Eenheid onder goudzoekers zorgt voor succesvolle goud exploitatie

5
Eenheid onder goudzoekers zorgt voor succesvolle goud exploitatie

PARAMARIBO/NIEUW KOFFIEKAMP, 17 apr – Een dorpsjongen die na schooltijd bij gelegenheid zijn geluk beproefde als goudzoeker in Suriname, tuurt anno 2018 als een groeiende ondernemer en voorzitter van de goudzoekers belangenorganisatie Makamboa over een collectieve goudmijn van circa 4ha. Owen Prijor dankt het succes van zijn organisatie aan de ruggensteun van het dorp Nieuw Koffiekamp en de eenheid onder de plaatselijke goudzoekers.

Mede daardoor konden ze terugvechten en stevig onderhandelen. Uiteindelijk wisten ze meer dan een decennium later, vorig jaar in een overeenkomst met de Staat, een klein deel van hun dorp terug te krijgen uit de boezem van de Canadese goudmultinational IamGold. De focus van de organisatie is nu gericht op de ontwikkeling van het dorp.

President Bouterse vorig jaar bij Makamboa:

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Ik ken die jongens van nieuw koffie kamp heel goed in vergelijking tot de rest, ze zijn erg ambitieus. Ik kom zelf uit het rijst district, ik verbleef samen met hun in het internaat, na mijn studie ben ik hun gaan versterken met kennis en kunde van de mijnbouw tegen de regering in het porknokkers affaire . Te samen met brada libretto Dennis en Stanley Rensch was deze succes van sommige enkelingen onze inspanningen geweest. Ik heb doden gezien a.g.v. Roverij en sommige die leven begraven waren door instortingen van de zeer diepe tunnels, erg dramatisch. Ik woon nu in nl en toch blij om een en ander te horen over nieuw koffie kamp .


  Maak melding

 2. Als ik dit zie vind ik dat elke Surinaamse regering of de ADEKUS met deze aanpak rekening mee moet houden en uitwerken en toepassen als multinationals in Suriname komen werken. Geef de Surinaamse ondernemers ook in de gebieden waar er mijnbouwactiviteiten plaats vinden ook de mogelijkheid om te winnen. Wel moet dit door de Surinaamse ondernemers op een milieu juiste wijze plaats vinden. Aangezien de scholing en de kennis hierin ontbreekt bij dit soort ondernemers, zal de overheid hier moeten inspelen.

  De multinationals zullen niet blij zijn, maar de overheid zal hen erop moeten wijzen dat de grond Surinaams grondgebied is en dat Surinamers daarom daar bedrijfseconomische activiteiten mogen ondernemen. studenten van de ADEKUS zouden hier onderzoek naar moeten doen en op afstuderen win-win voor zowel multinationals als kleine Surinaamse ondernemers in de mijnbouw.

  Dit voorbeeld verdient navolging voor toekomstige kleine ondernemers in de mijnbouw.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. nog nooit is de lijder v/h land met een Nickeriaan gaan praten over de rijst sector.., dit terwijl deze sector de motor is wat betreft de voeding in het land..

  het lijkt er op, als of deze regering alleen , maar dan alleen voor de donker zwarte mensen op komt in het land..

  alles wordt gedaan om die zwarten te dienen behulpzaam te zijn, kijk maar in de cultuur sector, alles wordt gedaan om dit te promoten ondersteunen met alle middelen die er beschikbaar zijn..

  het mag best een keer gezegd worden..

  bijna het hele lantie apparaat is/wordt bemand door zwarte mensen met heel hoge lonen eind van de maand..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.