Oppositiepartijen in Suriname zien ‘reshuffling’ niet zitten

35

PARAMARIBO, 1 apr – De oppositie is bepaald niet gecharmeerd van de reshuffling die president Desiré Bouterse heeft ingezet. De hamvraag is wat voor nut het heeft het kabinet te herschikken. “Zonder de basisvoorwaarden zal zelfs het beste team niets uitmaken”, zegt Gregory Rusland, voorzitter en parlementariër van de Nationale Partij Suriname, NPS. De basisvoorwaarden zijn onder meer het kunnen handelen als minister. Dat is moeilijk onder de politieke omstandigheden van het moment.

De indruk overheerst dat het regeerbeleid vanuit een centraal punt wordt uitgemaakt. Dat is het Kabinet van de President. Dat ministers eventueel gefaald hebben de afgelopen tijd, moet ook te wijten zijn aan dit gegeven. Het schijnt zo beroerd te zijn, dat nu zelfs gerekruteerd moet worden buiten de eigen politieke kringen om. Wat bij de NPS is mislukt, is wel een succes geworden bij de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP.

Een lid van deze partij heeft het aanbod voor het ministerschap aanvaard. Of al dit soort kuren uiteindelijk voor Suriname voordeel oplevert, is niet waarschijnlijk. “In verwacht niet dat de nieuwe ministers het beter zullen doen dan zij die er nu zijn”, aldus Rusland. Ook bij de Abop van Ronnie Brunswijk en DOE is het een en al scepticisme. Als de ‘randvoorwaarden’ ontbreken, zal geen enkele minister echt aan de slag kunnen.


35 REACTIES

 1. Dit is echt ongelooflijk dat je een minister uit een oppositie-partij
  haalt. Voor de VHP is dit ook een blamage dat een lid dit aanvaard.
  Santokhi heeft het te druk met mediteren en andere hocus pocus, hij
  kan beter meer energie in zijn politieke partij steken om de boel
  bij elkaar te houden.


  Maak melding

 2. Levenslang inkomen gegarandeerd. Dat is een sterke magneet hoor. Deze man zou waarschijnlijk geen minister worden in 2020, mocht de oppositie winnen, dus koos hij eieren voor z’n geld.


  Maak melding

 3. De Dwaas Bouta aka didibri kan alleen mensen omkopen die net als hij geen geweten en hart hebben voor de waarheid en gerechtigheid. Allen die didibri bouta hand- en spandiensten verlenen, in welke vorm dat ook, geestelijk, immaterieel of materieel, aanbidden de Mammon. Ddb weet dat en echt waar, geloof het of niet, de gehele ndp roverheid en apparaat bestaan er alleen maar om een man, een mens der misdaad en zijn duivelse adviseurs in het zadel te houden. Vervloekt is elke moordenaar, maar nog meer vervloekt zijn allen die moordenaars aanbidden en vereren. Ndp staat voor de nationale duivelse partij en alle ndpers zijn dwazen, te beginnen bij het hoofd der dwazen, wiens zonen en vele idiote ndper’s zijn verworden paars verslaafde misdaad minnende dwazen, De Dwaas Bouta aka ddb. In werkelijkheid is elke ndper die nog geloven dat ddb de redder van de natie is , paars dom vervloekt.


  Maak melding

 4. Farao al Bouta heeft zijn paas toyboy binnen; met de paashaas heeft hij ten minste 7 eieren bij verrader Soerdjan naar binnen geduwd. Verrader van het Surinaams volk treedt in de voetsporen van Hindorie. Anyway Soerdjan is voor de rest van zijn leven binnen; blame the system.
  Beloning: ondelimiteerd roven!


  Maak melding

 5. Op de VHP hoe je ook niet te stemmen, te lui om te
  demonstreren laatst met NGM en als toppunt lopen mensen
  ook nog naar de tegenpartij. Zeer onbetrouwbaar.


  Maak melding

 6. Prof. Misababoi.
  Twee opmerkingen
  1. Met jouw naam had je dit kunnen weten toch?
  2. In Su is (bijna?) iedereen omkoopbaar.
  Xaviera Jessurun, (NGM) niet. Al is mijn kennis omtrent haar, alleen gebaseerd op een foto.
  Hopelijk wordt ik nu niet aangeklaagd wegens seksisme


  Maak melding

 7. Zo zie je dat een hindoestaan niet te vertrouwen is in het algemeen. Deze man gaat voor het geld en voor niets anders. Als je de man bekijkt hij straalt niets uit,weer zo’n jaknikker erbij ala doden.deze regering steund alleen maar op overlopers van andere partijen tele maar na hoeveel het zijn. Ze moeten een vakbond van OVERLOPERS oprichten dan misschien kunnen zij de regering naar huis sturen


  Maak melding

 8. -Mensen, Bouterse zou nooit met de VHP en NPS samen werken, maar de geschiedenis leert ons wat anders. Lees ook wat Santhoki heeft aangegeven als een lid zou overstappen, dus het is niet zo dat Santhoki samen met de NDP gaat samen werken.

  Ik wacht nog steeds op Bouterse zijn acties om vele hindoestanen op te laten sluiten.

  @@dagga, zonder de hindoestanen is Bouterse nergens en hij heeft grote schulden bij deze mensen gemaakt die nog steeds NIET betaalt zijn.


  Maak melding

 9. Hiñdoestaanen zijn niet te vertrouwen,zwaai met geld en ze verkopen ze eigen moeder.war een lafaard zijn ze!!VHP,NPS waren jaren aan de macht hebben niks voor mekaar gekregen,nu lullen ze van uit oppositie.kijk Adien,Gangarampandij.Algoe,Doekie ja knikkers en nou krijgt je nog een…


  Maak melding

 10. De Surinamer is zo dom ,hij snapt het zelf niet meer en maar mediteren,voor wat en wie corrupte klootzakken zijn het,alles en iedereen de schuld geven maar niet de hand in eigen boezem steken, zielig gewoon ,er us maar een lachende derde en dat is bouta,die is echt slim ,surinamer hij heeft het voor elkaar twee deling in suriname ,en iedereen loopt er als een zombie achteraan,en maar schelde tegen elkaar ,zonder te weten waarom ze elkaar voor rotte vus uit maken .
  Er is een Surinamer in Nederland die twijfelt aan het IQ Van de Surinamer,er zijn uitzonderingen,maar hij bij mij de twijfel weg genomen,suri horen zich zelf graag schreeuwen,en wat heeft het geholpen de laatste 38 jaar jammer .
  Dan nog iets anders, we halen de hulp uit Venezuela, sterk ,Cuba ijzer sterk Caraïbische gebied , dat is net zoiets als de pot verwijder de ketel dat hij zwart ziet,zelf verrijking corruptie.


  Maak melding

 11. De Surinamer is zo dom ,hij snapt het zelf niet meer en maar mediteren,voor wat en wie corrupte klootzakken zijn het,alles en iedereen de schuld geven maar niet de hand in eigen boezem steken, zielig gewoon ,er is maar een lachende derde en dat is bouta,die is echt slim ,surinamer hij heeft het voor elkaar twee deling in suriname ,en iedereen loopt er als een zombie achteraan,en maar schelde tegen elkaar ,zonder te weten waarom ze elkaar voor rotte vis uit maken .
  Er is een Surinamer in Nederland die twijfelt aan het IQ Van de Surinamer,er zijn uitzonderingen,maar hij heeft bij mij de twijfel weg genomen,suris horen zich zelf graag schreeuwen,en wat heeft het geholpen de laatste 38 jaar jammer .
  Dan nog iets anders, we halen de hulp uit Venezuela, sterk ,Cuba ijzer sterk Caraïbische gebied , dat is net zoiets als de pot verwijder de ketel dat hij zwart ziet,zelf verrijking corruptie.


  Maak melding

 12. Bouterse heeft misschien wel geen hogeschool of universiteit gedaan, maar
  hij is wel boerenslim. Hij maakt de oppositie ongeloofwaardig en probeert
  onrust binnen de oppositie-partijen te creëren en het lukt hem ook nog.
  Het is net als met de dec moorden, hij loopt nog steeds vrij rond, en let
  op mijn woorden straks komt wel weer met een konijn uit de hoge hoed.
  Santokhi laat het allemaal maar gebeuren dat Bouterse zijn partij
  saboteert, treurig.


  Maak melding

 13. Santhoki had allang een persconferentie moeten geven, dat
  die overloper geroyeerd is, maar het blijft akelig stil, te druk
  met mediteren zeker.


  Maak melding

 14. Soerdjan zegt dat hij gevraagd is om invulling te geven aan deze functie. “Ik heb open kaart gespeeld met de voorzitter van de VHP. Hij heeft mij voorgehouden dat er regels zijn binnen de partij,” zegt Soerdjan. Dit houdt in dat hij het lidmaatschap van de VHP moet opzeggen.

  “Ik heb ‘ja’ gezegd tegen de functie omdat ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het land,” benadrukt Soerdjan. Hij ziet de functie als een uitdaging. Soerdjan is Assembleelid geweest namens de VHP. Hij was ook hoofdbestuurslid van de oranje partij. De laatste tijden was Soerdjan inactief.

  VHP-voorzitter Chan Santokhi zei eerder aan Starnieuws dat als een VHP’er toch op eigen houtje kiest om minister te worden, dan is dat een besluit op persoonlijke titel en in strijd met het VHP-besluit”. Deze zaak zal dan ook niet zonder consequenties blijven. De persoon moet het lidmaatschap van de VHP opzeggen. Tevens zal de VHP afstand nemen van het besluit om zitting te nemen in de regering.


  Maak melding

 15. Deze nieuwe minister van Landbouw Veeteelt en Visserij is geen overloper. Hij vervangt slechts een andere minister. Bovendien is hij gevraagd om de nieuwe minister van LVV te worden. Hoe komt het toch dat men zo raar oordeelt?


  Maak melding

 16. Dodson was de eerste schaap over de dam. De creool was niet goed voor lvv. Teveel klachten. Zo ddb ging testen hoe sterk de discipline was binnen de VHP. Een inactive man geld toe smijten kijken of hij hapt. Niks te verliezen voor ddb.


  Maak melding

 17. De voorwaarde is dat hij het lidmaatschap van VHP moet opzeggen!! Wat een straf….Die suridjan zijn er maling aan hebben en er gewoon om lachen!!


  Maak melding

 18. Deze landsvernietiger bouta doet met su hor!
  Het volk gaat de ndp een pakslaag geven in 2020.
  Bouta afval, u moet u diep schamen om het volk een pakket te geven, u ja u heeft het land kapot gemaakt! Een pakket regelt ons toekomst niet hoor! Ga die domme menen op prasie oso daar voor de gek houden hoor, lafaard!


  Maak melding

 19. SOERDJAN gaat bijdrage leveren aan ontwikkeling land, zonder GELD om beleid te maken, in een FAILLIET gemaakt Land, waar de PG wordt BEDREIGD, waar DEMONSTRANTEN worden MISHANDELD door de machthebbers, waar het Regiem de Rechterlijke Macht saboteert om MOORDENAARS uit de BAJES te houden !

  Een Regiem met aan het hoofd een veroordeelde, NIET-DESKUNDIGE, die ALLE MACHT persoonlijk opeist en OPDRACHTEN/BEVELEN geeft aan Ministers en ambtenaren !

  Meneer SOERDJAN, mij en het Volk van Sranan kunt u niet voor de gek houden !

  HET VOLK GAAT U EN DE PAARSE FAILLIETMAKERS, C O N T A N T BETALEN !


  Maak melding

 20. Is die overloper nu heel dom, heel crimineel of beide?? Idioot en asociaal in elk geval.

  @dagga
  Omdat één hindostaan is omgekocht noem je alle hondostanen corrupt!!
  Vraagje: Hoe noem je dan de creolen?? Hun president heeft wel 100 mensen opgekocht!!
  .
  Je logica is dom en racistisch. Het zegt veel over jou, en niets over anderen!!

  @Sjammi En hoeveel Creoolse ja knikkers en criminelen zitten er niet in het Kabinet en de coallitie?? Jou soort domme racistische opmerkingen zijn ongepast en ongewenst.

  @Pineut. Om de zaken te slopen enverkloten is meestal weinig nodig.
  En Chan heeft al lang aangegeven dat overlopers niet meer welkom zijn. Waarom moet hij oud nieuws herhalen?? Laten de mensen die traag van begrip zijn de krant maar meer maal lezen.


  Maak melding

 21. de creolen geven weer af op de hindoestanen. wat zielig. feit is dat het overgrote deel van de nps-ers is
  overgelopen naar de NDP. nu klagen ze steen en been dat ze pienaren . de hindoestanen produceren nog
  tenminste,anders zouden ze ka eten .
  we gaan vo nog 5!


  Maak melding

 22. Bouterse is een is een grappenmaker en maakt zichzelf belachelijk met zijn beleid.Het slaat nergens op.Je kunt zien dat die man geen verstand heeft van zaken om het land goed te besturen.Het arme volk weet niet meer wat ze moeten doen,alleen maar armoede en ellende in het land.Wie redt het land uit de hand van de Satan.God helpt Suriname want het kan niet zo verder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.