Peuters helpen bij schoonmaakactie aan de Waterkant

32
Peuters helpen bij schoonmaakactie aan de Waterkant

PARAMARIBO, 6 mei – Jong geleerd is oud gedaan! Kinderen van peuteropvangschool ‘De Papegaaitjes’ in Suriname, vrijdag tijdens een schoonmaakactie aan de Waterkant. Ze leren spelenderwijs hoe om te gaan met afval en het schoonhouden van hun omgeving. Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noordoost was bij deze actie aanwezig om de kinderen aan te moedigen.

Bekijk ook:

32 REACTIES

 1. In plaats dat men gevangenen hiervoor inzet, laat men kleine kinderen in de hete zon dit werk doen. Het gros der gevangenen in SB zijn paars van kleur. het kost het land tonnen vol geld om deze dwazen ts voeden en te huisvesten. Het wordt tijd om misdadigers te ketenen aan de enkels en dit soort werk te laten doen, met Dagoebalsing Bouta als eerste in de rij der paarse misdadigers.


  Maak melding

 2. Het wordt tijd dat Bouta en al zijn bedriegende rovende elite ndp adviseurs worden opgesloten en dit werk moeten doen. Ndp na wang ma pima didibri politieke religieuze sekte. Elke ndper is een dwaas.


  Maak melding

 3. Kinderarbeid!!! Maar ja, deze kinderen hoef je niet te betalen….., dat scheelt!!! Klus geklaard en geen zorgen waar je het geld vandaan moet toveren….


  Maak melding

 4. Doe oogkleppen voor die kinderen laat ze niet kijken naar de roversnesten zoals ministerie van financien, goeverneurspalijs en nationale assamplee.


  Maak melding

 5. Kinderarbeid is dit!
  Mijn hemel toch!.je stuurt je peuters naar school om het a,b,c te leren en niet om de stad schoon te maken.
  Mamapiema nerkust moet zich schamen voor het aanmoedigen van kinderarbeid.
  Worden de kleutertjes dan ook uitbetaald of moeten de kleutertjes ook maandelijks staken om hun kinderarbeid loon in ontvangst te nemen.Zo inplaats van schoolboeken,schrift, pen en potlood wat moeten ze dan meenemen naar school?
  Een houwer,hark ?
  Huilt de hart van een moeder niet dat hun peuter naar school gaat voor het verrichten van arbeid ipv studie.Surinamers slikken van alles…shaam je ouders.schaam je….


  Maak melding

 6. De. gevangen hebben vakantie en dat hebben ze te danken aan de De papegaaitjes ,de kinderen van de. peuteropvanghuis,die het werk van hun hebben overgenomen.
  Genieten jullie van jullie welverdiende vakantiebreak criminelen,het werk dat voor jullie is bestemd is nu in handen van peuters.


  Maak melding

 7. Suriname is de schaamte voorbij.
  Kijk ik naar de kindertjes op de foto dan zijn ze niet ouder dan 3 of 4 jaar. En deze kleine kinderen worden ingezet om de waterkant schoon te maken van de troep die volwassenen daar hebben gegooid.
  Er zijn al kinderen die uit armoede knippa verkopen langs de meestal drukste straten en nu mogen peuters schoonmaakactie houden onder het mom van jong geleerd is oud gedaan.

  Nogmaals: Suriname is de schaamte voorbij, maar wel kritiek hebben op landen waar ook uit armoe kinderen werk verrichten, die ook zij niet horen te doen.

  Kinderen horen kind te zijn.


  Maak melding

 8. Jong geleerd oud gedaan : wat een slap gelul dit werk hoort door gedetineerden gedaan te worden, ze zitten toch de hele dag maar te niksen.
  De gedetineerden moeten ze met een ketting aan de enkel en een ijzeren bal eraan iedere morgen daar afzetten en werken maar !!! Als toezicht een
  paar militairen, die hebben toch ook al geen flikkers te doen.

  @ Jiyani

  Dat heb je goed verwoord, de ouderen die de rotzooi daar deponeren moeten zelfs hun eigen rotzooi opruimen. Zo niet een flinke boete laten
  betalen, ( het feit dat je je rotzooi op de grond kwak is al een slechte voor beeld voor de kleintjes.

  @ Ray

  Deze kleine kinderen komen van een dag verblijf, en niet van een lagere
  school. Ze krijgen nog geen huiswerk noch werk schema, hoe kom je eraan ???? De Surie´s zijn erger dan de Turku´s en de Mocro´s die gooien ook alles op straat, en als men ze aanspreekt zeggen ze, het is toch
  niet mijn land ! Wat voor excuus hebben de Surie´ s dan ??? Nota bene
  het is je eigen land, mensen die rotzooi op straat gooien zijn erger dan een varken.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 9. Het lijkt wel een charme – offensief van deze regering
  Kijk hoe goed we bezig zijn????
  Maar het is allemaal niets
  De werkelijke problemen die er in ins mooie land zijn worden hiermee lekker terzijde
  geschoven door het * paarse * legioen.
  Inflatie – corruptie – woningnood – veiligheid
  U kan zelf verder nog wat invullen denkt ik.

  Groetjes OPA


  Maak melding

 10. @J.Zwartmans
  Jij vat ook alles letterlijk op.
  Het gaat hier om peuters die krijgen natuurlijk geen huiswerk en of schoolschema mee.Maar nu ze aan het werk gezet worden worden moet je het niet verbazen dat ze een wekschema thuis brengen.Niks in Suriname kan ons nog verbazen.Alles is mogenlijk in Suriname.Volwassen moeten de rommel die ze op straat gooien,zelf opruimen .Je kan onmogenlijk de peuters als excuus gebruiken en al de puinhopen laten opruimen door hun.Als de leerkracht de peuters wil leren hoe het milieu schoon te houden kan ze alvast de peuters leren om propjes in de klas aanwezige vuilnisbak te deponeren ipv de vloer.Bij het begin beginnen,ja.


  Maak melding

 11. Komt echt niemand op het idee dat de kleintjes op deze manier milieubewust worden gemaakt? Het gaat hier niet om het werk, maar om een manier om deze kinderen al in een vroeg stadium te leren dat afval in de afvalbak hoort, en niet op straat. Op deze leeftijd zijn ze nog niet verdorven, en valt hen nog genoeg bij te brengen. En met hun kleine onschuld zijn ze vast niet bang om een volwassene die zijn/haar troep op straat gooit, te vertellen dat het niet mag, omdat ze dat van de juf hebben geleerd.
  Dus mensen niet zo negatief! Laten we juist blij zijn dat de begeleiders dit willen doen. We hebben het allemaal over normverval in Suriname, maar je zal toch ergens moeten beginnen om die negatieve trend te keren……


  Maak melding

 12. @Las Ting ,

  Verstandige reactie, de meesten maken van een mug een olifant. Die kinderen
  lopen alleen maar met een paar plastic schepjes rond en leren spelenderwijs
  met zwerfvuil om te gaan. Hadden alle Surinamers deze les gehad dan bestond
  zwerfvuil niet eens. Grote mond maar lesje niet geleerd.


  Maak melding

 13. Overigens lijkt het kleinste ventje dat schuin voor de juf loopt echt op een aankomende vakbondsleider…. Geen gereedschap in zijn hand, maar wel nadrukkelijk aanwezig. Zie de blik in zijn ogen en zijn houding! Zo heeft de kleine Ropi Hooghart er heel veel jaren gelden vast ook uitgezien 🙂


  Maak melding

 14. de generatie die alle rotzooi van zich afpleuren kun je als de verloren generaties beschouwen, de jeugd heeft de toekomst daar moet je beginnen een schoner en beter milieu te kweken, triest voor degenen die dat niet door hebben, maar zij zijn het ook die er een pestbende van hebben gemaakt in Suriname in ieder geval weinig tot niets aan gedaan hebben, op alle fronten, jammer dat ze het zelf niet in de gaten hebben


  Maak melding

 15. Wat een gezeur over kinderarbeid, brandende zon. Die kinderen leren op
  leuke manier wat zwerfvuil is en dat het in de prullenbak moet. Kijk ze eens
  stoer lopen met hun plastic schepjes. Had elke Surinamer deze les maar op
  school gehad, dan zag het land er een stuk schoner uit.


  Maak melding

 16. @ Vliegende Hollander
  Het is niet de taak van de school om je dit te leren, het is de taak van
  de ouders. Als de ouders rommel uit een rijdende auto naar buiten
  pleuren in het bijzijn van kinderen, dan is de hek van de dam !!
  Trouwen de rommels die aan de waterkant liggen hebben zulke aso´s
  daar gedeponeerd, en nu moeten de peuters het opruimen.
  De kinderen moeten nu de ouderen opvoeden hoe het moet,
  wat een kolere zooi !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 17. Dit is weer een briljant project van Ingrid, de volgende president.
  in navolging van het njang patoe voedselproject heeft ze een schoonmaakproject bedacht.
  De ouders van de kinderen moeten betalen voor het schoonmaken!
  Ja toch! is beer kassa voor de Bouta clan.
  Deze clan gaar steeds meer lijken op de Batista clan van Cuba vlak voor Fidel Castro.
  De Batista clan stak alles in eigen zak. Van parkeergelden tot toeristenbelasting! Alles werd in eigen zakken gestoken.


  Maak melding

 18. Als Surinamer moete werke, gelijk kinderarbeid, slavehandel , hete zon. Surinamers
  geen werkers zijn. Gelijk klage, daarom suriname nooit voouit kome, smoessie verzinnen
  niet te hoeve werke, klage klage en nog keer klage pffffffffffffff


  Maak melding

 19. @ Prof. Misababoi

  Wie dom en lui is moet slim zijn, en dat is duo mee bezig, probeer dat te begrijpen ! Of ben je al verstrooid als Prof dr : RobG pas op hoor!!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 20. Heel erg vind ik het dat volwassenen hun troep op straat gooien. Verder vind ik niets mis mee dat die kleintjes heel af en toe wat blikjes/afval moeten opruimen. Al zijn het maar een stuk of 5 items per kind, er moet wel bij verteld worden dat het zo niet hoort en hoe het wel hoort. Kinderen onthouden dat natuurlijk en misschien corrigeren zij hun ouders als die hun troep op straat lanceerd(hoop niet dat ze brutaal gevonden worden)


  Maak melding

 21. @J. Zwartmans,
  vanuit je luie Haagse stoel ben je waarschijnlijk bezig met je 4de of 5de glas Black Label.
  mind you, wij Surinamers zijn niet de vijand, maar Bouta en zijn clan! Of ben je soms een stiekeme Bouta aanhanger? Probeer niet slim te doen want alcoholisten krijgen op een gegeven moment last van hun geheugen! syndroom van Korsakoff.


  Maak melding

 22. Tot mijn verbazing lees ik in Surinaams Herald dat de gevangenissen al mensen maanden geleden heeft in gezet om zwerf vuil op te ruimen ,zegt het N I I IS DIT WEER een leugen ,op worden ze zeer onbetrouwbaar


  Maak melding

 23. @ Prof. Misababoi.

  Prof. je hebt gelijk ik zit in mijn luie stoel, maar in Hilversum en niet in Den Haag.
  Geen whisky today, heb gisteren te veel op met BBQ erbij.
  Nee ik ben geen aanhanger van DDB : ook geen tegenhanger, hij is democratisch door
  het domme volk gekozen dus, daar kunnen we niet aan tornen !
  A tang so prof, no spang.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 24. Het is maar goed dat ik niet in Suriname woon. Was dat wel het geval en mijn peuter van 3 of 4 jaar zou worden ingezet om waterkant op te schonen van grof vuil door volwassenen daar gegooid, dan zou ik verhaal gaan halen bij die persoon die deze actie heeft bedacht.
  Ze zijn in Suriname van de pot gerukt.
  Alleen bouta aanhangers staan achter deze actie en praten die dus ook goed.


  Maak melding

 25. Jiyani, blijf waar je bent. Heel doem om zonder bewijs te roepen dat alleen Bouta aamhangers goed praten. Je heb de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Natuurlijk komt er van jou een reaktie hierop, kom maar op ik gniffel nu al.


  Maak melding

 26. De achterliggende gedachte is pedagogiek. Niet zozeer het schoonmaken. Het gaat erom kinderen bewust te maken van wat ouders hen niet leren. En dat is namelijk een schone omgeving. Er zijn genoeg ouders die zelf voor een vuile omgeving zorgen. Dus dit is een goede actie. Dus waar de ouders zelf een steek laten ,dient de overheid het voorbeeld te geven. Het heeft totaal niets te maken met kinderarbeid.


  Maak melding

 27. @pakiratigri, eindelijk iemand die het snapt.

  @Jiyani ,
  Hoe durf je te beweren dat ik een Bouterse aanhanger ben, alleen omdat ik
  het niet verkeerd vindt dat kinderen op een speelse wijze wat leren over zwerfvuil.


  Maak melding

 28. Kinderen moeten eerst leren hun eigen speelgoed op te ruimen. Dit krijgen zij van hun ouders mee. Dat al deze kleine mensjes, het afval van hersenloze landvervuilers moeten komen opruimen is niet in de haak. Op de peuterspeelzaal wordt het kleine grut al geleerd om hun speelgoed op te ruimen. Ik snap niet dat een volwassenen het in haar blote kop haalt om de straat op te gaan met andermans kinderen om arbeid te verrichten. Deze kinderen horen te spelen, verhaaltjes voor ze voorlezen. En inderdaad vuile naalden van druggebruikers waarmee deze kinderen ook in contact kunnen komen. Glasscherven, noem maar op.
  Sorry maar de ouders betalen het kinderdagverblijf niet om hun kinderen te laten gebruiken als vuil ophaal dienst. Shame on jou. Dit is kinderarbeid. Misbruik van kinderen.Schaamteloos gedrag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.