Surinaamse overheid belooft vissers veiligheid op zee

7
Minister geeft instructies om vissers weer op zee te krijgen
De minister van Defensie in Suriname: Ronnie Benschop.

PARAMARIBO, 12 mei – Minister Ronni Benschop van Defensie heeft vissers volledige veiligheid beloofd. De vissers mogen weer het ruime sop kiezen zonder vrees voor overvallen. Voor de veiligheid zal de marine zorgen. Wat de rol is of wordt van de Surinaamse Kustwacht liet Benschop in het midden. Hij heeft de vissers, voornamelijk Guyanezen, toegesproken tijdens een ontmoeting in Paramaribo.

Bij de ontmoeting was ook minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie aanwezig. Hij was vergezeld van de top van het Korps Politie Suriname. De politie is nodig als burgers moeten worden gearresteerd. Volgens Benschop vat de overheid de veiligheid ernstig op. Na de overvallen op zee en de moorden, heeft de regering zich beraden. Dat dergelijke gewelddadigheden zich voordoen in Surinaamse wateren, is onaanvaardbaar.

Hoe de marine te werk zal gaan, werd niet aangegeven. Volgens Getrouw zijn intussen achttien verdachten voorgeleid bij de rechter. De justitie doet haar deel. De overheid wil wel een betere organisatie van het vissersgebeuren. De meeste vissers staan nergens geregistreerd. Dit bleek al bij het natrekken van de vermisten. Getrouw zegt dat de registratie ook nu niet verloopt. Voor de veiligheid is het ook van belang te weten wie zich op zee begeeft.


7 REACTIES

 1. Net zoals op het land zal de ma pima ndp roverheid geen enkele veiligheid kunnen garanderen, want het zijn voor het overgrote deel ma pima ndper’ s of bewonderaars van de misdadiger ddb, de allergrootste trouwens sinds 1980.


  Maak melding

 2. Nu de verdachten achter tralies verblijven staat een groot pratende minister te schreeuwen dat de veiligheid is gegarandeerd,
  Als er weer zoiets gebeurt dan kijken wij wat hij dan zal zeggen.
  Tigri gebied is ooit van Suriname geweest maar thans door Guyanezen bezet en daar ondernemen ze ook economische activiteiten en zonder vergunning.
  Is alsof je buurman groente komt planten in je tuin


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.