Advocaat nabestaanden: in Suriname is niemand onschendbaar

28
Bouterse, blijkt bevriend te zijn met een Nederlandse crimineel

PARAMARIBO, 30 mei – “In Suriname is niemand onschendbaar voor strafvervolging.” Dit zegt mr. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden van de mannen die op acht decvember 1982 zijn geëxecuteerd. Anders dan anderen, vindt Essed niet dat Desi Bouterse zal ontkomen aan gevangenisstraf. De strafwetgeving is duidelijk, straf geldt voor iedereen. Dus zal ook Bouterse moeten brommen. Het Openbaar Ministerie heeft twintig jaar gevangenisstraf gevorderd tegen de hoofdverdachte.

Bouterse is nu president. Dat zou hem volgens sommigen vrijwaren van gevangenisstraf. Maar dat zou niet meer zijn dan een juridische kronkel. “Het idee dat het presidentschap een vorm van immuniteit biedt, is volstrekt onjuist. De enige uitzondering is voor politieke ambtsdragers, wanneer ze in het parlement hun werk doen als volksvertegenwoordiger”, zei essed na afloop van de jongste zitting van de krijgsraad.

Alleen het lidmaatschap van het parlement zou dus enige dekking kunnen geven. “In alle andere handelingen die burgers, dus ook politici, verrichten zijn ze wettelijk aansprakelijk. Zonder enige uitzondering”, aldus Essed. Hij voorziet zonder meer politieke gevolgen als eenmaal vonnis is geveld: “Als de belangrijkste politieke figuur in Suriname verdacht wordt van politieke moorden, zal elke stap in het strafproces politieke gevolgen hebben.”

28 REACTIES

 1. Deze drugsveroordeelde meervoudig moordenaar toevoegen aan het rijtje…Mussolini / Ceaucescu / Saddam / Khadaffi….zonder pardon terechtstellen.


  Maak melding

 2. Analoog denken is belangrijk aangezien die sluwe vos weer met een indianen verhaal zal komen. Opa Dees is verdachte nog voordat hij president werd. Het is dus volstrekt juist om de focus daarop te houden. Een zijwaards aanval zou kunnen zijn om hem volgens Militair recht te beoordelen. In dat opzichte zou je hem moeten ophangen. Sinds 1987 ondersteunt Suriname al een verdrag dat uitvoering van de doodstraf verbiedt, maar zijn deze misdaden nog voor 1987 gepleegd en dus vatbaar voor oude veroordeling. Ophangen die hap.


  Maak melding

 3. Opsluiten is het enige devies na veroordeling.Hoop zelf dat de rechter hem tot meer dan twintig jaar de gevangenis instuurt.Vanwege het van vrijheid beroven van een heel land met zijn avondklok.


  Maak melding

 4. Wanneer gaan de rechters het snappen?!

  Arresteer bouta en straf hem,hij is een ordinaire crimineel.Er is niks bijzonders aan hem dat hem anders maakt.De wet geldt ook voor hem.
  Het wachten is op jullie rechters maak het werk af.


  Maak melding

 5. Mi na Desi,
  suma firi dati ing baka tranga dan mik akon tiki mi.
  If a bonkoro boi efrede dan laat hij Gerard vragen om mij te komen halen.


  Maak melding

 6. Bouterse gaat eerder de pijp uit dan dat hij in de gevangenis zal belanden.
  Het rechtssysteem in Suriname laat zich de wet voorlezen i.p.v. andersom.

  Maar waar is Sandew Hira met zijn pleidooi voor Bouterse en kornuiten gebleven?
  Hij is in geen velden meer te bekennen.


  Maak melding

 7. TE langdradig !!! Er is reeds een plek vrij in den haag. Bouterse moeten wij berechten als dictator zijnde in der tijden toen hij de zwaard zwaaide en dan gaat sneller ; vind ik ten minste.


  Maak melding

 8. Een Psalm ter bemoediging van land en anti ndp volk. Voor allen die de misdaad en het onrecht in hart en nieren haten.

  Psalm 52. 3 Och geweldenaar, waarom denkt u
  dat het kwade u wel zal helpen?
  De liefde en goedheid van God houden nooit op
  en gelden dag en nacht.
  4 U bedenkt allerlei kwaad,
  uw tong is zo scherp als een scheermes.
  U bent een bedrieger!
  5 U geeft de voorkeur aan het kwaad
  boven het goede.
  U liegt liever
  dan dat u de waarheid spreekt.
  6 U hoort het liefst slechte taal
  en een mond die bedriegt.
  7 God zal u echter voor eeuwig verderven.
  Hij zal u uit uw huis wegslepen
  en een einde aan uw leven maken.
  8 De oprechte mensen die het zien,
  zullen ontzag voor God hebben en zeggen:
  9 ‘Kijk, zo vergaat het degene
  die niet op God vertrouwt,
  maar denkt dat zijn rijkdom hem wel zal redden.
  Die rijkdom waardoor hij zich sterk waande,
  werd zijn ondergang.’


  Maak melding

 9. sadam was een crimineel maar niet hij heeft als opergod zijnde honderd castelen voorzichzelf gebouwd maar westerse maatschapijen hebben hem geholpen als opergod te leven en de honder kastelen paleizen voor hem gebouwd De amerikaanse geheime diensd heeft van sadam een opergod gemaakt niete hijzelf!!!!! Ik zie sadam als speelbal usa geheime diensd zondewr valk en de metselaars had hij de macht niet gekregen!! wie is er nu verantwoordelijk??AMERIKA MOET ZICHZELF BERECHTEN MET 7 MILJOEN VERMISDE KINDEREN VERMOORRD IN SATANAANBIDDING Suriname is 50 procent kitekat etend katkliek welke vlop int wit zit daardoor hoefty die vaticaanse zlelepoot niet omtekomen van de honger alle landen in wit steunen de heilighe paus waardoor de zielopoot niet van honger hoeft om te komen Tussen 1450 en 1500 800000 protestanten afgemaakt door de man in het wit en 50 procent suri vereert de man i n het wit welke enorm word hgesteund door wit Dankzij wit hoeft hij niet van de honger omtgekomen!!!


  Maak melding

 10. Ophangen op het onafhankelijksplein dit paarse beest, er zal meer volk op af kopen, dan dat hij op de berm krijgt, en hang dat vette zwijn van Limburg en de grootste dief Abrahams er ook gelijk bij op, hiermee zal de nodige rust terugkeren in het land.


  Maak melding

 11. Mark my words: Bouterse zal niet het gevang induiken. De auditeur militair moge wel twintig jaar geëist hebben maar het moet nog voor de krijgsraad verschijnen. Reeds daarvoor zal Bouterse weer met een of andere noodmaatregel komen . En ook al zou het niet lukken en wordt hij toch veroordeeld vraag ik me wie hem gaat arresteren. Die man heeft teveel macht.


  Maak melding

 12. beste jiyani

  de overheid is laat met het uitbetalen van SANDEW HIRA DUS hij is voorlopig in beraad

  als zijn vergoeding gestort is gaat hij door met bouta en co te verdedigen


  Maak melding

 13. De toekomst ziet er zwaar paars duister verpauperd uit als de debiele dwaze idiote paars verarmde, bezeten ddb knettergekken, voor de derde keer in 2020 gaan stemmen op de dwaas Bouta. De stad verwordt als in Zimbabwe. Paarse straatrovers, zwervers, hoeren en hoerenlopers, dieven, moordenaar en allerlei paars gespuis zullen het stadsbeeld gaan uitmaken. Kinderen van verarmde criminele ndper’ s zullen op straat, halfnaakt bedelend rondzoeken naar eten en spelen in vuilnistonnen. Bouta en gewetenloze roverbende, familie, vrienden en vele valse apostelen en politieke hoerenlopers zullen zich nog meer gruwelijk gaan verrijken. De misdaad zal vreselijke gevolgen voor land en volk met zich meebrengen, naast de wetteloosheid. Ndper’s zijn waarlijk vervloekt met de duivelse zoon Bouta en co. sa e mek deng ka en na 2020 volledige onderdrukking en censuur. Ze zullen oerdom worden gehouden. Tjies deng mooi, wi dati e wagtie 2020 foe soso lafu deng dong ma pima Boutisten sa e go stem voor een bordje paarse ddb schijt met bruine bonen. Dagoe bnanga buruki sreef no dong so leki alla deng ma pima takroe didibri volk..de ma pima ndper’ s.


  Maak melding

 14. De koepleger Napi (Napoleon) Bonaparte van Frankrijk marcheerde met 100.000 man, had bijna heel Europa onder zijn bevel, kon Rusland niet onder de duim krijgen, zijn leger werd gedecimeerd hij werd opgepakt en opgesloten op het eiland Elba, wist te ontvluchten, hij kwam terug naar Frankrijk voor 100 dagen, verloor de slag bij Waterloo en weer opgepakt en verbannen naar St Helena waar hij stierf.

  Als zo een zwaargewicht koepleger van Frankrijk het onderspit delft, zoals er meer waren en zullen volgen van dat soort, wat verbeeldt papiergewicht klasse ddb en gangsters zich dan wel. De Surinaamse paarse kakkerlakken kan hij wel bang maken of voor de gek houden, bewust in heel grote armoede brengen en dan tassen met enkele dagen voedsel aanbieden. Wat een joker, de grootste mislukkeling van Surinane, de schande voorbij en hij noemt zich de grote lijder van LoveSu, luchtkastelen, voedselschuur sprookje, enz.

  Deze man moet met een 40 kilogram stoeptegel een kei, gewapend beton kei harde slag op zijn kale worden gegeven in het donker, waar hij de rest van zijn leven voorgoed in coma blijft leven tot zijn laatste adem. Wat een minderwaardig hoopje ellendeling. Veel van de paarse kakkerlakken lijken heel veel op hem. Je pikt ze zo uit. Alleen maar achteruitgang, niets goed komt uit ze.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. voor de tijden van president is al de moorden gedaan dus 1+1 =!!!!! BOUTERSE MIS HANG HIM UP BY DE NEK PUNT BASTA HELDER ALS WATER.


  Maak melding

 16. Rum-nath

  Probeer jij bepaalde bevolkingsgroepen te raken met je denigrerende schuilnaam?

  Ben je er uit om te provoceren? Is dit waarvoor je naar school bent geweest?

  Heb jij dit als opvoeding meegekregen van huis uit..?

  Discriminatie is wortel van conflicten.


  Maak melding

 17. RECHT MAAK VRIJ 30 mei 2018 at 19:33
  voor de tijden van president is al de moorden gedaan dus 1+1 =!!!!! BOUTERSE MIS HANG HIM UP BY DE NEK PUNT BASTA HELDER ALS WATER.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  GHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..GHA GHAAAAAAAAAAAAAAA.WOOOI,HELP ME PLEAS !WOOOOI! A boeritjie dies oh tjier mie dja !…IK kom niet meer bij !


  Maak melding

 18. IK WEET HET BETER ALS JULLIE BULLEBAKKEN

  Laten jullie BOUTA met rust ipv altijd jullie domme SATANISCHE muil open te trekken om alles dat positief is voor SURINAME doelgericht te saboteren.hoe duivels kan je zijn !
  PS,..dit nog EZELS blijven EZELS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Vooral ;Oom Ludwig van Abra Broki ! die BOERIKIE !


  Maak melding

 19. Suriname is een echte plantage geworden onder Bouterse als president van het land.Een moordenaar is en blijft een moordenaar in Gods ogen.Als hij ballen heeft dan komt hij voor de rechter en zijn onschuld bewijzen.De rest zijn lul verhalen dat hij niet vervolg kan worden.


  Maak melding

 20. &0% van alle misdadiger en criminelen in het land zijn aanhangers van de nationale delinquenten partij, de ma pima ndper’ s.


  Maak melding

 21. 70% van alle misdadiger en criminelen in het land zijn aanhangers van de nationale delinquenten partij, de ma pima ndper’ s.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.