Grassalco moet rust herstellen in chaotisch mijngebied

6
Filmpje over goudkoorts Suriname bij Nederlandse media

PARAMARIBO, 27 mrt – Publiek bedrijf Grassalco is ingeschakeld om de rust terug te brengen in de roerige mijngebieden Dreipada en Tapoeripa. Beide gebieden haalden de afgelopen dagen het nieuws vanwege chaotische taferelen. Goudzoekers die er een mijnvergunning hebben, zijn gestuit op een rijke ader. Dat trok honderden gelukzoekers uit alle delen van het land. De regering grijpt in.

Grassalco zal er mijnen en de vergunninghouders betalen. “De mensen aan wie door de overheid toestemming is gegeven om daar te werken, hebben de zaak niet meer onder controle en we gaan het nu dus anders doen”, zegt minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen tegenover de Ware Tijd. Het is twee vliegen in één klap. De overheid is zo verzekerd van royalty’s en belastingen.

Ook krijgen de aangrenzende Marrongemeenschappen hun rechtmatig aandeel. Natuurlijke Hulpbronnen zal overleg voeren met onder andere leiders van de gemeenschappen, de vergunninghouders en veiligheidsautoriteiten. Het is zaak dat de rust zo gauw mogelijk terugkeert in het gebied. Er hebben zich tot nog toe wonderwel geen ongelukken voorgedaan. Dodson wil het zo houden ook.

Bekijk ook:


6 REACTIES

 1. Concessie houder wordt opgesodemieterd ten bravoure van dodson en mannen in swarte pakken!
  Doet me denken aan grondje speuren, aanvragen bij domein, en inleveren bij domein. Inpikken.


  Maak melding

 2. De cocessiehouders zouden hulp van de politie en of de militaren krijgen om hun concessie te exploiterrn. Ze hoeven niet zelf met gewren en pistplen rond te lopen om hun concessie te verdeigen. Waarom moeten ze hun concessie opgeven nu ze een rijkr ader hebben gevonden?


  Maak melding

 3. Off Topic

  Een Ervaring Rijker En Een wijze les bijgeleerd.

  Deze personen moet ik bedanken voor de kritiek op mij: Johan, Eigen Menig Democraten, Lobimang Tobin, Vliegende Hollander, wellicht anderen die ik vergeten ben.

  Als U denkt dat ik ongevoelig ben voor kritiek dan moet ik U helaas teleurstellen, ook ik ben een mens en kan hoe moeilijk het is ook luisteren naar wat anderen zeggen.

  Bedankt en denk niet dat hiermee niets zal worden gedaan.

  Ik zal mijn berichten korter maken, hoe moeilijk het is als ik zie dat derden berichten schrijven, waarvan ik van mening ben, die snappen er geen barst van e/o dat mensen moeten worden heropgevoed.

  Luisteren naar anderen is goed.

  Een ervaring rijker en een les bijgeleerd.

  Blijven jullie scherp, hoe moeilijk het voor derden ook kan zijn.

  Hulp kan altijd helpen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Goede strategie van Dodson om Grassalco te laten mijnen. Maar Grasalco moet meer gaan doen dan alleen mijnen. Grasalco kan van de expertise van Staatsolie gebruikmaken. Leren hoe ze de hele keten kunnen beheren. Dit kan Suriname helpen naar een duurzame ontwikkeling met behulp van onze natuurlijke hulpbronnen.

  Honderd jaar alleen bauxiet mijnen heeft ons geen duurzame ontwikkeling gebracht. Ik hoop dat onze overheid hiervan heeft geleerd.


  Maak melding

 5. De Mahabharat meldde al 5000 jaar geleden dat de volgende 5 dingen in onze huidige en komende tijden voor veel ellende zal zorgen en mensen het moeten mijden:
  1. Goud (letterlijk geelzucht, reden voor vechten, moorden, elkaar wantrouwen)
  2. Casino’s (vermijden van het opbouwen van goede karma door werk, leren van passiviteit en vertrouwen op toeval)
  3. Slachterijen (oefening in moorden, jihadisten leren er bijv. keel doorsnijden, kicken bij het zien van lijden van dieren)
  4. Bordelen (afhankelijkheid: benodigd, het lichaam van een ander, mensenhandel)
  5. Slijterijen (drank, het zelf uitschakelen van je verstand, toename van agressiviteit, veroorzaker van ongelukken aan anderen en zelf)


  Maak melding

 6. Wat een slimme mensen die ht hbn ontdekt….if ala mang sa bin de drape bin hor deng mofo….waren ze allemaal miljonairs geworden….maar nee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.