Internationale conferentie vanwege lustrumherdenkingen in Suriname

5
Internationale conferentie vanwege lustrumherdenkingen in Suriname

PARAMARIBO, 1 mei – De Anton de Kom Universiteit van Suriname organiseert van 18 tot 23 juni een grote internationale conferentie ter gelegenheid van een aantal lustrumherdenkingen in het jaar 2018, namelijk: 165 jaar immigratie van Portugezen; 165 jaar immigratie van Chinezen; 155 jaar afschaffing van de slavernij; 145 jaar begin van de immigratie van Hindoestanen; 100 jaar formele beëindiging van de immigratie van Hindoestaanse contractarbeiders en het 50-jarig bestaan van de Universiteit van Suriname.

De conferentie is getiteld: “Legacy of Slavery and Indentured Labour. Linking the Past with the Future”. Het onderwerp is de erfenis van slavernij en contractarbeid en vraagstukken met betrekking tot migratie, diaspora en identiteitsvorming. Het doel van de conferentie is om resultaten van wetenschappelijk onderzoek over genoemde onderwerpen uit te wisselen, het vormen van netwerken tussen wetenschappers uit verschillende delen van de wereld en om wetenschappelijke publicaties te bevorderen. De universiteit verwacht dat de uitwisseling van kennis en ideeën zal leiden tot kennisverrijking van de deelnemers, maar dat deze op langere termijn een bijdrage zal leveren tot de bevordering en ontwikkeling van de wetenschap in Suriname en zal bijdragen tot de ontwikkeling van de samenleving.

Het Universiteitsbestuur, heeft in mei vorig jaar een organisatiecomité benoemd dat belast is met de voorbereiding en de organisatie van de conferentie en met het zoeken naar de nodige middelen daarvoor. De conferentie wordt georganiseerd door de Universiteit is samenwerking met het Nationaal Archief Suriname (BIZA), het Directoraat Cultuur en culturele organisaties uit verschillende etno-culturele groepen, zoals NAKS, Federasi fu Afrikan Srananman, de NSHI, de CUS en de VHJI. De openingssessie vindt plaats op maandag 18 juni om 7 uur in het Staatsoliegebouw van het IGSR.

5 REACTIES

 1. Mooi, wanneer starten jullie dan met de ontwikkeling van de werkende jongeren, die na hun werk een avondopleiding op jullie Universiteit willen beginnen? Het verleden herdenken is prima. Hoe zit het nu met het heden dat onze gemotiveerde jongeren die een opleiding op dit niveau willen volgen? Wordt hier nog iets aangedaan? Onze jongeren hebben de media opgezocht en hun wensen kenbaar gemaakt. Wat doet onze Ministerie van Onderwijs hiermee? Wij kunnen blijven herdenken in het verleden, dit zet geen zoden aan de dijk. De jongeren zijn de toekomst van morgen. Van wie krijgen zij een luisterend oor. Wie pakt hun wensen op. Wie geeft gehoord aan hun noodkreet????


  Maak melding

 2. Boeboe bit sjori
  Deze regering er uit trappen en op nieuw beginnen , als iemand een protest organiseerde, doet de bevolking lekker niks net als de regering,en maar klagen .
  Nogmaals je krijgt wat je kiest


  Maak melding

 3. Voor de surinamers is de klok stil blijven staan.Ze denken nog rond te dwalen in de stenen -tijdperk.Wanneer zijn ze van plan de dec moorden 1982 te herdenken zonder bang te zijn voor wraakacties. van bouta.?
  Natuurlijk gaan vooral de ndpers mij uitschelden voor mijn reaktie omdat ze liever willen blijven praten. over de geschiedenis 400 jaren terug.De geschiedenis van de 21ste eeuw daarvoor zijn ze schuw.Ze zijn bang voor de tragische geschiedenis die voor hun ogen aan het voltrekken is.En de universiteit…geef mij een brik,ze leveren geen enkele bijdrage om de gemeenschap te steunen om Suriname te helpen verlossen van de moordenaar bouta.Ze denken dat ze uit een ander planeet komen.Je zal zien ook degenen wiens reaktie begint met de verlepte zinsnede..lk ben geen bouta fan maar….die gaan ook reageren zogenaamd gaan ze doen alsof ze geen boutisten zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.