Voormalige directeur Suralco: Suriname moet niet bedelen

11

PARAMARIBO, 24 mei – Suriname moet niet bedelen als aangezeten wordt aan de onderhandelingstafel met multinational Alcoa. Dit zegt Henk Ramdin, voormalig directeur van Suralco, het Surinaamse dochterbedrijf van Alcoa. Hij heeft niet de indruk dat er echt onderhandeld wordt. Alcoa stelt de lijnen vast en daar wordt langs gelopen. De multinational maakt van bijna alles een onderhndelingspunt, tot aan afval toe. Daarom zou Suriname niet de hand mogen opsteken.

Nu wordt van het afbreken of laten staan van de aluinaardefabriek te Paranam een punt gemaakt. “Suriname moet niet bedelen, van laat dit en dat voor ons achter. Suralco zal om betaling vragen. Maar Suriname moet niets betalen. Alcoa mag alles meenemen. Mijn idee is, als de plant wordt afgebroken, dat alles dan gewoon weg moet. Ook alle afval en gifstoffen moeten worden verwijderd”, zegt Ramdin tegenover Dagblad Suriname.

Wat Suriname wel moet doen, is het gif meten. “Er moeten diepteboringen plaatsvinden om besmetting van de grond en het water na te gaan. Het is aan Suriname om spijkers met koppen te slaan”, aldus Ramdin. Hij ziet de bauxietindustrie wel toekomst hebben. Er is meer bauxiet in de Surinaamse bodem dan in honderd jaar verwerkt kan worden. Ook is er kennis in zowel Suriname als in het buitenland.

11 REACTIES

 1. Waarom is deze man niet toegevoegd aan de onderhandelingsgroep voor Suriname?
  Waarom wel een man als Sardjoe die alleen aan zijn eigen zak denkt alvorens hij aan anderen denkt?
  Alweer een misgelopen kans stelletje bloedzuigers


  Maak melding

 2. Er zijn meer dan genoeg mensen in Suriname, Surinamers die over de hoed en de rand weten t.a.v. de brokopondo-overeenkomst en die ook achter de schermen van de huidige waardeloze Surinaamse team hun krachten, kennis en ervaring ter beschikking kunnen stellen voor deze nationale zaak.

  Alleen heeft het veel van dat ddb en gangsters inclusief lieden in het team van Suriname dat met Suralco/Alcoa onderhandelt met hun enige eigen belangen bezig zijn. Hierdoor kan Suriname het nakijken hebben.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Wat bij de regering Bouterse speel is zo min mogelijk gebruik maken van deskundige mensen. Motilall (Atta) Mungra heeft de crimineel Dilip Sardjoe met z’n zogenaamde politieke partij ingeloodst bij de hebberige Bouterse. Sindsdien is Sardjoe niet meer weg te denken. De gewezen SLM en Havenbeheer Nw. Haven vrachtafdelingshoofd Marcel Mulier was een trouwe handlanger van deze crimineel Sardjoe de Inklaarder , videotheek en modist afdeling.

  Bouterse is echt geen wakaman zoals velen dit beweren maar doodsgewoon een slowly met criminele gedachten. Toen deze man opgroeide was hij een Sombololly/bobo geitje en frede dyani, dat hij vandaag de dag is veranderd komt door de militaire dienst en geldwolf.

  Bouterse is niet instaat om een land te besturen. Zijn hersenen functioneert niet normaal hij probeert zijn best te doen maar zal nooit lukken. Die man heeft een verkapte opvoeding gehad van dorpsjongetje tot de asociale buitenwijken van Paramaribo.
  Zonder wapen had hij het nooit van z’n leven zo ver geschopt.

  Dus Mensen verwacht geen goed ding van deze geldwolf.


  Maak melding

 4. Frantz: “wiens brood men eet”
  Die bedrijven komen niet naar Suriname om Suriname rijk te maken maar eigen zakken te vullen.

  Voor het zakkenvullerij geldt ook het slachtoffer (Suriname) zand in de ogen strooien (minimaal betalen) om hun zakkenvullerij langer vol te houden.

  Ramdin is trouw aan zijn vaderland.
  Zoals het hoort..!!

  Geen landverrader als de rest voor geld.


  Maak melding

 5. Frantz: “wiens brood men eet”
  Die bedrijven komen niet naar Suriname om Suriname rijk te maken maar eigen zakken te vullen.

  Voor het zakkenvullerij geldt ook het slachtoffer (Suriname) zand in de ogen strooien (minimaal betalen) om hun zakkenvullerij langer vol te houden.

  Ramdin is trouw aan zijn vaderland.
  Zoals het hoort..!!

  Geen landverrader als de rest voor geld.


  Maak melding

 6. Dagoe sreef no e begi. Ma de ma pima debiele dwaze idiote Bouta ma pima ndper’s krijgen een 10 plus voe begi. Triest is het om te weten dat vele allen staande ndp moeders, hun kinderen verkopen als hoer aan rijke ndper’s om te overleven. Vervloekt is Bouta en vervloekt zijn na dagoebal partij aanhangers. Oe ma pima .


  Maak melding

 7. Wie Bouta het hoofd van het misdadig vervloekt ndp lichaam waar hij het dwaze misdadig hoofd van is niet haten, zijn ma pima dwaze vervloekt misdadige oerdomme aanhangers., de ma pima dong ndper.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.