donderdag, april 25, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSurinames grootste ziekenhuis stuurt patiënten ijlings naar huis

Surinames grootste ziekenhuis stuurt patiënten ijlings naar huis

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 mei – Patiënten zijn van het ene moment op het andere naar huis gestuurd door de leiding van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Dit meldt de Times of Suriname. Een reden voor de ongewone maatregel kreeg niemand te horen. “Er is iets gaande in het ziekenhuis, maar ze willen ons niet zeggen wat. Dat maakt ons bang”, zegt een ontslagen patiënte De ziekenhuisleiding zwijgt intussen in alle talen.

Wel zijn er personeelsleden die de vreemde gang van zaken bevestigen. Voor ziekenhuizen is het hoogst ongebruikelijk patiënten niet lang vast te houden. Een groot deel van hun inkomen hangt af van het zogenaamde ligdagtarief. Hoe langer een patiënt blijft liggen, hoe meer kan worden verdiend. “Er werd haast gemaakt met het weg krijgen van de mensen van de hele afdeling. We zagen verpleegsters op en neer gaan”, zegt de patiënte.

Het geheel maakte een paniekerige indruk. “Terwijl wij onze spullen aan het inpakken waren, zagen we de verpleegsters alle beddengoed pakken. Anderen kwamen meteen schoonmaken en ontsmetten. Dat is raar, want normaal wacht men totdat de patiënten weg zijn”, aldus de patiënte. Het personeel wil niet veel loslaten. “Het is al een tijdje zo dat zelfs specialisten hun patiënten zeggen liever naar een ander ziekenhuis te gaan”, wordt gezegd.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
  1. grondregel van de journalistiek is hoor en wederhoor en gedegen onderzoek. ook bij overname van berichten van andere kranten, geldt journalistieke ethiek. Waterkant lijkt meer een sensatie blad te worden in plaats van een gerespecteerd medium


    Maak melding
  2. Komt ervan als een “kleding en snuisterijen winkel eigenaar uit Nickerie” minister van Volksgezond-
    heid wordt !!
    Kent U nog het geval van toen Direkteur van het ziekenhuis was, en een patient(foto stond in de krant)
    met een bijkans 10 meter lang verband in haar buik naar huis was gestuurd ?
    Bouta, wordt wakker, trek je slaap-pyama uit !!!


    Maak melding
  3. Het ziekenhuis moet met een verklaring komen waarom deze maatregelen worden genomen. De leiding van het ziekenhuis is de samenleving een verklaring schuldig.

    Dit is ongehoord dat men in alle talen blijft zwijgen. Wat voor rommel is dit nou!


    Maak melding
  4. Enbola virus ? MRSA bacterie. Vleesetende bacterie. ESBL bacterie ?.
    Norovirus? Het ziekenhuis moet open kaart spelen. Zijn de patiënten die de deur zijn uit geknikkerd ook besmet geraakt? De families moeten verhaal halen. Patiënten moeten een klacht indienen. Wat een onmenselijke toestanden. Zeer onprofessioneel.
    Dat het personeel ook mee gaat hierin.om de patiënten schofterig te behandelen heb ik geen woorden voor. De verpleegkundigen hebben evenals de arts de taak de patiënten te beschermen voor wantoestanden alsook hun gezondheid.
    Dit soort dingen gebeuren enkel in Suriname. De patiënten hebben recht op informatie alsook hun eerste contact persoon. Wat hier gebeurt is mensonterend en vernederend
    Zo zien wij maar weer een mensen leven.is hier niets waard. Laten wij ons diepschamen dat dit hier gebeurt.


    Maak melding
  5. het journalistiek niveau van waterkant is nul komma nul Ios er niemand xie de berichten controleert voordat ze gepubliceerd worden berichten als Ik zag verpleegsters op en neer gaan ….nou?wie niet. Mensen moesten de afdeling ijlings verlaten en miemand weet wat er aan de hand is en men vraagt niet wat er aan de hand is neen men heeft het van horen zeggen ……


    Maak melding
  6. Dit verhaal lijkt meer op een sensatie verhaal dat past in de anti campagne tegen de bestuurders van het land.Dit is pas echt ‘ fake news’. Er worden geen bronnen vermeld en dat is zeer verdacht. Waterkant gebruikt een deel van de subsidie van de Nederlandse overheid om fake nieuws te verspreiden. Deze trend is al langer gaande en zal in omvang toenemen.Deze vorm van nieuwsverspreiding moet bestreden worden.

    Ik denk niet dat de leiding van het ziekenhuis ernstig zieke patienten zomaar naar huis stuurt. Het management wil breken met een oude tradities. Mensen kunnen korter in het ziekenhuis verblijven en thuis aansterken. Dit levert besparingen op voor de overheid en de (zorg)verzekering.


    Maak melding
  7. Jammer dat eerst dit bericht er de aandacht op vestigt dat “ Waterkant” steeds meer in de hoek van roddel- en scheldpers belandt.

    Het gaat me nu even niet om partij kleur , maar om hoe men TOTAAL RESPECTLOOS elkaar via dit medium benadert onder het mom van “kritiek” geven.
    Ordinair gescheld op personen, diskwalificatie van de gehele Surinaamse bevolking, racisme gebaseerd op etniciteit, een taalgebruik dat totaal nergens op slaat .
    Ik vraag me af of schrijvers zich realiseren dat wellicht ook hun kinderen dit lezen. Hoe voel je je dan als kind? Of als ouder? Waar behoor je dan toe als kind als men al het onderscheid maakt welke nergens op gebaseerd is. “ Gelukkig “ verschuilt men zich veelal onder de meest idiote “ Nick names” waarschijnlijk uit schaamte voor zichzelf en terecht dan.

    Geen enkele Surinamer deugt. Het Surinaamse volk is lui, stom, steelt, zal nooit wat bereiken en zo nog veel meer veroordelingen en verwensingen waarvan men niet eens de correcte spelling weet.
    Dezelfde mensen durven dan bijna in één adem te beweren dat “ we” onderdrukt zijn en blijven door de witte mens.
    Als zwarte / negroïde ben je al helemaal achterlijk en een paria en meent men je te scharen onder de rest van de zwarte Afrikaanse bevolking alsof dat een vloek zou zijn. Wat weet men écht over de negroïde Afrikaanse bevolking?? Zijn die allemaal achterlijk net zoals alle “ Koelies” over de hele wereld rijk, slim, zeer hoog opgeleid, bevoegd, bekwaam vooruitstrevend en soms ook onbetrouwbaar, dus oplichters zijn?
    Dat de term “koelie” überhaupt gebezigd wordt voor landgenoten, mensen zoals ook “ jij” , waar je het samen mee moét doen, dezelfde verantwoordelijkheid hoort te delen en te voelen
    en dan nogmaals: durven spreken over de superioriteit van de witte?

    Ik ben inderdaad een “ blaka man”en daarbij kijk ik niet naar gradatie van mijn “ blaka” en boos tegen te spreken dat ik “ bruin “ zou zijn.
    Dát is pas achterlijk, zo ook achterlijk als je anderen “ koelie” durft te noemen.

    Wel mensen, bij deze een verzoek: spreek niet namens en voor mij. Ik ben een blaka man én voldoe absoluut niet aan de beschrijvingen welke u bedeelt aan de blaka Srananman.
    Ook mijn familie niet. Wij profiteren van NIEMAND, althans niet meer dan menig hardwerkende burger in een normaal, gezond functionerende maatschappij doet .
    Wij zijn niet achterlijk, hebben geleerd, gestudeerd, dragen op positieve manier bij aan de maatschappij. Mijn familie bekleedt hoge functies, ook “ simpele” functies, maar we hebben allen de kansen gepakt en positief benut die wij net als u wellicht, gekregen hebben.

    Mijn familie is een mix van zoveel rassen net als menige Surinamer, maar dat deert ons niet. Daar pronken wij niet mee, maar wij schamen ons er ook niet voor. Wij zijn gewoon in eerste instantie MENS, vrouw, kind, man en dan Surinamer of Nederlander of de burger van het land waar wij in wonen.
    We leven voornamelijk én in Nederland én in Suriname én verspreid over de Antillen én de rest van de wereld.
    Waar het ons niet bevalt, vertrekken we en waar we terechtkomen, daar maken we er het beste van.
    Er zullen echt ook wel “ boeven “ in onze grote familie voorkomen, maar waar niet dan?
    Ik ben en blijf trots op mezelf, mijn familie. Ik ben en blijf trots op onze opvoeding die geleerd heeft dat je respect moet hebben voor JEZELF en voor je medemens.
    Die geleerd heeft om regelmatig zelfreflectie te hebben, voordat je die ene vinger naar de ander wijst, vergetend dat er zeker drie vingers naar jezelf wijzen.

    Waterkant accepteert het dat mensen respectloos over zichzelf , naar en over de ander schrijven.
    Berichten worden niet verwijderd of gecontroleerd op onjuistheden.
    Noemen ook “ wij” dat vrijheid van meningsuiting ??
    Aan écht enkeling die via dit kanaal op fatsoenlijke wijze en kritisch communiceert, mijn complimenten .
    Ik hoop dat de rest even goed gaat nadenken, evenals de redactie van Waterkant.


    Maak melding
  8. Waarschijnlijk een zeer gevaarlijke virus/bacterie uit Cuba of Angola !!!, overgekomen met de vele ilegalen die het land binnen komen en daarna heel snel hun verblijfsvergunning krijgen zoals de “pastor-Apostel”
    die recentelijk de politie te lijf is gegaan en gewoon vrij gelaten is, terwijl hij op dit moment ilegaal in het land is !!
    Wat zegt de Poltie Bond van deze zaaK ???


    Maak melding
  9. Robg
    Jij bent echt ziek,Nederland geeft subsidie aan de waterkant om fake nieuws te verspreiden, nou is natuurlijk mijn vraag (om jou woorden te gebruiken)kan jij dit hard maken .
    En niet komen met aanname, of misschien ,ik heb gehoord,naar alle waarschijnlijkheid,
    Je begeeft je op glad ijs omdat je het niet kan waar maken,hou je bij de feiten,of staat de waterkant onderdruk het NII OOK Z’N KROMME GEDACHTEN


    Maak melding
  10. Echt ,bidden dat je niet ziek wordt anders is het met je gedaan!
    Laat medicijnen die niet verkrijgbaar zijn,zelfs de ziekenhuis wil je daar niet. hebben.
    Bouta jij moordenaar,wat heb je met Suriname gedaan?!


    Maak melding
  11. @ RobG

    “Dit is pas echt ‘ fake news’. Er worden geen bronnen vermeld en dat is zeer verdacht.”

    De Bron wordt wel vermeld “The Times of Suriname”. Het is vrij logisch dat de personen niet aangehaald worden ofwel dat bronnen beschermd worden.
    Er wordt niet anders gezegd dan dat er niet gecommuniceerd wordt. Iets wat vrij ernstig is in de omgang met patienten.

    RobG
    De afgelopen maanden zijn2 familie leden in het AZ overleden. De zorg is weinig tot niets te verwijten. Maar als ik via Skype de omstandigheden in ogen schouw neem dan is die WEERZINWEKKEND. Het ontbreekt ze aan alles. De faciliteiten raken op het niveau Congo.

    U insinueert van alles maar blijkt steeds onzin uit te kramen.


    Maak melding
  12. De regering moet het ziekenhuis dwingen om opening van zaken te geven ,op deze manier word er maar wat aangenomen .
    Dit is niet bevoordelijk voor de discussie ,en kan verkeerd uitgelicht worden.
    Rob je doet weer aannamens over het vervroegd naar huis sturen van patiënten.
    Ik wacht af ,van de publicatie


    Maak melding
  13. Hier was het volk al bang voor.Door de ongebreidelde import van chinezen hebben de autoriteiten gewoon de vogel mede binnen gehaald.En nu zitten ze met de handen in het haar.


    Maak melding
  14. Ik vraag mij stellig af waaruit het AZP team bestaat?
    Wanneer een ziekenhuis door wil gaan met de titel Academisch dan bestaat het team uit kundige en betrokken professionals. Zij leveren excellente Academische zorg aan alle patienten en dragen samen bij aan de kwaliteit van het leven van deze patienten. Belangrijke waarden zijn: Samen en veilig, elkaar inspireren en continu verbeteren. Dit is ver zoek in dit ziekenhuis. Het buitenland leest mee.


    Maak melding
  15. Waar blijft de DNA met vragen aan de minister van Volksgezondheid?
    Met zo’ n haast om patienten te ontslaan is abnormal. Is de oorzaak geld, een virus,tekort aan staff nurses?


    Maak melding
  16. Veel paarse paria’s worden aan hun lot overgelaten, hun baas de dwaas bouta en kornuiten gaan naar het buitenland voor medische behandelingen op kosten van de paarse paria’ s. Ai mek denk ka dong lobi ndpsma e ka.


    Maak melding
  17. Anna: de term “Koelie” is een Nederlandse uitvinding. Ik verwijs naar de oude kranten van Suriname. Nu wil Nederland de term Koelie uit al die geschriften verwijderen. Het wordt zeker een zware klus want zelfs bij aangifte van geboorte en overlijden in de Surinaamse kranten werd de term Koelie gehanteerd.


    Maak melding
  18. Straks krijg je in Suriname de namen van de Raad van bestuur met klinkende namen. Als voorbeeld heb ik de raad van bestuur van AMC Maasstricht gebruikt.
    Klinkende namen, titels en CV’s

    Bestuur en Organisatie
    Raad van Bestuur
    Over Maastricht UMC+ › Bestuur en Organisatie › Raad van Bestuur
    De Raad van Bestuur Maastricht UMC+ richt zich met name op strategische zaken en het inspelen op de veranderende omgeving van het Maastricht UMC+. De taken en bevoegdheden van de Raad van Bestuur zijn vastgelegd in een bestuursreglement.

    De Raad van Bestuur bestaat uit de volgende leden:

    Prof.dr. M. van Dieijen-Visser, lid Raad van Bestuur azM en lid Raad van Bestuur Maastricht UMC+Voorzitter prof.dr. M. van Dieijen-Visser
    Marja van Dieijen-Visser (1954) is voorzitter van de Raad van Bestuur van het azM en voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+.

    Marja van Dieijen-Visser studeerde chemie met wiskunde aan de Universiteit van Leiden en promoveerde in 1981 aan de Universiteit van Maastricht op het onderwerp ‘Behaviour of tissue enzymes in the circulation’. Sinds 1993 is zij hoogleraar Klinische Chemie en als hoofd afdeling Klinische Chemie aangesteld bij het azM. Deze afdeling is opgegaan in het Centraal Diagnostisch Laboratorium waarvan Marja van Dieijen-Visser vanaf begin 2011 tot januari 2014 hoofd was. Van 2006 t/m 2013 was zij tevens directeur-bestuurder binnen het azM, laatstelijk als directeur-bestuurder van de resultaat verantwoordelijke eenheid (RVE) Beeldvorming & Laboratoria. Daarnaast heeft ze talrijke andere bestuurlijke functies vervuld in het Maastricht UMC+, waaronder het voorzitterschap van het Stafconvent en het voorzitterschap van de Centrale Opleidingscommissie.

    Haar expertise op het gebied van onderzoek is toegespitst op cardiale biomarkers. Het onderzoek betreft zowel hartschade bij patiënten met acuut coronair syndroom, als de studie naar hartschade door extreme inspanning. Zij publiceerde meer dan 170 peer reviewed artikelen, een drietal boeken en meerdere boekbijdragen en begeleidde 15 promovendi. Marja van Dieijen-Visser is lid van de internationale EFLM working Group on cardiac markers en bekleedt tevens diverse bestuurlijke en toezichthoudende functies.

    Albert Scherpbier Vice-voorzitter prof.dr. A. Scherpbier
    Albert Scherpbier (1954) is hoogleraar Kwaliteitsbevordering in het medisch onderwijs, decaan van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+.
    Zijn belangrijkste aandachtspunten binnen het medisch onderwijs zijn kwaliteitszorg, professionalisering van de medische opleiding, carrièrevooruitzichten voor docenten, betrokkenheid van studenten bij het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek van medisch onderwijs. Over dit laatste publiceerde hij ruim 200 artikelen in internationale tijdschriften, een honderdtal artikelen in nationale tijdschriften en ongeveer 70 hoofdstukken in boeken en conference proceedings. Hij geeft cursussen over onderzoek van medisch onderwijs voor de Maastricht School of Health Professions Education en begeleidt (inter)nationaal promovendi. Daarnaast adviseert hij medische onderwijsinstellingen, onder meer in Indonesië, Oeganda, Nepal en Ghana. Tevens is hij een drijvende kracht voor de curriculuminnovatie die zich richt op bevordering van integratie van fundamentele wetenschap en klinische wetenschap en onderwijs in realistische situaties. Maastricht introduceerde onlangs een opleiding gericht op van artsen die zijn gespecialiseerd in translationeel onderzoek.

    Lid dr. H. Mertens Helen Mertens (1969) is lid van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+ met als portefeuille onder meer Kwaliteit en Veiligheid. Mertens studeerde geneeskunde in Maastricht en specialiseerde zich in Obstetrie en Gynaecologie. Ze deed onderzoek naar gynaecologische kanker en promoveerde ook op dat onderzoek (in 2002). De loopbaan van Helen Mertens wordt gekenmerkt door een combinatie van directe patiëntenzorg, het opleiden van medisch personeel, en bestuur en management van zorgorganisLid dr. H. Mertens
    Helen Mertens (1969) is lid van de Raad van Bestuur van het azM en lid van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+ met als portefeuille onder meer Kwaliteit en Veiligheid.
    Mertens studeerde geneeskunde in Maastricht en specialiseerde zich in Obstetrie en Gynaecologie. Ze deed onderzoek naar gynaecologische kanker en promoveerde ook op dat onderzoek (in 2002). De loopbaan van Helen Mertens wordt gekenmerkt door een combinatie van directe patiëntenzorg, het opleiden van medisch personeel, en bestuur en management van zorgorganisaties. Zij was onder meer medisch directeur van Orbis MC, een van de voorlopers van het huidige Zuyderland. Het accent van haar werkzaamheden is geleidelijk verschoven van ‘zorg voor het individu’ naar ‘zorg voor het collectief’.
    Prof.dr. N. de Vries, lid Raad van Bestuur Maastricht UMC+Lid prof.dr. N. de Vries
    Nanne de Vries (1956) is hoogleraar Gezondheidsbevordering, vice-decaan van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences en lid van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+.

    Nanne de Vries studeerde Sociale en Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, alwaar hij ook promoveerde in 1988. Hij werkte als universitair docent aan diezelfde Rijksuniversiteit Groningen (1987 – 1990) en aan de toenmalige Rijksuniversiteit Limburg (1986). Van 1990 tot 2000 was hij als universitair hoofddocent verbonden aan de vakgroep Sociale Psychologie van de Universiteit van Amsterdam. Vanaf mei 2000 is hij hoogleraar Gezondheidsbevordering en voorzitter van die vakgroep (tot 2011). Zijn onderzoek gaat over processen van gedragsverandering, via informatie, sociale netwerken en omgevingsveranderingen. Belangrijke aandachtsgebieden daarbinnen zijn de settings voor gezondheidsbevordering (school, wijk, zorg, gezin) en er ligt een accent op voeding en overgewicht. Hij werkte mee aan meer dan 150 internationale tijdschriftartikelen, talrijke hoofdstukken in boeken; hij begeleidde meer dan 40 promovendi. Hij was en is lid van tijdschriftredacties en editorial boards en fungeert veelvuldig als lid van beoordelingscommissies voor de toekenning van subsidies. Hij geeft onderwijs in curricula van Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde en Psychologie.

    Lid drs. G. Zwart, MAC
    Gabriël Zwart (1964) is lid van de Raad van Bestuur van het azM en lid van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+ met als aandachtsgebied Financiën.

    Gabriël Zwart was tot 1 december 2015 lid van de Raad van Bestuur van de stichting Philadelphia Zorg met onder meer de portefeuille Financiën en heeft daarvoor vanuit een financiële achtergrond verschillende rollen en functies in de zorg vervuld.


    Maak melding
  19. Ik ben vaak in het ziekenhuis en wat ik wel weet is dat ze plannen hebben om te beginnen met repareren/verbouwen, vervangen van heleboel zaken in het ziekenhuis.
    Ik hoop dat na al deze zaken ze wel strenger opletten op het schoonmaak personeel.
    Het ziekenhuis moet onderhouden worden en goed schoongemaakt.
    Overal zijn er lekkages dus er is geen moer maar het moet op een dag gedaan worden.
    Als je werktijd er bijna opzit moet je het bed wel schoon en opgeruimd laten en niet denken dat je collega het zal doen.
    Jullie houden van drama.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES