Surinames minister van Justitie over drugsbeleid: aanscherpen en bijstellen

5
Drugs in dubbele bodem container vrachtruim vliegtuig

PARAMARIBO, 12 apr – “Ik ben ook bezorgd, zoals een ieder binnen deze samenleving. Daarnaast kan ik toch wel mijn geruststelling uiten dat wij als overheid bezig zijn. Wij gaan moeten aanscherpen en bijstellen.” Dit stelt minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie. De zorg van de samenleving geldt vooral de vele drugsvangsten. En ook het feit dat er nauwelijks of geen aanhoudingen volgen.

Het is ook wat de Amerikaanse justitie is opgevallen. In een recent rapport wordt Suriname onder meer gebrek aan politieke wil verweten. Dat wordt als een belangrijke reden gezien voor de enorme toename van toe- en doorvoer. “Hoe de situatie er nu voor staat, zullen wij moeten evalueren. Ik streef samenwerking na. Het drugsbeleid is niet alleen het pakkie an van Justitie”, zegt Getrouw tegenover Dagblad Suriname.

Andere ministeries, zoals Handel Industrie &Toerisme en Financiën zullen worden betrokken. “Ook op internationaal niveau zal de samenwerking aangescherpt worden. Er is veel te doen. Binnenshuis zal ik mijn mensen ook moeten motiveren en trainen. Het is een nationale zaak. Het enige wat ik vraag is, laat het vervolgingsapparaat zijn werk doen. Wij werken ernaar toe dat er verbetering zal optreden”, aldus Getrouw.


5 REACTIES

 1. deze bezorgdheid heeft er alle schijn van dat het niet serieus is. Suriname´s welvaart vaart op de invoer en handel van drugs, iedereen doet er aan mee maar kijkt de andere kant op.
  Nieuwe bezems vegen het schoonst.


  Maak melding

 2. Vreemde ogen werken dwingend zou je denken, maar als deze mini ster van Justitie & politie familie is van ddb dan is het gewoon een laf (his) torie. Je kan zien dat deze zware drugscrimineel, moordenaar, grote leugenaar met zijn enige eigen belangen bezig is.

  Het zal niet gemakkelijk worden om deze misdadiger van misdaden tegen de menselijkheid uit het politieke machtscentrum te krijgen. Gelukkig dat hij een oude man is, ouder gaat worden, ziek en ook zal sterven. Dat is wat de republiek Suriname en de Surinamers ook naar moeten uitkijken en zich op kunnen verheugen.

  Wat de Surinamers kunnen leren van het geen ddb, 15 andere soldaten op 25 februari 1980 hebben gedaan, deze militairen ea op 8 december 1982 hebben gedaan, deze militairen ea hebben gedaan in Moiwana86 moorden, ddb opdracht gaf voor gewijzigde amnestiewet 2012 ea awari domri van ndp in de dna, overlopers hebben gedaan, enz, is dat deze zaken eens maar nooit meer mogen gebeuren. Dit moet vooral gelden voor de gewapende machten in de republiek Suriname. Laat dit een zeer wijze les zijn, waar altijd naar gekeken kan en moet worden en dit als een baken in een democratische rechtsstaat Suriname, met een Trias Politica, wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht en Internationale Verdragen, cq mensenrechten, normen, waarden, principes, enz, eens maar nooit weer.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Als het waar is dat deze Getrouw tot de Bouta Clan hoort, hoef je hier niets te verwachten.
  De kleine dealers zal hier en daar aangepakt worden, de grote jongens hebben vrij spel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.