“Suriname: Je kan niet anders dan er verliefd op worden”

29
Foto: Voorzitter van de Vriendenkring België–Boven-Suriname Noëlla Verschueren schenkt equipment voor landbouw.

PARAMARIBO, 28 apr – “Om aan te tonen hoe waardevol dit land is. Je kan niet anders dan er verliefd op worden”. Met die uitspraak heeft de Vriendenkring België – Boven-Suriname deze week onderstaande kleine preview van hun Suriname reis online gezet. En het is niet zomaar een reis, maar een bijdrage aan het bio landbouwproject Saamaka Woosu in Boven Suriname.

Het begon allemaal in 2014 na een inleefreis in het binnenland van Suriname. “We hoorden voor het eerst over het bio landbouwproject door en voor vrouwen. Natuurlijk hadden we zin om mee onze schouders onder dit project te steken! Deze prachtige gemeenschap moet geholpen worden opdat zij een menswaardiger bestaan kunnen opbouwen” aldus de organisatie.

“Ondertussen zijn we in 2018 belandt. We hebben vreugde gekend, ontgoochelingen… Maar bovenal ook gezien dat het werkt. Met veel geduld, begrip en nimmer aflatende ondersteuning wordt dit project een succesverhaal om nooit meer te vergeten”

Bekijk de preview met luchtopnames genomen met een eenvoudige Spark DJI:

Bekijk ook:


29 REACTIES

 1. De witte mannen blijven me verbazen, de Surie´s houden niet van ze en toch, blijven ze van de Surie´s houden !!!!!! Ik zou zeggen, blijven jullie maar lekker maar in jullie broeken schijten.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. die wit man komt door alle ingangen deuren open of dicht wel of geen stoel aangeboden toch in s me..

  hij laat jou in je eigen vet bakken in je waarde achter..

  bij deze kan die moordenaar geen letter zeggen, moet maar accepteren wat er gebeurt, dit is vernedering tot in je aderen en je kunt geen bal tegen doen..

  dat is nou de kracht van demo-cratie en je kunt lullen wat je wil, de wit man bepaalt wat voor jou belangrijk is….


  Maak melding

 3. Als de witman het voor ons uitmaken moeten we het misschien gaan accepteren als de Japanners en ze ons land laten opbouwen. Dan hoeven jullie niet meer zo negatief te denken.


  Maak melding

 4. @koekoek
  Klopt wat je zegt dat Surinaamse en Afrikaanse vrouwen het liefst voor een blanke man kiezen. Ook zie je de zwarte mannen voor de blanke vrouwen kiezen.
  Niets mis hiermee. Zolang je maar dichtbij jezelf blijft. Dus weten wie je bent.


  Maak melding

 5. Het land is mooi, maar de mensen die de onberechte moordenaars zien als hun president en willens en wetens in 2010 en 2015 hebben gestemd op hem, is het land bevuilt. Alleen door de dood van de moordenaars komt er verzoening. ( Numeri 35 vers 33 Voor moord kan maar op één manier verzoening worden gedaan: door de executie van de moordenaar. ) A no mi skrefi, dit is een eeuwenoude wet.


  Maak melding

 6. Op de Surinaamse vrouw kun je nog verliefd op worden, alleen jammer dat de meesten van het mannelijk geslacht assholes zijn, en te slecht zijn om te branden, kijk alleen maar naar die paarse club met zijn stomme aanhang, daar moet je al van kosten, laat staan verliefd op worden.


  Maak melding

 7. Omgekeerd zijn Nederlandse vrouwen stapelgek op die grote ding dongs die deze Afrikaanse afstammelingen als derde been hebben.


  Maak melding

 8. Wat een kortzichtigheid. In alle opzichten. Allerlei stigma”s , waarop gebaseerd? olie-domme opmerkingen en dit allemaal afkomstig van personen wiens voorouders zelfs te zwak waren om een slokje water uit de Ganges (vol van menselijke en dierlijke uitwerpselen) te nemen! Zonder die Afrikanen hadden ze er nog gezeten om vervolgens dagelijks verkracht te worden.


  Maak melding

 9. @misterbojo,

  Ik zie toch echt genoeg misselijke witte mannen en vrouwen hoor. Ik weet niet waar jij woont of hoe vaak je een witte man of vrouw je ziet, maar hoe meer je ervan ziet, hoe minder aantrekkelijk ze worden/blijken.


  Maak melding

 10. Ipv Marc du Troux te gaan helpen, gaan ze kolonisatortje spelen in het binnenland van Suriname. Dat ding zit nog steeds in hun systeem.


  Maak melding

 11. Deze vrouw is verward. Is ze nu verliefd op Suriname als land of op de Marrons? Uit het artikel proef ik het laatste. Want ze had ook een projekt voor de arme bejaarden die wegkwijnen kunnen starten.


  Maak melding

 12. Belachelijke opmerkingen over Blanke vrouwen zijn gek op die Grote Ding Dongs zgn als 3e Been.Heel vaak alleen Grootspraak:Dat gaat niet voor elke afstammeling van de Afrikanen op .Je hebt ze ook met Kleine Ding Dongs by the Way!Dus afkomst zegt niks.

  Het gaat om je Persoonlijkheid &hoe je met je Partner omgaat.&In het leven staat.

  ps.Ben zelf van meerdere Afkomsten maar zoals jullie dat zeggen een Bakra.


  Maak melding

 13. @Veronica: Je hebt ze ook met Kleine Ding Dongs by the Way!

  Het zijn vrouwen zelf die opscheppen dat ze een grote inch willen dan een kleine. Blijkbaar speelt dit sterk in de psychologie van de vrouwen.


  Maak melding

 14. Echt hele volwassen uitspraken. “Misselijke witte mannen en vrouwen” Je bent blijven hangen in de tijd jij. Rassist ben jij. De kleur maakt niet uit het gaat om de binnenkant. Dat je nou jaloers bent omdat de donkere vrouwen een witte man willen. Dan zullen de Suri mannen is moeten beginnen hun partner trouw te blijven zonder buiten vrouw.. Mijn vrouw komt uit sur en ik ben er trots op. Je moet vooruit kijken en er zijn ook witte mensen die goed zijn en willen helpen zodat mensen als jij het beter krijgen. Zodat jij het beter krijgt ipv mensen afrekenen op het verleden waar ze niks mee te maken hadden.


  Maak melding

 15. @J,

  Verklaar eens waarom in de witte gemeenschap er geen misselijke mensen zouden rondlopen. Zijn alle witte mensen soms Goden? Ik zie echt genoeg witte misselijke mensen, elke dag, maar ook goede normale witte mensen.

  @Haco,

  Graag zelfs. Kook mij en eet mij op. Dan begrijp je ook wat ik zeg.


  Maak melding

 16. Btw, het woord wit is misleidend. De Europeanen hebben echt niet een witte huidskleur. Ze hebben meer een varkensachtige huidskleur. Een beetje creme-rozig, goed te vergelijken met de kleur van een varken.


  Maak melding

 17. Ze knorren ook vrij veel en luidruchtig en moeten overal het hoogste en laatste woord hebben. Zie het gedrag van hun toeristen in het buitenland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.