Beste president, SURINAME is geen bacovenwinkel!

16
President Bouterse weer aan het werk

PARAMARIBO, 5 mei – “Suralco is geen bacovenwinkel.” Weer eens zo een onverklaarbaar vreemde uitdrukking van de ‘President van de Republiek Suriname’. Een onbegrijpelijke reactie, toen journalisten de eerste burger met zijn neus op de feiten drukten. Alcoa, het Amerikaanse moederbedrijf van Suralco, is over de schreef gegaan. Buiten de afspraken met de regering Bouterse om is getracht de chemisch riskante fabriek te Paranam te ontruimen. Nu zegt Bouterse dat Suralco geen bacovenwinkel is.

Een bacovenwinkel in de Surinaamse context betekent zoveel als troebel water. Een plek waar iedereen zijn gang gaat en waar het goed vissen is. Een rommeltje dus. Bouterse slaat met zijn opmerking de plank grandioos mis. Niet Suralco, maar Suriname wordt gezien en bejegend als een bacovenwinkel. Alcoa dacht een loopje te nemen met vooral het parlement, waar ook Bouterses eigen NDP geen knollen voor citroenen pikt.

Het is ook waarom het Bouterse en zijn ‘presidentiële commissie’ maar niet lukt wijziging van de Brokopondo-overeenkomst door te drukken. Een wijziging die niet naar de zin is van het parlement. Parlementariërs vinden de wijziging te zeer in het nadeel uitvallen van hun land. Het geeft te denken als Bouterse niet eens veinst verontwaardiging te zijn. Hoe het ook zij, Suriname is geen bacovenwinkel! Een beetje nationalisme zal het Alcoa wel te kennen moet geven.


16 REACTIES

 1. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  De familienamen van de personen die in de presidentiële commissie zitten en voor Suriname onderhandelden met de Alcoa/Suralco en aan hun eigen belang/zelf verrijking wilden doen, moet bekend worden gemaakt.

  Surinamers let op deze wolven in schaapkleding. Deze luitjes zijn met hun enige eigen belang bezig en ddb, ndp en gangsters strooien u zand in de ogen. Deze hoog bejaarde vossen verliezen wel hun haren, maar niet hun streken.

  Sranansma Oe Wiki No? Jaag ze weg!
  Time4Change!, Suriname moet een juiste koers varen, waar de leiders van politieke partijen de dienaren zijn van het Surinaamse volk en het gaat om het algemeen belang, normen, waarden, principes, respect, kennis, ervaring, scholing/skills, sport, spel, (eco-)toerisme, productie en export, welvaart, welzijn, orde, vrede, veiligheid, rust, (bestrijden van grensoverschrijdende) criminaliteit bestraft wordt, ter land, ter zee, in de lucht bestraft, vriendschap, betrekkingen met andere landen, verbondenheid met andere landen, samen werking, samen leven, verdraagzaamheid, democratie, rechtsstaat, regels, de grondwet van het land en Internationale verdragen, nationaal en internationaal.

  Suriname moet een voorbeeld land worden voor de wereld, waar met trots naar gekeken wordt door de Surinamers. Zware Criminelen horen veroordeeld te worden door de rechtbank en horen 3 x LL te krijgen en opgesloten te worden in SB.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Vind het geen onverklaarbare opmerking van deze ongeschooldemoordenaar, het past helemaal bij een persoon, die niet beschikt over een behoorlijke woordenschat, en waarbij goed fatsoen en normen en waarden, zoek is.


  Maak melding

 3. Zie maar weer hoe deze van moord verdachte Drugscrimineel het land wel bestuurt als een Bakba Winkrie:

  Met trots laat hij weten dat de Naschoolse Opvang weer van stal gehaald wordt in 2019.
  Nu is het dat deze man zich heeft versproken: Het wordt een VOEDINGSPROGRAMMA waar Ingrid de Fist Lady zich mee gaat belasten.

  Bij de Naschoolse Opvang ging het toch ook om een bordje eten voor de kinderen?

  Deze Veroordeelde Drugscrimineel zegt dat de Naschoolse Opvang een geweldige Uitvinding was van deze regering. Hahahahaha: Deze man is altijd een moppentapper geweest.

  50 jaar geleden kregen we op de lagere school elke dag een bordje eten en dat jaar in en jaar uit.


  Maak melding

 4. Bouta gets your facts straight.Suriname staat zowel nationaal als internationaal bekend als bananen republiek en dat hebben wij aan jou te danken,jij wanted criminal!


  Maak melding

 5. Suriname is nu een bacovenwinkel van de ndplee. Niemand heeft geen idee van inkomen, uitgaven, iedereen van de ons belang sluit zijn eigen deal en zolang 25% naar de familie bouta gaat kan iedereen hun gang gaan. Van Anbrahams tot de bosjesbrug, bouta werd een biljonair zonder ooit een cent belasting te betalen.


  Maak melding

 6. Het is al langer bekend dat SRANAN een BAKBA-WINKRI-Regiem heeft !

  Wat de zaak nog triester maakt is dat dit regiem een OLLO-OLLO-begroting
  heeft. Steeds betalingsachterstanden en te late betaling van bijv. salarissen,
  subsidies en andere overheidsbijdragen !

  Er zijn nieuwe leiders nodig in Ons land ! De Paarse Yo-Koeien hebben het
  land naar de afgrond geleid : Financieel en Moreel !!!!!

  PS : Staatsschuld nadert de TWINTIG MILJARD !!!!!


  Maak melding

 7. Mie gado, kijk wie praat!
  De grootste crimineel!
  Bouta, jouw afslachting komt in 2020,
  Je hebt het land regelrecht naar de afgrond ingeboord man!


  Maak melding

 8. Bouterse heeft geen verstand van zaken.Die man is een domkop die alleen met wapens kan werken om te doden.Hoe kan deze moordenaar Suriname besturen.Hij heeft het land leeggeroofd van al zijn tegoeden en daarom is er armoede in het land.Ik hoop dat het volk ogen open gaat om deze idioot niet meer te kiezen in 2020.Als mens is hij waardeloos als president van het land.Ook de kwestie Alcoa verwacht ik niet veel.


  Maak melding

 9. Met zijn bril op ziet hij niet goed, zonder ziet hij ook niks. Een geforceerde lach doet ook niet veel.
  Het land naar de afgrond helpen en met zijn kompanen hun zakkenvullen daar is hij goed in.
  Al de loze beloften, het zal niet beter worden. Toen ik op de lagere school zat, kregen wij elke dag een warme maaltijd en een flesje melk, gratis. Dus waar heeft deze man het over. Het is niet iets wat hij uitgevonden heeft.


  Maak melding

 10. Hoe oerdom moet men niet zijn om voor een onberechte moordenaar, bij verstek veroordeelde drugsbaas, een staatskas rover en een ex dictator te kiezen. Tweemaal, driemaal, viermaal? Ndper’ s na wang stront dong ma pima volk. Ze verdienen het om paars te lijden en beroofd te worden. Ndper’ s het is jullie schuld dat het verder paarse bergafwaarts gaat. Jullie hebben tweemaal gekozen voor het roofdier, de dwaas bouta sa e meki oenoe ka, dee nanga dee, Oe mpp.


  Maak melding

 11. Niet Bouterse heeft gefaald maar het surinaamse volk.Het surinaamse volk heeft zich niet 1 niet 2 maar 3 keer laten misleiden.Deze ezel stoot zich 3 maal aan dezelde steen.


  Maak melding

 12. Ik heb geconstateerd dat er grove fouten worden gemaakt als het gaat over de president Bouterse. Het gebeurd vrij regelmatig dat er dingen uit hun context wordt gehaald en krijgt een verkeert beeld voorgeschoteld met alle nare gevolgen van dien. Dit vind ik een zeer ernstige misdrijf en onfatsoenlijk.

  Gelukkig plaatsen wij een opmerking op de artikel dat we voorgehouden wordt. Niet altijd wordt dit gepubliceerd wat dus zeer asociaal overkomt.
  Als je geen democraat bent kan jij je ook niet als een democraat gaan opstellen. Belangen spelen een geweldige rol waardoor er met twee maten worden gemeten.

  ik houd mijn hart vast
  Democratie is de eerlijke verdeling van de ontevredenheid


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.