Gewijzigd kabinet van president Suriname rond

25

PARAMARIBO, 27 mrt – Het nieuwe kabinet van president Bouterse wordt officieel op woensdag 4 april bekend gemaakt. Volgens Bouterse is alles al in gereedheid gebracht om de nieuwe ministers van Suriname aan het regeerteam toe te voegen. In de afgelopen dagen zijn er heel wat mensen gepolst voor een eventueel ministerschap. Volgens Bouterse waren bepaalde namen juist en anderen ook niet.

Ook minister Robert Peneux treft de nodige maatregelen om het stokje op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur over te dragen. Zijn kantoor is al opgeruimd en staan alle beleidsdocumenten te wachten op de nieuwbakken minister op Onderwijs.

Robert Peneux noemt de naam van kinderpsychologe Lillian Ferrier die getipt is voor het ministerschap. Volgens hem moet Ferrier hem opvolgen maar de officiële bekendmaking laat hij aan de president over. In elk geval is alles ready om aan haar over te dragen en zal zij volgens Peneux een goede job doen om het ministerie in goede banen te leiden. Peneux heeft goede hoop voor het onderwijs. Volgens hem heeft hij een goede basis gelegd en zijn er door hem heel wat zaken bewerkstelligd ook heeft hij goede hoop dat Lillian Ferrier hetzelfde zal doen.

Op 13 december 2017 stelde Robert Peneux om principiële reden, zijn portefeuille ter beschikking van de president vanwege een geschil tussen de minister en de Bond van Leraren (BVL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) en het VOS-directeuren beraad over aanpassing van de overurenregeling voor de leerkrachten.(ARCHIEFFOTO)

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Als in Nederland een minister moet aftreden dan is er
  eigenlijk al een politieke crises en moet het kabinet alle
  zeilen bijzetten om door te kunnen regeren. Bouterse vervangt
  doodleuk een heel dozijn ministers, het blijf voor ons als Nederlanders
  even met de ogen moeten knipperen om te geloven wat er allemaal gebeurt.


  Maak melding

 2. Moeten we nog zo lang wachten tot 4 april, vol verwachting klopt mijn hart, maar dan anders, wat kunnen de nieuwe ministers die geen moer in te brengen hebben, nog bewerkstelligen in nog 2 jaar, ėėn grote poppenkast waarin Jan Klaasen de moordenaar, de hoofdrol speelt, hij zou pas geloofwaardig overkomen, wanneer hij de eer aan zich zelf had gehouden.


  Maak melding

 3. In de Vs wordt de President direct gekozen door het volk.Alle leden van de regering zijn aan hem verantwoord. De adviseurs, de secretares worden door de president benoemt en goedgekeurd door congress.De grondwet is anders dan de SU. Een pzrtij regeert. De andere voert oppositie.Soms voeren beide partijen oppositie regen een voorstel van de President. Het is niet zo right ot wrong is my party.
  Bouterse moet de grondwet wijzigen om zo te regeren.Hij doet wat hij wil.


  Maak melding

 4. Ik heb eigenlijk geen vetrouwen meer in deze regering en
  ook niet in andere politieke partijen dat zij Suriname nog op de rails krijgen.
  De staatsschuld is zo hoog en lijkt verrekt veel op een piramide spel. Over maar
  geld lenen tegen steeds hogere rentes om andere schulden met lagere schulden
  af te lossen. Er komt een moment dat de financiele markten hun vetrouwen verliezen.
  Wat er dan gebeurt, kijk naar Griekenland, en besef dan dat het ergste nog moet
  komen.


  Maak melding

 5. Deze hele klucht gaat niets uithalen: De verdachte van meervoudige moord vergat gemakshalve zichzelf te reshufflen. De ene Nak Panja regering wordt vervangen door een Poer Broeku Weri Broeku regering.

  Arm Suriname stevent af op een catastrofe: Weg met deze veroordeelde Drugscrimineel.
  Deze Drugscrimineel heeft tot 3x toe bot gevangen bij de Hoge Raad.

  Zijn kompaan wijlen Marcel Zeeuw heeft ooit eens gezegd dat in Nederland recht wordt gesproken.


  Maak melding

 6. even off-topic: jim hok en zijn vriendjes doen wel heel veel om maisha neus ervan te beschuldigen buitenlandse inmenging te zoeken. al die ingeschreven stukken op starnieuws. ik hoor anders niets over de buitenlandse inmenging mbt drugs en zo.


  Maak melding

 7. @Dre. Ja een typische onzin discussie zoals we die van Palu gewend zijn. Steeds maar weer dezelfde beschuldigingen uiten maar nergens enige feitelijke onderbouwing. Daarnaast terug vallen op de rethoriek uit de 60’s. Die Hok zit duidelijk al jaren afgezonderd in een communistisch HOk zonder contact met de buiten wereld. Triest die mensen die menen dat zij zich zelf steeds weer en al jaren lang voorschut moeten zetten met al jaren geleden afgeserveerde onzin. ontwikkeling is niet voor een ieder weggelegd.


  Maak melding

 8. Off topic

  Een Ervaring Rijker En Een wijze les bijgeleerd.

  Deze personen moet ik bedanken voor de kritiek op mij: Johan, Eigen Menig Democraten, Lobimang Tobin, Vliegende Hollander, wellicht anderen die ik vergeten ben.

  Als U denkt dat ik ongevoelig ben voor kritiek dan moet ik U helaas teleurstellen, ook ik ben een mens en kan hoe moeilijk het is ook luisteren naar wat anderen zeggen.

  Bedankt en denk niet dat hiermee niets zal worden gedaan.

  Ik zal mijn berichten korter maken, hoe moeilijk het is als ik zie dat derden berichten schrijven, waarvan ik van mening ben, die snappen er geen barst van e/o dat mensen moeten worden heropgevoed.

  Luisteren naar anderen is goed.

  Een ervaring rijker en een les bijgeleerd.

  Blijven jullie scherp, hoe moeilijk het voor derden ook kan zijn.

  Hulp kan altijd helpen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. @passant,
  Don’t take it so hard man.
  Eerlijk is eerlijk; ik vind jouw verhalen meestal wel goed onderbouwd; waar het mij in onze discussie voornamelijk om ging is het eigen roem/lof. Je weet zelf ook dat wanneer je over jezelf loopt op te scheppen, dat je een nare indruk kan maken bij anderen.
  Voor de rest @passant, absolutely ne problem.


  Maak melding

 10. De zoveelste …poeroe, weri paars broekies. Zolang ddb de macht heeft zal het nog erger worden, want allen die hand- en spandiensten verlenen aan een onberechte misdadiger zijn debte aan de ddb misdaadvloek. Automatisch verworden ze zijn paars domme zombies.


  Maak melding

 11. De regeringsleider kan nog steeds niet inzien dat regeren zonder geld een onding is. Er lopen zoveel wonderdokters in dit land rond. Maar geen van deze kunnen wonderen verrichten om de regeringsleider de nodige hulp aan te bieden. God heeft mij hier gezet en laat dit over aan de goeie man daar boven. De regeringsleider is zo achterlijk dat hij de toeschouwers opriep om samen met hem te zingen, “gado na wan bun gado” terwijl de mensen honger lijden. De tijd van manna is allang voorbij, weet je dit ook niet?

  Die man is verward en dit hebben velen nog niet begrepen of kunnen inzien.
  Bouta klari keba. Die man leeft maar in wezen is hij al dood.


  Maak melding

 12. Wat een grote larie koek. Als de zak bouterse komiek wil worden, neem dan een voorbeeld aan roue verveer. Grappig maar dood eerlijk.

  Je stelt totaal niets voor boterde. Ik kan niet eens “mr” voor je naam plaatsen. Want je verdiend t niet. Misschien kan ik nog wel “kleine jongen” voor je naam plaatsen. Hahahaha
  Ga je diep schamen. Het volk is jou melkkoe!!!
  Echt triest en zeer zielig. Dan noem jij jezelf “bigi mang”, laat staan president. Schandalig en ongemanierd. Jou dagen als “nutteloze president” zijn geteld. Wees moedig en neem je verantwoordelijkheid. Verschuil je niet achter het volk. En ga zelf je geld verdienen. Volk van Suriname, muv de hele klote ministerie en hun basis, wees trots op jezelf want jullie verzorgen hen. Zonder jullie zou deze kudde niet kunnen eten…..hahahaha


  Maak melding

 13. De dubbele structuur, ministeries plus een heel duur KABINET VD PRESIDENT, werkt totaal niet !
  De macht en de kennis van de ministeries zijn uitgehold/genegeerd en Kabinet president heeft te weinig up to date deskundigen. Veel besluiten schuift men zogenaamd door naar de president, die echter weinig scholing heeft genoten. Meestal is dus niet duidelijk wie, waarom welke beslissing heeft genomen !

  Er is geen echte begroting en er is geen geld voor beleid !

  Een andere MEGA-FOUT is dat de DRUKKER VAN MILJARDEN aan ONGEDEKT GELD, NOG STEEDS ONZE FINANCIEN BEHEERT ! Nadat deze meneer ook nog voor honderden MILJOENEN aan leningen heeft gesloten, zit Sranan thans in een langdurig FAILLISSEMENT !

  Bijna niemand leent zich meer voor een ministerspost, waarbij BEVELEN van een falende president letterlijk moeten worden uitgevoerd. Van beleid maken kan geen sprake zijn, terwijl er geen financiele middelen zijn om zelfs de normale lopende staatsuitgaven te betalen.

  De CHAOS binnen de paarse NDP is zeer groot, waar nog bij komst dat velen vrezen dat als gevolg van paranoia bij de leiding, ongeleide agressie kan ontstaan ! Vandaar dat grote en plotselinge ABSENTIE, zonder goede verklaring, thans veelvuldiger voorkomt bij toppers van de Paarse clan !


  Maak melding

 14. Of je een kar dat geladen is met een gewicht van 10.000 kg nou laat trekken door een ezel, een paard, een pony of een koe, het gaat gewoon niet bewegen. Die gewicht (schulden) moet je eerst verminderen.


  Maak melding

 15. Elke idioot uit de N D plee moet toch eens minister kunnen worden als de pleesident zelf een imbeciel is en met zijn familie regeert.


  Maak melding

 16. Sranan zakt verder in het PAARSE FAILLISSEMENT !

  Het Volk mag wat betreft de Paarse CORRUPTE BENDE, gewoon veder PINAREN !!!

  STOP DE PAARSE VLOEK ! DE BENDE HEEFT BEDACHT DAT IN FAILLIET GEMAAKT SRANAN, NU OOK NOG BTW MOET WORDEN GEHEVEN !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.