Politie Suriname pakt fotograaf op en wist foto’s

22
Politie Suriname pakt fotograaf op en wist foto's
Foto (c) Gail Eijk/Apintie.sr

PARAMARIBO, 19 mei – Tijdens de politie actie gisteren in Suriname, waarbij een man door politiekogels om het leven kwam, is een fotograaf in de boeien geslagen en naar het bureau afgevoerd. De politie pakte daarbij zijn camera af en verwijderde foto’s die de fotograaf net van het slachtoffer gemaakt had.

De man die onder andere voor De West en Dagblad Suriname werkt is nog steeds ontdaan door de gebeurtenis. “Ik stond bewust op een ander erf om foto’s te maken toen ik werd aangesproken door een agent met een masker op. Die sommeerde om geen foto’s te maken. Dat is raar omdat wij fotografen gewoon ons werk mogen doen mits wij de agenten niet belemmeren. Er was ook niets afgezet” zegt de fotograaf tegen Waterkant.

Hij vervolgd: “Toen ik net een foto had gemaakt van het slachtoffer werd ik weer aangesproken en besloot weg te gaan. Toen ik wegdraaide werd ik ineens hardhandig aangepakt door een agent. Ik reageerde uiteraard meteen met het verzoek om mij niet aan te raken en voor ik het wist werd ik aangehouden. Ik zou het onderzoek hebben verhinderd”.

De fotograaf werd van 13.30u – 21.30u vastgezet. Zijn camera werd afgepakt en al zijn foto’s met betrekking tot die zaak zijn door een agent gewist. Collega fotografen hebben verbaasd gereageerd op zijn aanhouding en geven aan dat ze vinden dat Suriname steeds meer een politiestaat aan het worden is.

22 REACTIES

 1. Na de mislukte revo wijze. Het wordt met de dag erger in het land met de misdaad en het moreelverval. De wortels die deze vruchten der misdaad laten bloeien zijn ddb en duivelse trawanten. Ndper’ s wo ka stem bakka in 2020. Negen van de tien ndper’ s verworden misdadiger, dan andere een verslaafde paarse straatzombie. Er komt niets goeds meer uit dit vervloekte ndp lichaam, met als hoofd ddb en als voetzolen, de mpp oerdomme ndp aanhangers, stommelingen van het ergste soort die de leugen en het onrecht verafgoden dat heet didibri.


  Maak melding

 2. De politie hebben hun eigen fotografen,met deze bijzondere delicten mogen geen andere fotografen bij.
  Als je een echte fotograaf bent dan weet je dat.


  Maak melding

 3. De politie is bekend met het fenomeen dat Surinamers foto’s maken ook van lijken en deze op facebook plaatsen.Elkaar afslachten en dit op facebook plaatsen. Alles wordt respectloos,schaamteloos op deze site geplaatst. Niet een ieder is gediend met dit soort zaken.Sommige mensen denken het eeuwig leven te hebben. Fotografen van een dagblad moeten ook hun werk kunnen doen. Dit hoor je eerst te melden bij het gezag op moment dat zij bezig zijn met hun werk. Toon je legitimatie en geef aan wat je komt doen en niet zomaar in het wilde weg plaatjes schieten. Pas wanneer je opgepakt wordt ga je roepen in ben fotograaf. Elke idioot kan roepen ik ben journalist of fotograaf. Heb zelf een camera, dus ben ik fotograaf??? Om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen is het verstandig om je eerst te melden bij degene die opdat moment het gezag heeft en je legitimatie te laten zien wie je werkgever is. Neen maar mensen doen maar iets zonder na te denken over de consequenties. Dus ik vind dat deze fotograaf fout heeft gehandeld. Regels worden met de dag overtreden. Het kan ook zijn dat zijn werkgever geen regels heeft opgesteld waaraan hij zich moet houden.
  Laat dit dus een wijze les zijn.


  Maak melding

 4. Enige opmerking die ik te maken heb is wat voor beschamende gebeurtenissen plaatsvinden in mijn geliefde Suriname. Oen par na boto trafasi zouden mijn grootouders ons hebben opgedragen zucht…..


  Maak melding

 5. Of het terecht is dat zijn foto’s zijn gewist weet ik niet maar sommige fotos maak je niet en plaats je niet. Zie foto van dat jongetje onder de truck. Trouwens, elke beetje fotograaf kan gewiste foto’s vaak gewoon terughalen.


  Maak melding

 6. Eigen schuld fotograaf….,je moet weten dat niet alle foto’s in de publiciteit horen….!! Focussen jullie liever op een goede artikel want dat is bij vele kranten om te huilen!!!


  Maak melding

 7. Had hij een perskaart??? Want we nemen aan da hij een perskaart had maar ik lees nergens dat hij een accreditatie had e het kon bewijzen


  Maak melding

 8. Schiet elkaar maar lekker dood in su. Fotograven, journalisten en politie zijn allemaal misdadigers daar. Stik maar lekker in dat mpp land. Jullie zeiken er allemaal over, maar dit is wat de mensen in su zelf wilden. Dus stem maar weer op bouta jullie domme achterlijke surinamers. Nu moeten ze alleen nog jullie kinderen afmaken en verkrachten. Goed toch?
  Niet klagen, maar mee leren leven. Jullie hebben zelf hiervoor gekozen. Wie zaait zal oogsten. Succes!


  Maak melding

 9. heeft iemand anders ook geen foto’s gemaakt van het voorval.
  Want hij kan die fotograafoto oppakken, maar niet een ieder. zelfs die zwarte agenten hennen trauma’s , ze hebben niet geleerd om van hun zelf te houden.en waarom ik dit zegt, want dit probleem wordt onderschat. vb: als je die jongeman al te pakken heb. Hij schuilt onder een tafel. Kan geen kant meer op en ipv hem nu te arresteren, je handboeien te voorschijn haalt en die jongeman in de boeien slaat,maar neen, je trekt je pistool en vuurt, je executeert zo’niet jongeman. Want ik kan niks anders van maken.dat houdt in er schort wat aan die opleiding. Maar zo gaan de andere rassen ook met ons om. En is triest maar waar. Die zwarten hebben in het verleden geleerd, dat je zo met die mensen moet omgaan, hebben daarna nooit aan gewerkt, en die anderen doen het ook. Dit soort gedragingen wordt er ingestampt op de politie academie, dat geweld jegens zwarten en vaak tegen mannen, en vooral jongemannen, maar soms wordt het ook toegepast tegen vrouwen. Dit zie je in Amerika, Nederland, Brazilië, Jamaica, Antillen, en Brazilië ook niet vergeten.daar schiet men ook zelfs op de jongetjes, er is een soort vernietingsproces uitgezet op de mensen van Afrikaanse afkomst en wordt zelf door die zwarte mensen onderschat, of ontkent. En geen traumapsycholoog durft zich hier over te uiten, laatstaan zijn vinger aan te branden. bang dat er een karikatuur van hem of haar wordt gemaakt. Maar sws moet die agent die deze jongeman letterlijk geëxecuteerd heeft moet meteen ontslagen worden. Er is een reden waarom zij die foto van die fotograaf gewist hebben. Maar dit probleem van de afrogemeenschap gaat van generatie op generatie als dit een keer serieus wordt opgepakt en belicht wordt. En dit moet door een afro psycholoog gebeuren.of door een witte die de geschiedenis moet kennen en de waarheid durft te benoemen van de herkomst van dit probleem ipv te nuanceren.want daar heeft men ook een handje van.


  Maak melding

 10. Sranang gaat weer de kant op van de periode tijdens de staatsgreep. Waarom zit die crimineel Bouterse nog niet achter de tralies? Omdat die domme Surinamers hem weer hebben gekozen als president! Hij laat jullie rotte vis zien en jullie maar happen! De geschiedenis bewijst dat hij schuldig is! Persvrijheid is een mensenrecht! Vrije meningsuiting is een mensenrecht! Gerechtigheid voor de slachtoffers van de decembermoorden is Surinaams recht! Maak daar werk van en snel!!


  Maak melding

 11. Hij geeft zelf aan dat agent hem vroeg om te stoppen met fotograven. Maar hij maakte nog rustig een foto. Vind je het gek dat je word aangehouden.
  En Henkie is niet goed in zijn hoofd. Bemoei je gewoon met wat in Nederland gebeurd. Dumbo!


  Maak melding

 12. Dit soort aktie noemt men liquidatie en van vrije mening uitingen heeft een ieder nooit van gehoord respect. Herman jij bent de stoere sigaar.


  Maak melding

 13. Laten die agenten dit soort gedrag vertonen waar ze het wel moeten doen. Metname geen onschuldige mensen aanhouden, maar de schuldige. Tijdens de stakingen hebben we genoeg mogen zien, wat hun kracht en lage participatie zijn voor het volk en dus onschuldige mensen. Leren ze dit in POC? Ontmasker die agent, publiceer het gewoon. Laat het een les voor ze zijn, voordat we meer agenten met zo een onacceptabel gedrag komen.


  Maak melding

 14. In Nederland hebben ze een Arubaan dood gewurgd,er is geen enkele agent die wordt gestraft.
  Fotografen en journalisten mogen niet zomaar foto schieten tijdens een actie van de politie.
  Er is altijd een fotograaf van de politie die aanwezig is.

  In Suriname kan iedereen zich journalist of fotograaf noemen zonder een studie te volgen.


  Maak melding

 15. Ik wil reageren op Henkie die vuile racist er is altyd al racisme geweest van die dalits of wel mens en uit hindoestaanse kringen ik weet zeker dat die mensen die zoveel commentaar hebben op zwarte surinamers zyn zelf van die L elyke hindstanen of Nederlanders die bang zyn dat hun vrouw of dochter met een neger gaat gaan als je zoveel te ouwe hoeden heb ga terug naar India of Nederland vuile racist Hindoestanen houwen alleen van geld zelfs een koe die ze zeggen is hun moeder die verkopen ze nog en Nederlanders hebben met de Duitser mee gedaan in de tweede wereld oorlog wat veel mensen niet weten is dat na de tweede wereld oorlog veel van deze mensen naar du kwamen want in Holland liepen ze gevaar veel van die Nederlandse durinamers zyn afstsmmelingen van die veraders en dan heb ik het over de witte hollanders het zelfde is gebeurt op Curaçao Aruba bonair die witte surinamers die vaak zeiken zyn vaak afstammelingen van mensen die die fout waren in de tweede wereld oorlog kyk het maar na ze hebben tientallen jaren kunnen schuilen maar voor je klaag over zwarte suri s kyk eerst Naar de voor ouders waar je uit komt en voor de Hindoestanen het zelfde ga terug als je zoveel last heb van die zwarte mensen je klaagt masr he heb ze zelf nodig om over leven Grote lafaard die je bent ik denk dat je iets van waarde word na je dood


  Maak melding

 16. ik heb maar weinig respect voor de fotojournalisten of die zichzelf dat vinden in het algemeen, op een vaak irritante en hinderlijke manier naar anderen hun werk doen, het verbaast me nog dat er niet nog meer de camera uit hun poten geslagen worden, nu wordt dit mannetje gesommeerd te stoppen en blijft gewoon doorgaan, wat verwacht hij dan , dat de agent afdruipt?, normaal dat ze vaak anderen door hun handelswijzes schofferen en dan wel verwachten dat ze zelf met alle egards behandelt worden onder het mom van persvrijheid terwijl ze zelf alle fatsoensnormen overtreden, de jankerds


  Maak melding

 17. Als hij de SD kaart nog heeft, kan hij deze in de computer doen. Data recovery software erop draaien. (Bijvoorbeeld Piriform Recuva) Dan heeft hij de verwijderde afbeeldingen zo terug en kan hij deze praktijken exposen.


  Maak melding

 18. Sd kaartje met ingebouwde wifi. Iedere foto gaat dan eenvoudig direct het web op. Als die agent je kamera afpakt is de foto al verstuurd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.