zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGuyana stuurt delegatie naar Suriname in nasleep vissermoorden

Guyana stuurt delegatie naar Suriname in nasleep vissermoorden

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 mei – De Guyanese regering stuurt een delegatie naar Suriname. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut. Het bezoek volgt in het kielzog van de calamiteiten in Surinaamse wateren. Georgetown is bezorgd na de moordaanslagen op Guyanese vissers. De twee landen hebben de handen ineen geslagen om de rust terug te brengen. “Na kort overleg tussen minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie en zijn collega van Guyana is besloten dat een hoge delegatie afreist om gesprekken te voeren over eerdergenoemde samenwerking”, meldt het NII.

De delegatie wordt geleid door minister Khemraj Ramjattan van Publieke Veiligheid. Guyana behoort tot de buurlanden waar inetns contact mee wordt onderhouden sinds het drama op zee. Van regeringszijde zijn de nodige maatregelen getroffen om de Guyanese vissersgemeenschap zo goed als kan tegemoet te komen. Onder meer heeft minister van Landbouw Veeteelt & Visserij Lekhram Soerdjan vergaderd met het visserscollectief.

De vissers hebben onder meer aangedrongen op ordening van het vergunningenbeleid. Het laatste is opmerkelijk omdat vooral de vissers zich vaker hebben verzet tegen ordening. Sinds de laatste regering Venetiaan (2005-2010) is getracht volgsystemen te plaatsen in vissersvaartuigen. Dat moet niet alleen de veiligheid dienen, maar ook meer zich bieden op de vangstgedragingen van vissers.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

6 REACTIES
 1. Het gaat hier om een dispuut over zeegrenzen.Suriname is niet geschikt voor het bepalen van grenzen. Het grensgeschil overTigri is een vb van


  Maak melding
 2. Dus Guyana komt hier in Suriname, de bacove winkel, verhaal halen.! De omgekeerde wereld.
  De farao al Bouta zou naar zijn maatje Granger moeten gaan om daar verhaal te halen!


  Maak melding
 3. Er is maar 1 man te zien die zich ontfermd om het lijk. De rest staat ontspannen aan de kant te kijken.
  Wat een verontwaardiging. Samenwerking is hier vereist.


  Maak melding
 4. Hoezo Tigri is een voorbeeld.van.
  Het heeft aan Nederland gelegen om in die tijd in te grijpen bij de grensconflict tussen Suriname en Guayana in de jaren zestig.Weet jij dat nog.Suriname was toen nog een kolonie.Maar ja Nederland heeft bewust niet ingegrepen. Bang geweest om in conflict met Engeland te raken.


  Maak melding
 5. Misdaad loont en geen enkele ndp vindt dit erg. Want deze dwaze klootzakken hebben de allergrootste misdadiger, de dwaas bouta als hun leider die land en volk paars misdadig laat lijden.
  Een kort gesprek met een fervente ma pima ndper///////eeh Tjallie, sa je doe heri dee? Ai Loeti, niets, notie, neks. Ie sje na dee ting mi e loekoe soema mi e go voroe na neti. Na soso neti mi e wroko. In het duisternis zegge de Ollanders. Dan ik ga op rooftocht, net als ddb en Meriba, om me naaste medemens et leve zuur te make. Ieja, roven, stelen, bedriegen is waarvan ndper’ s houdt, net als onze soso lobi didibri baas. Is neks is fout als ons president roof, steelt en bedriegd, wand ook wij zijn zo gewordt als Dino en Meriba, …….misdadigers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES