Dossiers Surinaamse terreurverdachten nu pas bij advocaten

13
Korps Politie Suriname vindt drugs tijdens invallen

PARAMARIBO, 9 apr – Het Openbaar Ministerie heeft eindelijk de onderzoeksdossiers ter beschikking gesteld in de zaak rond terreurverdachten R.A. en N.I. Volgens de Ware Tijd betreft het maar liefst tien dossiers. Daar werd al maandenlang vergeefs om gevraagd. De advocaten hebben vaker verzoeken moeten richten aan de rechter om de documenten vrij te geven.

De moeite is uiteindelijk beloond. Advocaat Raoul Lobo zegt nu pas zijn werk naar behoren te kunnen doen. Er is flink wat stagnatie opgetreden in het opbouwen van de verdediging. Dat het zo lang heeft geduurd wordt gewijt aan de lakse houding van het Openbaar Ministerie. De twee verdachten ontkennen elke betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Ook wordt ontkend dat ze lid zijn van een terroristische organisatie.

Over de werkelijke betrokkenheid van de wtee is tot nog toe vrij weinig informatie verstrekt. Kort na de aanhouding vorig jaar gaf toenmalig waarnemend minister van Justitie & Politie Ferdinand Welzijn een vrij wazige uitleg. De twee zouden onder meer een aanslag voorbereiden op een buitenlandse missie. Volgens Lobo heeft de vervolging nog geen bewijzen op tafel gelegd. R.A. en N.I. verschijnen binnenkort voor de rechter.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Activiste Maisha Neus haalt in een debatcentum in Amsterdam
  keihard uit naar NDP,NSP,VHP, wie in haar ogen de veroorzakers
  zijn van de huidige crises. Een geluid dat met luid applaus werd begroet door het publiek dat overwegend uit Surinaamse Nederlanders bestond. Zij waren gekomen om te horen hoe zij de corruptieve regering van Bouterse/Adhin zal aanpakken


  Maak melding

 2. In Suriname kan je nog dagelijks lachen.De enige terrorist van Suriname is lijder.15 burgers werden door hem geexecuteerd eerder waarvoor hij nog gestraft moet worden.Zijn kop prijkt op de interpol en europol lijst als most wanted.En bovendien geniet hij van zijn illegale amnestie ,ga maar na geen enkel leider vraagt om amnestie alleen de lijder van Suriname heeft om amnestie gebedeld om de surinamers. nog vele jaren te kunnen naaien.


  Maak melding

 3. En bij juist pol spreekt men van open communicatie ,ze hebben alleen geloof in eigen kring , WE HEBBEN HET RODDEL BLAD NII IN HET LEVEN GEROEPEN om het meeste niet te vertellen,dit is alleen mogelijk in een bananen republiek,de grootte baas geeft nog elke ochtend gymles ,daar moet je trots op zijn SARI TORI


  Maak melding

 4. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Velen Zullen Zich Geroepen Voelen, maar het zullen enkele politieke leiders zijn die Suriname en het Surinaamse Volk de juiste koers/de goede richting zullen geven. Een van die leiders is Chandrikaperkash Santokhi ( CS ) van de Verenigde HervormingsPartij Suriname (VHP).

  Dat Suriname financieel, sociaal, economisch aan de afgrond is beland door ddb en gangsters, de ndp weet iedere Surinamer, iedere Surinaamse Ondernemer in Suriname en vele SuriNeds in Nederland en andere buitenlanden, die een hart hebben voor Suriname en het nieuws uit Suriname volgen in de Surinaamse Media, ook internationaal als het gaat om ( drugs)criminaliteit, doorvoerland van drugs, een president die op 25 februari 1980 een coup pleegde in de republiek Suriname en de wettig gekozen regering aan de kant gezet had, hoofdverdachte is van de 8 december 1982 moorden, Moiwana86 moorden, gewijzigde amnestiewet van 2012 enz,. Kortgezegd Suriname is een bananenlandje.

  Iedere Surinamer die ddb en gangsters, ndp ondersteunt is bezig met de vernietiging van de republiek Suriname en de Surinamers, heeft geen eerbied en respect voor de grondwet van de republiek Suriname en Internationale verdragen, cq mensenrechten.

  ddb en gangsters zijn wolven in schaapkleding, die zand in de ogen strooien van de domme en ongeschoolde Surinamers en vergist u niet er zijn er heel veel. Ze kunnen niet rationeel denken, goed en kwaad van elkaar te onderscheiden en een juiste besluit nemen. Ze zijn blij met een tas met voedsel, schudden hun heupen in Coronie met hem en de vice president. Dit doen ze ook op het Onafhankelijkheidsplein. Sari (His) en domme ndp-ers torie en gedrag.

  Dit neusje wil ook de viool spelen, maar kent de Surinaamse werkelijkheid niet, veels te jong, onervaren en zo groen als gras.

  Time4Change!
  Give (SC) Change!
  Chan4Pres!
  Yes We Chan(ge)!
  Yes We Do!

  Leve:
  – VHP,
  – Aanhang van de VHP van Noord- Zuid, Oost – West Suriname
  -Chandrikaperkash Santokhi, (CS)
  – huidige oppositie politieke partijen ea, en die nog met de VHP de juiste koers van Suriname gaan bepalen,
  – aanhang van al deze oppositie politieke partijen die met de VHP gaan samen werken aan een beter Suriname, voor productie, export, veiligheid, rust, orde, welvaart en welzijn en een goede naam voor de Surinamers en Suriname in de hele wereld,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. @passant

  Hou toch op met die VHP en Santokhi, veel geschreeuw weinig wol. Met
  die oranje rotzooi, bij demonstraties zie je ze niet. Overlopende mensen
  naar Bouterse. Lekker betrouwbaar allemaal, laat me niet lachen.


  Maak melding

 6. Iedere Surinamer die ddb, gangsters en ndp ondersteunt is bezig met de vernietiging van de republiek Suriname en de Surinamers, heeft geen eerbied en respect voor de grondwet van de republiek Suriname en Internationale verdragen, cq mensenrechten.

  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!

  Leve:
  – VHP en achterban van Noord – Zuid en Oost – West in heel Suriname
  – Chan Santokhi,
  -de huidige oppositie politieke Partijen, hun leiders en achterban, politieke partijen buiten DNA met hun achterban,
  Zij die de republiek Suriname en de Surinamers (inter)nationaal de juiste richting willen geven, productie, export, veiligheid, werkgelegenheid, orde, rust, respect, eerbied, samen werken, enz.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Sranansma Oe Wiki

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Rot op met VHP NPS NDP allemaal verrot. Tijd voor iets nieuws Marsha NEUS voor president. Weg met oude corrupte bendes in Suriname allemaal hebben ze het mooie Suriname kapot gemaakt. Oproepen met VHP Ndp NPS


  Maak melding

 8. Voordat een baby kan lopen zal die eerst de fase van kruipen moeten hebben doorlopen en bewezen hebben die voortgang onder de knie te hebben. Het wijsneusje heeft dat nog niet doorlopen.

  Zij die in de politiek willen gaan zullen eerst bepaalde fasen moeten hebben doorlopen, zich bewezen moeten hebben, de Surinaamse mens en maatschappij moeten kennen, de geschiedenis van het land moeten kennen, hoe dat land tot stand gekomen is, etniciteiten, sociaal, cultureel, de financiele situatie, binnenlandse en buitenlandse politieke situatie, doelen, kort, midden, lange termijn. Over een achterban moeten beschikken en deze aan te spreken. Talrijke andere zaken moeten weten en kennis en ervaring hierin te hebben. Bij dit wijsneusje zie ik al dat soort zaken niet.

  ddb dacht ook dat hij als sergeant de politiek in kon stappen, door burgers angst aan te jagen, met wapens en geweld, enz kon hij dat wel tot stand brengen en werd een dictator. Zo eenvoudig als sommige denken dat politiek is, is het zeker niet.

  Wijsneus heeft nog een hele lang weg te gaan en zal heus niet redden al zou zij met haar partij de meeste zetels halen en een regering vormen. De politiek is weerbarstiger dan velen denken. Politiek is geen poppenkast en zeker wat ddb heeft veroorzaakt, zullen er mensen met kennis en ervaring in de Surinaamse politiek orde op zaken moeten stellen.

  Ik wens wel het aller beste, maar als mensen zaken niet helder en goed overwogen kunnen zien en bekijken zegt dat wel genoeg over hen en hun denkniveau en over het hele gebeuren in de financieel, sociale, economische, enz situatie van Suriname enz en internationaal. Blijven jullie jezelf maar voor de gek houden, knopen draaiers.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. @Real deal,

  In welke ton zwem je? Denk je dat wanneer Maisha Neus president wordt, de etnische verhoudingen ineens anders worden? Dat de rovers zich keurig gaan gedragen? Dat de dommen ineens Einsteins worden? Dat de drugssmokkel uit zichzelf ophoudt? Dat de mentaliteit van de mensen ineens perfect wordt?

  Be real, (wo)man! Hoe moet Maisha met haar Nederlandse paspoort president worden?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.