Suriname krijgt hulp van India bij organiseren parlementsverkiezingen

29
Voorbereidingen bezoek Indiase president aan Suriname in volle gang

PARAMARIBO, 4 jun – India zal Suriname technische en andere bijstand verlenen bij het organiseren van de algemene verkiezingen. Deze vorm van samenwerking zal worden vastgelegd in een formele overeenkomst. Het akkoord maakt deel uit van een reeks overeenkomsten die binnenkort getekend zullen worden. Dit zal gebeuren tijdens het bezoek van de Indiase president, Ram Nath Kovind. De hulp moet gezien worden als niet meer dan logisch.

De overeenkomst voorziet in het beschikbaar komen van een zee aan ervaring en kennis. “India is de grootste democratie en moet goede verkiezingen organiseren voor miljoenen mensen. Dus waarom niet een sharing of experiences met India?”, zei Miriam Mac Intosh, onderdirecteur Geopolitieke Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken tijdens een persconferentie. De overeenkomst moet in dit licht worden gezien.

“India is een softpower, een ontwikkelingsland en wil met kleinere ontwikkelingslanden goede banden hebben. Zuid-zuidsamenwerking is één van de belangrijkste aspecten. India is ervan overtuigd dat als wij als ontwikkelingslanden onszelf willen ontwikkelen, wij samenwerking moeten aangaan”, aldus Mac Intosh. Andere overeenkomsten betreffen archivering, kennis van traditionele Indiase geneeskunde en het opzetten van een ICT-center of excellence.

29 REACTIES

 1. Het lijkt wel alsof Suriname steeds meer hulp van buiten nodig heeft. Van China, van India, terwijl intussen alles steeds slechter gaat. Zelfs verkiezingen organiseren lukt blijkbaar niet meer zonder hulp.

  Het probleem is, als incompetente personen macht hebben dan zullen ze die nooit willen delen met bekwame personen want dan vallen ze heel snel door de mand en zijn ze hun macht kwijt. De tragiek van Suriname.


  Maak melding

 2. Ďus nu is het weer niet goed.Suriname is best wel instaat op eigen kracht verkiezingen te organiseren maar dat zal tegen het zere been van de oppositie zijn en ja hans ze vragen hulp aan zij die ze welgezind zijn Hou jij je bezig met grietje


  Maak melding

 3. . Voor mensen die het nieuws. Niet uit India volgen…
  Weet men waarom deze regering hoopt dat India moet helpen bij verkiezingen?!
  In India is men even corrupt en het is even chaotisch daar met de regering.De regering daar is even corrupt en modi is een crimineel wiens visa voor het bezoeken van het buitenland meerdere malen werd geweigerd.Omdat hij bij mistake gekozen werd als pm is het mogenlijk dat hij reizen kan omdat hij immuniteit geniet net als bouta.Heden zijn de andere politieke partijen in opmars en modi en gang worden verslagen.Het enige wat modi doet is reizen en venieten van zijn vrijheid.Bouta doet hetzelfde.Momenteel is een staking van boeren aan de gang en de politie takelt ze af.
  Nee surinamers aan een hulp van India zijn er geen voordelen, bouta weet hoe hij de surinamers blij moet maken dus hij kiest voor India waar de mensen
  1×24 uur uit ontevredenheid met de modi regering op straat is te zien.Voor degenen die het hindostaans verstaan volg Aadj tak nieuws en samay nieuws op je computer.Engelstallige nieuws uit India volg je hier
  Times now ,Ndtv news.
  En in India is de president Pranab. Mukerjee en je mag hem ceremonieel noemen.In Suriname kennen we dit ook. Kraag,ramsewak shanker en ramdatmissier,die waren ceremonieel en het was buota die bepaalde,zij hadden niks te zeggen.Bovendien loopt India miljoenen jaren achter.Zij leven nog in de stenentijdperk.Daags zijn ze in oorlog met elkaar.armoede is groot,.
  Onze voorvaderen komen uit India en we zijn dankbaar dat zij naar Suriname durfden te reizen al waren ze geronseld,inSuriname hebben we kansen dat in India niet bestaat.Bedankt. mai en baba.Suriname is het land waar we geboren en getogen zijn en de hulp van India wensen wij niet.
  Lamme leidt de blindr.


  Maak melding

 4. Aan de ndpers
  Schamen jullie je ,nu is het plotseling goed om mijn arme dalit broeders uit India om hulp te vragen!?Schaamteloze ndpers en schaamteloze bedelaars.Mijn dalitbroeders zijn zo lief dat ze zelf het beetje geld bestemd voor hun aan jullie baasje de internationale bedelaar schenken al zijn ze genoodzaakt verder op het voetpad te slapen. dankzij hun slapen jullie ndpers in je bed
  Schaamteloze ndpers!!


  Maak melding

 5. Mamapiema ndpers,
  eerst zweren dat Suriname geen hindostaan als Leider mag/kan hebben,maar om baasje bouta te helpen is het prima om de hulp van dezelfde groep te bedelen?!


  Maak melding

 6. Mijn hindoestaanse zusters en broeders,
  laat India niet voor jullie bepalen.
  Zeg nee tegen een bouta
  regering bij de volgende verkiezingen.


  Maak melding

 7. @modi zindabad
  Mars, ga het nieuws uit india volgen.
  Zo wat is het motto van je baasje bouta dan ..is. het misschien..ik”bouta first..
  Geen wonder dat de rest van het volk lijdt waaronder jij.


  Maak melding

 8. @modi zindabad
  En jij denkt dat India Suriname een gunst zal doen daar waar de hindoestanen en moslims overhoop met elkaar liggen en in deze 21ste eeuw nog steeds
  geen raad met elkaar weten?!
  Daar waar de politieje partijen altijd de rift tussen hindoes en moslims blijven vergroten ipv die groepen samen te brengen.
  Jongen ik neem het je ouders zeer kwalijk want ze hebben geen goed werk met je gedaan
  Je bent ergens in de stenentijdperk blijven hangen en misschien je ouders ook.


  Maak melding

 9. @modi zindabad
  Telkens wanneer de verkiezingen naderen is het de partij van modi,de bjp, dat ze een tempel genaamd ram mandir gaan bouwen daar waar een moskee staat.Dan laait de oorlog tussen hindoe en moslims nog meer op.Sonia Gandhi van congres is een italiaan en een indier bij naturalisatie.
  maar de indiers en de bjp zien haar als een alien en je denkt dat modi van India ons gaat helpen?
  Wij hebben nooit om de hulp van Modi of India gevraagd!!
  Je baasje bouta wel…soort zoekt soort…


  Maak melding

 10. Daar gaan we weer,

  Er wordt een akkoord getekend tussen 2 naties over steun, vormen van samenwerking en ontwikkeling…

  En er zijn enkele idioten hier die generaliseren en niet anders kunnen dan discrimineren en haatzaaien.

  Weten jullie soms al hoe de inhoud van het akkoord eruit ziet?

  Nee toch, maar wel meteen vooroordelen, afkraken, negativiteit etc.

  Ga eens de buitenlucht opzoeken, brengt verse zuurstof in je hersenen of doe iets waar je wel gelukkig van wordt.

  Cheers


  Maak melding

 11. Wahahahahaahhqaahahahahahahahahaahahahhahaah tot India. Ndper’s olv de dwaas Bouta en stinkend corrupte mpp elite roversbende kunnen ook starks geen ene moer meer. pa taki a mpp Bouta lagi vervloektoe misdaad dagu en mpp rovende elite drug dealende roversbende, zijn alleen goed in het bedriegen, beroven van land en volk, ook hun eigen domme mpp paarse paria’s die alleen maar als ze elke dag een bordje bb met r gratis kunnen krijgen van deze roverheid ……e ka. Hopelijk valt er een meteoriet op alles wat ndp is en uitmaakt, want ndp is de misdadigste paarse wortel van de misdaad, sinds 1980. Oma taki, ze zijn waarlijk paarsarm vervloekt. Opa taki na wang mpp vervloekte misdadige politieke religieuze sekte, verdoemd naar de hel met bouta en alle ndper’ s.


  Maak melding

 12. @ Pineut,

  Je bent mij aan het stalken of mis mij zo?
  Ray heeft de waarheid geschreven wat betreft India. India is al jarenlang corrupt. Waren de regeringen van India eerlijk bezig geweest, dan was de armoede heden ten dage minder groot. Had jij dat ook geschreven dan had je van mij net als Ray gelijk gekregen.
  Op het forum heb ik vele minpunten over India aangegeven. Ook de vele verkrachtingen en de mensonvriendelijke behandelingen heb ik sterk veroordeeld. Maar er is ook veel positiefs over India te schrijven.
  Wat jij deed was alleen de negatieve berichten over India kopiëren naar deze nieuws site. Je doet alsof alleen maar in India de meeste verschrikkelijke dingen gebeuren. Ik stop er maar mee, je bent niet voor rede vatbaar.
  Je zal nog meer te zwetsen hebben over mij, je doet maar. Het is jouw stijl, beslist niet de mijne.


  Maak melding

 13. @ Ray,

  Goed zo dat je uithaalt naar lui die reageren dat nooit een hindustaan president mag worden van Suriname.
  Geld en gratis eten willen ze wel van de hindustaan. Handje ophouden bij de hindustaan doen ze maar al te graag. En juist deze mensen geven nooit iets terug, ze zijn gierig!


  Maak melding

 14. Super gezellig hiet…! Not!

  Stelletje achter bakse figuren….

  Kijk/lees zelf hoe jullie anno 2018 denken en opschrijven.

  Heel Triest!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 15. Laat die sambal eters mooi in India blijven, die lui die zijn niet te vertrouwen. Ze
  willen vast de Surinaamse moslims in een hoekje drukken. Laten ze in India
  maar de boel regelen.


  Maak melding

 16. Er is overal wel wat,

  er is een 1 land die 100% zuiver is.
  Is Amerika zuiver? Zwitserland?
  Vaticaan? No way.

  If you want to make everybody happy, Dont be a Leader. Sell Ice Cream.

  Moslim onderdrukking?
  Ja, in moslimlanden.

  India,
  heeft zich in een halve eeuw na de onafhankelijkheid opgewerkt tot een wereldmacht en respectabele democratische staat.

  Dus ondanks het feit dat het 200 jaar is uitgemolken door de Britten, ondanks 1 miljard inwoners met meer dan 500 talen en 1000 dialecten.

  Verder zijn de Indiase ICT en chemie studenten een exportproduct voor Amerika en Europa.

  Ze nemen Engelse bedrijven over, terwijl de Engelsen 200 jaar flink hebben zitten roven of meegenomen zonder ervoor te betalen.

  Dus waar praten we over…!??


  Maak melding

 17. De moghuls hebben tevergeefs geprobeerd India te islamiseren.

  In Iraq, Iran, Afghanistan, Pakistan, Noord-Afrika is dit gelukt met geld en geweld.

  Maleisië nu ook en sinds de 50 jaar ook Indonesië.

  Tradities, cultuur, taal, erfenis, kennis, betekenisvolle namen, spiritualiteit van die landen is nu overboord en overgenomen door islam, maar zonder voorspoed.


  Maak melding

 18. Lees dit ware verhaal:

  A Bangalore girl has written an open letter questioning Rahul Gandhi, which is going viral on social media.

  She asks Rahul Gandhi himself to decide whether he can be compared with Narendra Modi…

  Dear Mr. Rahul Gandhi,
  Millions of people follow Narendra Modi as their leader. They accept him as their role model. How many people in our Country consider you, Rahul Gandhi, as their role model?

  The Country which doesn’t want to be recognised as dynastic followers, elected Narendra Modi, but you represent the same dynasty which was rejected by people. Apart from having a Gandhi tag, what is your achievement in any sphere of life? In fact, the masses have been deceived for too long… What exactly did Gandhi achieve??

  Every year Narendra Modi, on his birthday, meets his mother… and she gifts him with a copy of the Bhagvad Gita, as an indication to follow the right path. What does your mother do?

  Narendra Modi, when he entered the Parliament for the first time, touched the floor of the House, and called it the Temple of Democracy. Do you also consider the same? Have you ever respected the Parliament this way?

  When he resigned as the Chief Minister of Gujarat after becoming PM, he donated Rs.21,00,000 of his salary amount to the Children Education Fund, for children of Government employees. Have you ever contributed anything to the Country, Rahul?

  Under PM Modi’s leadership, in a span of 4 years, 478 terrorists have been shot dead. How many terrorists were killed when your Government was in power?

  Since Independence, more than 30% of poor people could not get a Cooking Gas connection… but in a span of 4 years Modi has given Cooking Gas connection to over 50 million people. Why could your Government not do it?

  Modi doesn’t entertain any family favours or nepotism, but your family has dominated the entire party and considers the party as their personal property. Why? How did Robert Vadra get so many favours when your government was in power?

  The Doklam issue did not start after PM Modi’s Government came to power. It started many years ago, when your Government was in power. But PM Modi made the Chinese withdraw their troops. Were you, and are you, capable of doing that?

  During a span of 4 years, there isn’t one corruption case against PM Modi or his Government.
  Can you show any period during over six decades of Congress Government when there was no corruption?

  Your party people mock PM Modi as chaiwala. He accepts that he sold tea. We do not consider anything wrong with that and with earning an honest living.
  Can you accept what you sold, and tell us what have you done to earn an honest living??

  Narendra Modi travels to different countries for the benefit of Nation. Can you tell us for whose benefit do you go abroad?

  PM Modi cleared OROP for soldiers, he got bulletproof jackets, helmets & other safety/professional equipment for our soldiers. What did your Government do for them?

  He included more than 300 million people into Jan Dhan Yojana within 3 years. Why wasn’t it possible during your 10 years’s rule?

  In order to save girl child, PM Modi started “Beti Bachao, Beti Padao” Campaign. What had you done to save girl child in the Country, Rahul?

  Modi started MUDRA Life insurance schemes, which are benefiting tens of millions of people in the Country. How many schemes did you bring during 10 years for benefit of the people of this Country?

  Modi took brave decision to conduct surgical strikes in Pakistan, Burma and Bhutan to protect our borders.
  What did you do to protect our borders during Congress Government?

  Appreciating PM Modi’s work and leadership, he was invited by US, Britain, Australia, Canada, Bhutan, Srilanka, Afghanistan, Nepal and Japan to address their Parliament. How many countries invited you when you were in Government?

  In just 4 years, PM Modi became the most influential person in the World and was named “Times Person of the World”. You are in politics since 2004. What have you achieved?

  Narendra Modi, in front of 22,000 people in Madison Square Garden, declared that we’re are not a Nation of beggars and snake charmers, but a Nation of rulers. Do you have the spine to praise our Nation like that, Rahul?

  PM Modi works for 18 hours a day. He sleeps on flight to save time and money. How many hours do you work for the Country, Rahul?

  PM Modi has no strong political background. With sheer hard work and commitment, and dedication, he became the Prime Minister of the Country.
  Are you capable of relinquishing the Gandhi tag and achieving something with your capabilities and hard work?

  At the age of 18 years, Modi left his house and joined RSS, to serve the Country. What were you doing at the age of 18 years, Rahul Gandhi?

  Every citizen of this country would dream to achieve something like PM Modi.
  How many would want to follow you and become like you??

  It is not just the Gandhi tag that is required to run this Country Rahul, but a person who can show the will and commitment to take the Country forward…


  Maak melding

 19. Aan mijn moslim broeders,

  Ik hoop van harte dat jullie ook een Boedha, Gandhi, Mandela, King, Rama of een Sitting Bull of Wounded Knee voortbrengen.

  Dus iemand die met het brein iets positiefs weet te bereiken in plaats van als een hersenloze grijpen naar westerse wapen en diezelfde westerlingen vervloeken.


  Maak melding

 20. Verkiezing is tegenwoordig een spelletje ’t bewijs is geleverd door Puttin (Rusland) bij de Amerikaanse presidentsverkiezing. Laatstelijk in Venezuela overal wordt er gefraudeerd. Wat de goeie man uit het oosten Bouterse gaat komen uitleggen over verkiezingen, weet volgens mij Bouterse en consorten veel meer. De benoeming van Jules Wijdenbosch om de kiesstelsels aan te passen is weer een teken van corruptie en de oppositie accepteert alles blindelings. En bovendien wilt Bouterse coûte que coûte aan de macht blijven om te kunnen rotzooien. Bouterse weet ook dat je van een kikker geen veren kan plukken. En gebruikt deze arme man uit India als stunt.

  Jammer dat de VHP geen betere presidentskandidaat kan klaarstomen als tegenhanger van Bouterse. Een president dat breed wordt gedragen door het volk van Suriname. De VHP en de NPS werkt de overwinning van de NDP gewoon in de hand door hun egoïstische houdingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.