Staatsolie Suriname wil goedkopere leningen voor aankoop goudaandelen

8

PARAMARIBO, 10 mei – Staatsolie maatschappij Suriname wil zijn buitenlandse leningen goedkoper krijgen. Volgens directeur Rudolf Elias moet ongeveer zeshonderd miljoen dollar worden betaald aan opgenomen leningen. Dat is het restant van een groter bedrag, waarvan een deel al is afbetaald. Wat er nog aan leningen resteert moet goedkoper kunnen. Daarom wordt getracht weer een lening te krijgen om de oude schulden te betalen.

Zo wordt in één keer bereikt dat er goedkoper afbetaald kan worden. “Staatsolie is in het proces van herschikking van deze leningen. De totale aflossing per jaar zal afhankelijk zijn van de uitkomst van de herschikking”, zegt Elias tegenover de Ware Tijd. Verwacht wordt dat tegen juni duidelijk wordt hoe het plaatje eruit zal zien. Tegen die tijd moet dan ook duidelijk zijn of de aandelen in de Merian-mijn overgenomen kunnen worden.

Deze aandelen in de operaties van Newmont zijn nu in bezit van de overheid. Staatsolie heeft de optie tot overnamen. Volgens Elias zullen de aandelen worden overgenomen tegen een ‘commercieel vastgesteld bedrag’. Met de herschikking van leningen wil Staatsolie deze overname zeker stellen. Niet alleen de afbetaling moet soepeler. Ook kan Staatsolie zo beter investeren in zijn plannen voor de lange termijn.

Bekijk ook:

8 REACTIES

 1. Staatsolie is nu ook een bacovenwinkel aan het worden OLV pleesident commissaris Etienne Boelenveel deze veroordeelde drugscrimineel hoort in Santo Boma in huis. BTW waarom is staatsolie zelfs met goud bezig? Goud zou een bezigheid van Grassalco moeten zijn maar helaas hebben de boeven het daar ook paars geverfd. Paars is nu de kleur van en voor mislukkelingen.


  Maak melding

 2. Volgens Elias zullen de aandelen worden overgenomen tegen een ‘commercieel vastgesteld bedrag’.

  Deze Elias denkt dat hij te maken heeft met 100% koeien. Sommigen kunnen wel degelijk denken en inzicht hebben Elias.
  Mensen zoals RobG, onze psuedo econoom, prikken zo door uw ballon.
  De overheid die 100% aandeelhouder is wordt door de commerciële overname prijs van Newmont even in het zadel geholpen door Elias. De commerciële prijs is wat een gek ervoor geeft. Hoefdraad hoeft dan niet meer te lenen maar Staatsolie word dan degene die de lening aangaat. Ja mooi lekker bakken in je eigen ver.
  Suriname skeer dus kunnen zij niet lenen tegen een laag percentage zij zullen moeten lenen tegen minstens 10%.
  Staatsolie blijft lenen en zullen na de zoveelste herschikking van leningen en nieuwe leningen wellicht dan niet meer als bedrijf van de overheid zijn maar zullen in handen van de geldschieters vallen.
  Lekker vooruitzicht. Beter kan Bouterse en Co dit niet doen.

  Reeds in 2012 wilde Bouterse en zijn NDP Staatsolie slijten aan particulieren maar toe heeft Jahrap hiervoor een stokje gestoken waardoor dit niet kon doorgaan.
  Nu 6 jaar later probeert Elias de mongoolse pipo clown en marionet van Bouterse het weer om Staatsolie de nek om te draaien.
  Na zovele jaren van operationele bedrijvigheid is er toch wel een zekere reserve aan middelen opgebouwd?
  Of niet.


  Maak melding

 3. Nog ff snel wat miljoenen lenen en vervolgens laten verdampen, want in 2020 is het roven en stelen door de paarse maffia-bende van DDB en meeloper en kontkusser RobG, afgelopen


  Maak melding

 4. Staats olie kan weer lenen nu de olieprijzen normaal zijn.
  Staatsolie moet lenen om de staat veel te duur van haar 4,8 % aandeel in Newmont af te helpen.
  Staatsolie 100% staatsbedrijf gaat nu lenen voor de Staat.
  Staatsolie gast haar dure 9,25% lening aflossen met een goedkopere lening en het voordeel omzetten in extra leen capaciteit.

  Staat en Staatsbedrijven moeten qua schuld samengevoegd worden en dan zal iedereen zien dat de schulden sterk toenemen door wanbeleid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.