Grensrechter maakt donkere jeugdspeler uit voor ‘vuile aap’

42
Grensrechter maakt donkere jeugdspeler uit voor 'vuile aap'
Foto: ter illustratie - photo credit: Antoon's Foobar 20110326 Achilles - VEV 1-5 005.jpg via photopin (license)

LELYSTAD, 17 mei – De KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar een incident op het voetbalveld, waarbij een donkere jeugdspeler van SV Lelystad door een blanke grensrechter van SV Epe meerdere malen is uitgemaakt voor ‘vuile aap’. Op beelden van het incident zijn volgens De Telegraaf racistische uitingen van de jeugdgrensrechter te horen waaronder: „Mondje dichthouden aap, je moet even normaal worden.” En ook: „Het is nog niet afgelopen, vuile aap. Grote bek heeft-ie, die aap.”

De krant schrijft dat toeschouwers geschokt reageerden op de woorden en al helemaal toen de jeugdspeler op emotionele toon verhaal ging halen bij de scheidsrechter en ook nog een rode kaart kreeg. Volgens de filmer, die zelf ook een getuige verklaring zal afleggen bij de politie, was de jeugdspeler behoorlijk van streek. Ook zijn vader was aangedaan.

Dit vond plaats op 17 april jl en pas vandaag werd bekend gemaakt dat de grensrechter tijdelijk op non-actief is gesteld. De voetbalbond heeft het filmpje inmiddels in handen en de aanklager amateurvoetbal is een onderzoek gestart. De voor aap uitgemaakte speler heeft inmiddels ook aangifte van discriminatie gedaan tegen de grensrechter.(Via De Telegraaf)

42 REACTIES

 1. Zo zie je dat neanderthalers zijn nog niet uitgestorven zijn zoals word beweerd. Hopelijk zullen de grensrechter en scheitrechter nooit meer een voetbalveld betreden.


  Maak melding

 2. Die man is totaal ongeschikt voor de functie van grensrechter.Hij kan beter het voetballen vaarwel zeggen en gaan werken aan zijn attitude.Zulke gasten moeten zich helemaal niet met sport bezighouden.Ze maken alleen maar brokken.


  Maak melding

 3. Ram Singh
  Het is gelijk zoals de surinamers met elkaar omgaan ,lees deze site waterkant ,,dan slaat de schrik op je hart , ik hou het netjes


  Maak melding

 4. Gewoon een incident als je leest hoord hoe surinamers met elkaar omgaan op bepaalde site,s elkaar dingens toewensen foto plaatsen en maar doorgaan ,now kan ik wel hebben dat iemand mij choco aap noemt.leren jullie eerst een te worden en mekaar niet afbreken misschien zal ik troser zijn om surinamer te wezen.


  Maak melding

 5. Ik heb wel eens ergere dingen op het voetbalveld gehoord, 2 blanken die ruzie hadden !
  De ene zei tegen de andere dat ie een ( Kanker aap is )(was )
  Ik weet niet waarom sommige mensen zich druk maken over bepaalde uitlatingen.
  Dat is nou éénmaal een scheld woord van de Nederlandse tokkie´s op het voetbalveld
  Hier een paar ( Kanker hond,, Tyfus lijers, Kanker mongool, Pleuris hond, etc etc. )
  Mensen no spang, er zijn ergere dingen op deze wereld, dan voor aap uitgemaakt te
  worden !!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. J.Zwartmans
  Ik ben het met je eens dat op voetbalvelden veel verschrikkelijke dingen worden geroepen. Frustratie, opvoeding enz liggen hieraan ten grondslag
  Maar, volgens dit artikel, gaat deze knaap wel heel ver, omdat hij dit niet een keer roept en omdat het niet alleen bij de kreet blijft.
  Nee, omdat het in een volledige zin wordt uitgebruld, krijg ik het idee dat hier wel over is nagedacht.
  Een voetballer die dit roept kan door de scheidsrechter hierop worden aangesproken en de KNVB deelt een boete uit.
  Zou de scheidsrechter, die in mijn ogen ook schuldig is, hiervan melding hebben gemaakt op het wedstrijdformulier? Zou hij de grensrechter hebben aangesproken op zijn gedrag?
  Krijgt deze jongen ook een forse geldelijke boete?


  Maak melding

 7. Ben een keer uitgemaakt voor kerrie vreter op het voetbalveld door een creool. Een paar dagen kwam deze creool bij mij in de zaak een rotie speciaal halen? Hij keek me aan alsof ik van een ander planeet kwam !!!!!


  Maak melding

 8. De opmerking aap naar donkere mensen maken slaat wat mij betreft nergens op .
  Laat je niet kennen !!!! Als je in de spiegel als zwarte man of vrouw kijkt wat zie je dan? ……………. Ja je ziet een mens die staat en geen dier die slingert van tak naar tak.
  Zulke opmerkingen kunnen alleen gemaakt worden door domme ongeletterde witte mensen. En jammer genoeg zijn die ook in deze maatschappij daar doe je niks aan.
  Ik kan alleen maar lachen om dit soort mensen aangezien zij zichzelf ontzettend belachelijk maken en in het verre verleden zijn blijven steken.


  Maak melding

 9. @ Yan ka dai long

  Heb je hem dan niet uitgelegd, dat hij nu ook een kerrie vreter is geworden ????

  @ Roti

  Ik ken dat gedrag op het veld in Nederland, heb zelf jaren lang gefloten KNVB (op amateur basis)
  Ik zou deze grensrechter weg sturen en net wat je zegt, het voorval bij de KNVB aankaarten !
  Meestal wordt er bij de KNVB voor zulke dingen er weinig gedaan, het enigste is dat deze zg grensrechter voor een paar weken door zijn club wordt geschorst, en ook door de KNVB.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. Als hij hetzelfde tegen een blanke jongen had gezegd was er niet zoveel niets aan de hand.Laten we niet als jap japies doen.Achter alles iets zoeken.


  Maak melding

 11. @ John

  Bestaat er ook zwarte kaaskoppen dan ??
  Mi no sabi yere, maar kaaskop is een bijnaam van een blanke !
  Ach ja , verder ga ik er niet op in , zo worden wij ook Sambo
  kroesop, roetmop, etc etc. Ik lap alles aan mijn r..t.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. Ik zou mij echt niet druk maken met zulke uitspraken, omdat je kinderen sterker moet maken dan een paar gekke woorden.
  tegen een blanke kun je precies hetzelfde zeggen, omdat er ook “blanken-apen” zijn.

  In Rotterdam heeft een “zwarte” man tegen zijn “zwarte” vriend op 14 april geroepen dat hij net als een aap doet. Ik stond erbij en dacht::als een blanke dit zou zeggen gooit een ieder het op racisme of discriminatie.

  =Mijn advies is om van je zelf te gaan houden en dat de zwarte gemeenschap nu een GOED voorbeeld gaat geven, omdat ik er ook misselijk van wordt over het gedrag die vertoont wordt.


  Maak melding

 13. Allen,

  Juist mensen met zulks apengedrag maken anderen uit voor aap.
  Als iemand het verschil niet weet tussen mens en aap, wat zegt dit over zo’n persoon.

  SUCCES.


  Maak melding

 14. Sinds de opkomst van (extreem) rechtse partijen zoals de CD, de LPF en de PVV vinden veel mensen in Nederland het heel normaal om zich openlijk racistisch uit te laten onder het mom van “vrijheid van meningsuiting”. Het is daarom heel belangrijk dat men via het debat duidelijk laat zien dat dit achterlijk gedrag niet meer gepikt wordt. Ben je slachtoffer van discriminatie laat het er niet bij zitten en doe aangifte, al is het alleen maar voor de statistieken van het CBS.


  Maak melding

 15. Nederland wordt met de dag racistischer. Niet alleen de creolen krijgen hier mee te maken maar haast alle niet westerse autochtonen. Ook ik heb met discriminatie/racisme te maken gekregen zowel op de werkvloer als buiten de werkvloer. Ik accepteer dat absoluut niet.

  Wat mij wel keer op keer opvalt is dat Surinamers onder elkaar ook behoorlijk racistisch zijn.
  Op het forum ben ik vaak gediscrimineerd door enkele members. Hoe vaak ik niet voor zwart ben uitgemaakt, voor chamaar, voor kuli, voor dalit enz. enz. Zelfs mijn familie wordt uitgescholden en beschuldigd.
  Zijn wel allemaal Surinamers. Maar ook op het forum accepteer ik dat niet en betaal met gelijke munt terug.

  Zolang er geen eenheid onder de Surinamers is, zowel in Suriname als in het buitenland om gezamenlijk de strijd aan te binden tegen discriminatie/racisme, zal het een verloren zaak zijn.
  Turken en Marokkanen zullen het altijd voor elkaar opnemen. Ze laten elkaar niet vallen.
  Surinamers mogen aan deze mensen een voorbeeld nemen.

  Tegen de grensrechter mag en moet disciplinair opgetreden worden.


  Maak melding

 16. @ Witte

  Nee dat niet, maar ik ga niet met zulke lieden om, in Nederland zeggen ze :
  ” Je wordt eerder door de strontkar eerder overreden dan de gouden koets “.
  Zulke ( mensen ) negeer ik gewoon : ik ga niet in discussie met ze, zonde van mijn tijd !

  @ Tak.

  Alle politieke partijen die je opsomt zijn populistisch, die zijn opgericht door toedoen van de
  allochtonen die rotzooi komen trappen, een klein voorbeeld : de asiel zoekers, die zijn hier welkom
  en toch gaan ze rotzooi trappen. Zoals kinder verkrachting roven zakken rollen en moorden.
  Wij donkere mensen worden geassocieerd met deze lieden vandaar deze partij !!

  @ Jiyani

  Inderdaad wij Surie”s zijn inderdaad ook racistisch, de Hindustaan mag geen Neger en anders- om, een Turk CQ Mokro komen inderdaad voor elkaar op, omdat het één ras is.
  Wij zijn helaas niet Nationalistisch maar racistisch, en dat vindt je terug in het DNA en het dagelijkse leven in SU en NL.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 17. Correctie!!!! Deze wedstrijd was niet op 17 april 2018, maar 21 april 2018! Als je een artikel plaatst zorg dan wel dat je over de juiste info beschikt!


  Maak melding

 18. Overigens kan de jongen of diens vader de zaak ook aankaarten hierdoor bij de UEFA indien de KNVB geen redelijke actie onderneemt.


  Maak melding

 19. Die man (grensrechter) moet behoorlijk last hebben gehad van een zwarte dat hij zoiets onbeschaamd riep waar iedereen bij was. Misschien heeft een zwarte ooit zijn dochter/vrouw/vriendin/moeder/zus genaaid en heeft hij nog steeds moeite daarmee.


  Maak melding

 20. Sommige zwarten, vooral in de Showbizz, gedragen zich ook als swingende apen. Een zwarte wordt toch het meest geroemd omdat hij a) goed kan dansen b) goed kan zingen c) goed een instrument kan bespele en d) goed kan naaien.


  Maak melding

 21. Je ben geen aap je ben prachtige donkere boy wees trost op wie je ben je mag er zyn power mooi mens ik ben.blank die dit zegt lobie voor jou


  Maak melding

 22. Mijn hoofd hoor je werd uitgemaakt door een creool voor kerrie vreter wat toevallig dat hij vij jou in de zaak roti kwam kopen houd die mensen die na jou regeren ,niet deze moksie metie,en voor de blanken ben en blijf je ook zwart .ze komen morgen roti kopen . Regaeer maar doe niet alsof alleen javanen en indo mengen zich.met die gasten maar hun ogen veraden ze mie takie en onderzoek.


  Maak melding

 23. Ik kan een witte scheidsrechter toch geen zwarte kaaskop noemen?

  Ik ken Marokkanen goed genoeg om te weten dat de zwarte Marokkanen door de lichtkleurige Marokkanen worden gediscrimineerd.


  Maak melding

 24. Deze scheidsrechter zal wel erg boos zijn geweest:-)
  We moeten niet doen alsof er niets aan de hand is en zeker niet lichtzinnig met deze gevallen omgaan. Maar come on zeg; Blanken geven hun kinderen ook een standje door bv. te zeggen “niet doen aap” of in positieve zin “wat ben je lief, schattig apie van me” en zo zijn er nog meerdere voorbeelden.
  Ik wil het gedrag van de scheidsrechter zeker niet goed praten maar is het wel handig om deze gevallen zo veel aandacht te geven? Ik zou bv aan de scheidsrechter hebben gezegd dat hij een vuile witte aap is, en dan maar een rode kaart krijgen. Erger kan het niet worden en uiteindelijk zal het toch de aandacht krijgen die het verdient.


  Maak melding

 25. Jacko,
  Thanks voor de correctie. Dan geldt alles voor de grensrechter, ook dat ik hem vuile witte aap zou noemen. Rode kaart komt dan van de scheidsrechter.


  Maak melding

 26. een van de reageerders had het over neanderthalers, nu zat hij er niet zo heel veel naast, laat dit dorp nu op de Veluwe liggen, midden in de zogenaamde Biblebelt, en het zijn daar nu niet bepaald vanuit hun religie erg tolerante mensen naar anders denkende en mensen van andere religies en rassen en dan druk ik me nogal zachtjes uit, wat natuur betreft zij ik daar best willen wonen, wat mensen betreft beslist niet


  Maak melding

 27. Is er dan een groot verschil tussen discriminerende opmerkingen door een scheidsrechter of grensrechter. Tegenwoordig lijkt het alsof een schrijffout die torie een hele andere wending geeft. Ik dacht dat de essentie van mijn opmerking ging over witte of zwarte kaaskoppen.


  Maak melding

 28. Ik heb in de jaren 80 jarenlang op de jeugdvelden in Nederland gevoetbald in een elftal met 50% Surinamers en Indo’s en de rest autochtone Nederlanders. Dit soort gedrag kwam zeer regelmatig voor. Wij gingen daar anders mee om. We begonnen vaak collectief te meppen en de Nederlandse tokkies in mijn elftal stonden altijd helemaal vooraan en mepten het hardst.


  Maak melding

 29. @ Blanke

  Ach ja als jij dat tegen me zegt vind ik het niet erg, waar de hersenen ontbreekt zegt of schrijft
  men onzin, en jij bent nu daarmee bezig blanke !!!!!!!

  @ Revo

  Geweld is geen oplossing, zulke mensen moet men juist negeren zoals ik nu jou ook negeer !
  Ik ben vriend van iederéén ongeacht zijn / haar huidskleur.
  Je mag mij best redie moesoe noemen, dat ben ik niet en het deert me ook niet !
  Paarse rat, het is enige wat jullie gebruiken is geweld, en dat is volgen jouw de oplossing !!!

  sari tori


  Maak melding

 30. @ Blanke
  Het is goed dat je het weet, jouw reactie doet me niks en ben ook niet beledigt ermee !
  Jou nick name strookt niet met je opmerking hahahahahaha.

  @ Revo

  Paarse rat, geweld is geen optie, je moet mensen terug pakken met hun eigen stommiteit
  zoals ik nu met je doet is beter !!!! Waar de hersenen ontbreekt wordt geweld gebruikt, en dat de
  paarse ratten al te graag. En Revo yu na wan fu din mang dati, a na trang é tjari kaw go na ping !!!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.