Moslims ontvasten met iftar in de Congreshal van Suriname

22
Moslims ontvasten met iftar in de Congreshal van Suriname

PARAMARIBO, 25 mei – Moslims woensdag tijdens de iftar in de Congreshal. De gezamenlijke maal was georganiseerd door de Madjlies Moeslimien Suriname(MMS). Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt bij het ontvasten, na zonsondergang.

Bijna vijftien procent van de bevolking van Suriname is islamitisch. Tijdens ramadan eten en drinken moslims niets tussen dageraad en zonsondergang. Het vasten (tijdens ramadan) is een van de vijf belangrijste geboden waaraan moslims zich moeten houden. De gelovigen hebben bij deze gelegenheid ook het Maghrib-gebed verricht.

MMS-voorzitter, Isaac Jamaludin, heeft de aanwezigen toegesproken.

22 REACTIES

 1. Ramadan = samenzwering :
  wanneer de vijand (= niet-moslims) slapen dan is de moslim wakker letterlijk en figuurlijk. De armen zijn de slachtoffers van de ji-haat


  Maak melding

 2. Mensen in Suriname, wordt wakker! Anders wordt dit land een ISlam kalifaat! Nu 15 % misluem in zodra ze in meerderheid zijn wordt fit land als Syrie en Jemen!!


  Maak melding

 3. Duidelijk hoeveel zieke geesten onder Surinamers (vooral onder de chamars) zijn.
  Die Hindoes zien overal vijanden. Creolen beschouwen zij als lui en crimineel terwijl de grootste boeven en criminelen in Suriname onder Hindoebevolking is te vinden. Geen ander volk zo schijnheilig als Hindoestanen !
  Kalifaat : is toch geen slecht idee als SU een Islamstaat wordt misschien dan dat er een einde aan de duizenden zelfdodingen onder Hindoes komt.


  Maak melding

 4. @ jaggernath abdul hasjies,

  Voordat de islam haar intrede heeft gedaan in India was je een hindoe, je maatschappelijke positie was van de leerbewerking klasse, nu je hardhandig tot moslim bent bekeerd ben je een islamitisch ” brahman” geworden !!!!. Vreemd he?

  Dat ziekelijk gespuis van jullie ruimt zich vanzelf op. kijk maar in Syrië !!!!!!


  Maak melding

 5. Aan alle vredelievende moslims:

  Les 1
  Discriminatie is de wortel van conflicten. Je medemens discrimineren op grond van geloof/religie komt voort uit vooroordelen.

  Les 2:
  Vecht niet om land (materie)
  Wees tolerant,
  Geef elkaar de hand
  Uiteindelijk hebben we een bloedband.

  Lesvragen:

  Wie heeft tweespalt gezaaid?
  1. De kolonisator.

  Wie vaart wel bij conflicten?
  2. De wapenfabrieken (grootste bedrijven ter wereld, ja groter dan Shell)

  Waarvoor wordt geloof misbruikt?

  3. Om de massa psychisch gevangen te nemen en ze in hun denken en relativeringsvermogen te beperken waardoor mensen robotmatig gaan handelen (doen wat is ingeprogrameerd en ze op afstand kunnen besturen). Met zoete praatjes over het paradijs en angst inpraten


  Maak melding

 6. @Abdul Bajes; voordat Islam in India kwam waren jullie bezig met het plegen van genocide op grond van het Kastenstelsel. Jullie moordden elkaar uit, de Hindoe Maharadja vonden hun rechtvaardiging in de Hindoe fascistische boeken Veda en Geeta en Ramanain (voorlopers van Men Kampf). Je weet toch wel waarom de Hindoes in India A. Hitler op een voetstuk plaatsen ?
  En ik weet 100% nooit van dit inferieur geloof dat gebaseerd is op discriminatie en racisme deel uit gemaakt te hebben.

  Vraagje aan jou: Is Modi ook een Brahman dat hij de voetjes van de Sheikh van Dubai aanraakte ?


  Maak melding

 7. @Jagarnath,

  Wat een negativiteit. Je hoeft incidenten van misbruik van macht niet uit vergroten, want daartegenover heb je ontelbare positieve ontwikkelingen.

  Zie het leven positief in. Wees kalm, beheers je.

  hard werken, zweten, je diploma behalen en je verstand -blijven- gebruiken.


  Maak melding

 8. @ jagarnath,

  Over facisme gesproken, weet je wel facisme betekent? Jij bent toch een koran deskundige?
  Wat is de boodschap van de koran? Niet moslims en vooral joden doden in naam van jullie almachtige?

  Waarom willen jullie Wilders doden?


  Maak melding

 9. @ Jaggernath,

  Citaat:En ik weet 100% nooit van dit inferieur geloof dat gebaseerd is op discriminatie en racisme deel uit gemaakt te hebben. Is de islam in India ontstaan ????????????

  Als het een zooitje was in India, Waarom zijn de barbaren naar India gekomen om jullie hardhandig te bekeren? Waren ze uitgenodigd? De woestijn was toch een veel betere heimat waar ze de vrouwen genitaal verminken !!!! Oude vieze mannen die jonge meisjes consumeren !!!! De rolmodel van jullie heeft het goede voorbeeld gegeven toch?


  Maak melding

 10. De enige en verstandige reactie is van Django, mensen laten we leven als broeders en zusters.
  Er is geen geloof die boven een andere geloof uitschiet, geloven doe je uit je hart en niet wat
  de Imam Pandiet Pastoor of Dominee predikt !!!!
  Wij hebben allemaal een gezonde geest gekregen laten we dat gebruiken, geweld lost geen enkel
  problemen op. Er is geen geen ras of geloofs overtuiging, die beter is dan de andere, als wij dat
  als leidraad kunnen handteren gaat alles beter in de korte leven dat we leiden .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 11. @ Zwartmans,

  Jij hebt gelijk, er zal altijd gedonder zijn over religiën. Het is niet iets van nu maar sinds het bestaan van de mensheid. Het woord zegt het al geloof of dat zo is weten we niet, pas als we dit aardse bestaan hebben verlaten zullen we zien of we in een ander wereld terechtkomen.
  Beste mensen geniet van het leven het leven is veels te kort. Ga lekker genieten van het mooie weer het is zo voorbij. Leef en laat leven.


  Maak melding

 12. @ Jacobus

  Dat hebben al met onze eigen broer en zus (familiair ) maar daar een oorlog te gaan voeren gaat het
  mij een brug te ver !!! De Katholieken en de Protestanten Noord Ierland en de Katholieken Engelsen
  hebben toch ook jaren hun vete´s uitgevochten !!! Wie is dan als winnaar uit de bus gekomen ???
  Er vielen zoveel doden om het geloofsovertuiging, allemaal bullshit man.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 13. Nogmaals ik ben blij dat ik humanist ben en niet gehinderd wordt door een Imam, Pandiet, Priester, Dominee of Rabbi voorgekauwde geloofsovertuiging, ben blij met mijn volgens mij gezonde verstand en relativeringsvermogen, probeer respect op te brengen voor de mens, de natuur en alles wat daar in leeft, elkaar voor rotte vis uitmaken getuigt toch alleen maar van een bekrompenheid en intolerantie naar anderen toe.
  Wordt Suriname naar buiten toe gepromoot als een tolerant volk, waar de moskee naast de synagoge staat en de grootst houten kerk van Zd. Amerika een paar honderd meter verder op?, ammehoela, moeilijk te geloven, als je de reacties hier, op een enkele na, leest.


  Maak melding

 14. @Jagernath
  Jij lijkt isis te zijn.Suriname moet oppassen voor jou en opruimen.Je komt heel gevaarlijk over.Wij hebben al genoeg ellende en wij willen jou niet erbij als extra.
  Wees gerust in Suriname gaan wij nooit op oorlogspad.Er bestaat geen oorlog tussen hindoe en moslim.Wij leven vredig naast elkaar en dit is de 21ste eeuw in geval je in de war bent.Dat kunnen wij niet zeggen van jou en de ndp isis sympathisanten,die o,zo hopen op een burgeroorlog onderling.Jou wens zal nooooit vervuld worden.


  Maak melding

 15. @ Johan

  Dat was toen we nog op de lagere school gingen,maar nu is Su in alle opzichten naar
  de klootten gegaan. Ik geef niemand de schuld, want als iemand anders op DDB plaats zou zitten,
  was het waarschijnlijk ook zo als het nu is !!!!! Unu Sranangman lobi njang moni fu a volk
  ( Regering, bedoel ik. ) We kunnen elkaar de hand schudden, ik ben namelijk ook een humanist !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 16. @ Jagernath,

  Voordat de molims uit diverse landen India binnenvielen, leefden de oorspronkelijke Indiërs in vrede en harmonie met elkaar. In die periode behoorde India samen met de Indiërs tot 1 van de hoogste beschavingen.
  Met de komst van de moslims was het gedaan met de vrede en harmonie in India en met die beschaving.
  India is met de komst van de moslims verloederd.

  Je weet 100% zeker dat je nooit deel hebt uitgemaakt van het Hinduïsme dat jij een inferieur geloof noemt.
  Dat is het toch raar dat je je hebt aangemeld als Jagernath. Deze naam is een hindu naam.


  Maak melding

 17. Indiase dorpsbewoners lynchen kinderlokkers die geen kinderlokkers blijken

  Groepen ongeruste dorpsbewoners hebben in het zuiden van India drie mensen vermoord en meerdere anderen aangevallen. Ze dachten dat het om kinderlokkers ging, nadat op sociale media berichten rondgingen dat die actief waren in de regio. De politie in India zegt dat daar geen enkel bewijs voor is.

  De drie moordpartijen vonden los van elkaar plaats, in verschillende dorpen. Op sociale media werden video’s verspreid, met daarin de mededeling dat er een bende kinderlokkers actief was in de regio. Bezorgde ouders gingen daarna zelf op zoek naar mogelijke daders.

  In het dorp Jiyapalli werd een 33-jarige riksja-chauffeur vermoord. Daarvoor zijn zes mensen aangehouden. Dinsdag werden in vergelijkbare gevallen in andere dorpen twee anderen vermoord. Volgens de politie is er geen enkele aanwijzing dat er ook echt bendes actief zijn, en zijn er geen bewezen gevallen bekend.
  Eigenrichting

  Eigenrichting is een gekend probleem in het Zuid-Aziatische land. Vorige week werd in het noorden van India een man vermoord die er van verdacht werd een koe te hebben geslacht. Dat soort lynchpartijen komt vaker voor. De overheid benadrukt dat burgers die vermoeden dat er iets aan de hand is, naar de politie moeten stappen.


  Maak melding

 18. Hindus zijn de eerste die met vasten zijn begonnen of Nauratan. Geen vlees, geen vis en geen sexs. Terwijl de muslims laat beginnen, goed eten en alles doen. Het is normaal als je de hele nacht heb gepropt en dan zit je vol. In Kaaba aanbidden ze de zwarte steen van Siva. Onze Ohm is door hun omgedraait. Eingelijk hebben ze drie geloven overgenomen. Kaaba is een oude hindu temple. Er is een god en waarom druk maken?


  Maak melding

 19. India was honderden jaren laren lang het meest welvarende land op de wereld. Alleen India in z’n eentje genereerde 25-30% van de werled BNP. Wetenschap en Spiritualiteit stonden op de hoogste peil. Mensen van overal, zoals de Grieken Pythagoras, Socrates, kwamen naar India om te studeren, maar ook de Arabieren hebben heel wat kennis uit India meegenomen.
  Het land was zo beroemd om z’n welvaart en wetenschap dat zowat elke land dat de middelen had om India te bereiken (schepen, paarden enz.) dat ook gedaan heeft en het land heeft aangevallan of is binnengevaallen.
  Mensen als Columbus enz. beraamden plannen om India te ‘ontdekken’ en er heel wat eijkdom vandaan te halen.
  Met de komst van de bijzonder gewelddadige moslims, die godsdienstige kortsluiting hadden in hun hoofd en nog steeds hebben en nergens voor respect hadden/hebben, begon de ellende in het land (en in de wereld).
  Bekeerzuchtige christenen deden de wandaden van de moslims dunnetjes over.
  Zo werd het land van de rijkste gebied van de wereld tot nu de armste.
  Moslims willen nog steeds leven zoals in de periode van Mohammad met handhaving van vele achterlijke wetten van toen. Een van de wetten is dat als een schoonvader zijn schoondochter verkracht, zij automatisch vanaf dat moment zijn vrouw wordt en dat haar man v.a. dat moment haar zoon wordt. Een gescheiden moslimvrouw mag pas weer hertrouwen met haar gescheiden man als ze s e k s heeft gehad met een andere man! Dat is verplicht! In India doen vele imams een handeltje hierin: voor geld hebben ze dan s e k s met een gescheiden (afgestoten) vrouw die weer met haar man wil hertrouwen.
  Overal waar moslims komen, slaat de verloedering toe! De statistieken zijn hier bewijs van, maar de praktijk nog harder.
  Dus Suriname moet goed oppassen. Vijftien % moslims is binnen no time uitgegroeid tot 30% en dan tot 60%, want moslims worden gestimuleerd (door de besnijdenis raken de mannen minder snel verzadigd, maar ook door islamitische wetten en donaties met petrodollars) om via het neerzetten van een heleboel (achterlijke) kinderen de wereld te koloniseren. Sprinkhanen trekken van het ene veld naar het andere, alles kaal achterlatend, maar ze vertrekken wel weer opdat het land zich kan herstellen. Maar eenmaal een moslim is aangekomen in jouw land, vreet hij je kaal, maar hij vertrekt nooit! Integendeel, jij moet van hem je biezen pakken! Dus Suriname is gewaarschuwd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.