Cassave culinair festijn ‘Cassava Fiesta’ in Suriname

8
Cassave culinair festijn 'Cassava Fiesta' in Suriname

Het Suriname Heritage Festival organiseert morgen 2 april ‘The Cassava Fiesta’. Dit culinair evenement is gebaseerd op het agrarisch product cassave en wordt in partnerschap met Residence in Suriname en het directoraat Cultuur georganiseerd.

Diverse traditionele als moderne gerechten met cassave als hoofd ingrediënt zullen ten verkoop worden aangeboden. Met dit evenement wil het Suriname Heritage Festival bijdragen aan de culinaire product ontwikkeling in Suriname met Surinaamse ingrediënten als basis.

Het Heritage Festival heeft als doel waarde toe te voegen aan ons erfgoed. Op basis van dit concept, zijn met partners meerdere activiteiten gepland voor de maand april.


8 REACTIES

 1. Nooit meer iets vernomen van het paarse cassave project. Opa taki a monie verdwijn ini a zaka foe a ndper disie. Oma taki soso paarse rovers e regeri kondre. neks no fout vindt de dwaze aanhang.


  Maak melding

 2. CLAD report over cassavefabriek zou een mooie nagerecht zijn, bitter voor de cassaveboeren, belastingbetalers en zichtbaar wie aan deze schijnfabriek goed heeft verdiend zoals de president, dr power en mevrouw kaolo madho.


  Maak melding

 3. Wel ik ben een hobby kok, casaba is een mooi en heerlijk product wat moeder de aarde geeft.

  Alleen als je diabeet ben moet je niet zo veel van eten, net als de banana.

  Deze 2 producten zijn juist onmisbaar voor de brafo soepoe


  Maak melding

 4. Uit mens-en-gezondheid.infonu.nl:

  In cassave zit niet erg veel vitaminen maar toch mag het vitamine C-gehalte er wezen; in 100 gram cassave zit 34% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) voor vitamine C. Van foliumzuur of vitamine B11, pirydoxine of B6 en niacine of B3 zit alledrie 7% van de ADH. Verder bevat dit langwerpige, tropische wortelgewas 5 % van de ADH aan thiamine of B1 en 4% van de ADH aan riboflavine of B2. Overige vitaminen hebben lagere percentages dan 3%. Hiermee is de cassavewortel een redelijke bron van verschillende vitaminen. Mensen die afhankelijk zijn van cassave als groente zoals Afrikanen of Melanesiërs zullen altijd meer dan 100 gram van dit wortelgewas per dag eten en het aanvullen met groente.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.