Na jaren weer boete voor illegaal vissen in Surinaamse wateren

16
verse vis in Suriname

PARAMARIBO, 10 mei – Na jaren van vissen in troebel water is weer een vissersvaartuig beboet op Surinaams grondgebied. Het fenomeen heeft zich kunnen ontspinnen dankzij een gezamenlijk optreden van de Surinaamse Kustwacht en de marine van het Nationaal Leger. Dit meldt de Times of Suriname. Geen van de twee is de afgelopen jaren echt actief geweest. Sinds de aanslagen op vissers in het maritiem gebied, lijkt zich een renaissance te voltrekken. Het is precies waar veel vissers op beducht zijn.

Het troebele water van de Surinaamse visbusiness heeft menigeen er wel bij doen varen. Vandaar ook het verzet tegen sporadische pogingen om er meer orde in te krijgen. De eerste ‘vangst’ van de kustwacht en marine mag misschien mager heten, belangrijker is dat er een teken van leven wordt gegeven. Vijf en twintig honderd Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd en vijftig euro). Dat is de hoogte van de ‘eerste’ boete.

Zoveel kregen een kapitein en zijn bemanning opgelegd voor het vissen zonder vergunning. Maar ook bleek het vaartuig niet te beschikken over een bemanningslijst. Zo’n lijst moet weergeven wie er allemaal aan boord is. Het vaartuig werd aangehouden toen een kustwachtvaartuig het ergens op zee tegenkwam. Wat is Suriname niet allemaal misgelopen voordat het met de zeepiraterij zo de spuigaten uitliep…

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. Liever laat dan nooit. De uitspraak van overheidszijde dat de overheid zich niet met de visserij heeft bemoeid laat zien dat velen door gebrek aan controle honderden miljoenen dollars illegaal hebben kunnen verdienen. De inkomsten die de staat heeft misgelopen zullen gigantisch zijn.

  Er zijn mijn inziens ontzettend veel lekkages die door overheidsinstanties gedicht moeten worden. Door deze lekkages loopt het land veel inkomsten mis en loopt de visstand achteruit. Heel veel gevangen ondermaatse vissen worden op high sea verkocht aan partijen die deze vis gebruiken voor de veevoeding.


  Maak melding

 2. De Surinaamse kustwacht en de marine van het Nationaal Leger. hebben in jaren hun werk niet gedaan.Plotseling zijn ze superijverig geworden na eerst een bloedbad op zee dat voorkomen kon worden hadden ze hun job serieus genomen.


  Maak melding

 3. Rob G,boerikie al die gaten zijn de oorzaak van NDP. Toch probeer je er wat anders van te bakken in je comment dat laat meteen zien hoe waardeloos hersens paars zijn. Wat een misselijk mens ben Jij,heb jij geen spiegel thuis of nooit van normen en waarden gehoord? Voor iemand die zogenaamd heeft gestudeerd zijn jou normen en waarden ver zoek. Laag mens.


  Maak melding

 4. @dubbroe, ik moet toegeven dat dit keer die indiaan wel slim is geweest en in het voordeel van het volk fluit. Want hogere boetes betekent dat die corrupte overheidsdienaren die jarenlang steekpenning krijgen dan ook makkelijk te paaien zal zijn voor een tjoekkoe. Nu het bedrag aan de lage kant is, zullen deze rioolratten van corrupte ambtenaren minder snel neigen om hen te laten varen. Een idee is inderdaad in beslag name vaartuig.


  Maak melding

 5. Een zuur kakkerlak noem een ander een boerike ,sommige mensen hun taal gebruikt laat zien wat voor achterstand ze aan de hersenen hebben ,iedereen hun mening telt en om een ander te gaan vernederen zegt al veel ……..Wat een gezeur


  Maak melding

 6. KAN ZIEN HOE DOM ZE ZIJN WEET NIET WAT EEN SOS PISTOOL BIJ DEZE IN DE LUCHT SCHIETEN ROOD LICHT KOMT DER UIT ZO DAT MENSEN VER KAN ZIEN DAT JE IN NOOD BEN DOMIE


  Maak melding

 7. Controle aan land is efficiënter. Vissers het zo moeilijk maken om rotzooi in of uit te voeren. Registratie en verplicht SGP-systeem op ieder visser boot wat aanmeert of uitvaart. Geen registratie en gps is niet aanmeren of uitvaren.

  De kustwacht hoeft geen brandstof en manuren te verspillen aan eindeloos ronddobberen op zee. En vergeet die administratieve rompslomp niet.

  De bestrijding van criminaliteit aan land als neven effect van de activiteiten van deze “vissers” heeft dan voorrang. De kustwacht kan dan ingezet worden een soort SWAT team op zee bij bedreiging openbare veiligheid. M.a.w. “vissers” die met hun activiteiten in onze territoriale wateren gevaar zijn voor de openbare veiligheid een kopje kleiner maken.

  Want zoals het nu gaat brengt alleen maar ellende voor het land terwijl een handjevol daar rijk van worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.