Bouterse kondigt justitieel onderzoek naschoolse opvang aan

35
Bewustwordingscampagne Surinaamse Waterleiding Maatschappij

PARAMARIBO, 28 apr – Er komt een justitieel onderzoek naar de misstanden bij de uitvoering van het project Naschoolse Opvang. Dit zegt president Desiré Bouterse. Hij wil met een schone lei beginnen. Het project komt terug in 2019. “Ik heb één van de trekkers van de Naschoolse Opvang, Ivan Graanoogst, al gezegd dat we het bij de justitie zullen droppen”, aldus Bouterse.

Graanoogst was voorzitter van de uitvoeringscommissie. Bij de uitvoering tijdens de eerste regering Bouterse is veel fout gegaan. Vooral met de voeding voor schoolkinderen is flink gestoeid. Sommige scholen kregen, op papier, veel meer porties dan er kinderen waren. Leerkrachten waren in sommige gevallen in staat hun hele woonstraat te voeden. Politici van regeringspartijen pikten ook een graantje mee.

Hele gaarkeukens werden door partijbonzen beheerd. Ook de bereiding van het voedsel kon soms te wensen overlaten. Voedingswaren die via het project mochten ingekocht, waren niet terug te vinden in het bereide eten. Volgens een technisch onderzoek is ruim honderd en twintig miljoen Surinaamse dollar niet te verantwoorden. Bouterse wil hoe dan ook een doorstart, “omdat de nood daar is.”

35 REACTIES

 1. Altijd het zelfde liedje, als mensen gratis eten of geld ruiken dan
  zijn ze niet te houden. Fraude ligt altijd op de loer bij dit soort projecten.


  Maak melding

 2. Deze volwassenen voor zover je ze volwassenen kan noemen moeten zich diep schamen met hun schaamteloos gedrag. Dat zij zelf de jeugd bestelen is heel laag bij de grond. Juist zij die het goede voorbeeld moeten geven dat stelen ongepast is, lig het ook aan hun opvoeding ? Wat een graai mentaliteit. Puur hebzucht en onaanvaardbaar gedrag foei foei foei. Die arme kinderen. Als volwassen persoon doe je kinderen niet tekort wat voeding en opvoeding betreft.
  Schaamteloze parias.


  Maak melding

 3. Dus het is straks gedaan met plotselinge miljonair Boefa, Misikaba, Panka, Graanoogst zelf, Ann Sadi, Chotelal, bigade generaal Benschop. Wie houdt farao al Bouta voor de gek? waarschijnlijk zichzelf.

  Wat moeten we in Suriname met een generaal? Is het Tigrigebied al terug veroverd?


  Maak melding

 4. Dec zoveelste populistische loze belofte van deze criminele pathologische leugenaar, die in 2010 al de corruptie met wortel en tak ging uitroeien. Zie nu het resultaat…die gehele paarse bende van deze maffiabaas hebben zich puissant rijk gestolen.


  Maak melding

 5. NASCHOOLSE OPVANG OUDE STIJL. (Een hoofdstuk uit mijn nog te publiceren boek).
  Ik vroeg mij altijd af, wie onze geweldige weldoeners waren die dagelijks voor ons eten zorgden op school.
  In een oude krant van vrijdag 1 juni 1951 las ik onderstaand bericht:
  KINDERBEDING 20 JAAR
  De voeding van ondervoede schoolkinderen in Paramaribo en omstreken is 20 jaar geleden begonnen (1931). Elke schooldag krijgen ruim 1900 kinderen van 30 „arme” scholen een bord warm eten van deze dienst die de laatste jaren onder het departement van Sociale Zaken is gesteld. Enkele weken terug heeft de dienst de beschikking gekregen over een stel nieuwe gaspotten, terwijl op deze verjaardag metselaars bezig zijn om het houten keukengebouw,dat noodzakelijk reparatie behoefde, gedeeltelijk in steen op te zetten. In de vroege ochtend, als Paramaribo nog slaapt, begint het werk van de Kindervoeding. Dan raast de welgedane heer Jopie Stomp in zijn pick-up door de stad om voorraden aan te sjouwen. In de keuken, op het erf van ’t „Koeliedepot” te Combé zijn z’n Javaanse helpers ook al voor dag en dauw in de weer. Al deze 20 jaar heeft de ex-militaire kok Jolie Stomp voor de Kindervoeding gekookt en gesjouwd. In het jaarverslag van Sociale Zaken staat te lezen dat in 1950 o.a. 40.700 kg rijst werd gebruikt, verder 16.560 kg grutterswaren, 7.565 kg groenten, 14.747 kg rundvlees, 238 kg gezouten vlees, 48 kg varkensvlees, 3.948 kg vis, 380 kg gezouten vis, 3.304 L olie, 835 kg boter, 830 kg margarine.
  Dit bericht is in 1951 verschenen. Ik maakte gebruik van deze naschoolse opvang van 1956 tot en met 1959. Wat ik niet weet is of die meneer Stomp in mijn jaren nog steeds voor het eten zorgde maar het was top. In al deze jaren is het eten slechts 1 keer te laat bezorgd omdat zijn pick up kapot was (zie mijn hoofdstuk over padvinderij). Meneer stomp mag zeker gerekend worden tot iemand behorende tot een uitstervend ras. Zulke top mensen worden steeds minder en verdwijnen op den duur. Tijdens regeringen Bouterse I en II (2010 tot en met 2020) zou de naschoolse opvang een totale mislukking worden. Fraude alom. Het was zo erg dat de naschoolse opvang werd opgedoekt.Het was letterlijk en figuurlijk een Njang Patoe en 125 miljoen srd verdween op onverklaarbare wijze. Wat heel veel pijn heeft gedaan is dat er geen juridische maatregelen (vriende vn Bouterse) zijn getrffen. Jammer voor de kinderen van deze tijd, want ik heb de voordelen van de naschoolse opvang mogen proeven en ervaren. Mijn belofte was: Als ik ooit rijk mocht worden zou ik de naschoolse opvang zeker adopteren. Laten wij in ieder geval de heer Stomp en degenen die hem hebben opgevolgd eren en nooit vergeten.

  Commentaar:
  DDB wil in 2019 de Na Schoolse Opvang nieuw leven inblazen.Dit is een ware politieke stunt van hem voor de verkiezingen van 2020. ik denk dat hij geen politiek gewin zal halen, mits hij het geboefte alsnog voor de rechter sleept.
  Een grote leugen van hem en hij moet zich schamen hiervoor, is dat de NSO geen uitvinding is van deze NDP regering, maar iets uit de jaren 30 (crisisjaren) van de vorige eeuw. Volgens mij heeft hij zelf op school gegeten.


  Maak melding

 6. Op 25 februari 1980 is de gehele natie door de dwaas Bouta en duivelse trawanten zwaar verontreinigd. Vervloekt zijn allen die sinds die dag, deze moordenaar verafgoden en aanbidden want moord bevuilt een land. Numeri 35 – 16 Maar als iemand met een stuk ijzer is doodgeslagen, moet worden aangenomen dat het moord is en de moordenaar moet ter dood worden gebracht. 17 Ook als de gedode man met een grote steen werd neergeslagen, is het moord en zal de moordenaar sterven. 18 Hetzelfde geldt als hij met een houten wapen is gedood. 19 De wreker van de dode zal de moordenaar eigenhandig doden als hij hem ontmoet. 20 Dus, als iemand een ander uit haat doodt door iets opzettelijk naar hem toe te gooien 21 of hem in woede slaat zodat hij sterft, is hij een moordenaar en de moordenaar zal door de wreker ter dood worden gebracht.
  29 Dit zijn vaststaande wetten voor heel Israël, die van generatie op generatie blijven gelden. 30 Iedere moordenaar moet ter dood worden gebracht, maar dan moet er wel meer dan één getuige tegen hem zijn. Geen enkele man zal sterven door een getuigenis van slechts één man. 31 Als iemand schuldig is bevonden aan moord, moet hij sterven, er mag geen losprijs voor hem worden aanvaard. 32 Ook van een vluchteling in een vrijstad mag geen losprijs worden aangenomen, die hem in staat stelt naar huis terug te keren voordat de hogepriester is gestorven.
  33 Op die manier zal het land niet worden verontreinigd, want moord bevuilt een land. Voor moord kan maar op één manier verzoening worden gedaan: door de executie van de moordenaar. 34 U mag het land waar u zult gaan wonen, niet verontreinigen want Ik, de Here, zal daar in uw midden wonen.’

  Ndp staat berucht als een politiek misdadige sekte, met aanbeden moordenaars aan de macht. Alle ndper’ s verdienen de dwaas bouta als misleider die hen verder zijn paarse verdoemenis in leidt, want lijden zullen zolang ze ddb blijven aanbidden als afgod. Er komt geen rust, vrede, voorspoed en zegen zoals vaker vals geprofeteerd door de ndp leugen profeten, Meyje en Misjieka. Maar Afrikaanse, Venezolaanse wantoestanden, Nog meer moord, zelfmoord, roof, onrust en verarming voornamelijk onder het gros der oerdomme debiele dwaze dagoebal etende paarse stommelingen, de ma pima misdaad ddb vereerders, de na dagoebal personen….de ndper’s. Een zeer slecht lui, bedelziek volk met een misdadige inborst.


  Maak melding

 7. Wat een vreemde opmerking van de president ….
  Hij weet toch hoe z’n eigen ” papenheimers “, z’n ?
  Justitieel onderzoek ?????
  What about het Justitieel onderzoek naar hem ?

  Bouterse is een misselijkmakende dossier
  Hij heeft heel Suriname vernield !
  Waarom noemt hij zich een indiaan ?
  Waarom geen creool / neger ?


  Maak melding

 8. Wie neemt deze grappenmaker nog serieus met zijn zoveelste aankondiging, en zeker waarbij justitie aan te pas moet komen, de naschoolse opvang die in 2019 moet plaatsvinden, is er weer eentje die de verkiezingen in 2020 moet beīnvloeden, om die moordenaar weer aan de macht te helpen, maar hopelijk zal dit jaar nog het vonnis tegen hem van kracht worden, zodat deze klootzak eindelijk achter de tralies beland.


  Maak melding

 9. 😂😂😂😂 die twee willen die daar bij de justitie afgeven 😂😂😂🤔🤔 doe maar gelijk het pimpen van ie en die auto 😂😂😂en ooknog 11jaar en de dec moorden😂😂😂 en doe ook 15 minuten bakana torie zonder limbo en geluid erbij

  Laat me


  Maak melding

 10. bat your life er komt niks van terecht!
  Er komt een justitieel onderzoek naar de misstanden bij de uitvoering van het project Naschoolse Opvang. Dit zegt president Desiré Bouterse.

  Alleen de naam is veranderd maar we kregen toen ook eten op school. Niet een ieder kwam in aanmerking
  er werd vooraf (selecteert) een onderzoekt gepleegd bij alle (lagere scholen) openbare en bijzondere scholen kwamen de kinderen van de on en minvermogend toen in aanmerking en niemand anders.

  Men kent nog de tijd van de bedeling van Sociale zaken aan de wanicastraat en de gemelandsweg.

  De naam van Naschoolse Opvang is gewoon misleidend en corrupt.
  De vakcentrale moeten ook rekening houden met deze dingen anders krijgt je straks weer een scheve verhouding en dit mag niet. is fraude.


  Maak melding

 11. Kan er wel sprake zijn van een rechtstaat waar een persoon president is die een moord verdachte is en gevonnist is voor de handel in drugs? Lijden we aan collectieve krankzinnigheid in dit land?


  Maak melding

 12. Tidi tamara🇸🇷wi stree🇸🇷moro fara….😂😂😂😂

  Stree voor wat..🇸🇷..stree voor corruptie💲en portemonnee💰van politicus💲

  WEER werd 🇸🇷Bouterse en🔫 zijn volgelingen🇸🇷 herkozen🤣😅😁

  Tidi tamara🇸🇷wi stree🇸🇷moro fara….😂😂😂😂


  Maak melding

 13. Tidi tamara🇸🇷wi stree🇸🇷moro fara….😂😂😂😂

  Stree voor wat..🇸🇷..stree voor corruptie💲en portemonnee💰van politicus💲

  WEER werd 🇸🇷Bouterse en🔫 zijn volgelingen🇸🇷 herkozen🤣😅😁

  Tidi tamara🇸🇷wi stree🇸🇷moro fara….😂😂😂😂


  Maak melding

 14. Meesterlijk zet van de president!!!nu wil hij corruptie op pakket?? verkiezingen zijn in aantocht,met andere woorden moet die volks misleid worden.sari Tori beste Surinaamse bevolking trap niet in!!deze man is niet te vertrouwen voor geen cent alles wat hij nu doet is paniek reactie om verkiezing te winnen.


  Maak melding

 15. Voldoende tijd aan de BOEVEN gegund om alle BONNETJES en
  ADMINISTRATIE te VERNIETIGEN !

  Opa DESI zal OPNIEUW, IN HET GEHEIM, nog wat MILJARDEN aan
  ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten DRUKKEN en UITGEVEN !

  HERHALING VAN DE BOEVERIJ, zoals gebeurd is, bij de VORIGE
  VERKIEZINGEN !!!

  SRANAN-VOLK, UN STOP A PAARSE SRAFTING !

  MEK DENG PAARSE BURIKI GWE !!!!!

  PS : WHAT ABOUT de 600 MILJOEN USA-DOLLARS op ZWITSERSE
  BANKREKENINGEN ??? TEN NAME VAN SURINAAMSE ONDERDANEN ???


  Maak melding

 16. Die man is echt jaren achter met het lezen vam de rapporten. Als hij al iets leest…..maar hij wil de kinderen en hun ouders opnieuw paaien, dus start hij weer hetzelfde corrupte projekje.


  Maak melding

 17. Graanoogst wordt de löl blijkbaar. Hij leidde het projekt. En terecht, want hij heeft corruptie toegestaan door niks te controleren. Je leidt toch geen projekt zonder controles te doen op het goed functioneren?


  Maak melding

 18. Graanoogst wordt de l u l blijkbaar. Hij leidde het projekt. En terecht, want hij heeft corruptie toegestaan door niks te controleren. Je leidt toch geen projekt zonder controles te doen op het goed functioneren?


  Maak melding

 19. Naar het schijnt kan hij niets nieuws meer verzinnen.Daarom geef ik de pikin ingi boi mee om af te zien van eten en laten eten project.Hij kan beter komen met alle scholen een zwembad te geven.Kunnen de kinderen zich redden als het land weer eens verzuipt in de regen tijd.


  Maak melding

 20. Ach, teveel opwinding.desi wil de graaiers waarschuwen verbrand alle bewijsstukken sukkers en laat de pg niets vinden, Anders gooi ik jouw in boma. Je bederft mijn verkiezingsstunt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.