Voedsel- en Warenautoriteit sluit restaurant na kakkerlak in Saoto soep

15
Vrouw vindt kakkerlak in Saoto soep van Chinees restaurant
Foto: Facebook/Mitchell Esajas

AMSTERDAM, 5 mei – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het Amsterdamse restaurant gesloten waar een klant in afgehaalde Saoto soep een kakkerlak had aangetroffen. Na berichten op social media en andere media waaronder onze site Waterkant, over de vondst van het ongedierte bezochten inspecteurs van de voedselwaakhond zaterdag het restaurant.

,,Bij onze inspectie bleek dat er inderdaad een probleem was met kakkerlakken en hygiëne”, bevestigt een woordvoerder van de NVWA een bericht van AT5.

Volgens de zegsman werd het bedrijf, dat eerder ook al was geïnspecteerd, direct gesloten. Het moet eerst een grote schoonmaak uitvoeren en een nieuwe inspectie aanvragen voor de deuren weer open mogen.


15 REACTIES

 1. De Voedsel en Waren Autoriteit heeft Kam Yin per direct gesloten. Er moet eerst orde op zaken gesteld worden op het gebied van hygiëne alvorens de zaak weer open mag gaan.


  Maak melding

 2. Ram Singh jij hebt zo te zien veel ka gegeten..vandaar die stront,die jij uitkraamt …ha ha ha.


  Maak melding

 3. RobG
  Wat de krant schrijft hoef je niet te herhalen. Het enige wat je moet doen is een bijdrage leveren in de vorm van letters die woorden vormen en woorden die samen een zin vormen en zinnen die samen een samenhangend geheel (verhaal) vormen die leesbaar en grammaticaal in orde zijn.
  Anders is je toevoeging van generlei waarde


  Maak melding

 4. Saoto is mijn mars. Ze bedoelen Maggie bouilonblokjes met water en een ei. Met nasi bedoelen ze droge rijst op smaakt gebracht met slechts ketjap.

  Kam Yin is 1 grote smaakloze bende. Maar de hongerige Suri’s betalen liever minder voor deze loes bere zooi ipv naar een echte Warung te gaan. (Als je toch buitenshuis wilt eten)

  Ik kook liever mijn eigen bordje eten.


  Maak melding

 5. Ach man de surinamers zijn zelf debet aan deze zaken. Prijs niveau zit net boven Mcdonalds. Als je logisch nadenkt dan kan dat niet. Roti met kip maken is bewerkelijker en arbeidsintensiever dan een Big Mac.

  Surinaamse restaurants en toko’s moeten collectief hun prijzen omhoog gooien. Meer winst en meer investeren in hygiene.


  Maak melding

 6. alsof er vergif in zat….kakkerlakje meer of minder…daar is nog nooit iemand aan doodgegaan. Wel jammer dat mensen dit onschuldig vergrijp zo breeduit geilen via de asociale media en er zelfs op kikken, mijnheer Esajas, om het tot onproportionele ophef te vermaken…en dan namens z’n vrouwlief teksten en fotootje erbij om alles nog es extra aan te dikken. Mijnheer Esajas, klaag niet en hamer geen anderen aan de schandpaal namens vrouwlief, want dit riekt naar haantjesgedrag in t kwadraat. Ik kap, te erg voor meer woorden…


  Maak melding

 7. Als de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft ingegrepen, dan is er toch geen vuiltje aan de lucht. Er moet nog meer volgen, ik ga hier geen namen noemen maar een bekende (meeneemt) roti shop maak zich ook schuldig aan onhygiënische wantoestand en bedrog. Niks wordt uitgestald en ziet niks gebeuren gewoon op je beurt afwachten. Er wordt je twee vragen gesteld van: Roti met kippenpoot of gefileerd. Meneer, dit is je reinste oplichterij als je eenmaal thuis bent aangekomen en maakt de verpakking los dan krijgt je de schrik van je leven. Geen gefileerd vlees maar gepluisd rotzooi. Smerig en nogmaals smerig en vies.

  Als je niet mag opkomen voor je dure geld, tijd en bovenal je gezondheid dan kunnen we geen zaken doen met mensen (zwerver) die dit soort rotzooi goed willen praten.


  Maak melding

 8. De overheid wil zelf dat mensen sprinkhanen en wormen gaan eten (de nieuwe eiwit) , dus waarom doen ze zo moeilijk over kakkerlakken?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.