Surinaamse bursalen in Cuba al bijna een jaar blut

15

PARAMARIBO, 8 mei – Surinaamse bursalen in Cuba hebben al bijna een jaar geen geld ontvangen. De maandelijkse uitkering van de overheid is niet betaald. Dit meldt de Times of Suriname. De studie aan een Cubaanse universiteit wordt geheel gedekt door Havanna. Alleen het onderhoudsgeld moet door de Surinaamse overheid worden ingebracht. Dat gebeurt nu al een hele tijd niet, wat leidt tot grote bezorgdheid.

Doorgaans wordt het beursgeld voor het begin van het collegejaar overgemaakt. De laatste twee jaar gebeurde het erg verlaat, ruim een half jaar later. Maar voor dit collegejaar is er totaal geen zicht. Vanuit Paramaribo komt er maar geen bericht of geruststelling. Volgens minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap & Cultuur wordt de achterstand veroorzaakt door administratieve procedures.

Die moeten allemaal gevolgd worden voor er resultaat komt. Maar ook gewoon geldgebrek bij de overheid moet de achterstand in de hand hebben gewerkt. De studenten hebben intussen het ministerie gevraagd om bijstand. “Ik heb twee weken terug het verzoek onder mijn aandacht gekregen. Het kan niet dat onze studenten in het buitenland, in welk land dan ook, zo lang moeten wachten”, zegt Ferrier.

15 REACTIES

 1. No spang.Bouta gaat bier voor ze brengen.Hij heeft het eerder gedaan dan kunnen de beursalen hun verdriet. doen verdrinken in parbo biri,dat na biri.


  Maak melding

 2. Mevrouw Ferrier Hou op met het excuus dat u het dossier 2 weken geleden onder ogen heeft gehad.
  Haal A.U.B. ook geen administratieve redenen aan voor het laten creperen van je landgenoten in het buitenland. Dit is een schande en een heel grote ook . Als u het probleem echt wilt oplossen maak dan desnoods gebruik van Western Union . dan hebben de studenten vandaag nog het broodnodige onderhoudsgeld.
  Hoe zou u het vinden als u aan het van de maand geen salaris zou ontvangen ???
  En nu aan het werk mevrouw Ferrier!!!!!!!


  Maak melding

 3. Ferrier, ook jij blijkt veel boter op je hoofd te hebben, net als je paarse soortgenoten die telkens weer met allerlei excuses komen aandraven, terwijl het allemaal te maken heeft wanbeleid, en diefstal van overheidsgelden.


  Maak melding

 4. Deze regering kent totaal geen schaamte.Je gaat naar Cuba als je lichamelijk wat mankeert maar de bursalen laat je in de koud staan.Meener de president bent u de schaamte voorbij?


  Maak melding

 5. Ferrier leg je functie neer. Wat je zegt raakt kant nog wal. Als je daadwerkelijk een psycholoog bent, dan ben je een van niks. Mee praten met de rest valt je door de mand. Grootdoenerij en de studenten laten stikken. De flut zogenaamde administratie is al sinds mensen heugenis deugt niet. Het is gewoon om de feiten heen draaien.De studenten kunnen ook naar de voedselbank in het buitenland of in de prullenbakken op straat en bij de restaurant halen. Wat een schaamteloze vertoning.In Suriname is het een ieder voor zich en God voor ons allen. Zaken behoorlijk en naar wens uitvoeren voor de sociale zwakkeren daar hebben zij geen kaas van gegeten.Liegen en de boel bedriegen is hun sterkste kant. Oplichtersbende


  Maak melding

 6. -De NDP en in dit geval de moordenaar Bouterse maakt alles kapot in het land. Bouterse en co denken NIET aan het volk, maar aan hun eigen zakken.
  Pas als de verkiezingen naderen houden zij zogenaamd van Suriname en het volk.


  Maak melding

 7. “Volgens minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap & Cultuur wordt de achterstand veroorzaakt door administratieve procedures.”

  Dit is een heel goedkope argument. Zeg gewoon de waarheid: Er is geen geld meer beschikbaar voor de beursalen. Daardoor zijn de beursalen aan hun lot overgelaten. Er is maar 1 woord hiervoor: SCHANDALIG.

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 8. Vraag: is het de schuld van Ferrier of van die klootzak Bouterse?
  Wie heeft Op die soundtruck Suriname verbetering beloofd. Wie heeft gezegd dat hij het beter zou doen dan Venetiaan. Wie heeft die krabita anoe en alle goede en mooie dingen van Suriname kapot gemaakt. Niet Ferrier maar DDB. DDB, jij kan niet regeren. Donder toch op. Ik denk dat een straatveger het beter zou doen. Jij hebt zelfs verkiezingsbedrog gepleegd door jouw kiezers andere dingen te beloven dan wat ze hebben gekregen. Suriname is beter af zonder jou.


  Maak melding

 9. Ferrier
  12 maanden niets ontvangen dus zeker 11 maanden niets ondernomen door de studenten om dit onder de aandacht te brengen.

  2 weken geleden is het onde jou aandacht gebracht.
  Ferrier, probeer eens 12 maanden geen salaris te ontvangen en kijk hoe JIJ zou reageren als Hoefdraad je zegt dat hij dit pas 2 weken geleden onder de aandacht kreeg.

  Geloven is goed maar genezen is beter


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.