Bouterse verwacht snel besluit over uitsluiten partijblokken

21
NRC onderzoekt gevallen van corruptie in Suriname

PARAMARIBO, 29 apr – President Desiré Bouterse verwacht een snelle besluitvorming wat betreft het wel of niet weren van partijcombinaties. Het uitsluiten van zulke samenwerkingsvormen tussen politieke partijen tijdens de verkiezingen, is voorgesteld. Het betreffende rapport van de presidentiële commissie onder leiding van ex-president Jules Wijdenbosch, wordt binnenkort besproken met het parlement. “We moeten snel afronden”, zegt Bouterse.

Hij wil zo snel mogelijk duidelijkheid. Hoewel sommige politieke partijen alleen de verkiezingen willen ingaan, is hun standpunt niet helder. “Er zijn partijen met een bepaalde mening, maar als oom Jules ze uitnodigt, een andere mening uiten. En dan heeft de partijvoorzitter een mening en de delegatie die de partij stuurt heeft weer een andere mening. Dat is natuurlijk een aangelegenheid van hun partij, maar we moeten snel afronden”, zei Bouterse tijdens een vergadering van regeringspartij NDP.

De bespreking met het parlement en de debatten daar moeten in dit licht worden gezien. “Er zijn meningsverschillen. Een vraag is of het nog voor de komende verkiezingen zal gelden of niet”, aldus Bouterse. De NDP zelf heeft een uitgesproken mening. De partij zal zonder partners deelnemen aan de verkiezingen. Het wordt dan de tweede achtereenvolgende keer. In 2015 behaalde de partij een meerderheid in het parlement.


21 REACTIES

 1. Dat zou ik ook doen zeker als ik het hoofd van het stembureau in me zak heb. Het zal een verkiezing worden waarvan de uitslag nu al bekend is en de opkomst ook en dat voordat iemand een stem of opiniepeiling heeft gedaan. Het volk heeft het niet voor het zeggen er is al voor hun bepaald ze weten het alleen nog niet .


  Maak melding

 2. Als dwaze debiele idiote ndp zombies voor een derde maal stemmen op de- duivel- bouta aka ddb didibrien duivels bezeten paarse trawanten dan is de paarse dictatuur binnen een mum van tijd een paars verdoemd feit.


  Maak melding

 3. Alleen zo kunnen ze ook al die mensen die hun eigen zakken willen gaan vullen.
  Zo genaam de politiek ingaan met eigen partij.daag al die kleine rommel partijen


  Maak melding

 4. Dit is pas democratie.afgelopen met alle geluikzoekers.Na de verkiezingen kunnen partijen met de meeste zetels onderhandeling beginnen voor een coalitie.Zo doen wij dat in Europa.


  Maak melding

 5. Het is jammer dat de kleine partijen niet samenbundelen tot een grote sterke partij met duidelijke visies.
  Zij moeten duidelijk op papier wat zij precies willen doen om Suriname uit deze verschrikkelijke slop te halen.
  Wat heeft prioriteit. Wat heeft onze samenleving nodig? Welke middelen hebben wij tot onze beschikking. Is er hooggeschoolde kader in de partijen. Wat is hun inbreng?. Wanneer zij stevig in hun schoenen staan en een vuist kunnen maken. Moeten zij er zeker voor gaan. Het heeft geen nut met al die kleine partijtjes oprichten. De ene stichting na de andere oprichten. Curtis Hofwijks die hoor je niet meer. Macha Neus schuilt ergens onder een tafel. Waar gaan wij voor een stabiel land met hogere kaders die precies weten hoe ze een land moeten besturen. Deze nangpatoe moet nu direct naar huis, Het is een ongeschoolde corrupte bende, die hun eigen zakken vullen. De rest van de bevolking is de lijdende partij. Laat het niet 1 dag goed gaan, maar voor de rest van je leven door het land nu positief op de kaart te zetten.


  Maak melding

 6. De eerste ECHTE uirgesproken stap naar DICTATUUR.Als deze partij de verkiezingen wint in 2020 dan krijgt de bevolking de volle lading.Niet klagen maar dragen zou ik zeggen..


  Maak melding

 7. grappig hoe ludwig foe abrabroki reageert de andere lafaards daar gelaten ludwig frustreer helemaal en aan al de reacties hier te zien gaat de ndp weer winnen in 2020 want met lafaards clowns en tandloze tijgers kom je niet verder dan een circus


  Maak melding

 8. SCREENINGSWET POLITICI, BESTRIJDING CORRUPTIE en
  KAALPLUKWET POLITIEKE BOEVEN EN ROVERS, hebben
  GEEN VOORRANG !

  WEL een democratie waar je NIET mag SAMENWERKEN !

  WEL een Democratie waar de machthebbers de Rechterlijke Macht
  SABOTEREN en de PG BEDREIGEN !

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ !! NIEUWE LEIDERS E KOME !!!

  PS : Over uitlevering DRUGSVEROORDEELDEN wordt GEZWEGEN !!!!


  Maak melding

 9. Heel slim van Boutertje. Want als je met een groep aan de verkiezing begint, dan gaat er altijd ergens onenigheid over bestaan, wat weer tot zetelverlies zal leiden. Dus om een gladde campagne te voeren – zonder rekening te hoeven houden met partners – kun je beter in je eentje de verkiezing ingaan. En na de uitslag kun je dreigen/omkopen.
  Want Matador Silos gaat de mogelijkheid van overlopen (omkopen dus) nooit afsluiten.


  Maak melding

 10. Wie bepaalt in een dictatuur?
  Antwoord: de dictator.
  Wie is dictator van Suriname?
  Antwoord: couppleger,moordenaar
  wapen en drugshandelaar bouta.
  Andere dagen is hij altijd ziek
  zo erg ook dat hij zijn gezicht niet laat zien in het parlement en zijn smoes…hij is moe van het niks doen. Komt de verkiezingen dan lijkt deze gek als uit de doden herrezen. gereed om de surinamers te blijven boelen.Wanneer de surinamers moeten kiezen ,kiezen ze voor het tragische.Keer op keer kiezen ze voor monster bouta .ze leren het maar nooit.


  Maak melding

 11. @Ray,

  Misschien moet Santokhi lereing trekken en ook gratis Rijst met BB beloven. Want anders wint hij niet, want de stem van een dorpeling telt net zo zwaar als die van een stedeling. Dus als je een beetje geld uittrekt voor RmetBB voor de kleine groep dorpelingen, dan heb je de jackpot.
  Bouterse heeft dit al lang door, Santokhi misschien ook, maar dan moet hij maar besluitvaardig zijn voor een keer.


  Maak melding

 12. Ook laten opnemen dat de stem van de binnenland bewoners 10 x minder zwaar moet wegen dan de bewoners van Paramaribo en grote districten……aangezien de meeste binnenland bewoners ongeschoold zijn en geen flauw benul hebben van de economie en andere belangrijke zaken in de bewoonde wereld!!


  Maak melding

 13. Praserie 29 april 2018 at 09:49
  grappig hoe ludwig foe abrabroki reageert de andere lafaards daar gelaten ludwig frustreer helemaal en aan al de reacties hier te zien gaat de ndp weer winnen in 2020 want met lafaards clowns en tandloze tijgers kom je niet verder dan een circus.

  De waarheid is hard, maar waar, dwaze ddb aanbidder.


  Maak melding

 14. Let op…de NPS en VHP worden weer de grootste partijen….en als de rest slim genoeg is gaan ze al voor de verkiezingen fuseren met of de VHP of de NPS…

  Alleen dan zal de NDP haar ware gezicht laten zien…


  Maak melding

 15. ik vind het jammer dat de VHP nooit aan bod zal komen.santokie moet zijn heel stategie veranderen.hij moet eerst dat etnische gedoe uit zijn hoofd halen,dan kan hij pas winnen.vroeger toen de boslandbewoners hout naar Paramaribo vervoerden werd deze mensen bv 10 cent belooft,kwamen ze in Paramaribo aan kregen ze bv5cent,maar deze mensen konden dat hout niet meer terug meenemen naar het bos,dus ze verdienden niets.en daarom zal hij santokie heel veel moeten veranderen.wat je zaait dat oogst je.de boslandbewoners werden voor de gek gehouden.santokie wees wijs.wat jammer is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.