SouthEast Parade i.v.m. 50-jarig bestaan Bijlmer

4
Keti Koti Festival zaterdag 17 juni in Afrika Museum
Foto ter illustratie | Keti Koti viering 1 juli in Amsterdam

AMSTERDAM, 9 apr – Op 25 november 2018 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste bewoners in de Bijlmer de sleutel van hun nieuwe huis kregen. Het 50-jarig bestaan van de Bijlmer wordt daarom gevierd met tientallen prachtige evenementen. Een daarvan is de SouthEast Parade, een grandioze parade op 12 juli om de diversiteit en de trots van heel Amsterdam Zuidoost te onderstrepen.

De SouthEast Parade vindt plaats op een zomerse donderdagavond op 12 juli vanaf ca. 18:00 uur. Start- en eindpunt van de parade is het Hoekenrodeplein (bij NS-station Bijlmer Arena). De korte tocht gaat door de Amsterdamse Poort en langs Kraaiennest en Ganzenhoef. Na de parade worden prijzen en unieke suprisebags uitgereikt. Er komt een podium en een zwoel dansplein.

“Het gaat een grandioos, kleurrijk en super swingend feest worden” aldus een enthousiaste stadsdeelgenoot op southeastparade.nl.

4 REACTIES

 1. Als het er even aan had gelegen, woonde ik reeds 50 jaren in de Bijlmermeer; Mijn verwekker, een Hindoestaan, ontving de eerste sleutel voor dit gebiedsdeel. Ik was toch liever in Paramaribo.

  (Evaluatie, Wat heet)


  Maak melding

 2. Als je kijk naar de bewoners van dit gebiedsdeel hoe ze uitbundig met mooie kleren en vrolijkheid dan kunt je yien dat ze vooruit en welvared zijn geworden en beter dan in voorheen toen uit Suriname waren vertrokken. En ze hebben ook nu de afro cultuur ingevoerd ipv de zwarte piet . Dit is toch geweldig. Ga zo door en veel plezier en gezelligheid kent geen grenzen geweldig.


  Maak melding

 3. Wordt er ook stil gestaan dat de “slechte” naam die de Bijlmer de afgelopen 40 jaar heeft gekregen door Suris is gekomen en hun asociaal gedrag afgelopen 40 jaar!! De overheid heeft de Bijlmer laten platgooien…..vele hoge flats en alle garages zijn gesloopt vanwege de asociale Suris destijds die van de Bijlmer een ghetto hadden gemaakt en tevens “junkie” dorp!! Ze hebben veel Suris letterlijk de Bijlmer uitgeschopt….om het weer leefbaar en mooi te maken zoals het nu is!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.