Ruiten hindoetempel Den Haag weer ingegooid; cameratoezicht volgt

43
Foto: Siddharth Ramdhani| ruit Hindoetempel ingegooid

DEN HAAG, 30 mei – De ruiten van de Sri Ram Mandir in de Schilderswijk in Den Haag zijn vannacht opnieuw ingegooid. Dit gebeurde vorige week ook al. Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag heeft vanochtend direct gereageerd en de hindoetempel nu cameratoezicht toegezegd, meldt de NOS.

“Ik heb mijn steun overgebracht. Deze vernielingen moeten stoppen. Ook heb ik uitgebreid overleg gehad met de politie en de opdracht gegeven om zo snel als technisch mogelijk cameratoezicht te plaatsen bij de tempel. Ik hoop dat dit helpt om de rust te doen terugkeren en de openbare orde te herstellen” aldus burgemeester Pauline Krikke.

Het is volgens de NOS de zoveelste keer dat het gebouw en bezoekers doelwit zijn van vernielingen. Tijdens gebedsdiensten die eerder in de tuin werden gehouden, werden bezoekers beledigd en kregen ze stenen en flessen naar hun hoofd gegooid.

Raadslid Janice Roopram van de politieke partij Groep de Mos had eerder al vragen hierover gesteld aan de burgemeester en maakte vanmorgen dit verslag:

43 REACTIES

 1. Nu pas cameratoezicht ? Uit de media begreep ik dat de problemen zich al langer voordoen; sinds 2005 om precies te zijn. Wat ik dan ook niet begrijp is de houding van de Hindoestaanse wethouder Baldewsingh die alles maar blijft goedpraten. Ik als Hindoestaanse moslim keur elke aanval op een heiligdom af. Men dient van elkaars heiligdommen af te blijven. Maar ja, voor Turken en Marokkanen en Pakistaanse moslims ben ik als Hindoestaanse / Surinaamse moslim niet extreem genoeg en wordt ik als gezellige moslim gezien.


  Maak melding

 2. Nu is het zo dat als je in het kalifaat woont en een ander geloof dan de islam hebt,je een hogere belasting moet betalen.Dit meer opbrengst wordt dan gebruikt om arme moslims te ondersteunen.Een andere gebed huis te hebben in een moslim gebied is niet mogelijk.Dat is vragen om het gebouw met de grond gelijk te maken.En zo als uit berichten uit te maken, is den Haag een bijna kalifaat.En dan gaat camera toezicht niet veel helpen.Een levend varken in een kooi voor het gebouw zou een beter afschrikking zijn.Al ben ik bang dat de moslim dat beest ritueel gaan afslachten en opeten.


  Maak melding

 3. En nog steeds zijn er mensen hier die beweren dat de Islam een vredelievend religie is !!!!!
  Gisteren een aanslag in België de terrorist schreeuwde ALLE HAKKENBAR.

  Geert Wilders heeft gelijk, hij waarschuwt de hele wereld voor dit gevaar maar politici zijn blind.
  Geert Wilders is de enige echt profeet, in veel heilige geschriften is vermeld dat er ook valse profeten op aarde zal komen die dood en verderf zal zaaien. Het is de waarheid, kijk goed om je heen !!!!

  Voor mij is Geert Wilders de enige echt profeet van deze tijd. Wilders ho Akbar, Wilders ho Akbar, Wilders ho Akbar.


  Maak melding

 4. Nu dat het kalf haast verdronken is, wil politiek Den Haag de put dempen.
  Rijkelijk laat, daar deze tempel al jaren last heeft van vandalen.
  Eigenlijk is dit geen vandalisme meer, maar handelen uit haat jegens het Hindu geloof.

  De daders zijn ontzettend laag en laf net als de gemeenschap waar zij deel van uit maken.
  Ze komen als dieven in de nacht om met stenen te gooien.
  De mensen uit deze gemeenschap houden de lippen stijf op elkaar en nemen het tuig uit hun gelederen in bescherming. Zegt meer dan genoeg hoe beschaafd ze zijn.

  @ Pineut,

  Dat jij het nog opneemt voor dit tuig, zegt genoeg over jou. Je bent net zo onbeschaafd als hen. Het zal me niet verbazen dat ook jij een moslim bent.
  Moslims (gelovigen van een religie) en marrons (nazaten van de slaven) delen 1 overeenkomst met elkaar.
  Ze nemen het tuig onder hen in altijd bescherming. De criminaliteit onder deze 2 gemeenschappen zal daarom ook niet afnemen maar eerder toenemen.


  Maak melding

 5. @ Pineut

  Dat heb je helemaal goed verwoord.

  @ ajoeb

  Wie zegt dat het door jou genoemde etnische groepen is gepleegd !!!
  Ik ken dat lokatie waar deze Mandir staat, vroeger was het daar een voetbalveldje en een grote
  speel plaats voor de buurtkinderen. En voornamelijk blanke kinderen, later is er een clubhuis
  gebouwd voor iedereen ; de hindoestanen gemengd Hindoe en moslim zaten iedere woensdag en vrijdag avond te kaarten ( troef call ) Dit vooral kan door iedereen gepleegd zijn, ik durf niemand te beschuldigen. Het is daar een volksbuurt ( Vergeleken als Latour in SU )
  Voor mij is het niet interessant wie het gedaan heeft, maar ik vind het gewoon niet kunnen wat
  er gaande is, en buitendien nog laf ook !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. @ Jiyani

  Ik ben soms eens met jou: of beter gezegd vaak, maar deze keer niet.
  @ Pineut geeft zijn mening en geen conclusie, en dat mag !!!
  Jiyani : volgens mij ben je stellig van overtuigd, dat het door een moslim is gepleegd !!!
  Nou Jiyani ; ik durf niet te raden, maar ik vind het asociaal wat er gaande is.
  En daar ben volkomen met je zondermeer eens, je moet niet gaan stigmatiseren.
  Onder alle gelovigen heb je goede en kwade tussen, dus niet iedereen onder één kam
  scheren aub.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. @ Ajoeb,
  Moslims en Hindoes zijn samen in Suriname als immigranten gekomen en leven nog vredig samen met elkaar !!
  Ik begrijp dat Hindoes in Den Haag zich heiliger en vromer wanen dan Krishna en Vishnu terwijl Moslims zich vromer wanen dan de profeet Mohamed !!
  Ook nagaan of de aaanhangers van Janice Roepram,van de groep de MOS niet erachter zit om zo stemmen te winnen !!
  By the way: de politie is wel laat ,om nu pas camera toezicht te plaatsen !!


  Maak melding

 8. Ik durf mijn handen in het vuur te steken dat zo een laffe daad niet door Surinaamse moslims is gepleegd.
  Suriname is een voorbeeld voor vele culturen en religies die naast mekaar wonen.
  Ik ken die buurt heel goed ook van vroeger maar nu is het een 2e Gaza strip geworden.
  Het gespuis van het rifgebergte heeft de buurt overgenomen, die buurt is naar de klote geholpen.

  Was dit in een moskee gebeurt dan waren de rapen gaar, Denk partij zou hierover furieus reageren in de 2e kamer. Waar is Denk nu?????


  Maak melding

 9. @ J. Zwartmans,

  Zelf woon ik niet in Den Haag (nooit gewoond ook en prijs me zelf om dit feit gelukkig), maar heb daar wel familie wonen o.a. in de Schilderswijk. In deze wijk is moeder door het moslim tuig voor hoer heeft uitgemaakt, omdat zij opkwam voor ouderen die door dit tuig werden gepest. Vrouwen die geen moslima zijn worden bij tij en ontij voor hoer uitgemaakt.
  Zij vertellen hoe de moslims (niet de Surinaamse) zich gedragen naar anderen die geen moslims zijn. Hindus uit andere Haagse wijken ondervinden ook last van hen.
  Het gooien met stenen en bekladden van mandirs vindt al jaren plaats.
  Voor mij zijn alle oosterse moslims niet te vertrouwen.

  Ik geloof niet dat aanhangers van Janice Roopram hier achter zitten, juist om de reden dat dit verderfelijk gedrag al jaren bezig is.


  Maak melding

 10. De heer / mevrouw JZwartmans schreef op 30 mei 2018 at 13:58 het volgende:
  @ ajoeb
  Wie zegt dat het door jou genoemde etnische groepen is gepleegd !!!

  In mijn reactie schrijf ik dit niet. Wel verwijs ik naar de houding van Marokkaanse, Turkse en Pakistaanse moslims tegenover Sur. Hindoestaanse moslims.

  @Atheist: hoe lang nog ?


  Maak melding

 11. @ Jiyani

  Mensen die een ander voor iets negatiefs uitmaakt is vaak zelf een asociaal en dom:
  ja dom. Jiyani je wilt toch niet zeggen dat de buurt waar je woont daar niks gebeurt hé ????
  Nederland is al jaren verloedert: en je hoeft alleen maar één bruine te hebben die rotzooi trapt,
  dan is de hele bruine gemeenschap slecht voor de blanken !!!!
  Mensen die een ander voor hoer uitmaakt, heeft geen respect voor zijn / haar moeder.
  Of misschien zijn ze van een awara boom gevallen : erger nog, door een hond geworpen !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. Is gewoon een zieke actie van een ziek figuur…. mensen die dit doen kunnen onmogelijk “gelovig”….!! Tussen de Surinaamse moslims en de “arabische” moslims is er trouwens een wereld van de verschil….!! Het zijn de arabische moslims die er massaal conservatieve en middeleeuwse ideeën erop na houden….zij zijn het die de Islam dus een slechte naam geven….!! Sommige mensen in Nederland kunnen niet met de “vrijheid” omgaan die democratie Nederland hen biedt…!!


  Maak melding

 13. De Schilderswijk lijkt maar niet van haar negatieve imago af te komen. Vroeger waren het autochtone Nederlanders die de wijk een slechte naam bezorgden, nu zij het mensen met wat tegenwoordig heet een ‘migratie-achtergrond’.
  Ik ben enkele jaren geleden door de wijk gereden en het leek wel of je in een of ander Noord-afrikaans land was. Het leek wel een getto. Dit krijg je als mensen van één soort bij elkaar worden gedumpt; een “vrijstaat” met alle negatieve gevolgen, ontstaat dan heel snel. Zie ook het wijkje Duindorp ( ook in Den Haag).
  Hoe dan ook het is walgelijk wat hier gebeurt. Vreemd dat er nu pas maatregelen worden genomen, terwijl de vernielingen zich al geruime tijd voordien.
  Ben zeer benieuwd naar de achtergronden van het schorriemorrie. Hopelijk komen zij door de te plaatsen camera’s voor de rechter.


  Maak melding

 14. Ik begrijp niet waarom men perse de moslims hier de schuld willen geven.Misschien willen ze dat een burgeroorlog tussen de hindoestanen en de moslims. gaat ontstaan.Alle nare wensen van deze groep ten spijt..er komt geen oorlog tussen lhindoes en moslims.Camera’s installeren en de schuldigen straffen.We leven in de 21ste eeuw en de schuldigen op heterdaad betrappen moet zo kunnen.


  Maak melding

 15. @Pik, gisteren zijn in België een paar mensen vermoord……door een “moslim” terwijl het gewoon ramadan is…..!! @Ray, er zijn al heel lang spanningen tussen Hindoes en marokaanse “moslims” in Schilderswijk…., dus niet zo naïef doen!!


  Maak melding

 16. @ Get a life.

  Even iets rechts zetten : die mensen waar je het over hebt, worden daar niet gedumpt.
  Veel mensen die in de schilderwijk wonen zijn migranten die in de 70 jaren daar zijn wonen,
  sommige leven van de sociale dienst en daardoor kunnen ze geen betere huis en buurt krijgen !
  De autochtonen zijn in die jaren 70 verhuisd richting Leyweg en de Rade´s en omstreken.
  Die hebben daar ook een kolere zooitje van gemaakt, het ligt niet aan de buurt, maar aan de mentaliteit van de aso´s zelfs, het zijn laaggeschoolden de goeie daargelaten. Ik ken ook mensen die in de schildersbuurt woonden, en nu hartspecialist ( cardioloog ) en een IR zijn geworden !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 17. @ J. Zwartmans,

  In de wijk waar ik woon hebben zich een aantal voorvallen gedaan.
  Schieten op een buurtbewoner. De dader was een moslim.
  Ruiten van winkels ingegooid. Ik hoef niet te vertellen wie de daders waren.
  Maar al met al valt het wel mee bij mij in de wijk. Bij lange geen toestanden zoals in de grote steden en toch kan ik moslims niet meer vertrouwen. Daar heb ik mijn redenen voor.

  De vorige burgemeester heeft in een andere wijk, waar veel moslims wonen, een moslim gezin het huis uit laten zetten. Dit gezin terroriseerde de buurt.
  In de grote steden is het slap geouwehoer van de politiek als het gaat om het tuig onder de moslims stevig aan te pakken.
  Vooral de PvdA hield en houdt misschien nog steeds de hand boven de hoofden van dit gespuis.

  Wie zegt dat moslims zich tijdens de ramadan rustig gedragen zijn aan het dromen.
  De criminaliteit gaat gewoon door.


  Maak melding

 18. De regering van Orissa geeft toe dat radicale hindoes betrokken waren bij het geweld tegen christenen in 2018.

  De minister-president van de Indiase deelstaat Orissa heeft officieel erkend dat radicale hindoe-organisaties betrokken waren bij het anti-christelijk geweld in Kandhamal. De premier schreef dit in antwoord op een serie vragen van Adikand Sethy, een parlementariër van de Communistische Partij van India (CPI). Sethy wilde weten welke organisaties betrokken waren bij de gewelddadige rellen, hoeveel relschoppers er waren gearresteerd voor hun gewelddadig optreden en in welke gebieden huizen waren verbrand en vernield.
  De eerste minister antwoordde dat leden van de Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), de Viswa Hindu Parishad (VHP) en de Bajarang Dal (BD) een aandeel hadden gehad in het geweld. Hij zei dat 85 mensen van de RSS, 321 van de VHP en 118 van de BD waren gearresteerd. In alle 113 politiedistricten waren huizen verbrand of verwoest. 27 mensen zitten daarvoor volgens de premier gevangen.


  Maak melding

 19. Wat een onzin dat een echte moslim niet crimineel is.
  Een moslim is en blijft een moslim. Trouwens een ‘echte’ moslim keurt de misdaden daden gepleegd door de zogenaamde ‘onechte’ moslims af. Maar dat doen ze niet.
  Men wringt zich in allerlei bochten om het voor de moslims op te nemen.


  Maak melding

 20. Aan Ram mandir,
  Waarom hebben jullie nooit eerder maatregelen genomen,tegen dit soort dingen.
  Je had allang goede, camera toezicht kunnen plaatsen,waarom nu pas ?????
  Neem een voorbeeld van de moslims bij de moskeen hangen meestal cameras.
  Waarom hebben julie dit niet gedaan ????? Is het te duur of gewoon geen zin in ???
  Nu moet het wel ook in ivm de bezoekers,anders komt er niemand meer naar de mandir.
  preventie komt dit bekend voor ????? dus cameras plaatsen en niet lang wachten.zoals de hindustanen dat doen.


  Maak melding

 21. Vandaag heb ik een column gelezen van Gharietje Choenni (te lezen op sarnamihuis.nl)
  In deze column is o.a. te lezen de misdaden van moslims tegen de hindus.
  Steeds meer en meer ga ik de zeer vijandelijke houding van hindus naar de moslims toe begrijpen.
  Ook houding van de budhisten in Myanmar tegen de rohinya’s ga ik beter begrijpen.
  Alleen blijf ik het zeggen dat geweld en moorden niet de oplossing is.

  In Pakistan en in Bangladesh wonen bijna geen hindus meer.
  Of ze zijn vermoord of ze zijn gevlucht naar elders.
  Pakistan heeft de zinnen gezet om het noordelijk deel van India in te nemen.

  Zweden staat genoteerd als derde land in de wereld waar vrouwen worden verkracht. De verkrachters zijn moslims. Ook in Engeland worden veel vrouwen verkracht en zelfs vermoord. In Duitsland hebben zich meerdere gevallen van vrouwen verkrachting voorgedaan.
  Deze berichten komen zelden in het nieuws. Blijkbaar om de gemoederen rustig te houden zodat er geen enorme rellen ontstaan.

  Mensen die schelden en het op de seks toer gooien zijn ontzettend zwak!
  Blijkbaar zijn dit soort mensen op het gebied van seks zo gefrustreerd dat ze zich aanmelden met een nickname verwijzend naar het mannelijk geslachtsdeel. Meestal zijn het moslims die zich zo gedragen.


  Maak melding

 22. TEKST VAN Pik,

  Mevrouw Jyjanie…..luister joggie…koop een vibrator, duw kei en keihard in uwe REET…..!!

  Ik vind het zielig voor je ouders, echt. Dit hebben ze ik elk geval nooit gewild en hadden juist voor ogen dat je respectabele figuur zou worden in de maatschappij.

  Waarvoor hebben ze nou schoolgeld voor je betaald….? Hebben je leraren ke dit gedrag op school geleerd..?

  ——-

  Wat een taal, zegt genoeg over je persoonlijke frustraties en over je denkniveau.

  Als men geen argumenten heeft en dus geen weerwoord kan bieden, gaat men over op scheldkanonnades.
  ——

  Pineut, jij bent er als de kippen bij om negatieve dingen aan te halen. Dit zegt genoeg over je frustraties, je leeft in haat. En daarom zie je de ontelbare positieve dingen niet.

  Het spijt me, maar het is inderdaad zo dat in de islam geweld toegestaan is tegen niet-islamieten.

  Discriminatie is de wortel van alle conflicten.

  Pineut, probeer je leven te beteren. Er is hoop.


  Maak melding

 23. Ti’s jammer dat gasten zoals Pik en Pineut geen objectieve discussies kunnen voeren, maar enkel scheldkanonnades kennen.

  Pakistanen misbruiken blanke kinderen:
  https://www.ad.nl/buitenland/duizend-kinderen-misbruikt-in-telford~a5d0faba/

  30.000 kindhuwelijken in Marokko
  https://www.bladna.nl/marokkanen-kindhuwelijken,21364.html

  Baas Indonesische moslimorganisatie, terreur en islam hangen met elkaar samen:

  http://politiek.tpo.nl/2017/08/21/baas-indonesische-moslimorganisatie-terreur-en-islam-hangen-met-elkaar-samen/


  Maak melding

 24. Ik plaats alleen maar stukjes die op waarheid berusten,
  ik wil er alleen maar mee zeggen dat alles niet zo zwart/wit is.
  Jiyani schrijft alleen maar dat hindoes nooit wat doen en het altijd
  de schuld is van een ander geloof, ik toon alleen maar aan dat de hindoes
  ook geen lieverdjes zijn.


  Maak melding

 25. mijn laatste opmerking moet beoordeelt worden , maar dat vullis wat o.a. die pik plaatst en waarop ik commentaar geplaatst heb incl. op WKN kan gewoon


  Maak melding

 26. Klote Marokkanen
  Een kakkerlakken plaag dat nooit ophoudt!!!
  Ze schreeuwen overal als je in de nacht loopt, ga je moeder of zus lastig vallen!!

  Marokaan


  Maak melding

 27. MOSLIMS
  ISLAM

  dat is niet het probleem.

  Heren of kinderen die dit doen…………….Zijn NIET goed opgevoed OPVOEDING hebben ze niet goed gehad. Maar ik kan begrijpen dat hun ouders zelf geen goede opvoeding hebben gehad. het zal blijven in de circel……dus de huidige jongens die dit doen…….zullen hun eigen kinderen nooit een goed voorbeeld geven……dus op hun beurt zullen ze later ook dit doen….

  Heren stenengooier……..

  OP welk manier dan ook krijg je dit terug op een of ander manier terug van HINDOE GOD.
  Voorbeeld: je hebt een aanrijding met je auto …op dat moment heeft god jou kennis ontnomen, want jij zelf heb iets niet goeds gedaan……
  Je krijgt die ene mooie baan niet……vraag zelf dan WAAROM……… God heeft niet meegewerkt, omdat je zelf stout bent geweest…… het is om goed na te denken.

  ga eens voor de spiegel staan en denk na


  Maak melding

 28. NOG iets

  Heren stenengooiers

  OP welke manier dan ook krijg je straf toch terug

  Misschien NIET door NL rechter maar door de rechter daarboven…… al ga je vergeving vragen hier op aarde beneden door of vasten of zo je krijgt het terug.

  Denk je dat zomaar mensen ziek worden…………….ongeluk krijgen, bestolen worden
  omdat jij zelf ooit iets verkeerd gedaan heb


  Maak melding

 29. De berbers hebben deze benaming gekregen van de arabieren verbastering van barbaren.
  Waarom hebben deze geiten…..rs deze benaming gekregen niet zomaar ????????
  Zelfs in hun eigen land, worden ze als straatvuil gezien, ze worden door hun eigen soort verafschuwd !!!!
  Het laagste van het laagste onderkruipsel op deze aardbol !!!!
  Deze mensen kunnen niet in een democratie leven dat staat haaks op hun manier van leven. Inteelt is een normale zaak in hun wereld vandaar dat er meer van dit gespuis geboren worden !!!!!

  Ik ken zelf Surinaamse moslims die een hekel hebben aan dit gespuis, die worden ook lastig gevallen.
  Ook Surinaamse moslima’s worden door hen uitgescholden !!!!


  Maak melding

 30. De politie kreeg ’s middags telefoontjes van omwonenden dat aan de Van den Tempelstraat een man op een balkon stond te zwaaien met een bijl en daarbij dreigende taal uitsloeg. Hij zou volgens ooggetuigen ook ‘Allahu Akbar’ (God is groot) hebben geroepen, een zinsnede uit het gebed dat moslims vijf keer per dag uitspreken, maar die ook wordt gezien als een strijdkreet van islamitische extremisten.

  Pogingen om de man met praten tot rede te brengen leidden tot niets, waarna werd besloten een arrestatieteam in te zetten. Toen de agenten de woning binnenvielen ging de man onmiddellijk in de aanval. Hij werd eerst beschoten met een stroomstootwapen, maar dat had geen effect. Daarop schoten de agenten de man neer.

  Volgens burgemeester Cor Lamers van Schiedam gaat het om een 26-jarige Syriër die sinds 2017 bij zijn vader woont. De man was bij verschillende hulpinstanties bekend. De politie zegt met alle mogelijkheden rekening te houden, inclusief die van een terroristische daad.


  Maak melding

 31. @ MODERATOR
  Wilt U die poster met de naam: Pik, voor eens en altijd een Moratorium opleggen.
  Dit sujet vergalt al geruime tijd diverse onderwerpen op dit medium, met obscene, vulgaire en niets ter zake doende vuilspuiterij.


  Maak melding

 32. Hey pik,
  Durf eens je adres en naam te geven,dan ga je niet meer kunnen reageren op waterkant.maar ga je lekker rusten in het ziekenhuis .Want je bent zo een zielige aandacht zoeker.
  Hebben je ouders je niet genoeg aandacht gegeven.


  Maak melding

 33. @ Pineut,

  Hou toch op met schijnheilig te zijn en te doen.
  Als jij zo eerlijk bent dan plaats je ook berichten over wat de moslims uitspoken in India.
  Jij plaatst enkel wat de hindus doen. De moslims en ook de christenen van India zijn zeer beslist geen heiligen.
  Zelfs bij budhisten die als vreedzame gelovigen bekend staan, is de maat vol.


  Maak melding

 34. Wat zou je moeten doen met jaloerse mensen… Met hun jaloezie moeten ze maar proberen iets stuk te maken waarvan een ander houdt. En dat is ook het enige inspiratie wat ze uit hun beweging kunnen voortvloeien. Mens wees gewoon bewust hoe en wat het leven is.


  Maak melding

 35. Wat doet een Hindoetempel eigenlijk in een doorsnee Christelijke staat als Nederland? Straks hebben de Nederlanders niks meer te zeggen over hun eigen land.
  Ga na dat de Hindoes voorstanders zijn van een Geert Wilders alleen om de Moslims te bestrijden.
  Om van het gelul af te zijn, zou ik zeggen stuur ze allemaal terug naar hun land van herkomst. Die allochtonen hebben altijd wat om te lullen.

  Wat ze hun land niet kunnen permitteren dat doen ze in Nederland. Die autochtonen hebben veel te veels geduld met de gelukzoekers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.