Overeenkomst Europese Unie (EU) en ACP-landen besproken

6
Overeenkomst Europese Unie (EU) en de ACP-landen besproken
Minister van Buitenlandse Zaken in Suriname, Yldiz Pollack-Beighle.

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, was van 25 tot 27 maart aanwezig bij de Special CARIFORUM Raad van Ministers van Buitenlandse Zaken vergadering in St. Kitts & Nevis. De vergadering werd gehouden in het kader van de voorbereidingen die moeten worden getroffen teneinde te komen tot een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en de ACP-landen.

Tot de ACP-landen behoren de soevereine staten uit Afrika, het Caraïbisch gebied en de stille Zuidzee. Deze landen, en ook Suriname, hebben een overeenkomst gesloten met de EU, welke de ACP/EU Cotonou Overeenkomst wordt genoemd. Deze loopt af op 2020 en in augustus dit jaar zullen de onderhandelingen beginnen om te komen tot een nieuwe overeenkomst.

De landen behorende tot het Caraïbisch gebied zijn verenigd in de CARIFORUM. Deze CARIFORUM Raad van Ministersvergadering is zeer beklangrijk, omdat het de laatste vergadering is waar CARIFORUM lid landen hun visie met betrekking tot de toekomstige relatie met de EU en binnen de ACP naar voren kunnen brengen. Deze worden dan vastgelegd in het CARIFORUM-onderhandelingsdocument.

Minister Yldiz Pollack-Beighle had tijdens haar bezoek aan de vergadering ook een bilateraal gesprek met Stefano Manservisi, Directeur-Generaal van het Directoraat Internationale samenwerking en Ontwikkeling van de EU.


6 REACTIES

 1. Tell Europe dat als ze koffie, rijst en andere producten willen hebben, ze veel meer aan ontwikkelingshulp (m.n. technologische hulp) moeten geven.


  Maak melding

 2. @ Schrier,

  Beter is dat Europa haar koloniën weer terugneemt en weer toevoegt tot haar koninkrijk want onafhankelijkheid is funest geweest keer op keer is het weer bewezen. Suriname toevoegen aan het koninkrijk dan pas krijg je weer ontwikkeling anders krijg je Afrikaanse toestanden !!!!!


  Maak melding

 3. @Skeer,

  Wat ik Europa zou willen zeggen is om de volken die ze hebben uitgeroeid – o.a. de Tasmaniërs – weer tot leven te wekken. Ze hebben veel kapot gemaakt en hoeven dat niet dunnetjes over te doen.
  Europeanen zijn een stel oorlogszuchtige volken die al 2 wereldoorlogen hebben veroorzaakt, diverse landen tot oorlog hebben gedwongen vanwege het opleggen van verdeel en heers politiek en onnatuurlijke grenzen en nu de 3e wereldoorlog aan het voorbereiden zijn.


  Maak melding

 4. De wens om de koloniën terug te laten nemen door de kolonisator getuigt niet van realiteitszin en zal daarom altijd een natte dromen blijven.


  Maak melding

 5. Als permanente vertegenwoordiger van DNA bij ACP/EU heb ik anderhalf jaar gestudeerd op deze relatie”, zegt Misiekaba. “Ik ben nu zover dat ik De Nationale Assemblee van de Republiek Suriname kan adviseren om de Cariforum/ EU EPA niet te ratificeren!”

  De vaste vertegenwoordiger van de ACP/EU in De Nationale Assemblée (DNA), parlementariër André Misiekaba (NDP), vertegenwoordigt het parlement bij de 49ste vergadering van de ACP Parliamentary Assembly in Brussel, België. Tijdens deze vergadering die van 20 tot en met 22 maart 2018 wordt gehouden, zal over verschillende issues, de ACP/EU landen aangaande, worden gesproken. Dat meldt De Nationale Assemblee.

  gewoon dus weer een dienstreis nakken,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.