Somohardjo ziet samenwerking met ABOP zitten

21
Paul Somohardjo viert 75ste verjaardag groots in Suriname

PARAMARIBO, 8 mei – Paul Somohardjo de voorzitter van Pertjajah Luhur in Suriname ziet een samenwerking tussen de PL en de ABOP in de toekomst wel zitten. Dit maakte Somohardjo bekend in zijn verjaardag toespraak zondag 6 mei in het PL-centrum. Volgens hem is geen enkele politieke partij in staat om alleen de verkiezingen in te gaan en ook nog te winnen. Overwinning kan alleen door samenwerking met andere partijen. Somohardjo liet ook een waarschuwing horen richting zijn tegenstanders waarbij hij aangeeft dat niemand de PL zal beletten om samen te werken met andere politieke partijen.

Ronny Brunswijk voorzitter van de ABOP benadrukt de woorden van Paul Somohardjo. Volgens Brunswijk moet het kunnen dat Javanen, Marrons en andere bevolkingsgroepen samenbundelen om bij de eerstvolgende verkiezingen in 2020 de verkiezingswinst te behalen. Brunswijk zei verder dat er geprobeerd wordt om een stelsel in te voeren dat samenwerken onmogelijk maakt. Dat zal ons niet ervan weerhouden om ons toch samen te bundelen.

Ook Santokhi, Hok en Nain hebben elk op hun eigen manier opgeroepen tot samenwerken. Santokhi memoreerde dat de PL-voorzitter grote hoogten heeft bereikt dankzij zijn inspanningen en beproevingen heeft doorstaan, ondanks tegenslagen op het politieke veld. Volgens Santokhi zijn er nog twee grote politieke uitdagingen voor Somohardjo. De ene is een berg vol crisis, corruptie, wanhoop en ellende, die de ontwikkeling van Suriname tegenhoudt. De tweede uitdaging is de berg van Mozes, de berg van hoop en geloof om de problemen van Suriname te overwinnen.

Somohardjo werd 75 jaar en is al bijkans vijftig jaar in de politiek. Hij heeft aangekondigd dat de verkiezingen van 2020 de laatste zijn waar hij aan zal meedoen. Wat er ook gebeurt, hij stopt na de verkiezingen van 2020 met de politiek.

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Weer het slap geouwehoer van een machtswellustige despoot. 50 jaar in de politiek en so what ?
  Kan iemand drie positieve feiten opsommen die Somo bewerkstelligd heeft.
  Deze man denk puur aan zich zelf en zijn soortgenoten . Zelf verrijking , corruptie zijn synoniemen voor de naam Somohardjo.
  Ga toch weg man we zullen je als kiespijn missen!!!! Ik walg van dit soort politici die zogenaamd goede voornemens met het land hebben en intussen maar in een ding geïnteresseerd zijn ; hoe vul ik zo snel mogelijk mijn zakken. Ik snap de Surinamers niet, dan men steeds weer hun stem verkwanselen aan mensen als Somo en Brunswijk. Ik raad beide heren aan een cursus Nederlands te gaan volgen om zich beter uit te drukken. Ik zie het al voor mij Brunswijk of Somo die Suriname in het buitenland moet vertegenwoordigen ; Dat wordt een aanfluiting van catastrofale orde.
  Je bent 75 geworden man ga lekker met pensioen en in de pinda tuin je over je zonden nadenken.
  Want er komt een dag dat je verantwoording zal moeten afleggen.


  Maak melding

 2. Heel goed om nu al aan te geven aan de paarse criminele organisatie om met een wet te komen, waarbij samenbundeling verboden is tijdens de verkiezingen, want deze paarse nationale dictatoriale partij zal nog even een wet doordrukken, die voor hun positief zullen uitpakken met als uigangspunt het behouden van macht.


  Maak melding

 3. Somo en Brunswijk mogen de pot op.Beide schaamteloze zielen.De een heeft jaren het volk tekort gedaan en bestolen en zijn ziek politiek spelletje gespeeld van corruptie en zelfverrijking.De ander meneer Brunswijk is te bewonderen in een filmpje als hij een journalist rond leidt in het binnenland over zijn goudwinnings project en breedlachs zijn dollars cashed .Dan denk ik hoe is dat mogelijk in een land waar het volk pinaart dat een persoon de rijkdommen naar zich toetrekt notabene iemand die de belangen van het volk wordt verondersteld te behartigen…Geven jullie mij een grote break..als het volk hiervoor kiest dan zeg ik stik erin…!!!


  Maak melding

 4. Ik kom er niet uit is het sarcastisch bedoeld naar de andere politieke partijen.Of ziet Chan Santokhi samenwerking met Abop en Pl ook zitten.Birds of a feather flock together. Dan pleegt u in mijn ogen verraad en ben je niet as steady as I thought.Gaat het bij dhr.Chan kostte wat kostte aan de macht komen of is hij een gentle man and speelt principe ook een rol?Voor mij hoeft hij het niet te doen met deze corruptelingen samen te werken.Je gaat alleen de verkiezingen in en desnoods verlies je de verkiezingen maar dan met RESPECT!!!


  Maak melding

 5. @ Fredyyy en @ Hof 123,
  Goed gezien door jullie;2 boeven onder een-dak !!! Beiden hebben de anestie-wet voor Bouta
  door DNA heen gejaagd !! En deze klootzakken zeggen dat ze Suriname gaan redden !!
  Bij Brunsie speelt etnische groepsvorming nu een belangrijke rol zoals ook bij Somo en zij die op hem lijken. Brunsie probeert de foto-negre nu te paaien !!!
  Wat about de “mulatten, bongkoro’s en dogla’s dan ???


  Maak melding

 6. Dhr.Brunswijk heeft een universitaire graad?…nou breekt mijn klomp.Ik wil niet neerbuigend over komen er zijn genoeg mannen uit het binnenland die het qua studie en inzet ver hebben geschopt.Maar niet dhr.Brunswijk ….ik vraag mij dan stiekem af of de studie boeken en literatuur in het AUCAANS of SARAMACAANS zijn geschreven ..waar kan dit alleen in Suriname .Die man kan niet eens een normaal gesprek voeren….


  Maak melding

 7. Ik ben vrouw en ik ben een mulat.Ik functioneer wel niet op het niveau van dhr.Brunswijk dus mij zou hij niet over de streep kunnen trekken door een paar srd uit zijn auto raam naar buiten te gooien.Dan moet hij aan de Saramacca straat wezen hi hi hi…Zijn er ook denkenden oneer zijn soortgenoten In Su .Ik denk het wel….mobiliseer je familie en leg ze het uit dat deze mannen niet gaan voor een algehele vooruitgang.Anders waren zij ook deelgenoot aan de goudmijnen van dhr.Brunswijk.Hij heegt geen respect niet voor de foto nengre en o ok niet voor de boesie wan.


  Maak melding

 8. Men zegt het zelf coup deze man zit al 50 jaar in de politiek en nog is hij de taal niet machtig.
  Hij heeft de Javanen meegenomen naar Nederland en heeft ze daar achter gelaten en teruggekeerd naar Suriname,Nederland was niet makkelijk voor hem hij kon niets hier bereiken.
  De tijd van de Rambocus coup was hij voor een paar uurtjes Kolonel,en tijdens de binnenlandse oorlog zat hij zelf daar waar die Javaanse militair werd onthoofd.
  Deze pae heeft heel veel op zijn geweten.


  Maak melding

 9. Jullie lullen gewoon beter somo en brunsie dan een koulo moordenaar en drugsdealer die dit land naar de klote heeft gebracht!
  Met of zonder fraude front ey kome jere opa desi?
  Ie fuck a herie kondre up!


  Maak melding

 10. Ik moet ze geen van allen.Geen Bouta,Geen Sommo .Geen Brunswijk.Er zijn toch genoeg Surinamers die geen smet hebben op hun verleden.Dit zijn politieke recidivisten.


  Maak melding

 11. Santokhi maakt steeds gebruik van passages uit de bijbel. Mozes, in dit geval. Waarom? Hij is toch een hindostaan? Kent hij geen verhalen uit de hindostaanse geschriften? Vreemd hoor. Of schaamt hij zich voor z’n geloof? Dat kan ook natuurlijk. Dan kan hij zich het beste bekeren.


  Maak melding

 12. Santokhi maakt steeds gebruik van passages uit de bijbel. Mozes, in dit geval. Waarom? Hij is toch een hindostaan? Kent hij geen verhalen uit de hindostaanse geschriften? Vreemd hoor. Of schaamt hij zich voor z’n geloof? Dat kan ook natuurlijk. Dan kan hij zich het beste bekeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.