

  Elwemo
  Gewone burger.


  Maak melding

 25. @ Vliegende Hollander

  Hartelijk bedankt voor je uitgebreide info ; dat is bij persoonlijk al heel duidelijk en
  daar ga ik niet erover schrijven. Het gaat specifiek om de Surinamers die in Su wonen en die in
  dienst waren bij de Surinaamse overheid. V. H . wat je hier allemaal opsomt is bij mij volledig bekend, maar voor sommigen is het niet bekend, of ze willen het niet begrijpen ! Ik persoonlijk loopt 14 % mis omdat ik pas op mijn 22ste in Nederland ben gekomen vestigen. Ondanks dit 14 %
  kort heb ik geen aanvulling, omdat ik een goede baan heb gehad en een goede pensioen en een goede AOW heb opgebouwd !!! Ik pendel ieder jaar ook, de laatste keer verbleef in 8 maanden in Su, geen probleem. Wat mij dwars zit is deze ; sommige mensen geven NL de schuld als het niet gaat, wat heeft NL nou te maken met de gepensioneerden van de Surinaamse overheid dat ze schuld aan NL opleggen !!!!

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 26. @ Mica

  Ik hoop dat je dit sarcastisch bedoeld ; maar de meest Surie´s houden van de hand ophouden !!!
  De meeste onder eigen gelederen ( DNA´er ) lopen ook de kantjes af, werken ho maar.
  En maar kankeren dat BOUTA het niets goed doet, jullie moeten jullie spastische handen ook laten wapperen. Bouta kan ook niet alles maar voor jullie voorkauwen, en jullie zijn zelf te lui om te door slikken !!!!

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 27. @GIRO555. Suriname terug geven aan Holland. ?? Ik weet niet of je nuchter van verstand bent.. want dan worden de Marokkanen Turken Libiërs ook de baas in Suriname. De Nederlanders hebben de grootste moeite om dit volk in het gareel te houden . Punt 2 Nederland heeft Suriname 300 jaren uitgebuit . Ga de geschiedenis lezen ..ik heb onder de baka’s. In Suriname geleefd. Je mocht ze niet in de ogen aan kijken… Dit gespuis moeten we niet meer in Suriname hebben …een klein deel van het Surinaamse volk. Is niet snugger. Ze hebben bewust voor deze regering gekozen. Dus laat ze het voelen ik heb geen medelijden met ze…nu wordt de vorige president alom geprezen. Dus hopelijk komt hij terug…. Maar terug onder die baka’s ? Nooit en te nimmer…punt 3. De Surinamer wordt gediscussieerd. Corpus delictus ! Nederland ondersteunt geen dubbele nationaliteit voor Surinamers. Maar juicht het toe dat Turken en Marokkanen en anderen dat hebben. . dit is je reinste discriminatie. Maar goed geef je zelf maar aan de baka’s maar niet mijn geliefde vader land.


  Maak melding

 28. Gerald Roethof
  Advocaat te Amsterdam
  Gerald Roethof ik vraag mij oprecht af ,of u wel de titel van advocaat draagt,de meeste zijn nog al trots op hun titel maar de aanhef ontbreekt MR Gerald Roethof.
  Niet geloof WAARDIG, het verhaal lijkt op list en bedrog


  Maak melding

 29. MAXIE FU OPO KAWNA
  Stop met dat sommen geluk,300 Suriname leeg geroofd.
  Kunt u mij vertelen wat die hollanders geroofd hebben geeft u nu eens een op somming van er gerooft is waarschijnlijk kunt u dat niet uitgebuit ??? history plaatsen in de tijd geest ,u moet wel heel erg oud zoijn om dit nog weten ,nogmaals tijdgeest.
  De dubbele nationaliteit van de Turken en Marokkanen, is bij wet gereld ,ik het i dee dat u om geld verkeerde insteek .
  ALS u eens goed gaat onderzoeken hoe dat in elkaar steekt zal u tot een andere gedachte komen
  Maar wel alles lezen niet alleen wat u uit komt


  Maak melding

 30. Opa taki, kande Roety kon trong ooktoe advocaat van de Surinaamse roverheid. Zomaar joe no go lasi joe tijd en energie foe skrifi zo wang sani. Oma taki, wang deng ma pima Bouta spion sa benader a mang en zoals altijd is het monie e taki, bullshit e wakka.


  Maak melding

 31. wat er ook gebeurt beste landt genoten,blyf helder en blyf in discusie niet om af te kraken maar over hoe het beter moet .in leven is niets voor eeuwig en dingen waar fouten gemaakt zyn in de toekomst verbeteren
  we gaan niet kleineren of beledigen ,het gaat om de toekomst van onze klein kinderen en van ons landt tog
  of je nou voor of tegen hebt gestemd doet er niet meer toe, men denkt in Su teveel aan eigenbelang terwyl men na de verkiezing aan staatsbelang moet gaan denken. maar schynt partybelang boven staatsbelang
  wordt geplaats ,het resultaat is zichbaar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.