Oppositie ziet geen verbetering situatie gezondheidszorg in Suriname

18

PARAMARIBO, 9 mei – De gezondheidszorg in Suriname wordt maar niet beter. Dit stellen leden van de oppositie. De regering zal het parlement moeten uitleggen waarom deze belofte niet wordt nagekomen. In het Meerjaren Ontwikkelingsplan voor de periode tot 2021, worden wel verbeteringen in het vooruitzicht gesteld. Volgens de oppositie zijn er te veel misstanden. Burgers moeten diep in de buidel tasten, hoewel ze een ziektekostenverzekering hebben.

Deze grote onrechtvaardigheid maakt het moeilijk te geloven dat het beter zal worden. Nu blijkt ook dat cliënten van verzekeringsmaatschappijen niet met hun ziektekostenverzekering terecht kunnen bij de radioloog. De oppositiepartijen NPS, VHP, Pertjajah Luhur, ABOP en DOE verwachten een grondige uitleg van de regering. Het kan er bij de oppositiepartijen niet in dat er steeds een tekort is aan medicamenten.

Ook blijkt dat het betalen van subsidies voor de ziekenhuizen vaak laat geschiedt. Het Staats Ziekenfonds, dat de meeste cliënten telt, is ook regelmatig niet in staat schulden te voldoen. De oppositie wil ook informatie over een inkopen die minister Rudolf Elias van Volksgezond recent heeft verricht in het buitenland. Het parlement komt binnenkort bijeen om behalve over gezondheid, ook over de visserijindustrie te praten.

18 REACTIES

 1. Dit land heeft zich zelf ziek gemaakt, door verkeerde keuzes te maken, om voor een criminele president met zijn criminele Ndp organisatie te stemmen, waardoor ze nu zelf de rekening gepresenteerd krijgt, hopelijk dat hun ogen nu na 2 termijnen, open zijn gegaan, en niet voor de 3e keer een grote fout begaan, want dan kun je dit land als verloren beschouwen.


  Maak melding

 2. Weet je nog…..gratis gezondheidszorg voor iedereen. De populistische paarse maffia leert het nooit af…liegen en bedriegen, roven en stelen,


  Maak melding

 3. minister Rudolf Elias van Volksgezond is ook nog bij Siemens wezen
  shoppen. En natuurlijk zoal een goede minister doet als met de
  creditkaart, de rekening komt later wel.


  Maak melding

 4. Gezondheidszorg is duur voor een land met zo’n kleine bevolking. Daarom kan men zich ook richten op de regio om goedkoper zorg te verlenen ook aan de mensen uit de buurlanden.


  Maak melding

 5. Hoe kan men praten over de vooruitzichten tot 2021. Verbeteringen moeten er zijn.
  Het is een feit dat het deze regering niets kan schelen. Een mensen leven is hier niets waard. Laat de bevolking maar creperen, als wij onze zakken maar goed kunnen vullen en er voor zorgen dat onze nazaten ook een greintje van kunnen mee pikken. Het is je reinste kolder dat er geen medicijnen op voorraad zijn. Hoe kan een minister zo handelen uit pure laksheid. Voorraden moeten altijd aanwezig zijn in ziekenhuizen en apotheken. Wanneer het kalf verdronken is dempt men de put systeem. Daarom komen wij niet vooruit. Wat een waardeloze staat ziekenfonds. En dat noemt zich staat ziekenfonds? Brullen. Dat de mensen ook wat hun gezondheid betreft financieel worden uitgebuit is een zeer ernstige zaak. Wat weet die Rudolf Elias nu over het reilen en zeilen van de gezondheidszorg. Hij heeft aankopen gedaan? Wanneer en waar blijft de levering? Hij heeft zeker inkopen voor zichzelf en zijn familie gedaan. Gaat dit ooit goed komen? Het blijft een grote puinzooi.Wanneer je ruim van te voren medicatie besteld, alles heeft een houdbaarheidsdatum, is het de taak van de verantwoordelijke dat alles ruim voor het opraken wordt besteld. En niet eerst op laten raken en dan op de valreep bestellen. Je brengt hiermee mensen levens in gevaar. Elias je mag oprotten. Je kan het niet. Deze functie is veel te hoog gegrepen voor jouw. Suriname bestaat uit een kleine bevolkingsgroep en nog wordt, het niet voor elkaar gekregen om zaken op orde te stellen. Wat een schaamteloze aanfluiting. De zorg is duur, maak het niet duurder zodat mensen creperen. Men kan zich niet steeds op de buurlanden gaan richten en bedelen. Je eigen broek omhoog houden is beter. Ik hou mijn hart vast om niet ziek te worden anders ben je aan de goden overgeleverd.


  Maak melding

 6. Het is verbazingwekkend hoe deze regering het steeds weer weet klaar te spelen om niks goed te doen.
  Suriname telt minder inwoners dan de stad Amsterdam en toch is men niet instaat om een fatsoenlijk beleid te voeren ook niet op het gebied van de gezondheidszorg.
  Amateuristische en niet capabele politici. En dat geldt voor zowel de coalitie als de slap lullende oppositie.
  Een ieder zit daar voor eigen belang.
  Bij de verkiezingen van 2020 zul je het weer merken dat lieden die elkaar nu de tent uitvechten omwille van de macht samenwerkingsverbanden zullen aangaan. “Mark my words “


  Maak melding

 7. De mensen die het meeste verdienen zijn de artsen.zijn deze artsen die 3x tot 4x hogere salaris verdienen dan hun collega’s in Europa. Kijk maar naar hun huizen.paleizen en wie betaalt dit? Juist ja de patiënten. Hafied diagnostiek centrum is multimiljonair geworden. Wat denk je van alle radiologen en MDL arts.
  Patiënten vul de zakken van deze geldwolven niet.


  Maak melding

 8. Deng boeritjies van de oude politiek hebben geen issues dan maar hallucineren,ze dachten bij de roofmoorden bij de Guyanezen onderling iets in handen te hebben om politiek mee te scoren maar dankzij kortdadig optreden van de politie hebben zij bakzeil moeten halen,ze probeerden het volk op hitsen middels een demonstratie wat niet gelukt is er kwamen maar 20 mensen opdagen,dan maar zeiken over de gezondheidszorg ,maar daar gt het helemaal niet om,het is omdat min Elias instrumenten vr verschillende ziekenhuizen heeft besteld bij Siemens waarbij de import bedrijven van de oranje partij werden gepasseerd en niet de kans kregen het land voor ettelijke miljoenen weer op te lichten,kleinzieligheid en eigen belang voert de boventoon bij deze gasten,a njang patu tapu dji deng wreed,ze doen alles om bij de njang patu te komen maar gebruiken de verkeerde strategieën waardoor ze nu depressief worden


  Maak melding

 9. En wat is de plicht van de oppositie?
  Bouterse heeft volgens mij gelijk met jullie van de oppositie. Jullie zitten niet in de oppositie om de oppositie maar ook mee helpen denken en mee helpen. Het is niet alleen de regering Bouterse belang maar wij allemaal. Het is een Surinaams belang/Nationaal belang. De naam van de Nationale Assemblee zegt al. Niet omdat jullie in de oppositie zijn betekend het dat jullie een vrijbrief heeft om zaken te torpederen. Dit heeft niks te maken met ras, geloof of politieke kleur . NA WAN SRANAN SANI!!!

  De leden van de oppositie moeten zich anders gaan opstellen en geen achterstand in denken en handelen creëren. Wie weet, dat de oppositie van vandaag morgen de regering kan zijn.
  Gezondheidszorg is ons zorg. Wij mogen God dankbaar zijn dat er tot nog toe geen ziektes zijn uitgebroken, dan pas gaan jullie merken dat het niet allen een kwestie is van de huidige regering. Laten we hopen dat het niet zo ver komt maar ons gezond verstand gebruiken.


  Maak melding

 10. @Fredyyy,

  Geen appels met bananen vergelijken.
  Amsterdam heeft weliswaar meer inwoners dan Suriname, maar het heeft ook alles. Universiteiten waar buitenlanders komen studeren, researchcentra enz. En vooral gehaaide mensen die geen kans onbenut laten om ergens geld uit te slaan, ook al is het moreel verwerpelijk.
  Suriname heeft een versplinterde bevolking waar de zwarten zich het uitverkoren volk voelen en anderen geen kans gunnen om zich ook in het hoogste bestuurlijke ambt in te zetten voor het land.
  In Suriname is het: alles voor, door, via en van de zwarten. De gevolgen kenne we: bedelen, lenen, bedriegen.


  Maak melding

 11. Meerjaren Ontwikkelingsplan= mop
  mop = Een mop (ook: grap, bak) is een kort verhaal dat bedoeld is om de toehoorder(s) te laten lachen.
  Binnen de NDP regering en parlementsleden lachen ze zich kapot. Voor wat berteft de gezondheidszorg zijn zij en de rest van hun familieleden/buitenvrouwen/mannen & aanhang binnen.
  So who cares!
  Zuribabwe for ever. Ingrid wordt de volgende president anders moet de farao de bak in!


  Maak melding

 12. Als men nagaat dat bouta en de gehele coalitie voor behandeling van hun kwalen naar Cuba vliegen en zich niet laten behandelen in Suriname,dan begrijpt men toch wel hoe triest het is met de gezondeidszorg in Suriname en de tragische gevolgen voor de rest van ons die niet naar Cuba kunnen voor een doktersbehandeling?!


  Maak melding

 13. Met het aantreden van gouverneur J.C. Kielstra in 1933 moest het Nederlandse gezag in de kolonie versterkt worden. Kielstra wilde de hoge bestuursuitgaven met kracht terug dringen, de overbevolking van Paramaribo een halt toeroepen en de ontvolking van het platteland tegengaan door de kleine landbouw te stimuleren. Door zijn bezuinigingspolitiek verslechterde de situatie van brede lagen van de bevolking, al ging de kleine landbouw er inderdaad aanzienlijk op vooruit.

  Kielstra luidde de ‘verindisching’ van Suriname in: een versterking van de culturele en sociale banden van de rurale groepen ter ondersteuning van de landbouwpolitiek. In de praktijk gold deze enkel de hindostanen en javanen, zodat Kielstra vooral vanuit creoolse hoek verweten is een koloniale
  verdeel- en heerspolitiek te bedrijven die de eenwording van de Surinaamse bevolking dwarsboomde.

  Historicus Hans Ramsoedh merkt daarover op: ‘Aan de “verindisching” lagen niet zozeer een koloniale verdeel- en heerspolitiek of ethische motieven ten grondslag, als wel Kielstra’s preoccupatie met ruralisatie als oplossing van het “Suriname-vraagstuk”.De Staten van Suriname, voornamelijk bestaande uit lichtgekleurde creolen, verzetten zich furieus tegen de politiek van Kielstra, mede ook omdat hij creoolse ambtenaren nogal eens verving door Nederlandse indologen.

  In de opwaardering van de Aziatische bevolkingsgroepen zagen de creolen een aantasting van hun dominante positie die zij als geassimileerden aan de Nederlandse taal en cultuur in de loop der
  jaren hadden verworven. Het autocratische optreden van Kielstra dreef de Staten – afgezien van vijf door hemzelf benoemde leden – tot een soort Cabale tegen de gouverneur.


  Maak melding

 14. Ieder mens handelt vanuit zijn eigen begeerte en in de meeste gevallen is de begeerte bandeloos en schept
  het vernietiging. Praten over een regering die alleen schuldig zou zijn, is niet juist. In Suriname zijn er ook positieve dingen gaande maar de begeerte om een ander te benadelen is algemeen.


  Maak melding

 15. Het zit in het DNA van Surinamers (van welke etnische achtergrond dan ook), om een ander naar beneden te halen. Nooit doet een ander het goed. Het is nooit goed genoeg. Het is een hoogmoedig volk met verrotte genen. Ze gunnen elkaar niets en zijn altijd jaloers op een ander. Echter, zelf bakken ze nergens iets van. De beste stuurlui staan altijd aan wal.


  Maak melding

 16. Te Abra broki hebben vele dwaas verworden ndper’ s geen geloof meer in de toekomst, dan door de misdaad in te gaan als hun grote soso lobi mislijder die ze elke dag een paarse schijtbuffel laat schijten. Calpol is het enige dat ze gratis kunnen krijgen, als er geen schaarste is. Daarnaast zijn het gros der ma pima ndper’ s, Afrikaans en gaan ze trouw naar de paarse kerk op zondag. Door de week gaan ze bij de paarse loekoemangs voor hun problemen die ze zelfs hebben veroorzaakt door hun oerdomme dwaze keuze. Laats kwam ene Kose, een djuka klagen bij opa, dat al zijn geld op is aan ene Loekoemang Sombra. Deze zit steeds te verklaren dat het probleem is dat hij, Kose nog meer om de dwaas Bouta moet geven. En dat in 2020. Kose is helemaal de klus kwijt en gelooft geen ene moer meer in de kerk van Misika waar hij ooit lid van was. Ook niet meer in de dwaas Bouta met al zijn loze beloften en ook niet meer in zichzelf. Opa taki, in feite zijn het gros der ndper’ s ddb verziek in hun hoofden. Dresi no de moro gi deng ma pima ddb verslaafden disi sa e go stem bakka in 2020 gi soso paarse ddb ma pima sani. Oma taki, ndp na wang troetroe lawsma politieke religieuze sekte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.