Manav Kanhai beëdigd als twintigste notaris in Suriname

2
Manav Kanhai beëdigd als twintigste notaris in Suriname

PARAMARIBO, 4 jun – Ondanks enige controverse rond kandidaat-notaris Manav Kanhai (l) is hij vrijdag tijdens een buitengewone openbare zitting van het Hof van Justitie beëdigd tot notaris. De beëdiging komt terwijl er een zaak tegen de 36-jarige Kanhai loopt bij het tuchtcollege. De zaak is in behandeling bij hofpresident Iwan Rasoelbaks.

Kanhai komt als langst dienende kandidaat bij notaris Rita Manna als eerste aanmerking voor de portefeuille, nu Manna is overleden. Volgens de wet mogen er maximaal twintig notarissen zijn voor het gehele land. Hij aanvaard de verantwoordelijkheden die gepaard gaan met het werk, maar heeft ondertussen laten doorschemeren aan De Ware Tijd, dat hij het hoofd zal buigen voor elk rechterlijk vonnis.

De driekoppige kamer waarin het hof de kandidaat-notaris tot notaris verhief, werd voorgezeten door rechter Dinesh Sewrattan.

2 REACTIES

  1. Zo zie de hele rechtsgeving, beleid en uitvoering in Sme een vriendjes BV is tegen Manav loopt een zaak bij de tucht college maar hij wordt toch benoemd zonder afwachting van hun uitspraak die natuurlijk voor een $$$$$$$ bedrag in zijn voordeel gaat komen me de omdat zijn achternaam Kanhaai is. Onze familie was ook opgelicht door een notaris die zomaar een hypotheek op een eigendom plaatste en het op een veiling aanbood. Na 20000 US aan een advocaat betaald te hebben bleek alles fraude te zijn en kwamen ze tot een schikking. Jammer dat mijn ouders in die schikking voor geheimhouding hebben getekend. Zo zijn die notaris haaien van Suriname.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.