Paul Somohardjo viert 75ste verjaardag groots in Suriname

13
Paul Somohardjo viert 75ste verjaardag groots in Suriname

PARAMARIBO, 4 mei – Voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (r) woensdag tijdens een ‘Slametan’, een Javaans religieus feestmaal. Dit ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag. In verband met zijn verjaardag bouwt Somohardjo zaterdag 5 mei een groot feest in zijn partijcentrum te Beekhuizen aan de voet van de Wijdensboschbrug in Suriname, compleet met politieke praat.

Somohardjo deed zijn intrede in de politiek als lid van de Nationale Partij Suriname. In de jaren zeventig werd hij voor het eerst lid van het parlement. In de aanloop naar Surinames staatkundige onafhankelijkheid, speelde Somohardjo een voorname rol. Hij behoorde tot de drie leden van de regeringsfractie die tegen de onafhankelijkheid waren.

Somo zal zaterdag de informele aftrap geven voor zijn laatste politieke strijd. Hij heeft namelijk al aangekondigd om na de verkiezingen van 2020 niet meer mee te dingen naar het voorzitterschap van de partij.

Somo bij gevecht tijdens talkshow:

Somo bij gevecht in parlement Suriname:

13 REACTIES

 1. Somo is de slimste politicus in suriname!
  Deze man heeft geen enkele ziekte of klachten!
  Dus, somo jere no, het volk heeft u nodig in 2020 samen met vhp, nps en abop Un set a regering jere!
  A pa bouta fuck a kondre baldadig up!
  Tijdens front had je een koers van 2.8 en nu bijna 8 voor de $!
  Me barrrrrrr joeeeeeeeeee
  Oordeel maar zelf volk van su!
  Laat je niet meer misleiden door die zieke opa desi!


  Maak melding

 2. Ik hoor van veeeeeeel mensen dat ze niet kunnen wachten op 2020 om bouta af te straffen!
  Inderdaad, bouta heeft het land naar de afgrond gebracht!
  De slechtste pres ooit in su na bouta!
  En limbo is zijn gat linker!
  Wiens brood men eet diens taal men spreekt!
  Terwijl het volk pinaart
  Bouta ja boeler en volksbedrieger man!


  Maak melding

 3. De koning van list en bedrog in Suriname , het Caribisch gebied en van heel Zuid Amerika gaat de goden en voorouders smeken om nog listiger te worden op zijn oude dag. Deze man maakt misbruik vannde rituelen om zijn onzekerheid, maar bovenal zijn zwakte te camoufleren. Hij kan immers niet meer de etnische snaar bespelen om de aanhang achter zich te krijgen. Ik wens hem wel een gelukkige en gezellige verjaardag toe.


  Maak melding

 4. @ROBG,

  Deze man had wel gelijk in de “70 jaren, was Suriname maar bij Nederland gebleven voor
  een lange tijd. Suriname was nog helemaal niet klaar voor de onafhankelijkheid. En daar
  plukken we dagelijks de wrange druiven van. If I could turn back time.


  Maak melding

 5. De paarse puinhoop van Bouterse.

  Explosief gestegen begrotingstekort.
  Devaluatie van de srd dollar.
  Gestegen criminaliteit op alle fronten.
  Leger, politie, brandweer slecht uitgerust.
  Gestegen armoede.
  De zorg is een puinhoop
  Achterstallig onderhoud, wegen, trensen, etc
  Landbouw en visserij verpaupert .
  Doorvoer drugs,
  Ik stop maar pffffffff


  Maak melding

 6. RobG dat jij niks heb behaald in het leven kan je niks aan doen. Want je hebt zogenaamd gestudeerd mi mars heb jij geleerd jij pronk met kennis uit Google. Alles wat jij comment komt een beetje dom over. Voor 100e keer noem maar één ding op wat Ndp heeft bereikt,je mag googlen.


  Maak melding

 7. @Vliegende Hollander
  Als Suriname een kolonie was gebleven was net zo welvarend en veilig als Curacao.
  Nederland had er helemaal geen belang bij om Suriname rijp te maken voor de onafhankelijkheid en ze hebben het land min of meer cadeau gedaan aan de bevolkingsgroep die ze het meest hebben gehersenspoeld door de eeuwen heen. Daar zitten de Aziaten in Suriname nu lekker mee opgescheept.


  Maak melding

 8. @Redskin,

  Anders dan bij jou het geval is heb ik niet zitten wachten op VHP of NPS om wat in het leven te bereiken. Jij wacht al een eeuwigheid op de zak van Sinterklaas. Ik heb niet op een of andere politieke partij zitten wachten. Alles wat ik bereikt heb is op eigen kracht.

  @Vliegende Hollander,
  De geschiedenis kan je toch niet veranderen. Soemo vluchtte naar Nederland maar eenmaai in Nederland aangekomen driegde hij in de marge van de Nederlandse samenleving verzeild te raken. Hij koos eieren voor zijn geld en vertrok vanuit Nederland naar Suriname om met de etnische snaar zich een politieke podium te bemachtigen.


  Maak melding

 9. Die bouta ziet er wel heel slecht uit hoor!
  Ik hoor dat hy niet meer kan naaien!
  Om 1 man nl desi bouterse lijdt het hele land en volk!
  Deze man kan samen met die buschauffeur maduro over bosjebrug springen dan is een ieder verlost van ellende!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.