Surinaamse oppositie eist onderzoek dienstreis minister van Volksgezondheid

19
Hospitalen voor Commewijne, Saramacca en Coronie in vooruitzicht

PARAMARIBO, 16 mei – Er moet een onderzoek komen naar de recente dienstreis van nieuwbakken minister Antoine Elias van Volksgezondheid in Suriname. Dit stelt de oppositie in het parlement. Van president Desiré Bouterse wordt gevraagd dat hij de aankopen laat onderzoeken de tijdens de dienstreis zijn verricht. Er is geen openbare aanbesteding gehouden voor bij Siemens gekochte ziekenapparatuur.

De vraag nu is waarom voor Siemens is gekozen. Elias had eerder in het parlement gezegd dat Siemens bereid was voor te financieren. Volgens de oppositie moet worden aangegeven of geldende procedures en comptabele bepalingen in acht zijn genomen. De apparatuur is bestemd voor verschillende ziekenhuizen. Het onderzoek moet alle aankopen bestrijken. Ook moet worden nagegaan of er spraek is van belangenverstrengeling.

De oppositie wijst erop dat Elias’ voorganger had aangegeven dat de aankopen in de gezondheidszorg planmatig behoren plaats te vinden. Dit ter wille van de efficiëntie. Als Siemens bereid is voor te schieten, is het wel opmerkelijk dat de voorwaarden niet bekend zijn. Daarom moet meer duidelijkheid komen over de aankopen, die Elias verrichtte tijdens een dienstreis naar Nederland.

19 REACTIES

 1. Elias maakt gebruik van snoepreisjes onder het mom van dienstreis.Deze foefjes kennen wij al. Het volk letterlijk bedonderen. Welke aankopen heeft hij gedaan? Welk apparatuur en waarvoor? Hopelijk laat Bouta zich geen oor aan naaien en de bevolking ook niet. Met wie heeft Elias gesprekken gevoerd bij Siemens. Waar zijn de verslagen hiervan?Wanneer heeft deze openbare aanbesteding plaatsgevonden en waar in Nederland?
  Siemens gaat geld voorschieten? Laten wij Siemens goed in de ogen aankijken, met de situatie in het land hier.
  Siemens weet bij voorbaat al dat zij dan naar hun geld kunnen fluiten. Elias ook mede door jouw hersenloos gedrag met je snoepreisjes zakken wij nog dieper in de stront hier. Als er koppen moeten rollen, dan ben jij er zeker eentje van. Paria. Benzine wordt duurder en jij stapt op het vliegtuig met het geld van de bevolking.


  Maak melding

 2. Elias is met hetzelfde corrupte, criminele paarse sausje overgoten als de rest van de politieke Bouta-maffia List & bedrog blijft hoog in Surinaamse vaandel.


  Maak melding

 3. Als journalist heb je in Suriname een topbaan. Elke dag kun je tenminste 5 stukjes
  schrijven over deze hersenloze regering. Dit ook weer. Natuurlijk is er geen
  aanbesteding geweest, Siemens is het enige bedrijf die op krediet wilde leveren.
  Nu maar hopen dat deze spullen niet bestemt waren voor het ziekenhuis dat nu niet
  doorgaat anders is dit ook weer een dure grap.


  Maak melding

 4. Dit zaakje stinkt.
  Heel de wereld kent de situatie en de reputatie van de regering in suriname.
  Ik denk niet dat Siemens gaat leveren en later betaald krygt.
  Ik denk eerder aan gelyk oversteken.


  Maak melding

 5. Hoe moet de apparatuur betaald worden, als de30 miljoen die vanuit Suriname als deposito moest dienen door de Nederlands bank in tegen gehouden?
  Zo te zien zijn de NDP ers niet slim genoeg.Het is de hoogste tijd dat het volk maatregelen gaat nemen zij hebben immers het democratisch recht om orde op zaken te stellen.


  Maak melding

 6. @ Boeboe bit Sjorie.
  Je kan zeggen wat je wilt de minister heeft zich snel ingewerkt en aangepast.
  De interpretatie hiervan mag een ieder voor zichzelf invullen.


  Maak melding

 7. Je kan veel opmerken, maar de minister heeft zijn salaris al.
  De anderen moeten eerst staken voordat ze hun salaris ontvangen


  Maak melding

 8. Wang paarse njang e go meki bakka, ondertussen schijten en pissen het gros der paarsddb verziekte paria’ s van armoede, zelfs calpol is moeilijk te verkrijgen voor deze ma pima soso lobi ddb zombies.


  Maak melding

 9. Overal waar bouterse is heerst er onrust en chaos omdat hy zelf een misdadiger is!!!
  Ik schaam mij diep dat zo iem vandaag de dag pres is geworden!
  Kijk welke richting su opgaat! Haïti!
  Bouta beter spring je over bosjebrug brug want de boel heeft genoeg van je!


  Maak melding

 10. De Minister handelt hier PRAGMATISCH in LANDSBELANG. Die SCHEPSELS ofwel NEO-KOLONIALISTEN die hier de Waterkant-site TERRORISEREN met LEUGEN, LASTER en BEDROG moet niet naar worden omgekeken. Ook moet de WAARACHTIGE SURINAMER geen acht slaan op de RAS-RACISTEN van de VHP – Vieze Hoop Poep, de SABOTEURS bij UITSTEK.

  Minister Elias zet z’n NETWERK in, doet zaken RECHTSTREEKS en GEBRUIKT het GELD van het land SURINAME ten behoeve van de HELE SURINAAMSE BEVOLKING. Daar is NIETS MIS mee.

  De periode van Lachmon (VHP – Vieze Hoop Poep) en z’n zogenaamde verbroederingspolitiek en de FRONT-periode, waren HOOGTIJ-DAGEN voor de VHP – Vieze Hoop Poep (ZOGENAAMDE) zakenlui, om het SURINAAMSE volk letterlijk en figuurlijk UIT te KLEDEN. Toen had NIEMAND, geen van hen gehoord of kende NIEMAND van hen de woorden “OPENBARE AANBESTEDING”.

  Daarom helemaal GEEN AANDACHT besteden aan deze HYPOCRIETE RAS-RACISTEN uit de VHP – de Vieze Hoop Poep.

  Wat VRIEND en VIJAND Bouterse en de NDP mag MEEGEVEN is dat men in SURINAME een NIEUWE PERIODE van NON-RACISME heeft GEÏNTRODUCEERD in SURINAME en het EUVEL van RACISME bij de HORENS letterlijk en figuurlijk heeft GEVAT, zoals men “spreekwoordelijk” de KOE bij de HORENS vat.

  Als er ÉÉN partij in SURINAME is die de SURINAAMSE bevolking heeft UITGEBUIT, zijn het wel de RAS-RACISTEN uit de VHP – de Vieze Hoop Poep.

  SURINAME is minimaal DUIZENDMAAL BETER af met een Bouterse en de NDP aan de MACHT in SURINAME, dan deze LANDVERRADERS uit de VHP – de Vieze Hoop Poep ofwel de NEO-KOLONIALE ONDERKRUIPERS die SURINAME graag terugbrengen naar de KOLONIALE PERIODE, louter om het FEIT dat zij hun ZAKKEN wederom VULLEN over de HOOFDEN van WAARACHTIGE SURINAMERS.

  Voor het EERST zijn deze TWEE woorden OPEENS zo belangrijk: “OPENBARE AANBESTEDING”. Is het niet MEER dan OPVALLEND?

  Minister Elias, doe hetgeen wat GOED en WEL is voor SURINAME. Wanneer zaken OPENBAAR dienen te worden AANBESTEED zien we het dan wel. SURINAME is een AUTONOOM LAND en hoeft geen KOPIE te zijn van welk ander land dan ook. HELEMAAL niet van een KOLONISATOR die als GEEN ANDER alleen maar z’n EIGEN VLEES weet te KEUREN. De uitkomst weten we bij voorbaat: “ALTIJD GOED”.

  SURINAME is ONAFHANKELIJK, AUTONOOM en vooral GEEN KOPIE van VOORMALIGE UITBUITERS en dient HAAR EIGEN PAD uit te STIPPELEN en uit te KIEZEN.

  Een SURINAME vrij van NEO-KOLONIALEN, een SURINAME zonden enige VORM van MINDERWAARDIGHEID, maar een TROTS SURINAME BOVENAL.

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 11. @ do the wrong thing,

  Het is weer vastgesteld dat de afriden geen competenties hebben om een organisatie/land welvarend te maken. Hoe lang al wordt Suriname bestuurd door afriden en nog steeds haitiaanse toestanden.
  Onafhankelijkheid betekent niet elke dag gratis bruine bonen met zoutvlees en in je hangmat blijven wat een normale zaak is in Afrikaanse landen. Een moordenaar, drugsbaron dat is jullie heilige profeet toch !!!!


  Maak melding

 12. Ndiape Yankolo, als RAS-RACIST met een Blakamang nick-name. Die vele VERKRACHTINGEN en TROEP in jou India zijn Blakamang die dergelijke LAFFE daden uitspoken en/of dergelijke TROEP produceren? Door de Blakamang is SURINAME in HOOFDZAAK opgebouwd en heeft men jou EDUCATIE en SCHOLING genoten. Jou groep van RAS-RACISTEN hebben GEPROFITEERD van de GOEDHEID, VOORUITGANG en LOYALITEIT van de Blakamang. Trouwens Blkamang is een zeer breed begrip. Onder Blakamang vallen personen met een o.a. een Afrikaanse achtergrond. Dus ook personen afkomstig van jou ras die kinderen ooit hebben verwekt met de Blakamang. Het begrip Blakamang is de GROOTSTE OPVANGCENTRUM WERELDWIJD waar elk “ONBESCHAAFD MENS” zoals jij en VOORBEELD aan mag nemen en dient voor te BUIGEN.

  Een bekende PROMINENTE maar haast ONGESCHOOLDE Nederlander zei het TERECHT ooit zo mooi: “elk voordeel heeft z’n nadeel en elk nadeel z’n voordeel”. Ook van een ongeschoolde kun je leren als je een beetje verstand hebt.

  Om je GEHEUGENVERLIES een beetje op te vijzelen: niet zolang geleden was niet OOK zo ééntje die je schoffeert van de “GROOTSTE OPVANGCENTRUM WERELDWIJD” niet PRESIDENT van de VS – de Vieze Staten. Ik dacht niet dat z’n vrouw (wel dan niet met haar extension) OPEENS uit India afkomstig was. Van de Blakamang zul je MOETEN blijven leren, als je het LEUK vindt of niet. De Blakamang is OPLOSSINGSGERICHT en is vanuit zijn/haar aanpak de GROOTSTE OPLOSSINGSGERICHTE GROEP wereldwijd. De Blakamang is een BEGRIP in ONZE wereld als geen ander.

  Even BIJGESCHOOLD lasteraar of beter gezegd, RAS-RACISTISCHE lasteraar?

  How CAN you STOP, the SUN from SHINING?

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 13. Land genoten : zolang wij ( Negers en Hindustanen ) niet onder één deur kunnen zal het in SU
  altijd zo blijven ! Helaas, wij hebben geen eenheid in Su, ook binnen het DNA dito.
  De ene voelt zich boven verheven dan de andere, en dat is het probleem in Su.
  Etnische probleem in Su is al eeuwen lang een probleem in Su, wij kunnen wel samen eten
  maar niet samen werken. ( Ik kan met iederéén samen werken, heb geen probleem mee ! )
  Het is een kwestie van geven en nemen, en luiteren wat de ander te zeggen heeft.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Deze minister opsluiten. De ndp regering doet wat hij wilt.Niemand weet over deze aankopen,wie of vanwaar het geld vandaan komt,het kan ook drugsmoney zijn of ander bloedgeld.Suriname heeft op het gebied van gezondheid veel nodig maar op deze manier lijkt het alsof we allemaal criminelen zijn,want we doen mee aan de criminele praktijken van de ndp..De ndp is gehuldigd in een waas van geheimzinnigheid.De ndp moet tekst en uitleg geven,de zoveelste maal.Ze hebben geen antwoord op vragen.Niemand die durft hun ter verantwoording op te roepen en de ndp regering is zich ervan bewust.,dus ze doen maar wat in hun voordeel ligt.


  Maak melding

 15. @Do the wrong thing
  Wij weten dat je ziek bent,maar dat het zo erg met je is, wisten we niet.
  Jongen beheers je,we weten dat je een ocer prater bent en dat je met je kop diep in de bilgat van je baasje bouta woont.Je hoeft dat niet hier tentoon te stellen.Je bent geen haar slimmer dan je baasje bouta.Jullie beiden zijn even dom.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.