Afgewezen partner Surinam Airways krijgt 70.000 dollar

22
Schadeclaim luchtvrachtafhandelaar tegen Surinam Airways
Archieffoto ter illustratie: vliegtuig op de luchthaven van Suriname

PARAMARIBO, 30 mrt – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, heeft zeventigduizend dollar uitgekeerd aan voormalige afhandelpartner Procons. De betaling geschiedde in opdracht van SLM-directeur Robbi Lachmising. Het bedrijf van zijn voormalige levenspartner Santuscha Raghoe zou aanspraak maken op een vergoeding van twee maanden. Procons hoeft er geen tegenprestatie voor te leveren. Lachmising vindt dat de opzegtermijn niet in acht is genomen.

Hij moest Procons noodgedwongen laten gaan, vanwege politieke druk. Procons zou ondeudelijk werk hebben verricht. Lachmising vindt van niet. Procons ontving vijf en derti duizend dollar per maan. Werknemers van het afhandelbedrijf zijn ontevreden. “Als wij deze week ons loon niet krijgen en onze rechtspositie niet in orde wordt gemaakt, weten wij wel de weg te vinden naar de media”, zegt een arbeider tegenover de Ware Tijd.

De werknemers vinden het vreemd dat het bedrijf geld krijgt, maar hen niet uitbetaald. “Wij vragen ons af waarom aan Procons zeventigduizend US dollar wordt gegeven, terwijl ze wanprestatie heeft geleverd, en dat wij die het werk doen geen cent krijgen”, zegt een belader. Het arbeidscontract van Lachmising loopt binnenkort af. Hoewel hij op verlenging hoopte tot 2020, is besloten hem te vervangen..

Bekijk ook:

22 REACTIES

 1. Nou, zie maar waar ons Geld naar toe gaat. In de zakken van Politieke vriendjes en hun Schatjes. Zelfs ex-schatjes en vrouwen. Dan moet ik geloven dat het de daling op de wereldmarkt en economische wereldcrisis …Bla bla bla is. Houden jullie die dome en stomme NDP volgelingen maar voor de gek. Ze zijn al toch gauw tevreden met een voedselpakket met maandenoude buitenlandse diepvries kip.


  Maak melding

 2. De regering/SLM moest haar eigenlijk voor het gerecht slepen en een boete opleggen, nee. Ze wordt juist beloond. Zelfde geval van ex-min Abrahams. Ze betalen Steve Meye om steed meer creoen en marrons middels het ” Woord” en het “Boek” van God volgelingen voor Baas aan te werven. Dus total gebrainwashed. Kunnen niet meer zien dat ze bedrogen en bestolen worden. Wel jammer en zielig.


  Maak melding

 3. Het is niet meer dan billijk dat het bedrijf betaald wordt door de SLM.Anders wordt de SLM net als de overheid die alleen verkeerde personen uitbetaalt en zij die werk hebben geleverd mogen naar hun geld fluiten.Contract is contract en moet nageleefd worden.Anders teken je dat ding niet.


  Maak melding

 4. In het artikel staat 70.000 dollar.
  Amerikaanse dollar?
  In de laatste alinea staat inderdaad Amerikaanse dollar.
  Indien dit inderdaad zo is dan is het een grof schandaal. De politiek is hiervan op de hoogte en staat dit toe?
  Krijgen de werknemers hun loon ook in dollars?
  Dit soort idiote constructies hebben er onder andere toe geleid dat
  de SRD in waarde is gedaald
  het vertrouwen in de SRD verder wordt ondermijnd


  Maak melding

 5. @ Jacobus.
  Mevrouw Procons is niet meer dan een uitzendbureau dat de mensen die het werk al deden inhuurt, slecht of niet betaald en daar een fee van $ 35.000/maand op strijkt
  Zij roomt de salaris pot af. SLM kan die mensen ook zelf in dienst nemen en dan hoeft zij niet te betalen voor een management fee van duizenden dollars.
  Stel je betaald 30 arbeiders SRD 4.000/maand = $ 500/maand om 20 vliegtuigen/week te lossen en te laden dan kost dat met overhead maximaal $ 25.000/maand ofwel mevrouw Procons verdiend dan $ 10.000 = SRD 75.000/maand als zetbaas van maximaal 30 werkers die door gebrek aan management geen goed werk leverden.

  Voor mevrouw Procons ging dit geld richting een bedrijf uit de ABOP community.

  Beste RobG , Parbo, Milton, DTRT etc. zie hier de corruptie. Wijs aub niet terug naar 2010 of eerder herstel eerst wat er nu gebeurt. Dit is chicken feed als je de verspillingen van Hoefdraad en de presidentiele ommissies ziet.


  Maak melding

 6. Velen beweren dat Robbi Lachmisschien heel duur betaalde voor een enkele wip met zijn ex.
  Het lijkt me heel sterk dat deze bejaarde nog in staat is een stevige wip te kunnen maken. Zelf met die blauwe pil krijgt hij hem niet meer overeind.
  Op een andere manier kwam de ex wel aan haar trekken; en ze werd er ook grof voor betaald; een dubbele verwennerij dus.
  Ik vroeg me al af hoe onze Robbi aan dat witte ringbaardje kwam; zeker niet van de zure regen.


  Maak melding

 7. SLM-directeur Robbi Lachmising houd er wel een heel dure BV(Santuscha Raghoe) op na, mevrouw heeft genoeg gevangen tijdens zijn periode, maar wil nog gauw even de boel leegknijpen ,voordat de deksel
  definitief op de pot gaat. De volgende corruptielid staat al te wachten om zijn deel te gaan opeisen.

  Daar draait dit hele fucking land op alleen maar graaiers , en allemaal ten koste van lands kast.
  Ga maar BTW heffen want de graaiers moeten toch betaald worden, uit een lege kas valt niet te graaien. En de nieuwe shuffel zal ook wel zijn deel willen hebben, dus we mogen wel opschieten met die BTW heffing.
  Dat er geen salarissen betaald worden, en rekeningen liggen ook al te wachten, allemaal niet belangrijk, de graaiers hebben het meeste recht, en dan de rest……wie/wat/ welke rest???
  Bouta geef a.u.b. Suriname aan ons terug, bij God ik smeek je, doe iets voordat je in je graf verdwijnt en ons met deze ellende achterlaat.
  Bouta ga a.u.b. bidden want hier ga je tot in het hiernamaals nog last van hebben.


  Maak melding

 8. Als ik hier lees dan is iedereen ontevreden over Bouterse.
  Ik vraag mij als Nederlander af, waar haalt hij alle stemmen
  vandaan , wat is zijn achterban ??
  Kan iemand mij dat vertellen??


  Maak melding

 9. Dus een paar dagen voor Lachmising opstapt doet hij nog een illigale spoedbetaling aan het bedrijf van zijn ex dat jarenlang een wanprestatie heeft geleverd?

  Ik zou zeggen: laat Lachmising per direct oppakken voor frauduleuze handelingen.

  Dit is iets wat de nieuwe SLM directeur moet afhandelen en zeket niet de corrupte bejasrde seniel die zijn ex nog even 70.000 usd cadeaux doet.

  Dit is echt corruptie van het ergste soort!!


  Maak melding

 10. Follow The Money.

  Lachmising pakt de helft als commisie an deze 70.000 usd.

  Deze Lachmising is de grootste graaier ooit in de SLM geschiedenis.

  En maar janken dat de SLM in zijn bloed zit..de gore hypokriet.


  Maak melding

 11. Zij is de enigste die direct uitbetaald kreeg!!
  De vraag is of de directeur deze betaling nog wel mocht doen en waarom zijn procuratie rechten niet ingetrokken zijn.
  Daarnaast is het heel ongebruikelijk dat een bedrijf een rekening betaald waarover nog een twistpunt bestaat. Helemaal als er geen duidelijk betalingstermijn is en geen redenen om het zo snel te betalen. De nieuwe directie van SLM moet dan ook direct een brief schrijven waarin zij het bedrag terug vorderd. Immers het contract is legaal opgezegd, zonder opzeg termijn, omdat er sprake was van ernstige nalatenheid en wanprestatie. Alle reden om een contract direct te ontbinden en zelfs een schade claim in te dienen.


  Maak melding

 12. Afgewezen partner Surinam Airways krijgt 70.000 dollar
  Men kan nu op dit moment de heer Robbi Lachminsing oppakken en opsluiten. Wat weet Santuscha Raghoe over luchtvaart zaken. Ze weet nauwelijks wat de SLM betekent. Ik weet 100% zeker dat men dit kind haar meisjesnaam heeft misbruikt. Robbi Lachmising is wel in staat dit soort handelingen te plegen, misschien ook als chantage wie weet.

  John Vrede, manager van Surair Ground Services (Een van de geregelde figuren van Fred Derby) zal zeker meer weten over de handelingen van Robbi Lachmising.


  Maak melding

 13. Opo kondre mang oen opo sranang gron e karie oeng….Laat me niet lachen hoor.Dit land is niet meer te redden.Het corrupste land ever op deze aardbol.Het volk pinaart maar niemand die er een stokje voor steekt.De president belazert het volk…onderneemt niets om een keer te brengen in de situatie.Zoete broodjes bakken daar is hij goed in.Maar zoete broodjes kan je alleen bakken als er geen tegen gas wordt gegeven en het grootste deel van de bevolking je blindelings volgt.Een Surinamer gelijkt op een kudde dier…geef ze nog 5


  Maak melding

 14. Beste Klaas,

  Dit is een niet legale en dus frsuduleuze handeling van een vertrekkende directeur die een betaling doet over een nog niet eens verstuurde factuur voor NIET geleverde diensten.

  Djt is echt te zot voor woorden.


  Maak melding

 15. In Suriname spreekt men alle talen.vinden jullie het gek voor woorden.het volk staat er bij en kijkt er naar .Geen haan die er aan kraait. Die mensen worden dom gehouden.


  Maak melding

 16. Ze moeten het ontslag van de vertrekkende directeur alsnog oneervol maken en de SRD 70.000 op hem persoonlijk verhalen. Begin maar met alle betalingen die er nog gedaan worden aan die oplichter in te houden.


  Maak melding

 17. Correctie. Ja het is inderdaad USD 70.000
  Dat het contract in USD is slaat werkelijk alles. Alles moest toch in SRD van de Baas!!
  En in dit geval zou dit ook terecht zijn want de kosten van het bedrijf bestaan grotendeels uit loonkosten en die zijn bij dat bedrijf al jaren constant.
  M.a.w. de ex van de SLM directeur kreeg elk jaar steeds een grotere winst. Stel dat de loon kosten des tijd iest van 200.000 SRD waren en nu iets van 220.000 SRD per twee maanden.
  Dan ging de winst per maand van 70.000 * 3,5 – 200.000 = 45.000 SRD / twee maanden
  naar 70.000 * 9,2 – 220.000 = 424.000 SRD per twee maand.
  .
  En dan presteert zij het nog om de lonen niet uit te betalen en sociale premies niet af te dragen!!
  .
  En ondanks alle achterstallige vorderingen die de overheid op deze witteboorden crimineel heeft wordt ze wel, onterecht en voorbarig, door de SLM, een parastaal, voorzien van die 70.000 USD!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.