woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie‘Communicatie Korps Politie Suriname met burgers zwak’

‘Communicatie Korps Politie Suriname met burgers zwak’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 apr – Voorlichting en communicatie vanuit het Korps Politie Suriname, KPS, verlopen niet naar wens. Dit stelt Krishna Mathoera, VHP-parlementariër en oud-politiecommissaris. Informatie die wordt verschaft is vaak niet volledig of voldoende. Ook is de Public Relations afdeling van het korps moeilijk te bereiken. Volgens Mathoera heeft deze manke ontwikkeling maar met één groot probleem te maken.

De regering begrijpt maar niet wat de rol van de politie is in de samenleving. In een tijd van crisis heeft de criminaliteit de neiging te verergeren. Mathoera zegt tegenover De West dat voorlichting en communicatie dan zeer bruikbare instrumenten zijn bij de bestrijding. De samenleving kan dan geïnformeerd worden. Ook kunnen samenwerkingsrelaties worden opgebouwd met burgers.

Buurt- en religieuze organisaties, beveiligingsbedrijven en burgers zelf kunnen helpen de criminaliteit beheersbaar te houden. Maar dan moet wel geïnvesteerd worden in apparatuur en goed getraind communicatiepersoneel. Volgens Mathoera valt de laatste jaren juist op dat de regering weinig geïnvesteerd heeft in de politie. Uiteraard heeft ook de communicatie daar te lijden van gehad.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Meer communiceren met de gemeenschap is het beste. De politie moet niet in zijn ivoren toren blijven zitten.
    Samenwerken.Mensen undercover inzetten om informatie bovenwater te krijgen en er iets mee doen.


    Maak melding
  2. Het politie apparaat wordt door de ndp leiding bewust, stiefmoederlijk behandeld. Nu zovele maanden een mini ster en nog wel een paarse ddb aanbidder. Trieste gang van zaken. De zonen van Hermandad verdienen een dubbele salaris met al paarse criminelen die zoals hun misleider die hen laat lijden, roven en stelen. Het Surinamers met een criminele mind hebben in 2010, 2015 op de grootse crimineel van verworden drugsstaat Suribabwe, gestemd en ook in 2020 gaan deze dwaze paarse debielen de dwaas Bouta wederom hun stem geven. De paarse misdaadvloek zal nog verder om zich heen grijpen met ddb en roversbende aan de macht.


    Maak melding
  3. Inderdaad.in een dictatuur bestaat de politie niet.Of ze zijn aanwezig maar heel zwak.Geen brandstof. geen ,voertuigen om uit te rukken,gebrek aan pen,papier en toiletpapier.Zo erg dat ze hun uniform verruilen om bouw en reparatie werkzaamheden te. doen op het dak van hun stationhuis.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES