Surinam Airways over vertraging: wij nemen geen risico

19
Schadeclaim luchtvrachtafhandelaar tegen Surinam Airways
Archieffoto ter illustratie: vliegtuig op de luchthaven van Suriname

PARAMARIBO, 21 apr – “Wij nemen geen enkel risico als het om veiligheid gaat.” Dit zeggen de veiligheidsfunctionarissen van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM. Het defect aan de motor van de Airbus 340 werd al gemerkt tijdens de vlucht naar Paramaribo. Toen het toestel eenmaal aan de grond was, is een grondige inspectie verricht. Besloten werd de vlucht uit te stellen. “Je kiest voor onveiligheid of vertraging, ik denk dat de keus niet moeilijk is”, zegt het hoofd Kwaliteitsbewaking, Cecil Valies.

Het technisch personeel moest aan de slag. Het bleek dat een onderdeel uit Miami overgevlogen moest worden. “Het belangrijkste is dat er een veilige operatie gegarandeerd wordt. Wij moeten daarvoor zorgen”, zei Valies tijdens een persbriefing van de SLM. Er zijn technische problemen die snel verholpen kunnen worden. Weer andere vergen meer tijd en vooral aandacht.

Er wordt dan ook gerekend op begrip van het reizigerspubliek. De reacties van passagiers waren niet van de lucht. Al direct nadat bleek dat de vlucht naar Amsterdam niet doorging op de aangegeven tijd, ontstond er tumult op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Het bedrijf blijft erbij dat er geen keus was. “Onderweg was er een klacht. Dus moesten we ernaar kijken toen het toestel aan de grond was”, zegt veiligheidsfunctionaris Orlando Mahinderpersad.


19 REACTIES

 1. Als er een vertraging optreedt en men geen discussie wenst met de passagiers, wordt de vertraging toegewezen aan een technische mankement of veiligheid. Passagier hebben het al moeilijk genoeg en moeten (meestal) dit euvel slikken. Het zij zo.

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. Heb nog nooit in een SLM toestel gezeten, zal waarschijnlijk nooit gebeuren en heb er helemaal niets mee.
  Maar als passagier van deze vlucht zou ik nu mijn mond houden en rustig wachten. Veiligheid boven alles! Heb ooit in Portugal een nacht moeten wachten omdat een vervangend toestel van Transavia uit Amsterdam overgevlogen moest worden, aangezien reparatie riskant was. Goede actie van Transavia, dus waarom niet van SLM in dit geval? Vind ik wel. En je hoeft niet paars, blauw of rood te zijn om het toe te geven.


  Maak melding

 3. Ze kiezen voor veiligheid???….daar hoorde je niemand over toen de vorige directeur het beladersbedrijfje van zijn vrouw er een levensgevaarlijke puinhoop van maakte. Dus stop eindelijk eens met dit soort misselijkmakende hypocriete lulkoek.


  Maak melding

 4. Dit is een foto van een Boeing 737-700 en niet van een A340.
  Hoofd kwaliteitsbewaking; weer zo een geregelde functie; kijk maar naar de achternaam: Valies.
  Welke kwaliteit wordt er bewaakt? Het aantal vertragingen per maand? Dat het personeel continue bijgeschoold wordt? Dat IPB-ers voorrang hebben?
  Veiligheid staat voorop is een open deur maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vooral niet bij wanordelijke organisaties.


  Maak melding

 5. De actie op luchthaven is opgeheven, de personeels krijgt hun opgeëist loon, maar wat meest zorgelijk is dat de apparaten zijn stuk voldoet niet meer aan de internationale landingsbaan voorwaarden daarover werd er niks gezegd. Luchthaven haven moet per direct dicht veiligheid passagiers is belangrijker dan looneisen


  Maak melding

 6. Veiligheid boven alles. Dat claim ik en dat staat vast. Geen discussie daarover, begrijpelijk. Maar wanneer zijn er geen problemen met SLM? Ze lijken zich ieder keer weer achter die zin ‘veiligheid boven alles te willen verschuilen’. Hoe vaak moeten we dit nu blijven aanhoren? Als het nu om veiligheid gaat of niet, het is en blijft een probleem bij deze maatschappij.


  Maak melding

 7. Jullie smoel brengen het land nog in de verdoemenis alsof nergens ter wereld grove fouten worden gemaakt.mijn ma zo zeggen fio fio. Die brug die.laatst in nl in gestort was,een flat in frankrijk met tientallen doden en zo kan ik verder gaan maar zodra het om Suriname gaat gelijk negatief daarom komen wij niet vooruit.


  Maak melding

 8. Keuzes mensen keuzes er vliegen 2 maatschapijen en ga niet altijd voor een paar tientjes goedkoper en dan heb je veel minder gezeur en zeker als je vanaf nl vlieg is er altijd wel een vervanging


  Maak melding

 9. Aswin
  Goed gesproken, het gaat er niet wat er in het buiten land gebeurt ,maar Suriname daar gaat heff niet goed ,denk aan alle beloftes die gedaan zijn ,geld wat verdampt is ook dat is negatief, maar wel de waarheid ,ik ga niet meer voor de zoveelste keer herhalen ,
  maar Edwin zet je hakken niet in het zand het gaat kloten Suriname,je mag het tegendeel beweren


  Maak melding

 10. als je toch wilt blijven vliegen met Surinam Airways, kies je uiteindelijk voor zelfmoord. van 33 vliegtuigen nog maar 8 over slechts 1, ja 1 ! voor Parbo-Amsterdam viceversa, én… met continue Gevaarlijke mankementen. en… 1.000 man personeel voor 8 vliegtuigen. MI GADO. wie is hier gek ! de internationale vliegtuig verklaren ze dan ook ronduit voor gek ! conclusie: ze kúnnen het gewoon niet. RIP Surinam Airways (vliegend doodseskader).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.