Daphne Veldkamp uit Suriname 2e op Caribbean Next Top Model

23
Daphne Veldkamp uit Suriname 2e op Caribbean Next Top Model
FOTO: (c) Caribbean Next Top Model - Photographer: Pedro Virgil

PARAMARIBO, 29 apr – Afgelopen maandag meldde het Surinaams magazine Parbode ten onjuiste dat de 21-jarige Daphne Veldkamp uit Suriname de vierde cyclus van Caribbean Next Top Model zou hebben gewonnen. “Hoewel de officiële uitslag pas op woensdag 25 april wordt bekendgemaakt, is het eindresultaat al gepubliceerd op de website wikipedia.org” schreef het magazine. Op woensdag 25 april werd echter duidelijk dat niet Daphne Veldkamp uit Suriname, maar Le Shae Riley uit Trinidad & Tobago won.

Het nieuws van Parbode werd door vele andere Surinaamse media overgenomen en verder verspreid. Waarom Parbode ervoor koos om op maandag het nieuws wereldkundig te maken, terwijl de finale van de competitie pas 2 dagen later op woensdag 25 april werd uitgezonden, is niet duidelijk. Het magazine uit Suriname heeft het artikel inmiddels verwijderd maar het is hier nog te lezen.

Caribbean Next Top Model is een Caribische reality-tv-show ala America’s Next Top Model waarin jonge dames uit de regio strijden om de titel van Caribbean’s Next Top Model en de kans om hun carrière in de modelindustrie te beginnen. Zestien kandidaten namen deel aan het vierde seizoen van de show, die op 14 februari begon. Vorig jaar won het Jamaicaanse model Shanique Simson.(FOTO: (c) Caribbean Next Top Model – Photographer: Pedro Virgil)

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. Mooi blaka rosoe jongoe!!!!

  Je lichaam is niet behaard en je verwelkt niet.
  Voor jou zing ik een loflied.

  Ze zullen je hier vernederen en beledigen. maar ik zal je altijd verdedigen,
  Hun jaloezie kent geen grenzen, zo zijn deze mensen.

  Je bent een heel mooie meid en dat is een vaststaand feit.
  Verblind ze met je schoonheid ook al propageren ze verdeeldheid.

  Proficiat, je bent een schat!!


  Maak melding

 2. Wat een pracht mens, boeroe of geen boeroe, zwart of niet. Lelijke woorden die uit iemands mond komen maakt een persoon pas oerlelijk.


  Maak melding

 3. De beste vriend(in) van een vrouw is haar ……. make up.
  Soms zie je ooogverblindende vrouwen, opgemaakt natuurlijk. Maar wanneer de make up weg gaat, schrikt zelfs hun kat zich te pletter.


  Maak melding

 4. Bepaalde gemengde Surinaamse etniciteiten, zowel man als vrouw zijn de beste om Suriname op de wereldkaart te zetten als het om bepaalde zaken gaat. Alle etniciteiten hebben wel wat en kunnen Suriname op de kaart zetten, als het om talent, aanleg, sport, verstand, cultuur, enz gaat. Het verstand, persoonlijkheid, competenties, gedrag zijn wel belangrijk hoe je in het leven staat in de maatschappij en wat je doet.

  Ik houd van een bepaalde gemengde Surinamer of type waar ze ook ter wereld voorkomen. Deze mensen noem ik wereldburgers en maken mij blij.

  De beste plaats is natuurlijk om nummer 1 te zijn en voor Suriname/rs ben je dat. Gefeliciteerd.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. @passant,

  Rassenvermenging heeft voordelen maar ook nadelen. Nadeel is dat je de erfelijke kenmerkende ziekten/afwijkingen van 2 of meer rassen in 1 lijf samen kan brengen. Dat lijkt mij geen pretje. Bovendien kunnen deze mensen verscheurd worden door identiteitsproblemen, keuzes van religie, taal enz.


  Maak melding

 6. Ik merk er niets van als ik naar mijn familie, mezelf en nageslacht ea kijkt. De wetten van Mendel (erfelijkheidsleer/Grogor Mendel) hebben zelf wetenschappelijk bewezen dat je tot super goede rassen komt. Sindsdien is het bij planten en dieren doorlopend toegepast. Ook mensen vermengen zich met hun eigenschappen en kenmerken, enz. Als dat tot de supermens gaat leiden weet ik niet. Ziekten zullen er wel hierdoor zijn, oa kanker, enz. Dat hiermee niet opgelost wordt. Ik raak niet verscheurt door identiteitsproblemen. De vele soorten gemengden oa, Ik voel me bij al mijn familie als een vis in het water. Het kan voorkomen dat je bij onderwerpen over etniciteit soms een mening over moet geven. Daar heb je wel gelijk in, niet altijd eenvoudig. Het is dan te vergelijken met als je de SuriNed bent en je hebt de Nederlandse nationaliteit. Als het over Suriname gaat heb je dan de SuriNeds die Surinaams gericht zijn en dan niet kunnen kiezen of wel kiezen of sommigen die niet kiezen. Dat hebben ook alle allochtonen die in Nederland wonen, maar hier mogen zijn. Als Oranje (het Nederlands Elftal) tegen het nationaal voetbalelftal van hun ouders speelt, zie dan voor wie kids die hier geboren kiezen. Het blijft moeilijk. Je kan voor beiden zijn. Een punt heb je. Daarom gaf ik ook aan deze mensen zijn wereldburgers. Sommigen oa ik hebben meer dan twee thuislanden, maar Suriname heeft een aparte plek, waarschijnlijk heeft dat te maken, omdat ik daar geboren ben en dat land een heerlijk en mooi land vind en een heerlijk leven in gehad hebt, de cultuur, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Het gaat gewoon om dat we mensen zijn. Niet te veel kijken naar allerlei bijzaken.Die spelen wel mee en bepalen zaken in de wereld. Wel triest.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Ik weet niet hoor. Volgens mij had de natuur bedoeld dat ieder soort het bij zijn eigen moest houden. De niet-menselijke soorten houden zich daar sterk aan. De mens niet zo. Mensen boelen zelfs dieren als dat hun zo uitkomt. Is allemaal egoïsme, denk ik.


  Maak melding

 9. Gevaar van rassenvermenging is dat het kan leiden tot cultuurvervuiling. Tot stoppen van de continuïteit van een bepaalde cultuur. Dit zie je sterk bij Hindoes. Wanneer een Hindoe trouwt met een niet-Hindoe, dan is voor 95% zeker dat de Hindoe-partner zijn/haar Hindoe-cultuur opgeeft en de kinderen ook weinig tot niks meekrijgen waardoor ineens de Hindoecultuur niet meer wordt voortgezet. Gebeurt dit vaak, dan kan een cultuur ernstig in gevaar komen, zoals bijv. is gebeurd in landen als Trinidad & Tobago, Guyana, waar de Hindoe-cultuur op uitsterven staat wegens rassenvermenging, m.n. in T&T. Ook in Suriname en Nederland begint dit nu te spelen doordat veel Hindoes trouwen met niet-Hindoes en hun cultuur en godsdienst verlaten. Weinigen willen Hindoe worden omdat het Hindoeïsme sterke reinheidsrituelen kent (zoals vegetarisme, seksuele onthouding) wat voor erg veel mensen bijzonder onaantrekkelijk is. Wordt je geboren in een Hindoe gezin, dan is de kans groot dat je dit meekrijgt als kind en het niet vervelend vindt.


  Maak melding

 10. Discussie over rassenvermenging. Anno 21ste eeuw.
  Are you serious???????

  Men heeft de mond vol over aanpassen en assimileren of anders opsodemieteren.
  Culturen en tradities zijn altijd aan externe factoren onderhevig geweest en ze bewegen mee met de tijdgeest. Ze zijn niet in beton gegoten.

  Welk volk kan mij ervan overtuigen dat ze nog steeds exact dezelfde cultuur of tradities hebben van het begin van de jaartelling??

  Tot slot: Liefde is blind en laat zich niet dwingen.


  Maak melding

 11. Mooi gezegd Seriously
  Wat een stom gelul allemaal anno 2018
  Soort bij soort? Volgens mij is een mens een mens. Geel wit blauw rood zwart bruin. Van binnen zijn we allemaal hetzelfde.als je maar gelukkig ben das alles


  Maak melding

 12. Onvoorstelbaar zoveel idioterie en bekrompenheid om zo schaamteloos te zitten kwijlen over de etniciteit van die dame anno 2018!!
  Tis te gek voor woorden!!! Stelletje racisten bij elkaar.


  Maak melding

 13. Wat een pracht van een mens. Er zijn hele volksstammen die het nooit zullen leren over de etniciteit. Zijn van die racisten en oerdomme Surinamers. Schamen jullie toch!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.