Suriprofs winnen met 5-2 van tegenstander Fortuna Sittard

2
Suriprofs winnen met 5-2 van tegenstander Fortuna Sittard

ROTTERDAM, 13 mei – De Suriprofs hebben zaterdagmiddag in de ‘Wedstrijd van de Toekomst’ met 5-2 gewonnen van tegenstander Fortuna Sittard. Voor de Suriprofs, een voetbalteam met spelers die hun roots in Suriname hebben, scoorden Giovanni Hiwat(2x), Marvin Emnes, Enzio Boldewijn en Furhgill Zeldenrust. Coaches van de Suriprofs waren Michael Reiziger en Winston Bogarde.

De voetballers met Surinaamse/Caribische roots speelden een ‘historische’ voetbalwedstrijd tegen de promovendus van de Jupiler League in het Excelsior stadion in Rotterdam. Het was een ‘Wedstrijd van de Toekomst’ omdat KNVB/FIFA experimenteerde met nieuwe spelregels.

In totaal werden vijf nieuwe spelregels getest: Er werd in het stadion van Excelsior twee keer een half uur gespeeld en beide teams mochten doorwisselen. Als het spel stillag, werd de tijd ook stilgezet. Ook werd er geëxperimenteerd met de self-pass, waarbij een vrije trap niet geschoten hoeft te worden maar de nemer ook aan een dribbel mag beginnen. Daarnaast worden ook de strafschoppen anders genomen.

2 REACTIES

  1. leuke sfeer mooi initiatief zo kan je zien dat er onder de surinamers ook goede zaken geinitieerd kunnen worden uiteraard met medewerking van de knvb.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.