Overlevende zeeroof Suriname wil nooit meer als visser werken

7
Overlevende zeeroof Suriname wil nooit meer als visser werken
Foto:(c) NOS - De visser in gesprek met Harmen Boerboom correspondent Suriname

PARAMARIBO, 6 mei – “Ik ben sterk en niet lui. Maar ik ga een andere baan zoeken. De zee ga ik niet meer op. Visserswerk? Ik ben er klaar mee. Nooit meer.” Woorden van Cherwien Lowell, een van de twintig vissers die in de vroege ochtend van zaterdag 28 april door zeerovers op brute wijze overvallen werden. Hij deed zijn verhaal tegenover de NOS.

Nadat de rovers op hem inhakte sprong hij meteen het donkere zeewater van de Atlantische Oceaan in, acht kilometer uit de Surinaamse kust. Dat was zaterdagochtend. Afgelopen donderdagochtend kwam hij gehavend aan wal op het strand van Braamspunt.

Lees zijn verhaal bij de NOS in het artikel ‘Overlevende zeeroof Suriname: wist dat ik zou sterven als ik aan boord zou blijven‘.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Ik vind zelf ook dat de ministeries van Politie en Defensie in gebreke zij gebleven en te laat hebben gereageerd op deze noodsituatie, dus zouden er zeker koppen moeten gaan rollen bij deze instanties.
  Wanneer is het 1e signaal ontvangen van deze tragedie, wie heeft deze melding gedaan/ontvangen, wat is hiermee gedaan, zijn de meerderen hierover ingelicht, welke actie hebben de meerderen ondernomen om dit op te volgen, wat is of zijn de procedure(s) bij een soortgelijk geval !

  Heb begrepen dat dit probleem van het roven van andermans vangst op zee zich al jaren afspeelt in Su, dus vraag ik mij af waarom Politie en Defensie er nimmer iets aan hebben gedaan !
  Ook zouden de booteigenaren hun personeel veel beter moeten beschermen door voldoende (nood)communicatie middelen aan boord van al hun boten te hebben.

  Het ministerie van LVV zou dit voor alles vissersboten moeten gaan verplichten aleer vergunningen te verstrekken om te mogen vissen.
  Met bv een emergency of panic device button aan boord, zou met één druk op de knop alle instanties (Politie, NCCR en Defensie) gewaarschuwd moeten worden bij een calamiteit (incl. positie) op zee.

  De booteigenaren moeten meer gaan investeren in de veiligheid van hun werknemers want dat is niet de taak van de overheid ! Ze hebben in de afgelopen jaren zoveel geld verdiend dus is een een investering van een paar honderd USdollars maar een schijntje, vergeleken met het wel en wee van hun werknemers.

  Voorts vraag ik me af waarom de vis en garnalen trawlers niet worden aangevallen en hoor ik graag van al de Waterkant deskundigen waarom dit niet gebeurd !


  Maak melding

 2. Op ook zo een brute wijze gingen de moordenaars van 8 dec, 1982 tekeer. Sinds die dag zijn doodslag en moord de mislukte paars revo cultuur geworden. Het gros der misdadigers zijn werkelijk ndper’ s.


  Maak melding

 3. MILTON geen ka te doen? Jij als paarse idioot moet toch weten dat wat jij opschrijf nooit zal werken. Open je ogen en kijk om je heen in Suriname alles gaat nasr de klote. Jij had ook een grote mond over de. SLM,nu alweer 2 weken niet vliegen. Jij bent ook zo een laag persoon als Rob G.


  Maak melding

 4. En wie bekommert zich tot de nabestaanden van de vissers, niet DDB maarrrr bharat jagdewww ex presi van Guyana . Desi oh lassing in 2020.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.