Parlementariër vreest politiek misbruik armoede onder Surinamers

34
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 9 mei – Het medeleven dat tegenwoordig wordt betuigd als weer eens een politicus armenhulp aanbiedt, is niet gespeend van eigen belang. Dit stelt parlementariër Mahinder Jogi van de oppositionele VHP. Het is schering en inslag met al de hulppakketten die geboden worden. Onlangs nog werd in een populair televisieprogramma namens minister Gilmore Hoefdraad van Financiën hulp aangeboden. Is er dan echt sprake van empathie?

Je zou denken van wel met al de armoede die om zich heen grijpt en maar slachtoffers blijft maken. Maar politici zijn nu eenmaal politici. “Als je in armoede leeft, dan doet het je goed. Maar de hoge functionarissen willen sympathie terugwinnen voor de komende verkiezingen”, zegt Jogi tegenover De West. Het is ronduit belachelijk dat van president tot minister zich werpt op sociaal werk en armoedebestrijding.

Je zou denken dat het overgelaten kon worden aan het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. In dit verband springt ook het idee in het oog om schoolvoeding te introduceren vanaf volgend jaar. Jogi vermoedt er evenzeer misbruik achter. Hij vreest dat er weer lieden bij zullen zijn die zich willen volvreten aan de honger van schoolkinderen. Het lijkt een goede tijd om politiek en financieel te teren op armoede.

Bekijk ook:


34 REACTIES

 1. Tsang, sedert wanneer spreek jij Hindi?Tsang wenst Bollywood naar Suriname te halen?Er zijn en lopen genoeg Bollywoods in Suriname. Weer een domme actie van geldverspilling.Weten ze ookal niet wat echt belangrijk is voor ons land. Domme klojo’s. Het draait altijd maar weer uit op vertier. Niet slim dus.


  Maak melding

 2. Boefdraad heeft weer een geheime lening afgesloten; waarschijnlijk bij de Argentijnen want deze staan wederom op het punt on failliet te gaan.


  Maak melding

 3. Jong geleert oud gedaan.
  DE REGERING BOUTERSE HEEFT MAAR EEN DING NODIG EN DAT IS BEGELEIDING.
  onze pres heeft pressie nodig hij kan gewoon geen leiding geven. Hoort thuis in een theater.


  Maak melding

 4. Het klopt gewoon wat Jogi aangeeft en dit zie je ook gebeuren, daarom heb ik ook steeds aangegeven dat de NDP opnieuw kan winnen door misbruik te maken van de kwetsbaren in de samenleving.

  De NDP,ers die steeds roepen dat Bouterse vele huizen heeft gebouwd en percelen aan mensen heeft gegeven. Het kan deels kloppen, maar wat niet klopt is het volgende:::Bouterse weet NIET wat het betekent zijn schulden te betalen.
  Een stukje tekst::::

  PARAMARIBO – Aannemingsbedrijf Ditra International heeft conservatoir beslag gelegd op 103 percelen van het volkswoningbouwproject te Richelieu in Commewijne. De Staat moet de onderneming namelijk SRD 1,4 miljoen betalen. Dat blijkt uit een hypothecair uittreksel van het Management Instituut-Glis, dat sommige bewoners hebben ingezien. Het beslag dateert van oktober 2016, maar geldt nog steeds.

  Johann Seymor staat versteld wanneer hij hoort dat er beslag is gelegd op zijn perceel. “Dit was me echt niet bekend. Ik werk dag en nacht om mijn schuld bij de bank af te lossen en nu moet ik in onzekerheid leven.” Hij zal woensdag vroeg bij de Surinaamse Postspaarbank om opheldering vragen. Toen de krant hem sprak, stond hij op het punt om naar de tandarts te gaan.


  Maak melding

 5. Het omkopen van zielen is begonnen.Boefdraad laat zien hoe het moet.Geven en nemen.Wat de surinamers allemaal doen voor een voedselpakketje.Ze verkopen hun ziel aan de duivel en schamen zich niet!


  Maak melding

 6. @Ray,

  jiji kippie zonder koppie. Arme mense moete ook ete. Bouterse goed
  voor arme mense zorge en schoolkindere. Gratis ete geve is goed voor
  arme mense. Suri stem NDP.


  Maak melding

 7. Ze moeten die kinderen gewoon bonnetjes geven. Na elke maaltijd kan een kind dan een bon afgeven. De leverancier van de maaltijd kan dan de bonnen vezilveren (bij de Overheid).


  Maak melding

 8. SURI FOREVER, HELAAS “FOREVER” FAILLIET door WANBELEID
  van de PAARSE YO-KOEIEN !

  Sari tori, libisma e PINA WREED !!!!!

  PS : Gezondheidszorg is ook TOTAAL gemangeld door de
  Financiele Paarse WARBOEL en de Paarse CORRUPTIE !

  BETALINGEN GEZONDHEIDSZORG zijn zogenaamd steeds ONDERWEG,

  ook de 16.666 Volkswoningen zijn VERSCHEEPT vanuit CHINA, maar nog

  steeds ONDERWEG naar PARAMARIBO !!!!

  TRA SMA MUS FU KONG INI A LEIDING FU A KONDRE !!!!!


  Maak melding

 9. Sluwe achterhaalde politieke trucjes die bij veel mensen nog schijnen te werken.
  Spijt mij dat ik het moet zeggen ,maar delen van de bevolking laten zich nog steeds voor een gratis portie BB mer R omkopen om op een bepaalde partij te stemmen.
  Zolang het volk dit accepteert zullen politici steeds mee wegkomen zoals de Romeinen het deden.
  Geef het volk “Panem et circenses” ( Brood en spelen) !!!!!!!!


  Maak melding

 10. De periode toen Jogie zijn politieke partij het in Suriname voor het zeggen had hebben zij zelf niets gedaan aan de armoedebestrijding in het land. Onder de NDP regering begon met met de echte armoedebestrijding in Suriname. De NDP heeft echt actie ondernomen om de armoede te bestrijden. Ondanks de economische terugval in het land is het ‘ sociaal contract ‘ nog steeds van kracht dat de NDP is aangegaan met de bevolking. Wij moeten daarom geen waarde hechten aan de woorden van grootgrondbezitter Jogie. Deze VHP-er heeft meer dan honderd stukken grond kunnen bemachtigen terwijl de gewone burger en de arme boeren niet eens de beschikking hebben over een eigen lapje grond. Dankzij het beleid van de NDP neemt het eigen grondbezit onder de kleine man toe.

  Jogie en de valse profeten van de oppositie missen de helderheid van geest om met en goed economisch ontwikkelingsplan de bevolking ervan te overtuigen dat zij de beste ideeën hebben om het land tot ontwikkeling te brengen. Zij kunnen alleen maar gooien met modder. Dit modder gooien maakt geen indruk op de kiezers. De kiezer wil serieus genomen worden.


  Maak melding

 11. 😄😄😄😄😄ik moet toch zo lachen van al die reacties hier wanneer ik denk aan de periode van de oude politieke partijen De periode toen de Nps naar het binnenland ging boten vol paketten werden er gebracht de vhp was niet anders de bomen groeiden tot in de hemel maar van enige vooruitgang was geen sprake ontwikeling nul koma nul En nu geeft een voormalig sergeant al die geleerden politicologen doorwinterde politici en jullie gefrustreerden hier les in politiek Hij bezorgt jullie slapeloze nachten .Simpel door gebruik te maken van jullie hebzucht Hebzucht en nogmaals Hebzucht Hij geeft jullie gefrustreerden hier les


  Maak melding

 12. @RobG dit wat je zegt is gewoonweg de waarheid en dat willen ze niet horen.Ze leven liever in hun schinn welvaart waarbij het lijkt alsof het goed gaat maar ondertussen stelen ze alles.Chan had ooit eens gezegd dat de staat miljoenen kan verdienen door domein grond voor een zach prijs van de hand te doen rara wie zijn de bezitters van al die grondenHij vertelde er toen niet bij dat je grond maar 1keer kan verkopen en dat al dat geld op zal gaan aan salarissen voor ambtenaren inclusief de grond dieven En Dan?Neen ik stem in 2020 gewoon NDP want ik en mijn hele familie zien dat die tenminste een serieuze poging tot ontwikkeling doen en dat zonder ontwikkelingshulp en Suralco Wij waren NPS maar die gaan weer samen werken met Pl en Abop Bij pl krijg je somo en bij Abop die clown van een moniehond en dat noemt men dan serieus


  Maak melding

 13. @RobG, hoezo begon de armoede bestrijding onder de ndp……als de ndp tot 3 keer aan toe Su naar de afgrond heeft gebracht en daarmee heel Su in armoede heeft gedompeld!!! Je bovenkamer werkt niet goed vrees ik!!!


  Maak melding

 14. Wazig, de naam past precies bij jouw wazige hoofd. Je roept maar wat terwijl je geen snars verstand van zaken heb. De bevolking kiest haar regering. JLaat dit maar eens goed doordringen tot jouw wazige hoofd. Ondanks het feit dat Suriname met economische tegenslagen werd geconfronteerd kan je met een gerust hart zeggen dat velen in Suriname het nog altijd beter hebben dan in landen als Guyana, Brazilië,enz.


  Maak melding

 15. Nou @Rob G laat my je dit zeggen.
  Guyana is veel verder dan de suris dus kraam je weer onzin uit.
  Hahaha ik blyf om je lachu hoor.


  Maak melding

 16. Nu de njang patoes leeg zijn geven ze terug aan de mofina wangs die ze massaal geproduceerd hebben. Politieke adjustment zou je zeggen


  Maak melding

 17. NDP heeft zooo veeel ontwikkeling gebracht dat ze overal in de wereld om geld moeten bedelen. Een mooie ontwikkeling, volgens sommigen.


  Maak melding

 18. RobG , begint steeds meer onzin uit te kramen, wat dat betreft begint hij op die andere dementerende oude zak te lijken. in de ijdele hoop dat ze hem nog geloven ook, kwestie van hersenverweking waarschijnlijk, ook al last van je nieren met dat gezeik van je RobG?


  Maak melding

 19. Armoede is heeeel goed voor de elite. Hoe meer armen, des te goedkoper wordt arbeid. Wat is beter voor de investeerders dan dat de armen bedelen om werk en bereid zijn alles te doen? Voor een schijntje? Ook in Holland zie je dit fenomeen met de uitzendbureaus die minimumloon betalen aan zelfs 60-jarigen!
  Karl Marx wilde dat de armen aller landen zich zouden verenigen, maar het feit is dat juist de uitbuiters aller landen zich hebben verenigd.


  Maak melding

 20. Volgens Robg gaat het uitstekend in Suriname, we hebben fly overs autobanen spoorbomen we verdien klauwen met geld aan het goud wat door vreemde landen woord gedolven en word geëxporteerde, wie controleerd dit ,waarschijnlijk niemand, omdat ook de corruptie welig tiert,de Surinaamse regering heeft er een hekel aan als er een vinger aan de pols gehouden wordt.ik de 2e dubai in het verschiet,ongeveer in het jaar 3025


  Maak melding

 21. De kracht van negativiteit
  09 May, 12:15
  foto

  Dat het goed moet gaan met ons land hoopt en gelooft iedere oprechte Surinamer, die zowel binnen als buiten ons land woonachtig is. En daarin geloof ik ook. Maar de manier hoe wij met elkaar en met ons land omgaan, biedt weinig tot geen mogelijkheid tot herstel binnen korte termijn.

  De afgelopen periode hebben wij gezien dat ons geliefd land vaker werd overspoeld met negativiteit. Men zit steeds weer te wachten op een of ander negatief nieuws om erover te praten, te posten en te delen op Facebook. Het is thans een bekend verschijnsel geworden dat we wachten op het moment dat iemand anders in de fout gaat om erover te praten. Het positieve is nu zoekgeraakt en niemand die er stil bij staat. Er waren momenten waar het niet goed ging met ons land, maar nu zien wij dat zaken steeds ergere vormen aannemen. De Bijbel leert ons trouwens ook dat het met deze wereld waarin wij allen leven slechter zal gaan naarmate het einde nadert.

  Maar de Bijbel leert ons niet om te stoppen met bidden en het negatieve aan te hangen. Wat wij echter zien gebeuren is dat het negatieve wordt vereerd. Klein en groot maken zich schuldig hieraan. Zelfs politieke leiders bedrijven deze praktijken. Wanneer het negatieve heeft plaatsgevonden, wordt er breeduit over gesproken.

  Soms vraag ik me af of er geen positieve dingen meer gebeuren in ons geliefd land. Als geestelijke leider heb ik een verantwoordelijkheid, waaraan ik niet voorbij wil gaan. God heeft mij in Suriname geplaatst als een geestelijke wachter samen met andere geestelijke leiders. Wij roepen al het negatieve een halt toe (in de Naam van Jezus) en zullen dit niet langer accepteren. God staat altijd klaar om ons te helpen. De vraag is: Zijn wij ready om geholpen te worden? Als reactie op deze vraag kan men ja zeggen. Ik bemoedig u te stoppen om het negatieve te bazuinen en meer het positieve te belijden.

  Een principe leert ons dat het van boven moet beginnen. De bron van waaruit de kreek water krijgt, moet zuiver zijn, anders komt er geen zuiver water in de kreek. Met de bron wordt bedoeld de leiders die het land besturen. Bij hen moet het namelijk beginnen dat het negatieve wordt weggewerkt, anders zal het zijn doorwerking missen om een positieve gezindheid in onze samenleving tot stand te brengen. Ook al betreft het een weinig positief gedrag. Het is vooralsnog de beste start voor een kentering van de huidige situatie.

  Wanneer wij negatieve zaken belijden of verwachten is het logisch gevolg dat die ook zullen plaatsvinden. Wij kunnen geen bacoveboom planten en later manja oogsten. Neen, u gaat bacoven oogsten. Dus als wij het negatieve propageren zullen wij die ook zien.
  Wij zijn ons er van bewust dat er negatieve zaken zullen blijven plaatsvinden. Het kwade zal nooit overwinnen, maar het goede als wij allemaal meewerken en onze mindset willen veranderen. Laten wij onze houding veranderen en ons richten op het positieve.

  Met het oog op dit bovenstaande doe ik een beroep op eenieder dergelijk gedrag achterwege te laten en elkaar met respect te bejegenen. De bron van alle negativiteit moet ontdekt worden.

  Onze almachtige God en Vader zegene u voor uw gehoorzaamheid aan deze oproep.

  Jozua Waakzaam


  Maak melding

 22. RobG,

  je hebt altijd zo een grote bek met je aannames en je wijsneuzerige paarse lulkoek, maar kom eens met goed onderbouwde bewijzen, i.p.v een beetje in de ruimte roeptoeteren. Kansloze paarse kneus. Je lult veel, maar je zegt niks. Losers als jij, daar lopen er in Suriname 500.000 van. Dus kom maar op met je bewijzen en antwoorden op de NDP successen..zoals…….
  *woningbouwproject MISLUKT,
  *naschoolse opvang, MISLUKT,
  *treinproject, MISLUKT,
  *fly-overs, MISLUKT,
  *8-baanswegen, MISLUKT,
  *cassavefabriek, MISLUKT,
  *gouden kerst 2012, MISLUKT,
  *gouddeal, MISLUKT,
  *schoolboekenproject, MISLUKT,
  *wanica ziekenhuis, MISLUKT,
  *ananasfabriek, MISLUKT,
  *chinese huizenfabriek, MISLUKT,
  *diefijzervrij land, MISLUKT,
  *koers omlaag brengen, MISLUKT,
  *corruptie uitroeien, MISLUKT,
  *2e Dubai, MISLUKT,
  *stijgende criminaliteit, GELUKT!!!
  *koers 2.8 > 9.2, GELUKT!!!
  *schuldenplafond 60% > 80%, GELUKT!!!
  *inflatie 77%, GELUKT!!!,
  *economische krimp 9-11%, GELUKT!!!
  *voedselpakketten=ARMOE, GELUKT!!!

  RobG, kom maar op met je goed onderbouwde reaktie op deze FEITEN, maar zoals gewoonlijk zal het oorverdovend stil blijven, want je bent te dom en laf om om het te weerleggen!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 23. =NDP heeft een ‘ sociaal contract ‘ maar kan nog steeds de SCHULDEN NIET betalen waar zij die goederen opkopen. ?????? Er wordt dus aan de ander kant weer armoede gecreëerd.!!!!
  SHAME


  Maak melding

 24. Niks mis mee. Jogi klets uit zijn vette nek. Toen ik in Suriname opgroeide werd er ook voedsel uitgedeeld tijdens de pauzes op school. Ik heb het over de eind jaren zestig en begin zeventig. Iets wat goed is kun je niet vermommen onder de mantel dat er misbruik van gemaakt kan worden.


  Maak melding

 25. JRey, ik ben het volkomen met u eens dat negativiteit de boventoon voert als het om Suriname gaat. Deze negativiteit wordt in standgehouden door politici die uit zijn op politieke macht. Zij denken nog steeds dat het fabriceren van negatieve berichten over de regering hen de beste papieren verschaft om politieke macht te verwerven. Dit werkt natuurlijk averechts.


  Maak melding

 26. @Suri forever

  Jij bent zeker opgeroeid in de tijd dat het onderwijs stil lag door toedoen van Bouterse!!

  @RobG

  Wanneer stop je eens met die paarse onzin en leugens?? Nadat het land failliet was heeft de oppositie er voor gezorgt dat langzaam maar zeker de welvaart weer groeide en mensen niet meer afhankelijk waren van pakketten uit NL !!
  Ook in de afgelopen jaren heeft het volk weer kunnen ervaren dat het makkelijker is alles naar de verdoemenis te helpen. De koopkracht is voor vele, dankzij de NDP, tot ver onder het bestaansminimum gezakt, de werkeloosheid stijgt schrikbarend, het sterfte cijfer eveneens.
  .
  Als de regering Bouterse zo geweldig is waarom zijn er dan steeds meer mensen die alleen maar overleven als ze een pakket krijgen??
  .
  Ook mis je duidelijk het vermogen om goed onderscheid te maken tussen “negatief zijn” en “de harde waarhedi willen zien door de negatieve aspecten eerlijk te benoemen” Er is niets negatief aan om wanbeleid te benoemen. Het is juist negatief om corruptief wanbeleid onde de mat te vegen zoals jij continu doet. Niets en niemand is gebaat bij goed praten van schaamteloze wandaden en onacceptabele incompetentie.


  Maak melding

 27. Na enige tijd afwezig te zijn geweest op dit forum,..sta ik er versteld van dat nog steeds dezelfde PANNENKOEKEN,..EZELS,..UILSKUIKENS,.en BOERIKIES,..REDIEMOESOES,,…nl RAY,..IRA,.enz enz NOG steeds bezig zijn met dezelfde negatieve afgezaagde retoriek.er zijn nog een paar van dat soort gespuis erbij gekomen,..zij houden niet van SURINAME,zij willen dat het slecht gaat met ONS land,dat ze maar Jogie aanpakken dieHEBZUCHTIGE GROND DIEF,.die zoveel gestolen heeft.BOUTA BLIJFT DE BAAS IN SU.ook na 2020 …JULLIE omhoog gevallen BOEBOE BIT SJORIES.do not act like bitches (oemawidjis) BE A MO..FKIN MEN.BAKKA 2020 WO KA BAKKA.maak je borst maar nat.gha ghaaaa !


  Maak melding

 28. 2damsco en robg
  Kunnen jullie mij vertellen wat op dit moment de realiteit is in Suriname enige onderbouwing zou me plezier doen,


  Maak melding

 29. Damsco, hersenloze paarse kneus….met profverlof zeker……enkelbandje om??? En als vanouds met je zwarte neus in het witte poeder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.