maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams-Nederlandse Kamer van Koophandel in de pijplijn

Surinaams-Nederlandse Kamer van Koophandel in de pijplijn

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 apr – De Surinaams-Nederlandse Kamer van Koophandel wordt binnenkort opgericht. De kamer zal bereikbaar zijn via de Surinaamse ambassade in Den Haag, Nederland. De kamer moet het voor Nederlandse investeerders gemakkelijker maken neer te strijken op de Surinaamse markt. Nu worden nog allerlei obstakels ondervonden. De ambassade en de Surinaams-Nederlandse Diaspora Associatie, SuNeDa, willen daar een eind aan maken.

Volgens Surinames tijdelijk zaakgelastigde Ebu Jones en Vijay Gangadin, diaspora focal point in Nederland ontstaan er ernstige vertragingen bij het opzetten van een bedrijf. Dat werkt vaak ontmoedigend. “Het initiatief zal bijdragen aan een betere ondernemersinfrastructuur”, zegt Gangadin tegenover de Ware Tijd. De ‘economische en culturele’ samenwerking op het gebied van ondernemerschap moet worden geïntensiveerd.

Die ondernemersstructuur moet aan beide zijden dienstbaar zijn. Ondernemers kunnen via de Suriname-Nederland Chamber het proces beginnen. Volgens Gangadin hebben al ruim tien investeerders interesse getoond. De kamer wil ook de onbekendheid met mogelijkheden in Suriname wegmaken. Het moet dan makkelijker worden om vanuit Nederland veel meer investeringen uit de diaspora in Suriname te krijgen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Is het niet eerst zaak om eens en voor altijd Suri-Nederlanders een Surinaams paspoort te gunnen? Door deze doelgroep te erkennen als eigen Surinamers, zullen zij veel eerder geneigd zijn om in eigen land te investeren. Een Surinaams paspoort met beperkte rechten kan van grote betekenis zijn voor Suriname. Ook op politiek niveau kan er dan verandering in komen. Men moet niet alleen de vruchten plukken van de successen die geboekt zijn met bijvoorbeeld agricultuur, visserij en veeteelt. Momenteel is het vooral een eenrichtingsverkeer. Surinamers exporteren vanuit Suriname dagelijks groente, vis, wild, etc. en dat dankzij de markt in Nederland die gunstig worden bezocht door Suri Nederlanders. Het enige wat Suri NLérs exporteren is vracht, auto’s, inboedel en verhuizing gerelateerde goederen. Dit komt omdat zij tegen een jungle van regels en beperkingen lopen. Hierdoor blijft dan ook grote kansen voor het land Suriname liggen.


  Maak melding
 2. Het werd eens tijd dat er een Surinaams-Nederlande KvK werd opgericht; had al tien jaar geleden moeten gebeuren, want maakt zaken doen met SU toch wel wat vlotter en zo; vooral als je een valutarekening hebt.


  Maak melding
 3. Correctie:
  Het werd eens tijd dat er een Surinaams-Nederlandse KvK wordt opgericht; had al tien jaar geleden moeten gebeuren, want maakt zaken doen met SU toch wel wat vlotter en zo; vooral als je een valutarekening hebt.


  Maak melding
 4. Grootste onzin. Er is ooit een Surinaams-Nederlandse Kamer van Koophandel geweest, die heeft nooit gefunctioneerd. Bovendien is het niet de taak van een ambassade om dit te doen. Dergelijke taken behoren tot het werkveld van een consulaat. Die Ebu Jones moet zich wel verdiepen in de Conventie van Wenen, alvorens weer nieuwe initiatieven aan te kondigen. Dit is een doodgeboren kind.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES