Indrukwekkende voorstelling ‘1862’ over slavernijverleden Suriname

12
Indrukwekkende voorstelling '1862' over slavernijverleden Suriname

ROTTERDAM, 19 mei – Volgende maand speelt een negenkoppige cast de muziektheatervoorstelling ‘1862’ in Theater Zuidplein. Een aangrijpend verhaal over het leven van de bewoners van plantage ‘Strubbelingen’ in Suriname. Net voor de afschaffing van de slavernij. Hoop en vreugde worden afgewisseld met veel onrust en angst. Laat je meeslepen op zaterdag 16 juni 2018, aanvang 20.00 uur.

TRC Promotion presenteert 1862, over het naderend ‘einde’ van de slavernij in Suriname. Een tijd waarin je pas echt vrij was als je je tot het christendom bekeerde. Ook is 1862 een zoektocht naar hoe de nakomelingen van de tot slaaf gemaakten en de slavenhouders het slavernijverleden ervaren. Op 1 juli 2018 is het precies 155 jaar geleden dat in Suriname en Curaçao de slavernij werd afgeschaft. 1862 draagt bij aan de historische kennis over dit belangrijke onderwerp.

Cast: John Oldenstam, Maikel van Hetten, Astrid Vrede, Serina Sankes, Melita Labort, Leroy Sankes, Sanquilla Vabrie, Winston Mack Nack en Carmelita Zaalblok.

Zaterdag 16 juni 2018 | TRC Promotions & Stichting Between the Lines | 1862 | 20.00 uur | Grote Zaal | voorverkoop € 17,50

12 REACTIES

 1. Waarom.niet een voorstelling hoe hoe jullie kunnen je voorouders te schande brengen door maar achterom te kijken. Mooi stuk over de generatie van nu hoe die het doet inplaats van deze bulshit. Heeft totaal geen verleden oprakelen.


  Maak melding

 2. @ Redskin,
  We gaan verhaal halen in Afrika, waar ze onze voorouders hebben gevangen genomen en verkocht
  aan de blanken !!!


  Maak melding

 3. Je geschiedenis moet je kennen, waardoor je weet wie je bent. Je normen, waarden, gewoonten, cultuur, zeden, etniciteit, bewust wording en zijn. Hierdoor sta je sterk in het leven, de maatschappij, assertief te zijn in een veranderende wereld en maatschappij, waar andere dominante culturen de overhand hebben.

  In die maatschappij en wereld moet je daarom goed opletten, wat er gevraagd wordt om je staande te houden, mee te gaan en te overleven. Stil staan en vasthouden en niet meegaan met de veranderde normen, gewoonten, cultuur, enz kan alleen tot de ondergang leiden. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Wees daarom heel goed bewust van je doelen en wat de wereld, de maatschappij van de verwacht.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Je geschiedenis moet je kennen, waardoor je weet wie je bent. Je normen, waarden, gewoonten, cultuur, zeden, etniciteit, bewust wording en zijn. Hierdoor sta je sterk in het leven, de maatschappij, assertief te zijn in een veranderende wereld en maatschappij, waar andere dominante culturen de overhand hebben.

  In die maatschappij en wereld moet je daarom goed opletten, wat er gevraagd wordt om je staande te houden, mee te gaan en te overleven. Stil staan en vasthouden en niet meegaan met de veranderde normen, gewoonten, cultuur, enz kan alleen tot de ondergang leiden. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Wees daarom heel goed bewust van je doelen en wat de wereld, de maatschappij van je verwacht.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Had de megalomaan Arron voor de onafhankelijkheid een referendum gehouden, dan zouden het gros der paarse soso lobi Afrikaanse afstammelingen in verworden Suribabwe, nu niet paars schijten en pissen hoe te overleven. De nieuwe kolonisators zijn de dwaas Bouta en zijn duivelse trawanten, gekozen door het gros der Afrikaanse afstammelingen.


  Maak melding

 6. Die witte nederlanders herdenken en hebben het hele jaar door over 2de wereld oorlog dat 50 jaar na slavernij begon Goslar hebben we niet voor niets in Suriname we zijn nog steeds in een proces dat heet helemaal op eigen benen staan dat kunnen we niet in 150 jaar kijk maar goed om je heen hoor Redskin hoe kan het dat onze geschiedenis niet fijn is om over te hebben hebben we dat zelf gezocht is het geen verhaal wat die witte zelf gemaakt hebben want hier in NL heb ik niks over hun inkomsten van die tijd gehoord of gehad op school later ok Redskin opo joe Ai


  Maak melding

 7. @Robert Heel goed verwoord aan degenen die het onzin vinden.
  Wat ik onzin vind is als zwarte mensen de slavernij gebruiken om in een slachtoffer rol te kruipen.

  Maar er over praten of in dit geval een theatervoorstelling vind ik prima en erbij horen.
  Waarom mag er over dit verleden niet gepraat worden.
  Sommige volkeren hebben eeuwen terug geleden onder enige vorm van onderdrukking of genocide en herdenken die gebeurtenissen nog steeds. waarom zou het gezeur zijn om de slavernij te herdenken. Haal kracht en wijsheid hieruit en niet als sommige exponenten in de zwarte gemeenschap je als slachtoffer gedragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.