Man aangehouden voor oplichting ouderen in Suriname

7
Nederlandse hulp bij aanpak dementie in Suriname

PARAMARIBO, 26 mrt – De politie in Suriname heeft een 45-jarige man aangehouden voor verduistering en oplichting. De man had het gemunt op Surinaamse ouderen. Hij hield de slachtoffers voor dat hij en zijn gezin enorme problemen hebben en troggelde zo geld van de goedgelovige ouderen af.

Met zijn zogenaamde noodkreten wekte hij medelijden op bij zijn slachtoffers. Hij kwam zo geloofwaardig over dat zij hem te goeder trouw geld leenden of hun sieraden aan hem afstonden om te belenen. Daarna hoorden zij niets meer van hem, schrijft Starnieuws hierover.

De man, die inmiddels bekend heeft bij de politie, werd opgepakt nadat een slachtoffer hem zag lopen in de stad. Zij schakelde direct de politie in die hem kon aanhouden.

Oude mensen zijn vaker dan jongeren het slachtoffer van allerlei soorten misdrijven, ook in Suriname. Volgens een Amerikaans onderzoek komt het doordat ouderen minder goed kunnen inschatten hoe betrouwbaar iemand is. Ook kwam naar voren dat mensen, naarmate ze ouder worden, goedgeloviger worden.


7 REACTIES

 1. Deze man heeft left en tevens pech, dat hij herkent is !
  Een andere vent heeft het hele land van jong tot oud opgelicht, maar wordt door chauffeur en bewakers rond
  gereden. Wat is de wereld is toch oneerlijk zouden we zeggen, maar dat is zo.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. Hij heeft in ieder geval wat moeite gedaan en niks gestolen, ze hebben zelf geld aan hem gegeven. Anderen zwaaien met messen en vuurwapens.
  Deze gebruikte het woord. In den beginne was het Woord. En het Woord was God.


  Maak melding

 3. Haha dus dat!! Ze hebben het geld en sieraden toch zeker zelf aan hem gegeven, geef hem liever een bordje eten of kleding. Ik geef niets aan niemand zolang je armen en benen heb kan je gaan werken. Ik moet dat toch ook doen om te kunnen eten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.