Weer uitstel zitting 8 december strafproces

39
proces Decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 26 mrt – De geplande zitting van het 8 decemberproces, welke morgen dinsdag 27 maart zou plaatsvinden, is uitgesteld. De zitting gaat, ‘wegens bijzondere omstandigheden’, niet door, aldus het ministerie van Justitie en Politie in Suriname vrijdag in een korte bekendmaking.

Het proces werd eind januari verdaagd naar eind maart. Dit omdat advocaat Irvin Kanhai had gevraagd om uitstel voor zijn cliënten Stephanus Dendoe, Ernst Geffery en Iwan Dijksteel.

Wat die ‘bijzondere omstandigheden’ zijn voor uitstel en waarom het proces slechts 4 dagen van te voren ineens weer wordt uitgesteld is niet bekend.


39 REACTIES

 1. Hele rechtssysteem blijft een circus van apen in Suriname. De PG Belazernath Panday moet oprotten voor incompetentie om moorden van dec 82 niet kunnen berechten anno 2018.


  Maak melding

 2. @ RAM Singh,

  Helemaal met je eens, dit proces had allang einde verhaal moeten zijn, maar aangezien er incompetente figuren een rol spelen in deze kwestie, komt er maar geen eind aan dit proces, en blijft deze moordenaar op vrije voeten.


  Maak melding

 3. Laat die koulo opa desi nu eindelijk voor eens en altyd achter de tralies zijn!
  Rechters van su, toon aan dat u ballen heeft ja!
  Deze vloek en satan bouta vernietigd su!


  Maak melding

 4. De rechters zullen met JURIDISCH GOED ONDERBOUWDE beslissingen komen, de voorbereiding duurt langer dan normaal.
  De Krijgsraad wil met gedegen vonnissen komen, die in beroep, stand kunnen houden !

  PS : Eerdere regeringen hebben SRANAN tot een HALF-MILITAIRE-DICTATORIALE STAAT gemaakt, door geen internationale hulp in te roepen om de staat SCHOON TE VEGEN van GEWELD, STAATSGOEDERENROOF en WAPENS, na de staatsgrepen !

  Nu zit Sranan jarenlang opgescheept met niet-openlijke bedreigingen van het hele Volk, met MILITAIR GEWELD !


  Maak melding

 5. Dit proces zal nooit plaats vinden, zo lang DDB president is, en het gaat zo blijven !!! ( De opperrechter, zal hem het vonnis lezen als hij het loodje legt …

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. De rechtelijk macht is voor de kleine CRIMINELEN ,en verder mond dood gemaakt…beter gaan z,n cassave planten,ze hebben geen ballen sari tori.


  Maak melding

 7. Suriname maakt er een sport van om zich tegenover de
  wereld in negatief daglicht te stellen.

  – Geen contributie betalen aan de VN
  – Aanpak duikboot/vliegtuig/ drugs affaire
  – contant uitstellen 8 dec proces.


  Maak melding

 8. Vier dagen !!! En dan komen met ‘bijzondere omstandigheden’ zonder die verder toe te lichten.
  .
  ON KAN !!
  .
  Ze moeten heel snel en goed gefundeerd met een verklaring komen !!! Dit is ongehoord
  Kanhai heeft al een keer uitstel gekregen en hij en zijn staf zijn al jaren bezig met het proces. Dus uitstel voor Kanhai of wisseling van advocaat is een onacceptabele optie. Ook de meeste andere opties die ik creatief kan bedenken zijn in dit stadium van het proces niet meer acceptabel.
  Ik wil ook niet te veel speculeren. Dit proces moet gewoon snel afgerond worden en de vele vertragings- en obstuctie-acties van de verdachten mag niet in hun voordeel werken. Immers dat zou het fundament van de rechtsstaat aantasten.


  Maak melding

 9. Srafoe, het staat in de sterren geschreven.De rechters zijn partijdig. Ze zijn familie/vrienden/kennissen van VHP en NPS. Van een eerlijk proces is er helemaal geen sprake.


  Maak melding

 10. @STORMOTIC,

  Tja, uw NDP-clan is NIET PARTIJDIG, daarom heeft NDP

  via een EERLIJK PROCES enkele MILJARDEN aan

  ONGEDEKTE BANKBILJETTEN GEDRUKT EN

  UITGEGEVEN, als gevolg waarvan HEEL SRANAN

  LANGDURIG FAILLIET IS !!!

  PS : De NDP-YO-KOEIEN beschikken nu zelfs over Vliegtuigjes en Duikbootjes !!!


  Maak melding

 11. Het vonnis is allang beslist denk je dat de hoofdschuldige een vrije man is zoveel ellende om hem heen. in feite is het genieten van het gehele volk om hem weg zien kwijnen. De mensen om hem heen doen alsof ze het met hem menen, het gaat hun alleen om het duivels geld dat hun ten goede komt door in zijn omgeving te blijven. Zelfs een rotte slang is beter af dan hem . Dus geen nood de man heeft zijn straf al hier en nu


  Maak melding

 12. Alleen in Suriname is de noemer “bijzondere omstandigheden” zo bijzonder van aard, dat het geen onderbouwing nodig heeft. Suirname is intussen lam geslagen door de NEP-partij, met boeven aan het roer. Een verworvenheid die alleen de NDP- siert.


  Maak melding

 13. CITAAT (uit andere media): Waarom de zitting van dinsdag is uitgesteld, is niet bekend. Het ministerie meldt dat het decemberstrafproces vanwege bijzondere omstandigheden niet doorgaat.

  REACTIE: Vreemd dat de minister met dit bericht komt want de regering mag helemaal niet bemoeien met het proces. Dat is in strijd met de Trias zoals die in de GW is vastgelegd.
  Sterker nog. Zolang de rechter niet zelf hebben aangegeven dat het proces niet door gaat gaat het proces gewoon door. De minister heeft er NIETS over te zeggen.
  Op dit moment lees in nergens in de media een bericht dat de rechters hebben aangegeven dat het niet door gaat. DUS HET GAAT GEWOON DOOR !!
  WIE DENKT DEZE MINI-STER WEL DAT HIJ IS???!!!


  Maak melding

 14. Het rechtsysteem in Suriname werkt niet sinds 25 feb 1980,
  Een dictator heeft het voor het zeggen en zelfs de rechters zijn bang om te vragen ‘waarom’…


  Maak melding

 15. Het strafproces is een doodlopende weg en is mijn inziens een zinloos gedoe. Ik zie meer heil in een waarheidscommissie van wijze mannen/vrouwen die niet bevooroordeeld zijn. Het land is verdeeld in twee kampen, namelijk een kamp waar rancune de overhand heeft en een kamp van personen die een eerlijk verhaal aan de wereld willen vertellen. Men kan voor de waarheidscommissie o.a. een beroep doen op heel veel binnenlandse en buitenlandse deskundigen uit religieuze en niet religieuze hoek. Ik ben van mening dat de waarheid boven moet komen en dat moet door een onpartijge commissie uitgezocht worden.


  Maak melding

 16. RobG,

  er bestaan in Suriname GEEN wijze mannen / vrouwen. Jij bent daar een duidelijk voorbeeld van. Kijk nog eens goed in de spiegel…..paranoïde, paarse geindoctrineerde kneus.


  Maak melding

 17. Rob
  “Het land is verdeeld in twee kampen, namelijk een kamp waar rancune de overhand heeft en een kamp van personen die een eerlijk verhaal aan de wereld willen vertellen”
  EN
  Ik ben van mening dat de waarheid boven moet komen en dat moet door een onpartijdige commissie uitgezocht worden.

  Enerzijds maak je een onderscheid waarin je subjectiviteit de bovenhand voert. Anderzijds wil je de waarheid boven tafel krijgen.
  Paradoxaal


  Maak melding

 18. @ RobG

  “Ik zie meer heil in een waarheidscommissie van wijze mannen/vrouwen die niet bevooroordeeld zijn. Het land is verdeeld in twee kampen, namelijk een kamp waar rancune de overhand heeft en een kamp van personen die een eerlijk verhaal aan de wereld willen vertellen.”

  U stelt geheel te recht dat het land verdeelt is in twee kampen, om daarna volledig in de fout te gaan door het ene kamp als rancuneus te kwalificeren en het andere als de vertellers van het eerlijke verhaal. U oordeelt zonder argument:

   Kamp 1 is op zoek naar gerechtigheid die de rechtstaat haar dient te bieden via een normaal proces. Niet meer en niet minder. De verdachten hebben recht op een oordeel van de rechter schuldig of onschuldig waarna eventueel de strafmaat en beroeps mogelijkheden volgen.
   Kamp 2 verdedigt te vuur en te zwaard de positie belangen van de hoofdverdachte en geassocieerden. In dat geval heb de afgelopen jaren weinig steekhoudende argumenten gezien van de verdediging die iets met een normale procesgang te maken hebben.

  Beste RobG, waarom is men, indien men het eerlijke verhaal kan presenteren, al jaren bezig met vertragen en obstructie van de gerechtelijke macht. Waarom kwam Kanhai met niet gedocumenteerde uitspraken of ronduit leugenachtige context (Panama/ Noriega waar hij maanden geweld en duizenden slachtoffers op de regime change plakte).
  Beste RobG ik heb een redelijk inzicht in de historie en moet helaas vast stellen dat het eerlijke verhaal veel nuances kent en dat Bouterse en Co te vaak op glasharde leugens betrapt zijn om hun verhaal voor zoete koek aan te nemen.


  Maak melding

 19. @Mi Doro
  Het zijn niet de rechters die met deze onzin komt maar de minister. En ja van hem is al duidelijk dat hij wegens collaboratie en deelname aan een criminele organisatie nooit meer een redelijke baan mag krijgen.

  @RobG.
  In elke zichzelf respecterende en oprechte rechtsstaat is proces gewoon noodzakelijk voor dergelijke misdaden. Ook in landen als Zuid Afrika zijn dergelijke zaken altijd voor de rechter gekomen. Alleen bij een corrupte dictatuur kan dit buiten de rechtszaal gehouden worden. Kortom die afgezaagde grammefoonplaat van jou is een vals liedje en het is tijd dat iemand bij jou de stekker er uit trekt.


  Maak melding

 20. @Robje-huisslaafje-van-DDB,

  SRANAN is een RECHTSSTAAT, DE RECHTER is volgens de GRONDWET aangewezen via om misdaden zoals de 8 December-Massamoord te berechten ! Daar is geen ander orgaan of waarheidscommissie voor nodig !

  Alleen personen die de Surinaamse rechtsstaat willen vernietigen, trachten te Rechterlijke Macht uit te schakelen via een Paarse-waarheidscommissie !

  Dictatoriale krachten binnen de NDP zijn nog bang om de GRONDWET, openlijk af te schaffen en hun dictatuur te vestigen !

  En dit alles voor een onherroepelijk VEROORDEELDE HARDDRUGSHANDELAAR !!

  PS : Zie ook de OPENLIJKE BEDREIGING van de Procureur-Generaal door de Paarse president.
  Terwijl de Paarse president vlgs de GRONDWET, de BEVOEGDHEID MIST, om de PG te ontslaan !


  Maak melding

 21. Reden uitstel: Bigi Dozoe bari zo even dat door extra werkzaamheden in januari 2018 de krijgsraad/rechtbank het extra druk gekregen heeft en er daarom uitstel is gekomen in de 8 december 1982 strafzaak van 27 januari 2018

  In een democratische rechtsstaat heeft het volk het recht te weten wat de reden is dat het 8 december strafproces wordt uitgesteld. Het strafproces duurt nu veels te lang en hebben familie, zij die in de rechtsstaat geloven volgens de grondwet het recht dat binnen een redelijke termijn te weten, wie er allemaal hiervoor nu veroordeeld moeten worden. Het poppenkast moet afgelopen zijn. Wilde de echte moordenaar nu opstaan zijn owroejari/8 op 9 december 1982 moorden masker afdoen en zijn ware gezicht tonen aan het (jonge )Surinaamse Volk?

  Even dacht ik, er zal toch niet weer evenals 25 februari 1980 een Jo Bonte Koe met geoliede uiers plaats vinden of nog een 8 december 1982 moorden, nu de mazen in het net zich steeds strakker trekken voor ik ben wel verantwoordelijk voor het gebeuren, maar was daar niet lijfelijk aanwezig?, Rechter/krijgsraad heeft het druk.

  …’De strategie van de verdediging brokkelt af.’ De beschuldiging dat er sprake was van een samenzwering tegen het leger is wel ontzenuwd . Evenals het verhaal dat de mannen ‘op de vlucht (van achteren)’ zijn neergeschoten. Ook het alibi van de heer Bouterse lijkt op losse schroeven te staan. ‘Vanaf dag één is slim volgehouden dat de mannen in de nacht van 8 op 9 december zijn doodgeschoten. Bouterse had een alibi: hij bracht de nacht door met zijn vriendin RCAL bij het huisadres van de arts RLPS aan de Swalembergstraat in Paramaribo. Nu weten we dat er vanaf ’s morgens tot aan de late avond geschoten is. Vóór 22.30 uur was iedereen al dood…’

  Strafeis voor hoofdverdachte ddb door de krijgsraad/rechtbank in Paramaribo is 20 jaar. Voor ddb betekent deze uitstel van dinsdag, 27 maart 2018 niet, van uitstel komt afstel. A kil poe, me taigie! Doo Stroot in ras in SB.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 22. De rechter in het december proces heeft borst kanker.
  De familie van Rozendaal is bezig een zaak te spannen tegen de onbevoegde krijgsraad.
  binnenkort komt er veel meer!


  Maak melding

 23. @ Damsco
  “NIKS PROCES 30 +JAREN NA DATO.”
  Het had veel eerder of sneller gekund als Bouterse een beetje had mee gewerkt. Indien onschuldig had dat decennia geleden al vast gesteld kunnen worden.

  “DE MAN IS ONSCHULDIG.”
  Dat zal de rechter wel bepalen, daar is die voor. Bouterse heeft door bewezen te liegen (op de vlucht ….) of door obstructie van de rechtspraak op zijn minst de schijn tegen. Een onschuldig iemand vreest de uitspraak van de rechter niet maar onder gaat die.

  “OPSCHORTEN DEZE POPPENKAST.”
  Dat kan in een rechtstaat alleen de rechter bepalen beste Damsco. U zult bedoelen seponeren want een opgeschorte zaak kan weer geopend worden.


  Maak melding

 24. Een Ervaring Rijker En Een wijze les bijgeleerd.

  Deze personen moet ik bedanken voor de kritiek op mij: Johan, Eigen Menig Democraten, Lobimang Tobin, Vliegende Hollander, wellicht anderen die ik vergeten ben.

  Als U denkt dat ik ongevoelig ben voor kritiek dan moet ik U helaas teleurstellen, ook ik ben een mens en kan hoe moeilijk het is ook luisteren naar wat anderen zeggen.

  Bedankt en denk niet dat hiermee niets zal worden gedaan.

  Ik zal mijn berichten korter maken, hoe moeilijk het is als ik zie dat derden berichten schrijven, waarvan ik van mening ben, die snappen er geen barst van e/o dat mensen moeten worden heropgevoed.

  Luisteren naar anderen is goed.

  Een ervaring rijker en een les bijgeleerd.

  Blijven jullie scherp, hoe moeilijk het voor derden ook kan zijn.

  Hulp kan altijd helpen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 25. 27 maart i.p.v. 27 januari 2018

  Reden uitstel: Bigi Dozoe bari zo even dat door extra werkzaamheden in januari 2018 de krijgsraad/rechtbank het extra druk gekregen heeft en er daarom uitstel is gekomen in de 8 december 1982 strafzaak van 27 maart 2018


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.