dinsdag, februari 27, 2024
HomeFotoOAS hoorzittingen in Suriname over verdrag tegen corruptie

OAS hoorzittingen in Suriname over verdrag tegen corruptie

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 apr – Vertegenwoordigers van de Organisatie van Amerikaanse Staten(OAS) zijn voor een evaluatieronde in Suriname. Het gaat om hoorzittingen gedurende drie dagen met de civiele en publieke sector, over het Inter-Amerikaans verdrag tegen corruptie.

De sessies zijn dinsdag gestart in de vergaderzaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze bijeenkomsten maken deel uit van het evaluatieproces dat door de OAS is ontwikkeld voor de tenuitvoerlegging van het eerder genoemde verdrag tegen corruptie.

De hoorzittingen worden vandaag afgesloten, meldt het ministerie van Justitie en Politie via het Nationaal Informatie Instituut in Suriname.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

17 REACTIES
 1. Corruptie is onderdeel van een land in ontwikkeling. Alleen moeten Surinamers leren dat ze dit naar een hoger niveau moeten brengen. Men kan zeggen wat zij willen van Bouterse, maar ook de waarheid verdient een podia. Hij mag dan weliswaar corrupt zijn, doch laat hij zijn naasten mee profiteren en daarbij maakt hij geen onderscheid tussen rassen IETS wat VHP, Pertjah Lehur en NPS niet kunnen zeggen. Deze etnische partijen zijn ook corrupt, alleen verrijken zij hun eigen achterban. Aangezien NDP de enige partij is waar alle rassen mee profiteren is het zaak dat zij aan de macht moeten blijven.

  America met zijn huidige president doet niet anders dan corrupt zijn. Probeer daar maar over de zorg of wapen verkoop te hebben en kijk waar je zult belanden. In NL verdient de overheid zelfs aan drugsverkoop. Het is een miljarden business die wettelijk gewoon in NL wordt verkocht. Raam prostitutie? Ook in de beschaafde NL is dit meer dan normaal. Sterker nog, De dames van het hof van plezier moeten hun zuur verdiende gelden ook nog een keertje aan de belasting doorgeven EN daar wordt de linkse liberalen steenrijk van.

  Zijn wij vergeten dat Nederland werelds grootste kinderverkrachters en pedofielen hebben? Ook allemaal legaal. Maar zodra onze kondreman scheve schaatsen rijdt, is het gelijk kommer en kwel.


  Maak melding
 2. Corruptie is er altijd geweest en zal altijd blijven.
  Het gaat in feite om gradaties….tot hoeveel en hoever wilt men gaan.

  In een geciviliceerde samenleving wordt corruptie NIET gefaciliteerd maar wordt het bestreden doch is het niet uit te bannen. Straf in de vorm van het uitzitten van je straf en of sancties in de vorm van boetes worden oa opgelegd.

  Baya in SU wordt corruptie zelfs EINDELOOS ondersteund/gefaciliteerd, sterker nog je wordt ook nog eens royaal beloond..
  Hier tellen alle boorden mee,…witte…zwarte…

  Je riskeert zelfs ontslag als je niet corrupt bent….

  Hoe ver kan men nog “zakken”……..

  Het woord SCHANDE kent men meer voor in de samenleving..


  Maak melding
 3. Penno,

  Ja maar…… Hunnie doen het ook. Alweer andere landen erbij halen. Nederland ook natuurlijk. Je kunt bij jou aan alle uitspraken merken dat je totaal nergens van op de hoogte bent.
  Volgens jou moeten de Surinamers dus leren de corruptie op een hoger niveau te brengen zodat alle “rassen” er van mee kunnen profiteren. Pardon? Hoe dan en welke “rassen”? Met geld? Waar moet dat dan vandaan komen? Mensen zoals jij leren het schijnbaar nooit.
  Wat President Trump en Nederland betreft zit je er ook behoorlijk naast. Je hebt iets gehoord/gelezen en je er verder niet in verdiept. Of je moet nu eens met feiten komen en een fatsoenlijke onderbouwing. Dan ben ik de eerste die zijn verontschuldigingen aanbied, maar ik denk niet dat dit hoeft te gebeuren.
  Verder vindt ik je laatste opmerking een beetje lachwekkend en een behoorlijk misselijkmakende beschuldiging over pedofielen en kinderverkrachters gericht aan Nederland. Wat jou “kondreman” betreft heb je misschien gelijk: het dan bij jullie vaak “gelijk kommer en kwel”
  Gelukkig ken ik in Suriname een heleboel lieve mensen die wel nadenken en willen en ben ik blij dat ik tot hun vriendenkring mag behoren.


  Maak melding
 4. De OAS gaat vragen stellen aan ambtenaren, etc om te kijken of de juiste regels en procedures bestaan om corruptie te voorkomen en bestrijden. Het eind rapport zal heel kort zijn:
  Suriname kent geen procedures, voorschriften, regels of wat dan ook om corruptie te voorkomen of signaleren. Eerder het omgekeerde. “”

  @Penno
  Jij begrijpt duidelijk niet waarover het gaat. Maar ja, wat begrijp jij wel??


  Maak melding
 5. Zolang de dwaas bouta de macht heeft, zal dit verdrag tegen corruptie niets voorstellen. Ndper’ s zijn de oorzaak van de misdaad/drugs/roof/moord- vloek die land en volk teisteren.


  Maak melding
 6. @penno, stommiteit ten top, je buurman stopt zijn hoofd in de oven dus doe jij dat ook? Wat Amerika, Nederland of de rest van de wereld ook doet, het mag nooit als referentie dienen, we kunnen liever het positieve bekijken en proberen dat ook enigszins na te streven. We kunnen liever de corruptie bestrijden, het is niet terecht dat in zo een klein land met een bevolking van nog net geen 500.000 mensen er zoveel armoede is, en dat er maar een handjevol mensen zich ten koste van alles en iedereen lopen te verrijken. Als jij het goed hebt, prima voor jou, maar er zijn er genoeg die iedere dag moeten hosselen.
  Surinamers hoeven het niet arm te hebben er is genoeg voor iedereen, we hebben genoeg grondstoffen om iedereen goed te laten leven, maar er is een groep die alleen alleen aan zichzelf denkt.
  Ik zie Bouta trouwens ook niet aangeschoven bij de vergadering over corruptiebestrijding, hij heeft zeker nog steeds last van een bloedneus.


  Maak melding
 7. Weet de OAS dat ze in het ” moederschip van corruptie”zitten.De kapitein ,eerste stuurman ,tweede stuurman en de rest van de bemanning zijn allemaal corrupt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES