Filmpje over goudkoorts Suriname bij Nederlandse media

20
Filmpje over goudkoorts Suriname bij Nederlandse media

PARAMARIBO, 27 mrt – Diverse Nederlandse media hebben afgelopen maandag melding gemaakt van het filmpje uit Suriname van chaotische taferelen na een goudvondst. Op de beelden is te zien hoe tientallen mensen zich verdringen rond een put die op dat moment met een graafmachine gemaakt wordt om goud te vinden. Een aantal op goud beluste mensen waadt door de put en lijkt zich niets aan te trekken van de graafmachine, die met zijn schep-bak de menigte opzij duwt.

Ondermeer De Telegraaf, maar ook de NOS berichtten over het filmpje, dat rond 17 maart gemaakt is in het gebied tussen de dorpjes Tapoeripa en Drepada. Daar werd recent een rijke goudader aangeboord. Goudzoekers uit de wijde omgeving zijn met bussen tegelijk aangevoerd om een graantje mee te pikken, hetgeen leidt tot wildwesttaferelen en levensgevaarlijke situaties.

UPDATE:
Ook RTL Nieuws besteedde dinsdagavond aandacht aan de ‘goudkoorts in Suriname’:

De beelden:

Bekijk ook:


20 REACTIES

 1. Odi odi!

  Een uitgelezen kans die wederom zal worden aangegrepen door de pessimisten en anti-Surinamers en redi musu’s op dit forum om te onderstrepen en te bejubelen hoe slecht het momenteel gaat. Laten wij aub niet vergeten dat de grootste plunderingen en massamoorden zijn verricht door de mensen die de media beheersen. Veel artikelen leiden de mentaal arme kudde af van de werkelijke agenda. De tot slaaf gemaakten zijn verslaafd geraakt aan materialisme en leven nu in staat van mentale slavernij… The greatest wealth is a poverty of desires 🙂

  The truth will set you free.


  Maak melding

 2. De NDP Regering slaap nog in Paramaribo ,is dit de project van NDP tot 2020

  De wetten van Suriname zijn geldig tot Zanderij ,na Zanderij richting Brokopondo geld de wet van het sterkste

  Paramaribo schiet men dieven dood voor het stelen Gas fles of stelen van twee kippen .

  Duikboot en vliegtuig word gevonden in Saramacca op een locatie van NDP niemand gaat daar dood .

  Ik ben een Blakka mang ik maakt voorbereiding om te remigreren ,de komende jaren betaal ik geen enkel belasting in Suriname .

  Geld dat ik belasting moest betalen zal ik zelf geven aan jongeren en ouderen in Suriname .

  Het is ook goed dat ik liever in een dorp ga wonen dan Paramaribo .

  Regering van NDP hebben de militairen en politie geen werk stuur ze naar Brokobaka of Brokopondo


  Maak melding

 3. @TataYaw,
  Zit jij maar lekker de boel te bagatelliseren; ik vind het erg genoeg.
  Ik hoor ook tot degenen die van een koude kermis thuiskomen, omdat gedacht werd dat dit soort wildwesttaferelen zich nooit zouden kunnen voltrekken in Suriname.
  Wat een ellende; dit heeft echt niets te maken met het slavernijverleden zoals jij het omschrijft.


  Maak melding

 4. Zij die dachten dat wildwest tafarelen niet plaats konden vinden of niet in de recentelijke geschiedenis (200 jaar) van Suriname hebben plaatsgevonden wil ik aanraden om de geschiedenis te een beetje te bestuderen. Kapitalisme is voor de mensen en de natuur altijd een vijand geweest. Zolang wij als natie met een consumenten mentaliteit leven in plaats van een productie mentaliteit zullen we in verdeeldheid vechten met mekaar. En andere landen vullen ondertussen hun belangrijkste reserves aan…


  Maak melding

 5. Zo zag het wilde westen er vroeger ook uit. Kan je nagaan hoe achter Suriname loopt op ontwikkeling. Surinamers hadden de potentie om met de welvaart en technologie mee te liften, zodat duurzaam met Natuur wordt omgegaan. Echter bewijst het steeds meer het tegendeel. Het is dan ook maar een trieste blik en duidelijk stukje Afrika.


  Maak melding

 6. @Tatayaw,
  Ik snap je enigszins wel, maar ik wil de situatie die zich nu voordoet op de grens Tapoeripa – Drepada niet vergelijken met die uit de periode van de 15e eeuw waarbij Spaanse, Engelse, Franse en Nederlandse gelukzoekers elkaar bevochten in een strijd op leven en dood – tevergeefs overigens – op zoek naar het met goudstof bedekte ‘mythische goudland’ El Dorado.
  We leven in het nu en niet in de 15e eeuw.
  Neem ook de info tot je t.a.v. de verstandhouding tussen de inwoners van Tapoeripa enerzijds en die van Drepada anderzijds. Ik hou mijn hart vast; het doet me denken aan de bloedige conflicten zowel in Burundi als in Rwanda tussen Hutu’s en Tutsi’s. Ik bid God dat het nooit zover komt.


  Maak melding

 7. Bedankt voor uw waardevolle bijdrage. Geen oorlog is met elkaar te vergelijken, maar ik denk dat we wel lering kunnen trekken uit alle oorlogen die gedurende ons bestaan gevoerd worden. Er zijn leiders en lijders. Veelal hebben de hedendaagse leiders (lees multinationals, farmaceutische maffia, IMF )een onzuivere intentie waarbij macht belangrijker is dan het welzijn van het volk. Alleen als we een eenheid vormen en respectvol met elkaar omgaan zetten we één stap in de juiste richting. Althans dat denk ik 🙂


  Maak melding

 8. En als ze naar de stad komen,zetten ze dit zelfde gedrag voort.Zien ze goud of vermoeden ze geld bij je thuis dan mag je geheid een bezoek van deze lieden verwachten.En ze pakken het van je af met of zonder geweld.Hier laten ze zich niet weerhouden door de machine en bij huizen niet door tralie werk[dievenijzer].


  Maak melding

 9. Wereld leiders en multinationals zijn meer bezig wapen industrie te bevorderen in plaats van huizen bouwen .

  Wij die nu nog leven in 2018 leven op de POFT van wat onze voorouders achter hebben gelaten .


  Maak melding

 10. Fantastisch hoor, die ‘nostalgische’ beelden uit je thuisland.
  Popcorn, een virgin mojito en lmao!
  Wow… volgens de minie-ster is het een gebeurtenis van eergisteren, dus oud nieuws.


  Maak melding

 11. Je leven op het spel zetten voor een stukje gowto, mi gado, deze mensen hebben echt niks voor handen. De enen moment zijn het mattie;s van elkaar en moment zijn net roofdieren die elkaar kunnen verslinden. Zie hier ziet de aart van de MENS!


  Maak melding

 12. Ha ha Holband en op NL media de witte Nederlander voor holbewoners en dergelijke uitmaken . En zichzelf empres noemen ??? Van dit?.PS hoe droevig ook dat deze mensen zo moeten leven in SU .


  Maak melding

 13. @Jacobus
  Daarom zorgen dat er genoeg kogels in huis zijn om ze voor eens en altijd af te leren om geen voet op andermans terrein te plaatsen wat niet van hun is.
  Vuurtaal


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.