‘We werken alleen om Surinames buitenlandse schuld te betalen’

28
Tekort aan contante US dollar biljetten in Suriname; banken adviseren girale overmakingen
Foto: (c) ptmoney.com

PARAMARIBO, 19 mei – “Onze buitenlandse schuld is al ruim de drie miljard dollar.” Dit zegt John van Coblijn, voormalig presidentieel adviseur en leider van de politieke beweging Un Opo. Aan aflossingen op leningen alleen al moet per jaar honderd miljoen dollar worden opgebracht. Fors voor een land dat honderden miljoenen per jaar nodig heeft voor de eigen ontwikkeling. “Het gaat om Argentijnse en Venezolaanse situaties. In feite betekent het dat wij alleen werken om schulden aan buitenlanders te betalen”, stelt Van Coblijn.

Het beste bewijs levert Staatsolie dat haar schuld van ruim zeshonderd miljoen wil herschikken. In werkelijkheid wordt geld gezocht voor de regering. “Als Staatsolie bereid is transparantie weg te zetten om de regering te helpen, dan moet het begrijpen dat de staat op een levensgevaarlijk pad wordt gebracht. Een pad waarbij steeds meer verzwarende financiële verplichtingen om onze nek worden gelegd”, zegt Van Coblijn tegenover Dagblad Suriname.

Dat het allemaal draait om de komende verkiezingen, is zo klaar als een klontje. “Alles wijst erop dat de regering de verkiezingen wil gaan kopen met dit geld. We zien een spel, waarbij de directeur van Staatsolie niets anders geworden is dan een collaborateur, iemand die meewerkt aan het slechte beleid van de regering. Nu heeft Staatsolie zelf de stap ondernomen om ons nog dieper een schuldencrisis in te helpen”, aldus Van Coblijn.

28 REACTIES

 1. Weg met deze ma pangang regering!
  Overal heerst er chaos!
  Desi, u heeft ons wreed verrast!
  In 2020 zult u de rekening gepresenteerd krijgen!


  Maak melding

 2. Waarom nu ineens haast, om als het kan de obligatielening van 550 milj.af te lossen bij de oppenheimerbank, de eigenaren van dit bedrag, allen surinamers, voelen het al aankomen dat de ndp het niet zal redden in 2020. De herschikking van de schulden van staatsolie is allang inorde gemaakt, alleen doen ze nu alsof ze bezig zijn het nu te regelen. Als deze obligatielening goed wordt onderzocht door de eerstvolgende regering dan zal blijken dat het een fakelening is geweest,alleen het rentepercentage van 9%en nog wat is geen fake dit wordt optijd betaald door de staat suriname aan een de oppenheimerbank, het is een hanjevol aan surinamers die samen met oppenheimerbank de rente per keer van 50milj opstrijken. Als blijkt dat het een fakelening is geweest dan heeft su al het recht om deze 550milj.terug te halen bij deze onderwereldbank,en te stoppen met het betalen van de rente. Nu wordt er geprobeerd te redden wat er nog te redden valt.


  Maak melding

 3. He, he, hopelijk vallen de schellen van de ogen van Surinamers, en gaan ze
  deze keiharde realiteit onder ogen zien.


  Maak melding

 4. De komende 5 generatie, zullen nog de schulden van deze populaire regering moeten
  betalen. Als DDB in 2020 wederom wordt herkozen, dan zal deze schulden automatisch
  ook weer hoger worden, en het terug betalen wordt ook automatisch langer ( 10 generatie )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. “Un Opo Beweging/partij” na dede-mang sani !!
  Deze “todo-prasoro” partijen spelen Bouta, de strateeg, de overwinning toe !
  De Jawa’s (ook de oude seniele Willy, die opgesloten was door de militairen zat later op
  de schoot van Bouta) hebben het goed ingezien; alle Jawa’s onder 1-dak en de overwinning samen
  met Bouta is binnen !!!
  Op de wip zit Lonnie, die alle boesie-negre’s en stadscreolen heeft opgeroepen om op ABOP te stemmen!
  Hoe zullen VHP en NPS(met de meeste overlopers naar NDP, zoals CLO-Maghabe-face Hoogie) het kunnen
  winnen tegen tegen deze combinatie van de strateeg “Bouta”.Kijk maar hoe breed hij lacht sedert hij terug is uit Cuba, met zijn nieuw gebit !!


  Maak melding

 6. Keuze is niet moeilijk, ALLES is beter dan NDP-Prasi-Oso-
  Corrupt-Financieel WANBELEID !

  STOP THE PUPLE SLAVERY IN SURINAM !!!!!

  PS : NDP-aso-politici met hun BODEMLOZE FINANCIELE PUT !
  JAGGI deng Paarse Anti-Srananman !!!


  Maak melding

 7. Werken en surinamers whahahah stel luie idioten die nog grotere klojo’s aan de macht helpen. Dit is jullie vloek wat men met indianen land doet.


  Maak melding

 8. Onder Venetiaan koste Staatdschuld SRD 300.000.000/jaar (= 9% van de begroting)
  Onder Bouterse kost de staatschuld als SRD 2.100.000.000 /jaar dat is 700% meer (=30% van de fantasie begrotig). Nog even en de Staatsschuld kost evenveel als alle ambtenaren.

  Dit heet vooruitgang. Het landstaat onderwater, de straten zijn kapot, de rekeningen worden niet betaalt, geen gezondheid zorg meer, BBP gehalveerd in echte dollars.

  Onder tussen leegt Boefdraad de kassa van staatsolie en verhoogd de staatsschuld via de achterdeur met $ 300.000.000 = SRD 2.500.000.000


  Maak melding

 9. Van 1950 tot 1975 2nl guldens voor 1 sr gulden ,er was toen ook geen goud en olie maar veel landbouw export en daar moesten we van leven ,en dat ging goed, goede gezondheid zorg weinig werkeloosheid ,goed onderwijs ,studeren in nederland,maar nee gokken op natuurlijke hulp bronnen die eindig zijn ,en het dan ook nog verkwanselen aan buitenlanders en eigen zakken vullen,simpel gezegt, zo kunnen we wel een poosje door gaan ,maar alles is al gezegt,word eens waker suriname


  Maak melding

 10. We hebben een leider nodig,
  Omdat wij niet realistisch zijn.
  We hebben een leider nodig,
  Omdat rechtvaardigheid niet belangrijk is.
  We hebben een leider nodig,
  Omdat wij dom zijn.
  We hebben een leider nodig?
  Omdat wij lui zijn.
  We hebben een leider nodig,
  Omdat wij in gouden bergen en luchtkastelen geloven.
  We hebben een leider nodig,
  Omdat wij die bakra’s haten maar wel zo willen zijn.
  We hebben een leider nodig,
  Omdat wij niet van moeilijk moeilijk houden.
  We hebben een leider nodig,
  Omdat wij van populisten houden.
  Daarom stemmen wij Bouterse – NDP


  Maak melding

 11. Jojo, gij gaat kersen met knipa’s vergelijken. De verhoudingen die gij aanhaalt klopt voor geen meter. U gaat een periode uit de oudheid vergelijken met de huidige periode van dynamiek en onvoorspelbare mondiale ontwikkelingen. U moet de periode Venetiaan achterwege laten.

  Van Coblijn, doet allerlei pogingen om zijn mislukte politieke carrière nieuw leven in te blazen. Elk land, hoe rijk dat land ook is moet schulden aflossen.Suriname ontkomt niet aan deze wetmatigheid. Maar het is duidelijk. De hoofden van de mensen die thuis horen bij de oppositie werke anders.


  Maak melding

 12. In feite betekent het dat wij alleen werken om schulden aan buitenlanders te betalen”, stelt Van Coblijn.

  De dwaas bouta en zijn duivelse trawanten, gekozen door soso begi en leni dwaze ndp aanhangers houden niet echt van werken. Wel van de werken der paarse duisternis, verdoemd vervloekte werken, hoe je je naaste medemensen, een land en volk moet beroven van het leven, haar grondstoffen en reserves. Daarom zijn sinds 1980 moord, drugs, roof, fraude, corruptie de middelen van de dwaas Bouta en co. in naam van oe egi sani, oe egi dong denki, soso lobi kondre nog steeds de gereedschappen om land en volk de paarse revo hel in te brengen. Monie e taki, ethiek, moraal en een rein geweten hebben geen der paarse marionetten, die de dwaas Bouta als minister, directeur of welke hoge post dan ook biedt, hebben. Nope. Iedereen voor zichzelf en God voor ons allemaal. Kunnen al die ma pima debiele dwaze idiote oerdomme paarse paria’ s niet inzien dat de werken van het gehele Na Dididbri Partij, des duivels zijn? Vervloekt zijn moordenaars, maar nog meer vervloekt zijn allen die moordenaars verafgoden, dogen en aanbidden als hun leider, die hen doet lijden, of houden die ma pima paarse ndp paria’ s van het paarse lijden? oma en opa taki, zeer zeker, ze zijn allemaal ma pima paars verdoemde zombies, gelovig of niet.


  Maak melding

 13. Stel je voor.Onze nog te komen nakomelingen zullen met schulden geboren worden,schulden die zij helemaal niet hebben gemaakt,maar schulden die zij moeten af betalen met rente!
  Wat een last dat zij dragen moeten.


  Maak melding

 14. Het volk werkt voor deze paarse criminelen die voor miljarden aan leningen hebben moeten afsluiten, daar deze paarse criminelen de afgelopen 7 jaar, zich te goed hebben gedaan met het leegroven van de schatkist, dankzij een bepaalde groep analfabeten die op
  deze criminelen gestemd hebben,ben erg benieuwd of deze zelfde hardleerse mensen weer op deze Ndp criminelen gaan stemmen in 2020, het is niet te hopen, want dan koerst het richting Venezuela, waar mensen dood gaan van de honger, en medicijnen die ze nodig hebben, moeten ontberen, en waarvan al 10% van het volk gevlucht is.


  Maak melding

 15. PARAMARIBO – Steven Mac Andrew en Radj Jadnanansing zijn vrijdag toegetreden als lid van het Onafhankelijk Kies Bureau (OKB). Ze zijn respectievelijk voorgedragen door de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven en Asfa en de Nationale Democratische Partij. Het tweetal komt in de plaats van Ferdinand Welzijn en Reina Tjoen Tak Seu-Waalring. In februari is Jennifer van Dijk-Silos herbenoemd als voorzitter van het orgaan.
  “Ik heb geen andere opdracht gehad dan lid te worden en een bijdrage te leveren zodat wij verzekerd zijn van richtige verkiezingen”, zegt Mac Andrew. Mac Andrew wil eerlijke verkiezingen waarborgen en de naam van Suriname op dit vlak hoog houden. “Er komen geen instructies van de kant van de VSB. Ik lever een persoonlijke bijdrage voor een goed verloop van de verkiezingen.”
  President Bouterse zei vrijdag in zijn korte toespraak dat het tweetal is toegelaten om de samenstelling van OKB compleet te maken. Het staatshoofd stelt dat hiermee is voldaan aan het gestelde in de wet om het orgaan als toezichthouder op tijd in ‘place’ te hebben. Hij verzekert dat het instituut onafhankelijk zal opereren en zich zal beperken tot het faciliteren van de organisaties van de verkiezingen en het geven van geld.
  Jadnanansing: “Als elke NDP’er die wordt voorgedragen zal ik het plichtbesef goed tot me nemen. Als psycholoog heb ik voldoende meegemaakt in mijn werkrelaties. Ik denk dat de keuze dusdanig is gemaakt door de ervaring en deskundigheid.” Jadnanasing is ook voorzitter van de commissie die de interne verkiezingen van de partij leidt. Hij noemt het een bijzondere ervaring en een eer om zitting te nemen in dit orgaan.

  Wie dit geloven zijn oerdomme debiele idiote stommelingen, en dat zijn alle ma pima ddb vervloekte ndper’ s. Sinds 2010 beloofde deze ma pima misdadiger rust, vrede en voorspoed. Zijn ma pima valse profeten en paars verworden soso lobi moni apostelen krijsten predikend schreeuwend……..onze god heeft hem als onze lijder gekozen. Terwijl na ma pima dong paars volk. Stef mijn paarse Anus en Mi sjie soso ka Dubai zijn leugenprofeten en zijn in dienst van de duivelse zoon, de dwaas bouta, sinds 1980 de verderver die land en volk blijft verderven, richting zijn paarse hel en verdoemenis. Wie ndp niet haten zijn debet aan haar paars duistere werken, waar de leugen en het onrecht de paarse wapens van ddb en co. zijn. No mercy voor de verarmde ma pima paarse paria, de kaolo ndper. Roven en stelen als ddb is wat het gros der paarse dwazen doen. Loekoe fa deng tja Abra Broki bakka ding na ondro, die mpp ndper’ s.


  Maak melding

 16. Psalmen 101
  1Een psalm van David.
  Ik wil een lied zingen
  over goedheid, liefde en rechtvaardigheid.
  Voor U, Here, wil ik een psalm zingen.
  2 Ik zorg ervoor dat ik zuiver leef.
  Komt U naar mij toe?
  Ik leef oprecht en eerlijk.
  3 Ik denk niet aan onzuivere dingen.
  Ik haat de levenswandel van de zondaars.
  Daar houd ik mij verre van.
  4 Iemand met een zondig hart
  moet ver van mij wegblijven
  en misdadigers wil ik niet kennen.
  5 Wie stiekem kwaadspreekt over zijn kennissen,
  wil ik vernietigen.
  Wie hoogmoedig en trots is,
  kan ik niet verdragen.
  6 Ik ben op zoek naar eerlijke mensen,
  die mogen bij mij wonen.
  Wie zuiver leeft, mag mij dienen.
  7 Bedriegers mogen niet in mijn huis komen
  en leugenaars kan ik niet zien!

  Dat kan van Stef Meye en Misikeba niet worden gezegd. Ddb valse profeten en geldwolven.


  Maak melding

 17. Su is allang failliet . binnenkort worden alle Staatsbedrijven door de buitenlandse schuldeisers met China voorop. Telesur is al in handen van Huawei . als goud en olie op is dan breekt de hel los. het wordt dan een en al anarchie en erger dan Haiti .

  toch gaan de Suri’s ,vooral het Afrikaanse deel, weer voor Bouterse/NDP kiezen want ze zijn gevoelig voor pakketten , njang, drinkie en presirie . NPS /PNR Aaron en Bruma wilden toch onafhankelijkheid ,ze hebben een slang gekweekt en a trong aboma .

  de nieuwe naam van Su wordt dan Surbabwe


  Maak melding

 18. Land is door de paarse maffia leeggeroofd en nu worden alle registers open getrokken om de mega schuldenlast te kunnen financieren. Helaas, de komende 5-10 generaties betalen het gelag van het paarse wanbeleid van de Bouta-maffia.


  Maak melding

 19. wat LUL (en geen Lall) je dan in mijn land jo kobie.
  donder op naar het buitenland jo moer.
  Mi dat me waktie mi neef Chan. hij heeft mij veel dingen beloofd. ik wordt voorzitter van busorganisatie plo. ik kan niet wachten.
  Busje komt zo.


  Maak melding

 20. Gratis ndp ontbijt, lunch en diner zal het na 2020 verworden voor menige verarmde paarse paria’s.
  Ontbijt, oud beschijt met zwarte thee zonder suiker en groenen banenen pap voor de arme paarse ukkies.
  Lunch……..bb met r, met of zonder dagoeballen, muizen en rattenvlees
  Diner…..pepre watra ddb indianen soep, getrokken van de vele honden, wiens ballen zijn afgesneden.
  Toetje……..overblijfselen van de kruimels die van ddb en stinkend rijke corrupte parasieten en poepvliegen zijn gevallen. De rij zal zeer lang zijn, want het een eer om van deze vuile corrupte ndp tafen te mogen eten. Ndper’ s stem bakka, stem bakka, stem bakka in 2020 tapoe oenoe soso lobi didibri, de dwaas bouta en co.


  Maak melding

 21. @RobG

  “Jojo, gij gaat kersen met knipa’s vergelijken. De verhoudingen die gij aanhaalt klopt voor geen meter. U gaat een periode uit de oudheid vergelijken met de huidige periode van dynamiek en onvoorspelbare mondiale ontwikkelingen. U moet de periode Venetiaan achterwege laten.”

  De druiven worden zuur. Sinds 2012 is alle dynamiek en vooruitgang uit Suriname verdwenen. 2 jaar na de ongekende groei onder Venetiaan heeft Bouterse nagelaten te handelen naar de dynamiek van dat moment. De inkomsten stagneerden en de uitgaven namen toe. Waar Venetiaan direct anticipeerde bleef Bouterse geloven in Goudenbergen.
  Het is juist dat de mensen de oorzaak herkennen en niet de fabels van Limbo, Boefdraad, Bouterse en co geloven.

  Nu wordt de vergelijking met de dag pijnlijker ook voor u.


  Maak melding

 22. De verwachting is dat Maduro de verkiezingen weer zal winnen. Zijn voedselpakketten aan de armen zullen deze verkiezingen beïnvloeden. De arme mensen denken niet aan morgen, maar slechts aan vandaag.

  Precies hetzelfde voorspel ik voor de verkiezingen van 2020 in Suriname.
  Het uitdelen van voedselpakketen door de regering is al bezig. Ook in Suriname zullen de armen weer op de NDP gaan stemmen, want hun leed en honger worden verholpen en gestild door het uitdelen van pakketten.
  Als ze vandaag maar te eten hebben, morgen zien ze wel wat hen te wachten te staan.


  Maak melding

 23. 🚧🚧🚧Nederlandse Douane had redenen te veel om het geld uit Suriname van de CBVS gestuurd naar Nederland te confisqueren .
  Al geruime tijd volgen de buitenlandse Inlichtingendiensten zoals de CIA, INTERPOL, de drugs en money trail van de Regering van Suriname ..van waaruit het zgn Kabinet van de President al deze lijnen worden uitgezet om deze illegale business te protecten en logistiek te begelijden omdat dit hun main core business is.
  Ga na hoeveel zee containers met cocaine afkomstig uit Suriname niet al zijn geconfisqueert over vele belangrijke havens in Europa. In het verleden stuurde men zelfs in Ambassade Postzakken cocaine via de SLM waarbij een Hyster Heftruck eens op meerdere zakken was gereden bij t rijden in de loods op Schiphol. Die hele catering van SLM en vele kopstukken van t Cabine personeel van SLM zijn actief betrokken in dit gebeuren. Er zit zelfs een ex militsir Danny van Ommeren als vertegenwoordiger van de SLM op de post Amsterdam. Alle telefoongesprekken uit dit circuit worden ook onderschept.Nederland weet nu zeker dat de drugsbazen in Europa gewoon hun geld krijgen via grote zendingen van de Centrale Bank uit Suriname. Nederlandse Overheid heeft al intern nagetrokken met alle locale banken in Suriname en zei ontkennen deelgenoot te zijn van dit enorm groot bedrag.In Suriname is er zelfs een te kort aan vreemde valuta bij banken en particilieren en er is ook geen koopkracht vanwege de hyperinflatie.
  Het is u toch ook opgevallen dat geen enkele burger individu of zakenman of een lokale bank alarm heeft geslagen dat hun geld is geconfisqueert..DIT GELD IS NU DUS MET GROTE ZEKERHEID HELEMAAL EN OFFICIEEL DOOR DE NEDERLANDSE OVERHEID IN BESLAG GENOMEN WEGENS GROOTSCHALIGE MONEY LAUNDERING VOORTVLOEIENDE UIT ILLEGAL DRUGS TRADE VANUIT SURINAME..
  AL DE VERDACHTE KOPSTUKKEN UIT SURINAME EN HUN BUSINESS PARTNERS MOGEN VANAF NU VERWACHTEN DAT ZE OP INTERNATIONALE OPSPORINGSLIJSTEN ZULLEN VOORKOMEN EN ALS ZE GEPAKT WORDEN IN EEN VREEMD LAND WORDEN ZE UITGELEVERD NAAR NEDERLAND EN OF THE USA.

  ( zelfs het machtige FIFA hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten, schaakmat weten te zetten met money laudering , omkoop schandalen waarmee vele kopstukken van de FIFA OP HETERDAAD WERDEN BETRAPT.. ZE ZITTEN NU ALLEMAAL IN GEVANGENISSEN IN USA.

  Het is een grote schande dat wij de gewone doorsnee burgers van Suriname ook besmeurd raken met deze BIG SHAME van de Regering Bouterse.. In mei 2020 krijgen wij als volk van Suriname eindelijk de gelegenheid om af te rekenen met deze Bouterse en zijn hele NDP kliek met de andere politieke partijen opportunisten en overlopers.🚧🚧🚧

  http://www.dwtonline.com/mobiel/?node=446151


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.