Weerstand Suriname tegen ontruiming aluinaardefabriek lijkt zinloos

10

PARAMARIBO, 18 mei – Het parlement en ook tegenstanders mogen zich in allerlei bochten wringen, Alcoa krijgt zijn zin. De multinational gaat de aluinaardefabriek te Paranam ontruimen en ontmantelen. Volgens Dilip Sardjoe, zakenman en voorzitter van de presidentiële onderhandelingscommissie, is het een uitgemaakte zaak. Onderhandeling of niet, Alcoa doet precies wat bij aanvang al was aangegeven. Dat dochterbedrijf Suralco een in Suriname ingeschreven onderneming is, maakt kennelijk niets uit. Een opmerkelijk geval van meten met twee maten.

Volgens Sardjoe is het een gevaarlijke toestand op Paranam. Vandaar het voornemen om op te ruimen, punt uit. Het is haast niet denkbaar dat veel andere Surinaamse bedrijven het er met zoveel eigengereidheid zo gemakkelijk van af zouden brengen. Sardjoe rept met geen woord over de inbreng van Surinaamse autoriteiten. Wie zal de samenleving nu een betrouwbaar verslag kunnen bieden van hoe gevaarlijk het precies is?

En hoe gevaarlijk het nog zal zijn als de ontruiming af is. Zoals Sardjoe het aangaf tijdens een publieke presentatie, heeft Alcoa de regie. Er zijn van die wantrouwige geesten die vermoeden dat er heel wat onder de mat te vegen valt. Alcoa zelf voedde het wantrouwen onlangs. Dat was toen het trachtte in het geniep te ontruimen. De multinational bewees zichzelf en Surinaamse medestanders een slechte dienst. Of het wat uitmaakt?

10 REACTIES

 1. Men kan zeggen wat men wil.Maar het is de pikin ingi boi gelukt om Sur.met de grond gelijk te maken.Wie de Suralco kwestie gevolgd heeft,weet dat de pikin ingi boi alles heeft gedaan, legale en illegale zaken, om de Suralco weg te krijgen.En toen kwam de mogelijkheid om een dam in handen te krijgen.Dus nu gaat de hele paarse horde voor de dam.Hoeveel verliezen het volk lijdt,maakt hun niet uit.


  Maak melding

 2. Laat China de heel Fabriek overnemen ,er zijn genoeg landen die zou Fabriek kunnen draaien .

  Sardjoe speelt met vuur ,de Fabriek is niet eens 75 jaren oud .

  Alles wat out ijzer is word verkocht onder NDP ,zo ook SML te Wageningen .

  Sardjoe je weet niets van Grondstof laat de Fabriek voor de nieuwe Generatie .

  Sardjoe lees eerst Geschiedenis van de Stuw Dam alvorens met je stomheid van NDP begint .

  De bedrijven park kan je ergens bouwen van Paranam ,maar niet met een smoesje komen dat Fabriek oud is .
  Zelf mensen uit India kunnen deze hele plant draaien mensen uit Nederland ook .

  De Bak Steen Fabriek dat ook tegels en flessen kon maken uit wit zand of Kwarts Zand was door Brazil gebouwd voor 50 miljoen USD tijdens NDP Regering .

  De Baksteen Fabriek was ook in Para gebouwd heeft maar 10 jaren gedraaid onder NDP ,en ook gesloop onder NDP .

  Er zijn meer slimme Surinamers dan de SCHURK Sardjoe van NDP .

  Sardjoe je heb toch veel geld ga zelf met Bo Bo Bouterse een Fabriek op bouwen en opstarten .

  Laat de overheid met rust Sardjoe Suriname heeft zulke oplichters .

  Sardjoe begin de Duikboot van NDP in Saramaca te slopen ,vraag Doehkie Vice President uit Nickerie eerst .

  Hooghart van CLO weet meer van Duikboot hij was Kapitein en Misikaba of Misikaka was stuurman .

  Herstart Cassave Fabriek te Para is 2020 arbeiders kunnen zicht melden bij NDP Ocer ,vraag Limbo van SRS Radio , aantal mensen die wij nu zoeken is 500 jongens en 500 vrouwen .


  Maak melding

 3. Amateurs achterhaald door een multinational. NDP’ers kunnen alleen lullen maar verstand hebben ze niet. Para industries, cassave, SML, Mariemburg, etc etc etc, koersontwikkelingen, inflatie. Zelfs hun cocaine supply chain deugt geen moer.


  Maak melding

 4. Bouta heeft miljoenen schuld bij Sardjoe en Kries van combi markt, Sardjoe mag de Stuwdam hebben en Kries mag de voedselpakket en straks schoolmaaltijd verzorgen. Dit zijn de twee grote ratten van NPD


  Maak melding

 5. Ndp kas wordt weer bij gespekt door deze paarse krulparasiet. De dwaze debiele idiote paria’ s hebben het nakijken. Deng ka dee nanga dee en njang dagoebal nanga allata.


  Maak melding

 6. ddb, dilip sardjoe, ndp-gangsters, zijn/zie: 25 februari 1980, 8 december 1982 moorden, Moiwana86moorden, gewijzigde amnestiewet 4 april 2012, internatonale Verdrag van mensenrechten niet willen na leven, geen respect voor de grondwet van Suriname, niet over goed gedrag beschikken en toch een publieke functie uit oefenen, heel grote armoede in het land en bij het volk, lege winkels die sluiten, ontwaarding srd, stijging koersen vreemde valuta, drugsonderduikboot in Saramacca, drugsvliegtuig in rijstveld in Saramacca, slecht bestuur van het land, alleen maar achteruitgang, por lai, geen medicijnen, mensenhandel, doorvoerland van coke, 3 x sranan skeer, Suralco-brokopondo-overeenkomst waarvan Alcoa wil afwijken bij de ontmanteling van het plan van Paraman, ddb voor 11 jaar veroordeeld voor drugshandel naar Nederland door de rechtbank in Nederland, op de opsporingslijst van DEA in USA, et cetera, et cetera, zie luchtkastelen: bruggen over de grensrivieren, 18.000 woningen, casavemeelfabriek, et cetera, et cetera.

  Voor ddb en gangsters gelden: Veel geschreeuw, maar weinig wol, so moffo, me taigie!

  ddb is de slechtste en domste president die de republiek Suriname tot nu toe heeft gehad.

  wooi, wooi, wooi, wooi! liba sma nanga tra sranansma,
  Sranansma Oe Wiki No!? a so a dé
  Ja! a so a dé. Oe mik a moffo. a so a dé

  Jaag ddb en gangsters weg! a so a dé. oe mik a moffo.

  Time4Change!
  Chan4Pres!

  Leve:
  alle oppositie partijen en hun bekwame en ervaren leiders in Suriname die in Suriname en voor de Surinamers verandering in zullen brengen,
  het Surinaamse Volk,
  Een triomftoch voor deze Surinamers die de door gemaakte triomfboog zullen trekken,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. JACOBUS,ik vraag mij af of je wel goed in je hersenloze kop bent om bouterse een indiaan te noemen. Waarschijnlijk was je moeder een hoer en jij een hoeren kind. Dus ga eerst jou eigen afkomst checken voor dat je zomaar wat schrijft. Verdiep je in bouta dan zie dat hij meer blank en Afrikaans bloed heeft dan indiaans bloed. Kortom. Je bent gewoon een genetisch defecte sukkel die zijn afkomst zelf niet weet.


  Maak melding

 8. 1.Hoe gaan ze de fabriek ontmantelen?
  2. wat gaat er gebeuren met al het schrootmateriaal?
  3. is er wel adequate wetgeving hiervoor?
  4. wat gaat er met de vervuilde grond gebeuren?
  5.Uiteraard is het parlement zogenaamd bezorgd toch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.